Mulchmaaier? Top 6 beste mulching grasmaaiers!

Mulchmaaiers zijn erg populair. Een mulchmaaier versnippert het gras tijdens het maaien. Dan hoef je na het maaien geen grasmaaisel op te ruimen. De snippers verteren bovendien als voedsel voor de grasplanten. Daardoor hoef je het gazon ook minder te bemesten. Met een grasmaaier die mulcht ben je dus veel minder tijd kwijt aan het verzorgen van je gazon!

grasmaaier met mulchfunctieOok herfstbladeren kun je mee versnipperen, mits dat er niet te veel zijn en de temperatuur nog hoog genoeg is voor de vertering van het het blad.

Maar mulchen is niet aan te raden als het geregend heeft. Nat gras laat zich namelijk moeilijk mulchen. De natte snippers plakken dan als een dikke groene prut aan de messen en aan de binnenkant van de mulchmaaier.

Tip: daarom is het handig als de mulchmaaier een aansluiting voor de tuinslang heeft!

De Top 6 beste mulchmaaier op benzine:

  1. PowerPlus powxg60245: robuuste mulchmaaier;
  2. Stiga Combi 48: sterk 3.200 Watt;
  3. Makita benzine grasmaaier plm4630: compact;
  4. McCulloch M53-160awrpx: stoere mulchmaaier;
  5. Wolf Garten A 530 A V HW IS: lekker breed;
  6. Einhell GC-PM-46shwt: wendbare driewieler.

Deze Top 6 is gebaseerd op de technische specificaties en prijs van de grasmaaier, maar vooral op de ervaringen van gebruikers met deze mulchmaaiers.

1. Robuuste zelfrijdende grasmaaier PowerPlus POWXG60245

Mulchmaaier Benzine PowerplusAls eerste noemen we deze Powerplus POWXG60245. Die beoordelen gebruikers namelijk met een ruime 9. Het is een aantrekkelijk geprijsde, robuuste grasmaaier met mulchfunctie voor een gazon tot 1.000 m². De maaier is helemaal omgeven door een stalen behuizing, waardoor hij erg lang meegaat.

Deze grasmaaier versnippert het gras prima tot natuurlijke bemesting, maar je kunt ook de opvangbak van 60 liter gebruiken (met vulindicatie). Of je laat het gras langs de zijkant of achterkant uitwerpen. Aan jou de keus!

Je gazon kun je met deze benzinemaaier secuur verzorgen, want de maaihoogte is bij deze machine heel precies in 7 standen te verstellen van 2,4 tot 7,4 cm.

powerplus tuinslang aansluitingDeze grasmaaier is bovendien voorzien van een aansluiting voor de tuinslang. Vooral bij een mulchende maaier is dat erg handig. Bij het mulchen van (te) nat gras wordt de binnenkant van het maaidek namelijk best smerig. Gebruikers geven aan dat het erg prettig is dat de grasmaaier zichzelf schoon kan spuiten.

Je kunt de duwboom in hoogte verstellen en deze mulchmaaier is ook compact op te bergen.

De krachtige motor werkt betrouwbaar, heel soepel en het brandstofverbruik is laag. Er is bovendien ook voor gezorgd dat deze motormaaier minder schadelijke stoffen uitstoot.

Kortom: de Powerplus POWXG60245 is een complete, prima mulchende grasmaaier tegen een betaalbare prijs.

Benzinemaaier Powerplus POWXG60245

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

en bij Coolblue
of bij Van Melis
en bij Haxo

Model: Powerplus powxg60245
Motor: Powerplus – 173 cm³
Vermogen: 3.460 Watt
Prijs: circa € 375,-
Maaibreedte: 51 cm
Gazon: 1.000 m²

Zelfrijdende Powerplus grasmaaier POWXG60240Kleinere Powerplus mulchmaaier – 800m²

Tip: Voor de kleinere tuinen tot 800 m² is de compacte budgetmaaier Powerplus POW XG60240 nog wat geschikter. Ook dat is een zelfrijdende benzine grasmaaier mét mulchfunctie.

Je vindt hem alleen nog bij Van Melis.

2. Mulchmaaier Stiga Combi 48

De Stiga Combi hoort bij de stoerdere grasmaaiers voor de royale gazons. Deze Combi mulchmaaier van Stiga heeft een uitstekende Honda 160 cc motor van maar liefst 3.200 watt. Echte power dus.

Hoog gras of stugger onkruid is voor deze krachtige maaier echt geen probleem.

Gebruikers beoordelen dat de machine er stevig uitziet en degelijk aanvoelt. Hij laat zich gemakkelijk starten en ook de mulchfunctie werkt prima.

De meeste gebruikers vinden dat deze mulchmaaier zichzelf in een prettig tempo vooruit trekt. Hij blijkt bovendien zeer makkelijk te manoeuvreren dankzij de hogere achterwielen van 24 centimeter.

De bediening is verder eenvoudig. De maaihoogte is met één handel centraal te verstellen in 5 standen van 2,7 t/m 8 cm.

De Stiga Combi 48 is een fijne sterke mulchmaaier voor gegarandeerd jarenlang probleemloos grasmaaien.

Mulchmaaier op benzine Stiga Combi

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax
of bij Coolblue

Model: Stiga Combi 48
Vermogen: 3200 watt
Opvangbak 60 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend
Prijs: vanaf € 399,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 500 – 1200 m2

Strak gemaaid gazon biljartlakenOf hou jij van een strak geschoren “biljartlaken”?

Tip: Bekijk dan de Twinclip mulchmaaiers van Stiga, want die zijn voorzien van de gepatenteerde Twinclip: een geavanceerd dubbel snijmes.

Daardoor wordt het gras dus door vier scherpe messen razendsnel gehakseld én de lucht wervelt nog heftiger. Dat zorgt voor uitzonderlijk goede mulchprestaties.

Top mulchmaaier!

Stiga grasmaaier TwinClip 50 SQ H

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

Mulchmaaier Stiga Twinclip
werkt met dubbele
mulchmessen

Stiga grasmaaier Twinclip dubbel mes(in diverse maaibreedtes)


3. Makita PLM4630N2 Mulchmaaier

Deze grasmaaier op benzine met mulchfunctie is een onvoorstelbaar degelijke machine voor deze prijs. Deze Makita maait goed en licht. De mulching messen verhakselen het maaiafval, ook bladeren. Wil je het gras toch liever opvangen, dan gebruik je de opvangzak die bij deze grasmaaier meegeleverd wordt.

Aandachtspunten: En als je lichamelijk wat minder valide bent, is deze machine mogelijk wat minder geschikt voor je. Hij is zeker niet zwaar, en de wielen zijn volledig gelagerd, maar hij is niet zelfrijdend, dus je heb enige lichaamskracht nodig om te duwen.

Deze mulchmaaier start vlot, is compact en wendbaar. En hij is zuinig in gebruik. Prima geschikt voor middelgrote gazons tot 1.500 m2.

Met de centrale handel kun je de maaihoogte eenvoudig verstellen in vijf stappen van 2 tot 7,5 cm.

De PLM4630N2 wordt een krachtpatser genoemd met een uitstekende prijs – kwaliteit verhouding.

Benzine grasmaaier met mulchfunctie


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax
of bij Mtools
en bij Bol.com
Model: Makita PLM4630N2
Vermogen: 2.300 watt
Opvangbak 60 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf € 415,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.500 m2

Tip: Er is ook een zelftrekkende versie van deze grasmaaier, de Makita PLM4631N2. Deze wordt beschreven in het artikel Beste zelfrijdende grasmaaier.

4. Benzine mulchmaaier McCulloch M53-160AWRPX

Op vier staat een sterke McCulloch mulchmaaier met een Honda motor van 160 cc. Niet dat hij minder goed zou zijn dan de bovenste drie, integendeel, maar hij is wat prijziger. Daarvoor krijg je wel een erg mooie en erg degelijke benzine mulchmaaier. Met de McCulloch benzinemaaiers kun je volgens de gebruikers moeiteloos grote vlakken maaien en veel tijd besparen.

Benzine mulchmaaier McCulloch M51- 170AWRPX met mulchfunctieDe M53-160AWRPX is een prettige grasmaaier die handig en vlot te besturen is. Met zijn power is hij uitstekend opgewassen tegen verwaarloosd gras en stug onkruid. Ook met afgevallen boomtwijgen maakt deze maaier korte metten.

De motor start probleemloos. De opvangbak is lekker royaal, maar de mulchfunctie is natuurlijk het meest ideaal: geen gesleur met die zakken vol maaisel.

Door de aandrijving op de voorwielen trekt hij zichzelf vooruit en je hoeft alleen de richting aan te geven. Deze maaimachine stuurt erg gemakkelijk in de bochten en voelt degelijk aan.

De snelheid is bovendien goed regelbaar. Dus kun je op volle snelheid de lange stukken maaien en dan weer héél voorzichtig tussen je perken door.

Volgens gebruikers is deze McCulloch M53 een topmachine waarmee je in no-time je gras hebt gemaaid.

Benzine grasmaaier McCulloch M51- 170AWRPX

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Haxo
en bij bol.com

McCulloch M53 160 AWFPX
Vermogen: 2.900 watt
Opvangbak: 60 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend, variabel
Prijs: vanaf € 599,99
Maaibreedte: 53 cm
Gazonoppvl: 1.000 – 2.000 m2

 

Sterkere McCulloch?

McCulloch heeft meer krachtige mulchmaaiers met goede gebruikerservaringen. Wil je wat meer breedte en meer cc? Bekijk dan bijvoorbeeld de M56 -190cc bij bol.com of dezelfde McCulloch M56-190 AWFPX bij Haxo.

5. Benzine grasmaaier met mulchfunctie Wolf Garten A 530 A V HW IS

Voor gazons tot 1.500 m2 is dit een uitstekende keuze voor een mulchende benzinemaaier. Hij is krachtig en vooral: erg stil in vergelijking met andere benzine maaiers in deze klasse.

Door slim design worden grasresten in deze Wolf Garten beter in de opvangbak gezogen.

Maar de A 530 A SP HW IS is natuurlijk óók voorzien van een mulchfunctie, zodat je de snippers gewoon op het gras kunt laten liggen.

Ervaringen met de Wolf Garten benzinemaaier A 530 A V HW IS

Gebruikers waarderen de benzine motormaaiers van het merk Wolf Garten meestal erg goed, zo ook deze 530 A SP HW IS, die is voorzien van een krachtige Briggs & Stratton motor.

Mede dankzij het krachtige vermogen van 2.600 Watt is het maai- en het mulchresultaat altijd keurig. Deze benzinemaaier is makkelijk te starten en de aandrijving is soepel.

Benzine grasmaaier Wolf-Garten A530A mulchfunctie

Gebruikers merken op dat deze benzinemaaier lekker wendbaar is door de hoge wielen. Die zorgen er tevens voor dat in de bochten alle kantjes goed worden gemaaid.

Ook op het gebied van gebruiksvriendelijkheid scoort deze machine goed. Zo is de duwboom in hoogte verstelbaar en dat is fijn voor langere mensen.

Verder is deze benzinemaaier voorzien van instant start technologie, zodat je hem altijd gemakkelijk start.

Natuurlijk is de maaihoogte gemakkelijk in 6 stappen te verstellen van flink kort 2,8 cm tot 9,2 cm.

En heel belangrijk voor een groot gazon: deze benzine maaimachine is zelfrijdend! En zoals de V in de type aanduiding al aangeeft: deze Wolf Garten is voorzien van variabel instelbare wielaandrijving. Daardoor kun je snel op de lange stukken en wat voorzichtiger langs je kwetsbare borders.

Voor deze Wolf Garten A 530 A V HW IS geldt: netjes maaien en mulchen – zonder duwkracht.

Benzine grasmaaier Wolf-Garten A530A detail


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com
en bij Coolblue

Wolf Garten 530 A V HW
Vermogen: 2.600 watt
Opvangbak 70 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend
Prijs: vanaf € 889,-
Maaibreedte: 53 cm
Gazonoppvl: 1.500 m2

 

6. Benzine grasmachine met mulchfunctie Einhell GC-PM 46 S HW-T

Deze mulchmaaier van Einhell heeft een royale maaibreedte en is krachtig genoeg voor gazons tot 1.500 m2. Hij is makkelijk instelbaar en maait en mulcht perfect.

benzine grasmaaier Einhell-GC-PM-46sHWT-gebruikHij is bovendien zelftrekkend, kan natuurlijk mulchen en is voorzien van een royale opvangbak van 75 liter.

Maar wat vooral opvalt aan het design van deze moderne benzine grasmaaier is het enkele wiel aan de voorkant. Deze benzinemaaier is namelijk een driewieler. Dat zorgt ervoor dat je met er véél gemakkelijker mee kunt manoeuvreren.

Ook makkelijk: deze gazonmaaier is voorzien van een aansluiting voor de tuinslang. Dus je hebt hem na gebruik zó even schoon gemaakt!

Zijn doordachte design, de duurzaamheid, gebruiksgemak en de maaiprestaties van deze mulchmaaier krijgen van gebruikers allen een dikke 9,5.

Volgens de gebruikers is deze mulchende maaimachine van Einhell een echte aanrader.

benzine grasmaaier Einhell-GC-PM-46sHWT mulchmaaier

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Haxo

Model: Einhell GC-PM-46shwt
Vermogen: 1.800 watt
Opvangbak 75 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend
Prijs: vanaf € 350,-
Maaibreedte: 47 cm
Gazonoppvl: 1.500 m2

BenzinemaaierMeer reviews over benzinemaaiers?

Bekijk dan de Top 10 beste benzine grasmaaiers die door gebruikers als ‘Beste koop’ worden beoordeeld.