Beste Benzinemaaier – Top 10

Een grasmaaier op benzine biedt je meer power dan een elektrische grasmaaier. Want wil je snel en gemakkelijk grotere oppervlaktes maaien – én de stugge onkruidhoekjes – dan heb je de kracht van een benzine grasmaaier nodig.

Bovenaan de Top 10 ‘Beste benzinemaaier’ staan:

 1. Benzinemaaier Makita PLM4630N2;
 2. Benzine grasmaaier Powerplus POWXG60245 Review;
 3. Met mulchfunctie Wolf Garten A 530 A V HW;
 4. Stiga Combi 48 SQ H benzine grasmaaier;
 5. en de motormaaier van McCulloch M56-190AWFPX.

Elk van deze benzine grasmaaiers is heel geschikt voor een gazon groter dan 800 m². We beschrijven ze hieronder.

Voor het gemak hebben we de kleinere benzinemaaiers in een vervolgartikel  gezet:  de Top 5 – Beste kleine benzine grasmaaier.

Dit zijn de beste grote benzinemaaiers:

1. Betrouwbare Makita PLM4630N2 Benzine grasmaaier

Een erg goede degelijke grasmaaier op benzine is deze PLM4630N2 van Makita. Deze benzinemaaier is compact en wendbaar. De onderhoudsvriendelijke Briggs & Stratton 4-taktmotor is betrouwbaar, start vlot, en hij is zuinig in gebruik.

benzine grasmaaier Makita PLM4630N-detailDeze Makita benzine grasmaaier kan het gras opvangen, of opzij uitwerpen, maar hij ook kan mulchen. Zijn sterke mulching messen verhakselen dan het maaiafval en zelfs bladeren.

Het maairesultaat van de benzinemaaier is netjes en met de centrale handel kun je de maaihoogte eenvoudig verstellen in vijf stappen van 2 tot 7,5 cm.

Aandachtspuntje: volgens de specificaties is deze Makita PLM 4630N2 geschikt voor middelgrote gazons tot 1.500 m2. Nu rijdt deze benzinemaaier heel soepel, want de wielen zijn volledig gelagerd en de machine is niet zwaar. Maar hij is niet zelfrijdend, dus je heb enige lichaamskracht nodig om hem te duwen.

Voor een gazon groter dan zo’n 1.000 m² (zeker als dat gazon ook glooiingen heeft), ben je waarschijnlijk beter af met de zelftrekkende, maar wat duurdere variant: de Makita PLM4631N2. Die wordt uitgebreid beschreven in ons artikel ‘Beste zelfrijdende benzinemaaiers‘.

Voor een gazon tot circa 1.000 m² is de Makita PLM4630N2 een goede, betrouwbare benzine grasmaaier.

Benzine grasmaaier met mulchfunctie


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Mtools
of bij bol.com

Model: Makita PLM4630N2
Vermogen: 2.300 watt
Opvangbak 60 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf € 415,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.000 m2

2. Review benzine grasmaaier PowerPlus POWXG60245

Benzine grasmachine Powerplus Ook een hele goede benzine grasmaaier is de PowerPlus POWX60245. Dit is een fijne, no-nonsense grasmaaier voor een gazon tot 1.500m2, die óók nog eens aantrekkelijk geprijsd is. Hij wordt door gebruikers met een 9 gemiddeld gewaardeerd.

Deze benzine grasmaaier doet wat hij moet doen en dat doet hij goed, volgens de gebruikers. De motor is krachtig (3.460 watt) en betrouwbaar. Hij start makkelijk, draait soepel en het brandstofverbruik is laag. Deze motormaaier is bovendien zelftrekkend, dus je hoeft deze grasmaaier niet te duwen, alleen bijsturen.

De gebruikte materialen in de Powerplus POWXG60245 zien er degelijk uit. Zo is de maaier helemaal omgeven door een stalen behuizing, waardoor hij lang meegaat. Je kunt de duwboom in hoogte verstellen en ook opvouwen, dus deze benzinemaaier is compact op te bergen.

Benzinemaaier met mulchfunctie

Natuurlijk kan deze sterke benzine grasmaaier ook prima mulchen. Het gras wordt goed versnipperd tot natuurlijke bemesting. Maar wil je het gras opvangen, dan blijkt ook zijn opvangbak met 65 liter royaal en goed te gebruiken (met vulindicatie).

Hij maait netjes en je kunt je gazon secuur verzorgen, want de maaihoogte is bij deze benzine grasmaaier heel precies in 8 standen te verstellen van 2,4 tot 7,4 cm (met een centrale hendel).

Deze grasmaaier is bovendien voorzien van een aansluiting voor de tuinslang. Vooral bij een mulchende maaier is dat erg prettig. Bij het mulchen van (te) nat gras wordt de binnenkant van het maaidek namelijk best smerig. Dan is het fijn als de grasmaaier zichzelf schoon kan spuiten.

Kortom: de Powerplus POWXG60245 is een fijne, complete benzine grasmaaier tegen een betaalbare prijs!

Helaas heeft deze Powerplus dit minpunt: hij is op het moment nauwelijks meer leverbaar.

Zelftrekkende mulchmaaier Powerplus-POWXG60240


Meer informatie en actuele prijs:


en bij bol.com
en bij Van Melis
of bij Coolblue

Model: Powerplus XG60245
Vermogen: 3.460 watt
Opvangbak 65 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend
Prijs: vanaf € 399,-
Maaibreedte: 51 cm
Gazonoppvl: 1.500 m2


3. Benzine grasmaaier met mulchfunctie Wolf Garten A 530 A V HW

Voor gazons tot 1.500 m2 is Wolf Garten een uitstekende keuze voor een grasmaaier op benzine. De A530 is lekker krachtig, hij is voorzien van mulchfunctie, hij is ook nog zelfrijdend en vooral: erg stil in vergelijking met andere benzine maaiers in deze klasse.

Deze Wolf Garten maaimachine uit de nieuwe A-serie is  voorzien van een ACC systeem. Door slim design worden grasresten beter in de opvang gezogen.

Type aanduiding Wolf Garten benzinemaaier

Als je een Wolf Garten benzine grasmaaier wilt kopen, is het soms even puzzelen wat de type aanduiding betekent. Wat uitleg:

 • Het getal geeft de maaibreedte aan: 42, 46 of 53 cm.
 • Het type met één 0 achter de maaibreedte is voorzien van mulchfunctie. Die met twee 00, niet.
 • Een A achter het nummer betekent zelfrijdend. Aan te raden voor een grote tuin.
 • V = Variabele snelheid
 • SP is een aansluiting voor de tuinslang, zodat je de machine gemakkelijk schoon kunt spoelen.
 • HW = High wheels. De achterwielen zijn 28 cm ipv 20cm, waardoor de machine veel wendbaarder is en makkelijker in bochten te sturen.
 • IS = Instant Start technologie

Review van de Wolf Garten 530 A HW – 3,5 pK

Gebruikers waarderen de benzine motormaaiers van het merk Wolf Garten meestal erg goed.

Ook deze 530 A V HW, die is voorzien van een degelijke Briggs & Stratton motor. Deze benzinemaaier is dan ook gemakkelijk te starten en de aandrijving is soepel.

Mede dankzij het krachtige vermogen van 2.600 Watt is het maairesultaat keurig. De opvangbak is lekker royaal en de vulindicator blijkt handig. Zo zie je hoe lang je nog door kunt maaien, voordat de bak vol is.

Benzinemaaier Wolf-Garten A530A detailMaar nóg prettiger is dat deze machine standaard met mulchfunctie geleverd wordt. Je hoeft de opvangbak dus helemaal niet te gebruiken, maar kunt het gras heel fijn gesnipperd laten liggen.

Gebruikers merken op dat de hoge achterwielen goed geplaatst zijn. Dat maakt deze benzinemaaier lekker wendbaar en zorgt ervoor dat ook in bochten alle kantjes goed worden gemaaid.

De duwboom is in hoogte verstelbaar en dat is fijn voor langere mensen.

Verder is de maaihoogte geheel naar wens in 6 stappen verstelbaar vanaf erg kort, namelijk 2,8 cm t/m 9,2 cm.

En heel belangrijk voor een groot gazon: deze benzine maaimachine is zelfrijdend!

Voor de Wolf Garten 530 A V HW geldt: geen duwkracht nodig, alleen maar lichtjes bijsturen. Mooi, handig en groot. Een aanrader, dus!

Benzine grasmaaier Wolf-Garten A530A detail


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax
of bij bol.com

Model: Wolf Garten A 530 A V HW
Vermogen: 2.600 watt
Opvangbak 70 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend
Prijs: vanaf € 865,-
Maaibreedte: 53 cm
Gazonoppvl: 1.500 m2

Tip: de Wolf Garten A530 A SP HW IS benzinemaaier die Coolblue aanbiedt is zelfrijdend, maar heeft géén variabel instelbare snelheid. Maar dat maakt deze Wolf Garten benzinemaaier wél een heel stuk voordeliger! Bekijk bij Coolblue.

4. Benzinemaaier met mulchfunctie Stiga Combi 48 SQ H

Dit is eveneens een goede, krachtige en daarom populaire benzine grasmaaier voor een groot gazon: de Stiga Combi 48 SQ H.

Benzine grasmaaier Stiga-CombiHij wordt door de meeste gebruikers als een goede en degelijke koop beoordeeld met een prima prijs – kwaliteit verhouding. Mooie maaikwaliteit, prima maaibreedte en krachtige, betrouwbare Honda motor.

Ook de Stiga Combi 48 SQH kan mulchen. Omdat je de grassnippers lekker kunt laten liggen, hoef je de opvangbak niet eens te gebruiken.

Deze benzine grasmaaier is zeer makkelijk te manoeuvreren dankzij de hoge achterwielen van 24 centimeter. En natuurlijk ook omdat hij zelfrijdend is.

Voor de krachtige motor is hoog gras of onkruid geen probleem. Hij start gemakkelijk en ook de mulchfunctie werkt prima.

De maaihoogte kun je met één handel centraal verstellen in 5 standen van 2,7 t/m 8 cm.

Gebruikers vinden de Stiga Combi 48 SQH een uitstekende, sterke en probleemloze grasmaaier. En hij kan ook nog eens mulchen!

Grasmaaier op benzine Stiga Combi


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

Model: Stiga Combi 48 SQH
Vermogen: 2.750 watt
Opvangbak: 60 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend
Prijs: vanaf € 469,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.000 m25. Benzine grasmaaier McCulloch M56-190AWFPX

Voor gazons tot 2.000 m2 ben je het beste af met de nog sterkere M56 benzine grasmaaier. De McCulloch M56 heeft méér maaibreedte, meer cilinderinhoud 190cc en dus méér pk’s (bijna 5!). Dus hij is nog succesvoller opgewassen tegen verwaarloosd gras en stug onkruid. Ook de opvangbak is groter.

Benzine grasmaaier McCulloch-M56-detailDe wielen zijn apart verstelbaar (dus niet centraal). Sommige gebruikers geven daar namelijk juist de voorkeur aan. Door de wielen vooraan hoger in te stellen kun je een beter mulch resultaat krijgen.

Verder maait ook deze McCulloch benzine grasmaaier volgens zijn gebruikers licht en snel. Door de aandrijving op de voorwielen trekt hij zichzelf vooruit en hoef je alleen de richting aan te geven. Deze maaimachine stuurt erg gemakkelijk in de bochten en voelt degelijk aan. Veel instelmogelijkheden.

Hij start moeiteloos, en zonder trekkoord, omdat deze maaier voorzien is van een elektrische startknop.

En na het maaien ben je ook helemaal klaar, want je kunt het maaisel lekker laten liggen. Dat heeft deze benzinemaaier dan al voor je tot kleine snippers gemulched.

Kortom: de McCulloch M56 is een degelijk en sterk stuk tuingereedschap. Een plezier om mee te werken en het gras in no-time gemaaid!

Grasmaaier op benzine McCulloch M56


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Haxo
en bij Amazon

Model: McCulloch M56-190AWFPX
Vermogen: 3.400 watt
Opvangbak: 62 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend (variabele snelheid)
Prijs: vanaf € 798,99
Maaibreedte: 56 cm
Gazonoppvl: 2.000 m2

Welke benzine grasmaaier?

Het is best moeilijk om een goede benzinemaaier te kiezen, want het aanbod is enorm. Daarom hebben we een voorselectie voor je gemaakt in deze Top 10 – beste benzine grasmaaiers. Die is gebaseerd op de specificaties en alle reviews van gebruikers.

Deze top 10 geeft antwoord op de vraag welke benzine grasmaaier in de praktijk heel goed bevalt. Elk van deze benzine grasmaaiers wordt door gebruikers als ‘Beste koop’ beoordeeld en zouden hem een ander aanraden.

Zelftrekkende grasmaaier?

Speciaal op zoek naar een zelftrekkende benzine grasmaaier? Benzinemaaiers die zichzelf voort kunnen trekken worden beschreven in het artikel Beste zelfrijdende grasmaaier!