Beste grasmaaier op benzine zelftrekkend

Een grasmaaier op benzine, zelftrekkend is een prima keuze, als je van maaien licht werk wilt maken. Je hoeft er nauwelijks tegenaan te duwen. Alleen de rijrichting af en toe corrigeren. Een zelftrekkende grasmaaier gaat ook lekker vlot een helling op.

zelfrijdende grasmaaier benzineDus heb je een tuin met glooiingen?
Ben je lichamelijk minder sterk?
Of ben je in de tuin gewoon liever lui dan moe (wie niet 🙂 ?) of wil je de klus gewoon snel en gemakkelijk gedaan hebben?

Dan is het echt raadzaam om voor een zelftrekkende grasmaaier te kiezen!

Voor elke gazongrootte hebben we hieronder een aantal zeer goede zelftrekkende grasmaaiers op benzine neergezet.

Elk van de onderstaande zelfrijdende grasmaaiers wordt veel verkocht en is dus grondig in de praktijk getest.

1. Tot 1.500 m² – Grote grasmaaier op benzine zelftrekkend Powerplus POWXG 60245

De PowerPlus POWXG60245 is een erg populaire zelftrekkende benzinemaaier bij zowel bedrijfsmatige, als particuliere gebruikers.

Met zijn royale maaibreedte van 51cm is dit een doeltreffende grasmaaier voor een gazon tot 1.500 m2.

De 3.800 Watt motor (173cc) blijkt lekker pittig en dat is de eerste keer misschien even wennen. Deze benzinemaaier trekt je moeiteloos met een vaartje van 3.6 km/u de tuin door!

Dankzij die krachtige motor gaat hij ook probleemloos door wat hoger gras, beoordelen de gebruikers. Dus ook als je eigenlijk niet vaak genoeg maait, of wat ruige hoeken in je tuin hebt, zal deze benzine grasmaaier zijn kracht in de strijd gooien.

Prima mulchmaaier

De mulchfunctie om het grasmaaisel te versnipperen blijkt prima te werken. Dat scheelt veel volle opvangbakken legen, want je kunt de snippers gewoon laten liggen.

Deze zelftrekkende grasmaaier is bovendien voorzien van een aansluitnippel voor de tuinslang. Ná het mulchen kun je de grasmaaier dan makkelijk schoonspuiten.

Maar je kunt het gras ook in de bak opvangen, naar opzij, of naar achteren uitwerpen.

Deze zelfrijdende grasmaaier is van alle gemakken voorzien. Hij is stevig en robuust en rijdt op gewone autobenzine Euro 95/E10.

De Powerplus POWXG60245 maait krachtig en efficiënt. Daarom beoordeelt men dit als een goede zelftrekkende benzinemaaier, met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Aangedreven grasmaaier Powerplus-POWXG60245


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij Haxo
en bij Van Melis
of bij bol.com

Model: PowerPlus POWXG60245
Vermogen: 3.800 W
Opvangbak 60 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf € 425,-
Maaibreedte: 51 cm
Gazonoppvl: 1.500 m2

2. Grasmaaier op benzine, zelftrekkend van Makita PLM4631N2

Grasmaaier Makita PLM4631N2 detailDeze zelftrekkende benzine grasmaaier met mulchfunctie van Makita is een onvoorstelbaar degelijke machine voor deze prijs. Een gazon tot 1.500 m2 kun je er zeer efficiënt mee maaien.

Met de onderhoudsvriendelijke 190 cc Briggs & Stratton motor komt je nooit power te kort. Hij maait goed en licht, want deze mulchmaaier is compact en wendbaar, maar heeft toch een royale maaibreedte van 46cm.

Gebruikers oordelen dat hij een juiste zelftreksnelheid heeft. Hij start zonder moeite en ze vinden hem gemakkelijk te monteren.

Deze benzinemaaier is bovendien voorzien van mulchfunctie. De mulching messen verhakselen het maaiafval, ook bladeren. Maar je kunt het gras ook opvangen, in de royale opvangzak.

Met de centrale handel kun je de maaihoogte eenvoudig verstellen in vijf stappen van 2 tot 7,5 cm.

De Makita PLM4631N2 wordt een krachtpatser genoemd met een uitstekende prijs – kwaliteit verhouding.

Zelfrijdend Makita grasmaaier


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Mtools
of bij bol.com
en bij Gereedschapcentrum
of bij Coolblue

Model: Makita PLM4631N2
Vermogen: 2.600 watt
Opvangbak 60 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf € 475,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.500 m2


Let op:  De Makita PLM4630N2 lijkt hier heel erg op, maar is níet zelftrekkend. Let dus op de 0 of een 1 in de type aanduiding.

3. Tot 1.000 m²: zelftrekkende grasmaaier van Stiga Combi 48SQH

Honda motor grasmaaierOok een erg fijne, krachtige benzine grasmaaier voor een flink gazon tot 1.000 m2 is de Stiga Combi 48SQH.

Want voor de krachtige 3.200 Watt Honda motor is hoog gras of stug onkruid geen enkel probleem. Deze zelftrekkende grasmaaier start gemakkelijk en ook de mulchfunctie werkt prima.

Deze gazonmaaier trekt zichzelf met een gestaag tempo van 3 km door de tuin. Daarbij is hij zeer makkelijk te manoeuvreren dankzij de hoge achterwielen van 24 centimeter.

Hij blijkt gewoon lekker makkelijk te bedienen. Zo is de maaihoogte bij deze benzinemaaier heel eenvoudig met één handel centraal te verstellen in 5 standen van 2,7 t/m 8 cm. En natuurlijk is ook deze zelftrekkende grasmaaier voor het grotere gazon voorzien van mulchfunctie.

De Stiga Combi 48 SQH is een fijne, sterke en probleemloze zelftrekkende benzine grasmaaier!

Zelftrekker Stiga


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com
en bij Toolmax
en bij Amazon

Model: Stiga Combi 48SQH
Vermogen: 3.200 watt
Opvangbak: 60 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf € 460,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.000 m2

4. Tot 500-1.000 m²: zelfrijdende grasmaaier Einhell GC-PM 46/1 S B&S

Deze grasmaaier is een goede en vooral: betaalbare grasmaaier op benzine zelftrekkend voor een gazon tussen 500 en 1.000 m².

Gebruikers vinden deze Einhell eenvoudig, maar degelijk. Ze vinden hem mede door zijn zelftrekkende functie zeer handzaam, waarbij de rijsnelheid van 3,5 km/u precies goed gevonden wordt. Ook geven ze de 125cc Briggs & Stratton motor van deze zelfrijdende gazonmaaier de beoordeling: “goed” en “zuinig”.

De maaier is simpel te bedienen, start goed, maait prima en de maaihoogte is centraal in 5 stappen te verstellen.

De meeste gebruikers zijn dus heel erg tevreden. Als men toch wat kritiek laat horen, dan is het dat de opvangbak nog iets groter had gemogen.

Voor zijn prijsklasse is de Einhell een fijne zelftrekkende machine voor het middelgrote gazon!

Zelftrekkende grasmaaier Einhell-GC-PM40SPZelftrekkende grasmaaier Einhell-GC-PM40SP


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Amazon

en bij Coolblue
en bij Haxo
of bij bol.com

Model: Einhell GC-PM 46/1 S B&S
Vermogen: 1.700 W
Opvangbak 50 liter
Prijs vanaf € 249,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 500-1.000 m2

5. Tot 1.500 m²: zelftrekkende grasmaaier McCulloch M53-160AWRPX

Benzine grasmaaier McCulloch-M53-detailVoor de grote gazons tot 1.500 m² is een zelftrekkende grasmaaier onmisbaar. En dan is het ook echt belangrijk dat hij goed en gelijkmatig trekt en zich gemakkelijk laat bedienen.

Een van de grotere zelfrijdende grasmaaier s op benzine die in de praktijk zeer goed bevalt, is deze McCulloch M53. Gebruikers vinden hem krachtig en trekt heel goed vooruit, ook op glooiende of hobbelige terreinen.

Zelftrekkende benzinemaaier met variabele snelheid

Heel prettig bij deze zelftrekker is dat je de snelheid variabel kunt instellen op de ergonomische handgrepen. Dus je zult vlot door kunnen rijden op de lange stukken en wat rustiger tussen de bloemperken door.

Wat dit bovendien een fijne maaimachine maakt, is dat hij prettig manoeuvreert, en elke keer goed opstart. Ook ergonomisch is er over nagedacht, want de hoogte van de stuurstang is, zelfs voor lange mensen, prima in te stellen.

Natuurlijk is de maaikwaliteit gewoon top. De maaihoogte is gemakkelijk en snel te verstellen met de centrale hendel. Dat kan in 6 stappen van 3 t/m 7 cm.

Je kunt maaien met opvangbak, maar ook mulchen met een speciaal bijgeleverd inzetstuk. Voor het schoonmaken van de machine kun je gebruik maken van de slangaansluiting bovenop. Prettig!

Kortom: gebruikers vinden dit een heerlijke en degelijke zelfrijdende maaimachine die loopt als een trein. Goed voor vele jaren maaiplezier!

Grasmaaier benzine


Meer informatie en actuele prijs

Nu bij Haxo

of bij bol.com

Model: McCulloch M53-160AWRPX
Vermogen: 2.900 watt
Opvangbak: 60 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf € 600,-
Maaibreedte: 53 cm
Gazonoppvl: tot 1.500 m2

6. Gazon tot 2.000 m²: zelfrijdende grasmaaier McCulloch M56-190AWFPX

Voor de echt grote gazons heb je meer power nodig. Dit is de grotere en nog stoerdere broer van de grasmaaier hierboven. Hij heeft meer maaibreedte en meer pk’s (bijna 5!). Dus hij is nog beter opgewassen tegen verwaarloosd gras en stug onkruid.

Aandachtspuntje: het gewicht en een geluidsniveau van deze krachtpatser zijn dan natuurlijk eveneens wat hoger.

Ook de opvangbak van deze zelftrekkende McCulloch is groter. Maar hij kan mulchen, en je grasmaaisel heel fijn versnipperen, dus misschien gebruik je de opvangbak helemaal niet.

Zelftrekkende grasmaaier McCulloch-M56-190AWFPX benzineHij maait mooi egaal. De maaihoogte is per wiel apart verstelbaar (dus niet centraal). Sommige gebruikers geven daar juist de voorkeur aan. Door de wielen vooraan hoger in te stellen kun je een beter mulchresultaat krijgen.

Verder maait deze grasmaaier volgens zijn gebruikers lekker licht en snel. Dankzij de aandrijving op de voorwielen trekt hij zichzelf vooruit en hoef je alleen de richting aan te geven.

Deze zelfrijdende maaimachine stuurt erg gemakkelijk in de bochten en voelt degelijk aan. Bovendien start hij telkens moeiteloos.

Een supergoede grasmaaier zoals die hoort te wezen: een plezier om mee te werken. Zo heb je het gras van een groot gazon in no-time gemaaid!

Grasmaaier op benzine McCulloch M56


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Haxo

Model: McCulloch M56-190AWFPX
Vermogen: 3.400 watt
Opvangbak: 62 liter
Mét mulchfunctie
Prijs:  vanaf € 798,99
Maaibreedte: 56 cm
Gazonoppvl: 2.000 m2

Voor de grasmaaier op benzine zelftrekkend: 4takt Benzine

Grasmaaier benzine 4takt

Aspen 4-takt brandstof voor grasmaaier

Inhoud: 5 liter
Prijs: ± € 25,-

Voor 22 uur besteld, morgen in huis!

Nu bij ToolMax

4takt Motor olie voor benzine grasmaaier

Benzine grasmaaier motor olie

Motorolie voor zelftrekkende grasmaaier op benzine
Inhoud: 0,6 l
Prijs: ± 6,-

Snel leverbaar!

Nu bij ToolMax

Een andere goede benzine grasmaaier?

Bekijk dan alle modellen benzine grasmaaiers in het artikel Top 10 – Beste Benzine grasmaaier!