De beste Stiga handgrasmaaier | Goed gekozen

De Stiga handgrasmaaier krijgt van veel gebruikers de beste beoordeling in reviews. Stiga maakt handgrasmaaiers die erg prettig en soepel werken. Maar ook de degelijkheid van deze handgrasmaaier is aan alle materialen af te zien.

We bespreken de volgende twee handmaaiers van Stiga:

Stiga handgrasmaaier SCM 440 fs Review Dit artikel is een vervolg in de serie over Stiga grasmaaiers:
– de beste benzine grasmaaier van Stiga,
– de beste elektrische grasmaaier
– en de beste accu grasmaaier van Stiga.

De beste koop: handmaaier met mulchfunctie Stiga SCM 440

Voor veel mensen is tegenwoordig een belangrijke vereiste dat de grasmaaier kan mulchen. En er zijn nog niet veel merken die een handgrasmaaier met mulchfunctie produceren. Maar de Stiga SCM440 kan dat dus wél!

Omdat het gras aan de voorkant wordt uitgeworpen gaat het meerdere keren langs de messen en wordt het maaisel tot kleine snippers verwerkt. Daardoor hoef je het afgemaaide gras niet meer op te ruimen en dat scheelt elke maaibeurt veel tijd. De snippers worden afgebroken tot meststof voor je gazon, zodat je ook nog eens minder vaak hoeft te bemesten.

Handgrasmaaier met opvangbak

Voor € 20,- meer wordt de SCM 440 met een opvangbak geleverd, voor als je de snippers toch een keer netjes wilt wegruimen. Dat kun je bijvoorbeeld doen in voor- en naseizoen als de temperatuur al wat lager wordt en het gras niet zo snel meer verteert.

Handgrasmaaier Stiga 440-detailDeze handmaaier is erg degelijk en dus wat zwaarder. Dat vinden veel gebruikers een voordeel bij het maaien, want hij rolt heel stabiel over het gras. Mede door het precisie mechaniek ontstaat bovendien een soort vliegwiel effect waarmee deze maaier soepel door blijft rollen. Zo’n 100 m² heb je in een kwartier gedaan.

Het verstellen van de maaihoogte in 9 stappen, gaat heel gemakkelijk met één centrale hendel.

Deze handgrasmaaier werkt met een contactloze snijtechniek en is daardoor geluidsarm. Prettig voor jou, prettig voor je buren!

De mulchfunctie, de degelijke materialen en het soepele mechaniek maken deze Stiga SCM 440, de beste koop handgrasmaaier.

Beste koop Handgrasmaaier Stiga SCM 440 FS


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

of bij Welkoop online
en bij bol.com

Model: Stiga handgrasmaaier SCM 440
Gewicht: 19,4 kg
Opvangbak is apart te bestellen
Prijs: vanaf € 129,-
Maaibreedte: 40 cm
Gazonoppvl: 50-250

De basic handgrasmaaier van Stiga: SCM 240

Handgrasmaaier Stiga 240 detailDit is de tweede variant handgrasmaaier van Stiga. De SCM 240 R is wat eenvoudiger en heeft geen mulchfunctie. En is daardoor natuurlijk een stuk vriendelijker geprijsd. Toch is ook deze 240 zeer solide gebouwd en voorzien van 5 hardstalen messen.

Deze kooimaaier werkt lekker stil met een contactloze snijtechniek. Omdat de messen elkaar niet raken maakt deze maaier véél minder geluid, wat de meeste mensen (en ook je buren waarschijnlijk) heel erg plezierig vinden.

Deze Stiga SCM 240 R  laat zich makkelijk voortduwen dankzij de lichtlopende wielen.

De Stiga draait soepel en maait prettig. Iets minder luxe, maar wél een erg fijne handgrasmaaier.

Goedkope handgrasmaaier Stiga-SCM-240R


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

en bij Coolblue
of bij Toolmax

Model: Stiga handgrasmaaier SCM 240 R
Gewicht: 11,6 kg
Prijs: vanaf € 89,-
Maaibreedte: 40 cm
Voor gazongrootte: 200 – 400

 

Of zoek je toch een andere handgrasmaaier? Bekijk dan deze toppers in het artikel ‘De beste handgrasmaaier – De Top 5