Top 4 – Beste accu grasmaaier

Als je de beste accu grasmaaier wilt kiezen, krijg je het moeilijk 😉 ! De best verkochte accu grasmaaier is er namelijk eentje van:
– Makita;
– Bosch;
– Wolf Garten:

– óf Einhell.

En de gebruikers ervan zijn over al deze vier merken accu grasmaaiers zéér tevreden!

Maar natuurlijk zijn er verschillen. Die worden in dit artikel per grasmaaier beschreven.

Let bij het kopen van een accu grasmaaier vooral op:

  • de capaciteit van de accu’s;
  • de laadsnelheid (snellader meegeleverd?);
  • het aantal meegeleverde accu’s;
  • de prijs van vervangende lithium-ion accu’s.

Er is nog een andere reden om zeker ook naar de prijs van vervangende lithium-ion accu’s te kijken. Accu’s gaan vaak maar beperkte tijd mee (bij hoge of juist erg lage temperaturen neemt de levensduur af). En dan is het best vervelend om er na een paar jaar achter te komen dat een nieuwe accu bijna even duur is als een hele nieuwe accu maaier. Terwijl je grasmaaier zelf eigenlijk nog jaren mee zou kunnen.

Ook goed om op te letten: het is erg handig als de accu’s ook in ander klus- of tuingereedschap van het zelfde merk te gebruiken zijn!

Let op accu's bij de grasmaaierGoede aanbieding?

Een accu grasmaaier kost gemiddeld zo’n € 320,-. Een hele aanschaf, dus ga niet te snel af op een aanbieding in je kluswinkel of tuincentrum. Bij een accu grasmaaier aanbieding kunnen de meegeleverde accu’s namelijk vervangen zijn door accu’s van minder capaciteit (die zijn goedkoper voor de verkopende partij). Maar zulke accu’s leveren minder lang stroom en je kunt er dus minder lang mee maaien.

Het kan ook zijn dat de grasmaaiers al langer in een magazijn hebben gestaan en dat de accu’s dus al deels zijn verouderd. Ook daardoor kunnen ze minder capaciteit hebben, dan er op staat. En dat kun je dus niet zien. Datzelfde risico loop je als je een tweedehands accu grasmaaier koopt. Verouderde accu’s hebben minder capaciteit dan nieuwe.

1. Makita accu grasmaaier DLM431PT2

Review Accu grasmaaier Makita-DLM431PT2Voor gazons tot 500 m2 is de Makita DLM431PT2 de beste keuze. Deze accu grasmaaier is lekker solide uitgevoerd. De motor loopt soepel en hij maait netjes.

Bij deze accu grasmaaier krijg je twéé 18 Volt accu’s geleverd. Samen geven ze 36 Volt, en dat is de power die deze snoerloze grasmaaier nodig heeft.

De accu’s zijn er makkelijk uit te nemen, gaan lang mee (circa 500 m2) en ze zijn snel opgeladen. En het is super makkelijk dat ze ook in ander Makita tuin- en/of klusgereedschap te gebruiken zijn!

De maaihoogte van de Makita accu grasmaaier is heel nauwkeurig en centraal in 9 stappen in te stellen tussen 2 en 7,5 cm. Het gemaaide gras laat zich vervolgens goed opvangen in de royale 50 liter opvangzak.

(Tip: het nieuwere, maar duurdere model Makita DLM460pt2 is bovendien voorzien van mulchfunctie! ZieTop 5 – beste accu grasmaaier met mulchfunctie‘.)

Gebruikers zijn gewoon erg enthousiast over deze Makita DLM431PT2. Men vindt hem lekker stil, hij verplaatst zich makkelijk en is erg wendbaar. En belangrijk: er zijn zelden problemen met zijn accu’s.

Met de Makita DLM431PT2 kun je jarenlang plezierig en snoerloos maaien!

Makita accu grasmaaier DLM431PT2


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij Toolmax

Model: Makita DLM431PT2
Capaciteit: 5.000 mAh
Aantal accu’s: 2 Li-ion x 18 Volt
Laadtijd: slechts 45 min
Opvangbak 50 liter
Prijs: vanaf € 349,-
Maaibreedte: 43 cm
Gazonoppvl: 500 m2

Heb je zelf al Makita accu’s?

Tip: Makita DLM431Z, alleen de body, dus zónder accu’s en lader
Prijs: vanaf € 185,-

zie DLM431Z bij Toolmax
of Makita DLM431Z grasmaaier Coolblue
of DLM431Z bij Gereedschapcentrum

Gratis makita accuTip: Tot en met december ’19: gratis accu van Makita! Je hoeft er dan zelf dus nog maar één te kopen.

Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is je registreren op de website van Makita. Dan krijg je ook een verlengde garantieperiode.

2. Accu grasmaaier van Bosch Rotak 37 Li

Accu grasmaaier Bosch-Rotak-37-liHeb je een gazon tot 250 m2, dan zal de Bosch Rotak 37 Li voor jou een prima accu grasmaaier zijn.

Gebruikers vinden de Bosch stil en snel. Omdat hij lekker compact is, neemt hij niet veel plek in bij het opbergen. Ook is hij licht van gewicht, waardoor hij makkelijk in en uit de berging is te tillen.

Veel mensen vinden het design van deze accu grasmaaier mooi. Dat komt onder meer door de gestyleerde kunststof onderdelen. Met dat kunststof zou je kunnen denken dat deze accumaaier mogelijk niet zo degelijk is. Maar gebruikers constateerden na een jaar wekelijks gebruik nauwelijks slijtage. Want juist door het kunststof roest hij nauwelijks en is hij zo licht van gewicht.

Accu grasmaaier Bosch-Rotak-37-li-detail2Géén grasrandjes

Het maairesultaat van deze Bosch is verder keurig. Erg functioneel is het dat de grasmaaier iets buiten de wielen maait. Daardoor kun je strak langs bloembakken en andere objecten maaien en blijven er nergens grasrandjes staan.

De maaihoogte is in drie stappen te verstellen van 2 tot 7 cm. Daarbij geven sommige mensen aan dat de kortste stand géén 2 cm is, maar iets langer is. Dus hou je van een strak geschoren biljartlaken, dan is een andere maaier misschien beter geschikt voor je.

Enige verbeterpuntje wat gebruikers noemen is dat de opvangbak wat vreemde hoekjes heeft, waar gras in achter kan blijven hangen bij het legen. Gewoon even op letten, want bij het maaien wordt het gras wél goed in die bak opgevangen.

Erg veel gebruikers vinden dat deze grasmaaier heel goed bevalt. De Bosch Rotak 37 li is een plezierige accu grasmaaier om lekker snoerloos mee te maaien!

Accu grasmaaier Bosch-Rotak-37-li


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax
en bij Coolblue,
en bij Bol.com.

Model: Bosch Rotak Li 37
Capaciteit: 4.000 mAh
Aantal accu’s: 1 Li-ion x 36 Volt
Opvangbak: 40 liter
Prijs: vanaf € 399,-
Maaibreedte: 37 cm
Gazonoppvl: 250 m2

Tip: aanbieding Bosch Rotak 37 li met mulchstuk en extra accu!

Accu grasmaaier Bosch-Rotak-37-li-mulch en accu


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax
Model: Bosch Rotak Li 37
Mét mulchstuk
Mét extra accu
Gratis handschoenen
Prijs: vanaf € 435,-

3. Accu grasmaaier met mulchfunctie Wolf Garten A3772v

Accu grasmaaier Wolf Garten-a-3772v-detailVoor tuinen tot 300 m2 is de aantrekkelijk geprijsde Wolf Garten een fijne grasmaaier. Hij is makkelijk te bedienen, licht en maait netjes.

Hij is niet te groot, niet te zwaar en niet te luidruchtig. Mensen noemen het een comfortabele accumaaier tegen een goede prijs.

De meegeleverde li-ion accu is ook op andere Wolf Garten gereedschap te gebruiken. Gebruikers geven aan dat je met één volle batterij ongeveer 30 à 50 minuten (of zo’n 300 m2) gras kunt maaien afhankelijk van de hoogte van het gras.

Aandachtspuntje: de ventilator van de oplader maakt vrij veel lawaai, maar dat hebben de meeste accu snelladers.

Mulchende grasmaaier op accu

De maaihoogte van deze Wolf Garten accu grasmaaier is centraal in 6 stappen te verstellen van 2,5 tot 7,5 cm. Je kunt het gras vervolgens opvangen, maar deze maaimachine kan ook mulchen. Het gras wordt dan goed klein versnipperd en weer uitgestrooid als natuurlijke meststof.

Kinder grasmaaier Little TikesGebruikers vinden hem erg makkelijk schoon te maken door het gegoten plastic maaidek. En ook heel fijn is de sleutelbeveiliging als je kleine kinderen in de buurt hebt!

Er is ook een smallere variant Wolf Garten 34 (bekijk bij Toolmax) en een bredere Wolf Garten accu grasmaaier van 40 cm (bekijk bij Toolmax). Die is bestemd voor gazons tot 500 m2.

Maar voor de meeste mensen en de meeste gazons is de Wolf Garten 37 hieronder de meest bruikbare maat.

Gebruikers vinden de Wolf Garten A3772v een fijne handzame accu grasmaaier van een goed merk!

Accu grasmaaier Wolf-garten-a-3772v


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij Toolmax.

Model: Wolf Garten A3772v
Aantal accu’s: 1 Li-Ion 72 Volt
Capaciteit: 2.500 mAh,
Opvangbak: 40 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf € 445,-
Maaibreedte: 37 cm
Gazonoppvl: 300 m2

 

4. Accu grasmaaier met mulchfunctie Einhell GE-CM 43 Li M Kit.

De Einhell accu grasmaaier behoort ook zeker in de top 4 van beste accu grasmaaiers. Hij maait goed en heeft een prettige maaibreedte.

Accumaaier Einhell-GECM-36Bovendien is deze accumaaier makkelijk centraal in hoogte af te stellen in 6 stappen van 2,5 tot 7,5 cm. Verder is hij lekker licht van gewicht (16kg) en daardoor prettig hanteerbaar.

Er worden twee accu’s bijgeleverd, die er tegelijk in moeten om genoeg power te geven. Om ze daarna allebei tegelijkertijd op te kunnen laden, worden er gelukkig óók twee laders bij geleverd.

Accu grasmaaier met mulchfunctie

De opvangbak van deze Einhell is royaal, maar deze grasmaaier wordt geleverd met een mulchingkit, dus je kunt het gras ook versnipperen.

Het geluidsniveau is wat hoog (96 dB), maar het geluid wordt door de meeste gebruikers niet als storend ervaren.

Samengevat is dit wat de gebruikers van de accu grasmaaier GE-CM 43 Li M Kit van Einhell vinden: “gewoon een hele goede grasmaaier tegen een hele faire prijs. Prima geschikt voor het wat grotere gazon tot 500 m2!”

Beste Accumaaier Einhell GE-CM43-kit


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com
en bij Coolblue.

Model: Einhell GE-CM 43 Li M Kit
Capaciteit: 4.000 mAh
Aantal accu’s: 2 Li-ion x 18 Volt
Opvangbak: 63 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf ± € 430,-
Maaibreedte: 43 cm
Gazonoppvl: 500 m2

Geen zin om telkens het grasmaaisel op te ruimen?

grasmaaier met mulchfunctieKies dan voor een accu grasmaaier mét mulchfunctie. Daarbij versnippert het gras als meststof voor het gazon.

Bekijk de ‘Top 5 – beste accu grasmaaier met mulchfunctie‘!