Top 4 – Beste accu grasmaaier

Als je de beste accu grasmaaier wilt kiezen, krijg je het moeilijk 😉 ! De best verkochte accu grasmaaier is er namelijk eentje van:
– Makita;
– Wolf Garten:
– Bosch;
– óf Einhell.

En de gebruikers ervan zijn over al deze vier merken accu grasmaaiers zéér tevreden!

Maar natuurlijk zijn er verschillen. Die worden in dit artikel per grasmaaier beschreven.

Let bij het kopen van een accu grasmaaier vooral op:

  • de capaciteit van de accu’s;
  • de laadsnelheid (snellader meegeleverd?);
  • het aantal meegeleverde accu’s;
  • de prijs van vervangende lithium-ion accu’s.

Er is nog een andere reden om zeker ook naar de prijs van vervangende lithium-ion accu’s te kijken. Accu’s gaan vaak maar beperkte tijd mee (bij hoge of juist erg lage temperaturen neemt de levensduur af). En dan is het best vervelend om er na een paar jaar achter te komen dat een nieuwe accu bijna even duur is als een hele nieuwe accu maaier. Terwijl je grasmaaier zelf eigenlijk nog jaren mee zou kunnen.

Beste accu grasmaaierEen accu grasmaaier kost gemiddeld zo’n € 320,-. Een hele aanschaf, dus ga niet te snel op een aanbieding in je kluswinkel of tuincentrum af. Bij een accu grasmaaier aanbieding kunnen de meegeleverde accu’s namelijk vervangen zijn door accu’s van minder capaciteit (die zijn goedkoper voor de verkopende partij). Maar zulke accu’s leveren minder lang stroom en je kunt er dus minder lang mee maaien.

Het kan ook zijn dat de grasmaaiers al langer in het magazijn hebben gestaan en dat de accu’s dus al deels zijn verouderd. Ook daardoor kunnen ze minder capaciteit hebben, dan er op staat. En dat kun je dus niet zien. Datzelfde risico loop je als je een tweedehands accu grasmaaier koopt. Verouderde accu’s hebben minder capaciteit dan nieuwe.

Ook goed om op te letten: het is erg handig als de accu’s ook in ander klus- of tuingereedschap van het zelfde merk te gebruiken zijn!

1. Makita accu grasmaaier DLM431PT2

Review Accu grasmaaier Makita-DLM431PT2Voor gazons tot 500 m2 is de Makita DLM431PT2 een prima keuze. Deze accu grasmaaier is lekker solide uitgevoerd. De motor loopt soepel en hij maait netjes.

Bij deze accu grasmaaier krijg je twéé 18 Volt accu’s geleverd. Samen geven ze 36 Volt, en dat is de power die deze snoerloze grasmaaier nodig heeft.

De accu’s zijn er makkelijk uit te nemen, gaan lang mee (circa 500 m2) en ze zijn snel opgeladen. En het is super makkelijk dat ze ook in ander Makita tuin- en/of klusgereedschap te gebruiken zijn!

De maaihoogte van de Makita accu grasmaaier is heel nauwkeurig en centraal in 9 stappen in te stellen tussen 2 en 7,5 cm. Het gemaaide gras laat zich vervolgens goed opvangen in de royale 50 liter opvangzak. Maar deze grasmaaier heeft géén mulchfunctie.

(edit: het nieuwere model Makita DLM460pt2 is wél voorzien van mulchfunctie!
Zie ‘
Top 5 – beste accu grasmaaier met mulchfunctie‘.

Gebruikers zijn gewoon erg enthousiast over deze Makita DLM431PT2. Men vindt hem lekker stil, hij verplaatst zich makkelijk en is erg wendbaar. En belangrijk: er zijn zelden problemen met zijn accu’s. Goed voor jarenlang plezierig en snoerloos maaien, dus!

Makita accu grasmaaier DLM431PT2

Model: Makita DLM431PT2

Maaibreedte: 43 cm
Gazonoppvl: 500 m2

Capaciteit: 5.000 mAh
Aantal accu’s: 2 Li-ion x 18 Volt
(zijn tegelijk nodig!)
Laadtijd: 45 min

Opvangbak 50 liter
Prijs: vanaf € 399,-

Aanbod bij Coolblue
en bij Toolmax
en bij Gereedschapcentrum

Heb je zelf al Makita accu’s?

Tip: Makita DLM431Z, alleen de body, dus zónder accu’s en lader (wél met de gratis accu van de voorjaarsactie, zie hieronder)
Prijs: vanaf € 196,99

zie Makita DLM431Z grasmaaier Coolblue
of DLM431Z bij Gereedschapcentrum
of DLM431Z bij Toolmax.

Gratis accu Makita

Tip: van april t/m juni 2019 kun je bij elke Makita accu grasmaaier een gratis derde accu van 18V/5.000 Ah cadeau krijgen (à ± € 100,-). Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is je registreren op de site van Makita. Dan krijg je ook een verlengde garantieperiode. Meer informatie vind je op de website van Makita.

2. Accu grasmaaier met mulchfunctie Wolf Garten A3772v

Accu grasmaaier Wolf Garten-a-3772v-detailVoor tuinen tot 300 m2 is de aantrekkelijk geprijsde Wolf Garten een fijne grasmaaier. Hij is makkelijk te bedienen, licht en maait netjes.

Hij is niet te groot, niet te zwaar en niet te luidruchtig. Mensen noemen het een comfortabele accumaaier tegen een goede prijs.

De meegeleverde li-ion accu is ook op andere Wolf Garten gereedschap te gebruiken. Gebruikers geven aan dat je met één volle batterij ongeveer 30 à 50 minuten (of zo’n 300 m2) gras kunt maaien afhankelijk van de hoogte van het gras.

Aandachtspuntje: de ventilator van de oplader maakt vrij veel lawaai, maar dat hebben de meeste accu snelladers.

Mulchende grasmaaier op accu

De maaihoogte van deze Wolf Garten accu grasmaaier is centraal in 6 stappen te verstellen van 2,5 tot 7,5 cm. Je kunt het gras vervolgens opvangen, maar deze maaimachine kan ook mulchen. Het gras wordt dan goed klein versnipperd en weer uitgestrooid als natuurlijke meststof.

Kinder grasmaaier Little TikesGebruikers vinden hem erg makkelijk schoon te maken door het gegoten plastic maaidek. En ook heel fijn is de sleutelbeveiliging als je kleine kinderen in de buurt hebt!

Er is ook een smallere variant Wolf Garten 34 (bekijk bij bol.com) en een bredere Wolf Garten van 40 cm (bekijk bij Wehkamp). Die is bestemd voor gazons tot 500 m2.

Maar voor de meeste mensen en de meeste gazons is de Wolf Garten 37 hieronder de meest bruikbare maat. Gebruikers vinden de Wolf Garten A3772v een fijne handzame accu grasmaaier van een goed merk!

Accu grasmaaier Wolf-garten-a-3772v

Model: Wolf Garten A3772v

Maaibreedte: 37 cm
Gazonoppvl: 300 m2

Aantal accu’s: 1 Li-Ion 72 Volt
Capaciteit: 2.500 mAh,
Laadtijd: 60 à 90 minuten

Inclusief opvangbak 40 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf € 416,99

Aanbod bij Coolblue

en bij Gereedschapcentrum.

3. Bosch accu grasmaaier in drie varianten: de Bosch Rotak Li

Heb je een klein gazon (tot 50 m2), dan zal de Bosch Rotak Li voor jou een prima accu grasmaaier zijn.

Gebruikers vinden de Bosch stil en snel. Omdat hij lekker compact is, neemt hij niet veel plek in bij het opbergen. Ook is hij licht van gewicht, waardoor hij makkelijk in en uit de berging is te tillen.

Bosch Accu grasmaaier RotakDeze accumaaier heeft veel kunststof onderdelen. Daardoor lijkt hij op het eerste gezicht niet zo degelijk. Maar gebruikers constateerden na een jaar wekelijks gebruik nauwelijks slijtage. Juist door het kunststof roest hij nauwelijks en is hij zo licht van gewicht.

Het maairesultaat van de Bosch is verder keurig. De maaihoogte is in drie stappen te verstellen van 2 tot 7 cm. Daarbij geven sommige mensen aan dat de kortste stand géén 2 cm is, maar iets langer is. Dus hou je van een strak geschoren biljartlaken, dan is een andere maaier misschien beter geschikt voor je.

Enige verbeterpunt vinden vrijwel alle gebruikers is het boekje met de gebruiksaanwijzing. Het starten staat er bijvoorbeeld niet duidelijk in. Maar dat is niet moeilijk: hou de 1e knop ingedrukt, en druk vervolgens de 2e knop in (veiligheidsmaatregel).

Als je een groter gazon hebt, kun je trouwens ook kiezen voor deze prima accu grasmaaier. Want de Bosch Rotak Li is er ook in twee grotere varianten: 37 cm en 43 cm maaibreedte. Die zijn voor gazons van respectievelijk 250 en 500 m2. Voor alle drie de varianten van de Bosch Rotak geldt: gebruikers vinden dat deze deze grasmaaier heel goed bevalt.

De Bosch Rotak is een plezierige accu grasmaaier om lekker snoerloos mee te maaien!

Accu grasmaaier Bosch-Rotak-li

Model: Bosch Rotak Li 32

Maaibreedte: 32 cm
Gazonoppvl: 50 m2
Capaciteit: 2.000 mAh
Aantal accu’s: 1 Li-ion x 36 Volt
Laadtijd: 70 min
Opvangbak 31 liter
Prijs: vanaf € 299,-

Aanbod bij Coolblue

en bij Bol.com.

Let op de accu’s van de Bosch Rotak!

De kleinste maat Bosch Rotak wordt vaak met een accu van 4.000 mAh geleverd, maar soms ook met een accu van maar 2.000 mAh. De accu van 2.000 mAh is alleen geschikt voor een gazon tot zo’n 50 m2. Daarna moet je weer opladen. De 4.000 mAh accu gaat een stuk langer mee (volgens gebruikers zo’n 400 m2).

Li-ion Accu Bosch Rotak Tip: Zie extra Bosch accu’s in ‘Losse snelladers of accu’s voor grasmaaiers »

 

4. Accu grasmaaier met mulchfunctie Einhell GE-CM 43 Li M Kit.

De Einhell accu grasmaaier behoort ook zeker in de top 4 van beste accu grasmaaiers. Hij maait goed en heeft een prettige maaibreedte.

Accu grasmaaier Einhell-GECM-36Bovendien is deze accumaaier makkelijk centraal in hoogte af te stellen in 6 stappen van 2,5 tot 7,5 cm. Verder is hij lekker licht van gewicht (16kg) en daardoor prettig hanteerbaar.

Er worden twee accu’s bijgeleverd, die er tegelijk in moeten om genoeg power te geven. Om ze daarna allebei tegelijkertijd op te kunnen laden, worden er gelukkig óók twee laders bij geleverd.

Accu grasmaaier met mulchfunctie

De opvangbak van deze Einhell is royaal, maar deze grasmaaier wordt geleverd met een mulchingkit, dus je kunt het gras ook versnipperen.

Het geluidsniveau is wat hoog (96 dB), maar het geluid wordt door de meeste gebruikers niet als storend ervaren.

Gebruikers vinden de accu grasmaaier GE-CM 43 Li M Kit van Einhell gewoon een hele goede grasmaaier tegen een hele faire prijs. Prima geschikt voor het wat grotere gazon tot 500 m2!

Accu grasmaaier Einhell-GE-CM43-Li-Ion

Model: Einhell GE-CM 43 Li M Kit

Maaibreedte: 43 cm
Gazonoppvl: 500 m2
Capaciteit: 4.000 mAh
Aantal accu’s: 2 Li-ion x 18 Volt
Laadtijd: 90 min
Opvangbak 63 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf ± € 450,-

Aanbod bij Bol.com

en bij Coolblue.

 

Geen zin om telkens het grasmaaisel op te ruimen?

Kies dan voor een accu grasmaaier mét mulchfunctie. Bekijk de ‘Top 5 – beste accu grasmaaier met mulchfunctie‘.