Mulchmaaier? Top 6 beste mulching grasmaaiers!

Mulchmaaiers zijn erg populair. Mulchen is het versnippereren van het gras tijdens het maaien. Dan hoef je na het maaien geen grasmaaisel op te ruimen. De snippers verteren bovendien als voedsel voor de grasplanten. Daardoor hoef je het gazon ook minder te bemesten. Met een mulchmaaier ben je dus veel minder tijd kwijt aan het verzorgen van je gazon!

grasmaaier met mulchfunctieOok herfstbladeren kun je mee versnipperen, mits dat er niet te veel zijn en de temperatuur nog hoog genoeg is voor de vertering van het het blad.

Maar mulchen is niet aan te raden als het geregend heeft. Nat gras laat zich namelijk moeilijk mulchen. De natte snippers plakken dan aan de messen en binnenkant van de mulchmaaier als een dikke groene prut.

De 6 beste mulching grasmaaiers op benzine volgens gebruikers.

1. Benzine mulchmaaier McCulloch M56-190AWFPX

Op één staat deze sterke McCulloch mulchmaaier met een 4 PK Honda motor van 190 cc, waarmee je volgens de gebruikers moeiteloos grote vlakken kunt maaien en veel tijd bespaart.

Benzine mulchmaaier McCulloch-M46-140WRHet is een lekker brede grasmaaier die toch handig en vlot te besturen is. Met zijn power is hij uitstekend opgewassen tegen verwaarloosd gras en stug onkruid. Ook met afgevallen boomtwijgen maakt deze maaier korte metten.

De motor start probleemloos. De opvangbak is lekker royaal, maar de mulchfunctie is natuurlijk het meest ideaal: geen gesleur met die zakken vol maaisel.

Door de aandrijving op de voorwielen trekt hij zichzelf vooruit en hoef je alleen de richting aan te geven. Deze maaimachine stuurt erg gemakkelijk in de bochten en voelt degelijk aan.

De snelheid is bovendien regelbaar. Dus je kunt lekker vlot rijden op de lange stukken en wat rustiger tussen je perken door manoeuvreren.

Volgens gebruikers is deze McCulloch M56 een topmachine waarmee je in no-time je gras hebt gemaaid!

Grasmaaier op benzine McCulloch M56

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax
en bij Coolblue

Model: McCulloch M56 190
Vermogen: 3400 watt
Opvangbak 62 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend

Prijs: vanaf € 800,-
Maaibreedte: 56 cm
Gazonoppvl: 1.200 – 2.000 m2

2. Robuuste zelfrijdende grasmaaier PowerPlus POWXG60240

Benzinemaaier PowerplusAls tweede noemen we deze Powerplus. Die beoordelen gebruikers namelijk met een ruime 9. Het is een aantrekkelijk geprijsde, robuuste grasmaaier met mulchfunctie voor een gazon tot 1.000m2. De maaier is helemaal omgeven door een stalen behuizing, waardoor hij erg lang meegaat.

Deze grasmaaier versnippert het gras prima tot natuurlijke bemesting, maar je kunt ook de opvangbak van 60 liter gebruiken (met vulindicatie). Of je laat het gras langs de zijkant of achterkant uitwerpen. Aan jou de keus!

Je gazon kun je met deze benzinemaaier secuur verzorgen, want de maaihoogte is bij deze machine heel precies in 8 standen te verstellen van 2,4 tot 7,4 cm.

Deze grasmaaier is bovendien voorzien van een aansluiting voor de tuinslang. Vooral bij een mulchende maaier is dat erg prettig. Bij het mulchen van (te) nat gras wordt de binnenkant van het maaidek namelijk best smerig. Dan is het fijn als de grasmaaier zichzelf schoon kan spuiten.

Je kunt de duwboom in hoogte verstellen en deze mulchmaaier is ook compact op te bergen.

De krachtige motor werkt betrouwbaar, heel soepel en het brandstofverbruik is laag. Er is bovendien ook voor gezorgd dat deze motormaaier minder schadelijke stoffen uitstoot.

Kortom: de Powerplus POWXG60240 is een complete, prima mulchende grasmaaier tegen een betaalbare prijs!

Zelftrekkende benzinemaaier Powerplus-POWXG60240


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij bol.com

Model: Powerplus XG60240
Vermogen: 2.440 watt
Opvangbak 60 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend
Prijs: vanaf € 299,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 600 m2

3. Mulchmaaier Stiga Combi 48 SH

De Stiga Combi hoort bij de stoerdere grasmaaiers voor de royale gazons. Deze Combi mulchmaaier van Stiga heeft een uitstekende Honda 160 cc motor van maar liefst 3.200 watt. Echte power dus.

Hoog gras of stugger onkruid is voor deze krachtige maaier echt geen probleem. Hij start gemakkelijk en ook de mulchfunctie werkt prima.

Deze mulchmaaier is bovendien zeer makkelijk te manoeuvreren dankzij de hogere achterwielen van 24 centimeter. Hij trekt vlot en bedient gemakkelijk.

De maaihoogte is met één handel centraal te verstellen in 5 standen van 2,7 t/m 8 cm.

De Stiga Combi 48 SH is een fijne sterke mulchmaaier voor gegarandeerd jarenlang probleemloos grasmaaien!

Mulchmaaier op benzine Stiga Combi

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax
en bij Coolblue

Model: Stiga Combi 48 SH
Vermogen: 3200 watt
Opvangbak 60 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend

Prijs: vanaf € 399,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 500 – 1200 m2

4. Grasmachine met mulchfunctie Einhell GC-PM 47 S HW

Benzine grasmaaier Einhell-GC-PM47SHW2De mulchmaaier van Einhell heeft een royale maaibreedte en is krachtig genoeg voor gazons tot 1.000 m2. Hij is makkelijk instelbaar en maait en mulcht perfect.

Hij is bovendien zelftrekkend en voorzien van een royale opvangbak van 75 liter. En deze gazonmaaier is ook nog eens zeer compact opvouwbaar na gebruik.

Zijn doordachte design, de duurzaamheid, gebruiksgemak en de maaiprestaties van deze mulchmaaier krijgen van gebruikers allen een dikke 9,5.

Volgens de gebruikers is deze mulchende maaimachine van Einhell een echte aanrader!Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij bol.com

Model: Einhell GCPM47
Vermogen: 1.800 watt
Opvangbak 75 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend

Prijs: vanaf € 350,-
Maaibreedte: 47 cm
Gazonoppvl: 1.000 m2

5. Makita PLM4620N2 Mulchmaaier

Deze grasmaaier op benzine met mulchfunctie van Makita is een onvoorstelbaar degelijke machine voor deze prijs. Hij maait goed en licht. De mulching messen verhakselen het maaiafval, ook bladeren. Wil je het gras toch liever opvangen, dan gebruik je de opvangzak die bij deze grasmaaier meegeleverd wordt.

Aandachtspunten: gebruikers vinden de opvangzak wat aan de kleine kant, maar die gebruik je bij het mulchen toch niet. En als je lichamelijk wat minder valide bent, is deze machine mogelijk wat minder geschikt voor je. Hij is zeker niet zwaar, maar hij is niet zelfrijdend, dus je heb enige lichaamskracht nodig om te duwen.

Deze mulchmaaier start vlot, is compact en wendbaar. En hij is zuinig in gebruik. Prima geschikt voor middelgrote gazons tot 1.000 m2.

Met de centrale handel kun je de maaihoogte eenvoudig verstellen in vijf stappen van 2 tot 7,5 cm.

De PLM4620N2 wordt een krachtpatser genoemd met een uitstekende prijs – kwaliteit verhouding.

Uitstekende Mulchmaaier van Makita


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

Model: Makita PLM4620
Vermogen: 2.600 watt
Opvangbak 50 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf € 310,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.000 m2

6. Grasmaaier met mulchfunctie Powerplus POWEG63772

Benzine mulchmaaier Powerplus-POW63772Deze tweede mulchmaaier van Powerplus is op zich ook best een prima apparaat. Maar hij is iets kleiner en ietsje minder krachtig dan de eerstgenoemde mulchende benzinemaaier van Powerplus.

Het is een fijne benzinemaaier voor een gazon tot 500m2. Hij is gemakkelijk in gebruik, start meteen en is door zijn zelftrekkende functie zeer handzaam. Deze mulchende grasmaaier is in vergelijking met andere benzinemaaiers bovendien best stil.

De Powerplus gazonmaaier maait het gras netjes en mulcht ook uitstekend. Het gras wordt prima tot meststof versnipperd en uitgeblazen over je gazon.

Alleen de opvangzak vinden de gebruikers wat aan de kleine kant, maar die gebruik je toch niet bij het mulchen.

Voor het kleinere gazon is de Powerplus POWEG63772 een hele goede keuze!

Mulchmaaier Powerplus


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

Model: Powerplus-poweg63772
Vermogen: 1.900 watt
Opvangzak 50 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend

Prijs: vanaf € 199,-
Maaibreedte: 41 cm
Gazonoppvl: 250 – 600 m2

BenzinemaaierMeer reviews over benzinemaaiers?

Bekijk dan de Top 10 beste benzine grasmaaiers die door gebruikers als ‘Beste koop’ worden beoordeeld.