Top 5 – Beste Handgrasmaaier met opvangbak

Met een goede grasmaaier loop je met plezier de baantjes over je gazon, maar daarna komt de vervelende klus van het opruimen van het gras? Niet als je een handgrasmaaier mét opvangbak hebt. Dit zijn de 4 beste handgrasmaaiers mét opvangbak.

  1. Handgrasmaaier met opvangbak Gardena Classic;
  2. Stiga SCM 440 met opvangbak;
  3. Einhell GE-HM 38 met opvangbak;
  4. Handgrasmaaier Bosch AHM 38;
  5. Gazonmaaier Fiskars StaySharp met mulchfunctie en opvangbak.

We beschrijven de gebruikerservaringen met elk van deze maaiers hieronder.

1. Handgrasmaaier met opvangbak Gardena 330

Handmaaier Gardena kooimaaierDeze eenvoudige handgrasmaaier doet zijn werk vlot en goed. En vooral héél stil. Door een speciale contactloze snijtechniek waarbij de messenwals en het ondermes elkaar niet raken, maakt deze maaier heel weinig geluid.

Het voelt allemaal degelijk aan. De constructie is behoorlijk zwaar maar de messen zijn heel erg scherp. Als je voor het eerst (na aankoop of in het voorjaar) maait, is het wel belangrijk om de hoogte goed op langer gras in te stellen anders trek je de graszoden er bijna uit. Maar het instellen is heel eenvoudig te doen.

Ook kun je deze handgrasmaaier deels inklappen. Hij is daardoor compact in je schuur op te bergen.

Gebruikers vinden de Gardena 330 een goede maaier met scherpe messen en makkelijk in te stellen.

Handgrasmaaier met opvangbak Gardena-330
Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij Toolmax
of bij bol.com

Model: Gardena 330
Prijs: vanaf € 86,-
Maaibreedte: 33 cm
Gazonoppvl: 80 m²

Tip: Een uitgebreider review van de Gardena 330 handgrasmaaier vind je in ons artikel ‘De 5 beste handgrasmaaiers’. Daar staat ook een overzicht van andere betrouwbare aanbieders.

Gardena 330 opvangzak/opvangbak

De bijbehorende opvangbak voor de handgrasmaaier van Gardena is nog best moeilijk te vinden. Maar de volgende webshops hebben hem. Deze opvangzak past op de Gardena 330 en de Gardena 400 (zowel de Classic als de Comfort).

gardena opvangbak handgrasmaaier

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij Haxo
en bij Alternate
of bij FonQ
en bij Amazon

Deze opvangzak past op de
Gardena 330 en de Gardena 400
(zowel de Classic als de Comfort).

2. Handgrasmaaier met opvangbak Stiga SCM 440

De Stiga SCM 440 FS is een fijne degelijke handgrasmaaier met een opvangbak van 20 liter. De maaihoogte is centraal op 9 hoogtes in te stellen van 25 tot 76 mm, dus ook wat langer gras kan hij nog gemakkelijk aan.

Handgrasmaaier Stiga 440-detailDeze maaimachine heeft bovendien een mulchfunctie: de afgesneden grassnippers gaan meerdere keren door de messen voordat ze worden uitgeworpen om zo als natuurlijke bemesting te kunnen dienen.

De Stiga SCM 440 FS is een fijne maaimachine waarmee je in circa 15 minuten 100 m2 kunt maaien. Deze handgrasmaaier is uit degelijk materiaal gemaakt en daardoor wat zwaarder van gewicht. De messen zijn goed scherp en verder rolt en zwenkt deze grasmaaier ook heel goed. Bovendien maakt hij nauwelijks geluid bij het maaien!

Tip: Deze Stiga is ook zonder opvangbak te krijgen. Door de ingebouwde mulchfunctie zul je de opvangbak waarschijnlijk niet vaak gebruiken.

De Stiga 440 FS is een prettige degelijke handgrasmaaier mét opvangbak

Handgrasmaaier Stiga-440 opvangbak


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

of bij Coolblue
en bij Welkoop Online

Model: Stiga SCM 440 FS
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf € 129,-
Maaibreedte: 40 cm
Gazonoppvl: 50-250 m2

3. Einhell GE-HM 38 S-F handgrasmaaier met opvangbak

Einhell-GE-HM-38 handgrasmaaier met opvangbakVan de Einhell handgrasmaaiers is de 38 S-F mét opvangbak, zonder meer de beste koop. De prijs-prestatie verhouding is namelijk uitstekend.

Aan dit model is te zien dat Einhell een inhaalslag heeft gemaakt op het gebied van handgrasmaaiers. De 38 S-F is duidelijk een moderne variant handgrasmaaier met zijn kogelgelagerde as en 5 hoogwaardige stalen messen. Die messen zijn precisie geslepen en van hoogwaardig staal.

Met zijn grote wielen kan hij moeiteloos worden voortgeduwd en gestuurd. Hij rijdt ook prettig in de bochten en hoeken. De maaihoogte is makkelijk en goed in te stellen in 4 stappen van 1,3 tot 3,8 cm. En als je dat hebt gedaan, wordt je gras soepel en netjes gesneden.

De opvangmand is goed bruikbaar, maar na een bepaalde hoeveelheid vulling kan het materiaal wat naar voren glijden, naar het mes toe. Dan kun je óf het maaisel gewoon even wat naar achteren schuiven, of de bak wat vaker legen.

Helemaal top: deze handmaaier maakt gebruik van contactloze, stille en energiebesparende snijtechnologie. Dat betekent een heerlijk soepel draaiend mechaniek en een fluisterstille werking!

Gebruikers geven aan: de Einhell GE-HM 38 S-F kan een gazon tot 250 m² gemakkelijk aan!

Einhell handgrasmaaier GE HM 38 sf


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij bol.com
en bij Amazon.nl

Model: Einhell GE-HM 38 S-F
Mét opvangbak 26 liter
Prijs: vanaf € 88,50
Maaibreedte: 38 cm
Gazonoppvl: 250 m²

Let op: de moderne Einhell handgrasmaaiers hebben de letters S-F achter de type aanduiding. De verouderde modellen zoals de Einhell GC-HM 30 zijn van mindere kwaliteit (o.m. geen contactloze snijtechniek en de duwboom is niet instelbaar).

4. Bosch AHM 38 handmaaier met opvangbak

Handmaaier-Bosch-AHM-30Een eenvoudiger model van een handgrasmaaier met opvangbak, maar wel met een degelijke constructie.

De opvangbak van 25 liter zit aan de achterzijde. Dat heeft als nadeel is dat je er mogelijk eens met je been tegenaan stoot. Maar als voordeel dat je er makkelijk in kleine hoeken mee kunt maaien. En je kunt het gras voor je heel goed zien.

De comfortwielen zijn met tandwielreductie uitgevoerd, waardoor je hem gemakkelijker vooruit kunt duwen.

De maaihoogte is traploos instelbaar van 12 tot 40 mm. Dat is een prima verdeling, maar in vergelijking met de hierboven genoemde modellen, is hij iets minder geschikt voor te hoog, verwaarloosd gras.

Maar als je je gras gewoon regelmatig bij houdt, heb je een hele fijne grasmaaier aan deze Bosch AHM 38!

handgrasmaaier met opvangbak bosch ahm38

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij bol.com
en bij Toolmax

Model: Bosch AHM 38
Maaihoogte:12-40 mm (10 stappen)
Prijs: vanaf € 89,95
Mét opvangbak
Maaibreedte: 38 cm
Gazonoppvl: 100 m2


5. Handmaaier StaySharp Max met mulchfunctie en opvangbak

Niet geschikt voor elk budget, de StaySharp van Fiskars. Maar dit is een door gebruikers zéér goed gewaardeerde grote handgrasmaaier met opvangbak. Stil, doeltreffend en erg prettig in gebruik.

Deze grasmaaier heeft een opvangbak, maar ook een goede mulchfunctie. Alle afgesneden gras wordt in één beweging zeer fijn versnipperd en verstrooid. Daar verteert het als voeding voor het nieuwe gras en harken of de opvangbak is dan niet meer nodig!

Licht te bedienen en lekker brede handgrasmaaier

Dankzij slimme tandwielen en een ketting, blijkt deze kooimaaier – ondanks zijn gewicht en grootte – zeer licht te bedienen. De maaier is bovendien lekker breed (46cm), waardoor telkens mooie brede stroken in één enkele keer kunnen worden afgemaaid. Maar hij is er eventueel ook in een smallere variant.

grasmaaier met mulchfunctieDe messen draaien veel sneller dan de omwenteling van de wielen en ze zijn zeer scherp. Daardoor maait en mulcht deze maaimachine moeiteloos en het eindresultaat is veel mooier.

Dit blijkt een fijne handgrasmaaier, want ook flink lang gras kan hij probleemloos aan. De maaihoogte is namelijk centraal in 7 stappen verstelbaar van 2,5 tot een royale 10,1 cm. (Af en toe een maaibeurt overslaan, is voor deze maaier dus géén probleem. Wel minder goed voor je gras natuurlijk!).

Deze handmaaier heeft een prettige duwstang die goed in hoogte verstelbaar is, dus óók geschikt voor lange of juist korte mensen/kinderen. De montage is erg simpel en de afstelling van de messen is fluitje van een cent.

fluitend grasmaaien met handgrasmaaierEn over fluiten gesproken, deze machine werkt fluisterstil, dus wat je tijdens het maaien vooral hoort is het gefluit van de vogels. En waarschijnlijk je eigen gefluit omdat het het maaien met de Fiskars zo plezierig is.

Tip: Mogelijk is de variant met opvangbak moeilijk te verkrijgen. Omdat de mulchfunctie erg goed werkt, gebruiken de meeste mensen de opvangbak toch niet.

Omdat hij een plezier is om mee te werken, blijkt de Fiskars StaySharp, zelfs voor mensen met grotere gazons van 500-700 m2, een aanrader!

Handgrasmaaier Fiskars StaySharp Max


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Haxo

en bij bol.com
of bij Coolblue

Fiskars StaySharp Max
Maaihoogte: 25-100 mm
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf € 279,-
Maaibreedte: 43 cm
Gazonoppvl: 200-500 m2


Tip: losse opvangbak voor de Fiskars StaySharp?
Bekijk dan het assortiment grasopvangbak Fiskars bij Haxo!

Meer Gardena handgrasmaaier

De Gardena 330 handgrasmaaier met opvangbak in actie:

Gardena handgrasmaaier met opvangbak

Elektrische handgrasmaaier

Handmaaier Gardena 400-actieGardena heeft trouwens een handgrasmaaier in het assortiment die elektrisch aan te drijven is. Zowel met snoer, maar ook op accu.

Zie “Beste Gardena handgrasmaaier“.

Of wil je weten wat de beste handgrasmaaier is?

Zie ‘De beste handgrasmaaier – De Top 5