Beste Benzinemaaier – De Top 10

Een grasmaaier op benzine biedt je meer power dan een elektrische grasmaaier. Want wil je snel en gemakkelijk grotere oppervlaktes maaien – én de stugge onkruidhoekjes – dan heb je de kracht van een benzinemaaier nodig.

Bovendien geeft een benzine grasmaaier je alle bewegingsvrijheid: geen gedoe met stroomkabels, of met accu’s die maar een beperkte tijd stroom leveren.

Dit is de Top 10 beste benzine grasmaaiers die door gebruikers als ‘Beste koop’ worden beoordeeld. We hebben deze Top 10 naar gazongrootte opgedeeld in:

De beste benzinemaaier voor groot gazon
(groter dan 800 m²)

1. Benzine grasmaaier met mulchfunctie Wolf Garten A 530 A SP HW IS

Voor gazons tot 1.500 m2 is dit een uitstekende keuze voor een grasmaaier op benzine. Hij is krachtig en vooral: erg stil in vergelijking met andere benzine maaiers in deze klasse.

Ook deze Wolf Garten uit de nieuwe A-serie is  voorzien van een ACC systeem. Door slim design worden grasresten beter in de opvang gezogen.

Als je een Wolf Garten benzine grasmaaier wilt kopen, is het soms even puzzelen wat de type aanduiding betekent. Wat uitleg:

  • Het getal geeft de maaibreedte aan: 42, 46 of 53 cm.
  • Het type met één 0 achter de maaibreedte is voorzien van mulchfunctie. Die met twee 00, niet.
  • Een A achter het nummer betekent zelfrijdend
  • SP is een aansluiting voor de tuinslang, zodat je de machine gemakkelijk schoon kunt spoelen.
  • HW = High wheels. De achterwielen zijn 28 cm ipv 20cm, waardoor de machine veel wendbaarder is en makkelijker in bochten te sturen.

Ervaringen met de Wolf Garten benzinemaaier 530 A SP HW IS

Gebruikers waarderen de benzine motormaaiers van het merk Wolf Garten meestal erg goed.

Ook deze 530 A SP HW IS, die is voorzien van een degelijke Briggs & Stratton motor. Deze benzinemaaier is dan ook gemakkelijk te starten en de aandrijving is soepel.

Mede dankzij het krachtige vermogen van 2.600 Watt is het maairesultaat keurig. De opvangbak is lekker royaal en de vulindicator blijkt handig. Zo zie je hoe lang je nog door kunt maaien, voordat de bak vol is.

Benzinemaaier Wolf-Garten A530A detailMaar nóg prettiger is dat deze machine standaard met mulchfunctie geleverd wordt. Je hoeft de opvangbak dus helemaal niet te gebruiken, maar kunt het gras heel fijn gesnipperd laten liggen.

Gebruikers merken op dat de hoge achterwielen goed geplaatst zijn. Dat maakt deze benzinemaaier lekker wendbaar en zorgt ervoor dat ook in bochten alle kantjes goed worden gemaaid.

De duwboom is in hoogte verstelbaar en dat is fijn voor langere mensen.

Verder is de maaihoogte geheel naar wens in 6 stappen verstelbaar vanaf erg kort, namelijk 2,8 cm t/m 9,2 cm.

En heel belangrijk voor een groot gazon: deze benzine maaimachine is zelfrijdend!

Voor de Wolf Garten 530 A SP HW IS geldt: geen duwkracht nodig, alleen maar lichtjes bijsturen. Mooi, handig en groot. Een aanrader, dus!

Benzine grasmaaier Wolf-Garten A530A detail


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
of bij ToolMax

Model: Wolf Garten A 530 A SP HW IS
Vermogen: 2.600 watt
Opvangbak 70 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend
Prijs: vanaf € 665,-
Maaibreedte: 53 cm
Gazonoppvl: 1.500 m2

2. Benzinemaaier met mulchfunctie Stiga Combi 48 SQ H

Dit is eveneens een goede, krachtige en daarom populaire benzine grasmaaier voor een groot gazon: de Stiga Combi 48 SQ H.

Benzine grasmaaier Stiga-CombiHij wordt door de meeste gebruikers als een goede en degelijke koop beoordeeld met een prima prijs – kwaliteit verhouding. Mooie maaikwaliteit, prima maaibreedte en krachtige, betrouwbare Briggs & Stratton motor.

Ook de Stiga Combi 48 SQH kan mulchen. Omdat je de grassnippers lekker kunt laten liggen, hoef je de opvangbak niet eens te gebruiken.

Deze benzine grasmaaier is zeer makkelijk te maneouvreren dankzij de hoge achterwielen van 24 centimeter. En natuurlijk ook omdat hij zelfrijdend is.

Voor de krachtige motor is hoog gras of onkruid geen probleem. Hij start gemakkelijk en ook de mulchfunctie werkt prima.

De maaihoogte kun je met één handel centraal verstellen in 5 standen van 2,7 t/m 8 cm.

Gebruikers vinden de Stiga Combi 48 SQH een uitstekende, sterke en probleemloze grasmaaier. En hij kan ook nog eens mulchen!

Grasmaaier op benzine Stiga Combi


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

Model: Stiga Combi 48 SQH
Vermogen: 2.750 watt
Opvangbak: 60 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend
Prijs: vanaf € 399,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.000 m2

3. Benzinemaaier McCulloch M53-160AWREX

Als je een flink gazon van 1.500 m2 hebt, valt jouw keuze waarschijnlijk op deze uitstekende McCulloch zelfrijdende benzinemaaier. Eén druk op de elektrische startknop en je kunt aan de slag!

De McCulloch is een stoer en degelijk merk. Deze maaier kan tegen een stootje. Dankzij de krachtige en betrouwbare 160 cc Briggs & Stratton motor – en het scherpe en duurzame PX3-mes – gaat deze benzine grasmaaier moeiteloos door hoger gras, stugger onkruid of afgevallen boomtwijgen.Beste benzinemaaier McCulloch-M53-detail

De snelheid van deze viertakt motormaaier is variabel in te stellen op de ergonomische handgrepen. Dus je kunt vlot doorrijden op de lange stukken en wat rustiger tussen de bloemperken door.

Verder is deze motormaaier prettig hanteerbaar en start elke keer goed op. De hoogte van de stuurstang is goed af te stellen, ook voor lange mensen.

Qua kwaliteit van maaien is hij helemaal top. De maaihoogte verstel je verder gemakkelijk en snel met de centrale hendel. Dat kan in 6 stappen van 3 t/m 7 cm.

Benzine mulchmaaier

Deze McCulloch M53 benzinemaaier wordt geleverd met speciaal mulch inzetstuk. Dus je kunt maaien met opvangbak, maar ook mulchen. Dat scheelt je in een grote tuin héél veel tijd, want bij het mulchen kun je het gras gewoon fijn versnipperd laten liggen. Het verteert dan als meststof voor nieuwe groei.

Gebruikers vinden deze benzinemaaier krachtig en hij trekt heel goed vooruit, ook op glooiende of hobbelige terreinen.

Dat maakt de McCulloch M53-160AWREX een aanrader. Vooral als je een grote tuin met bomen hebt. Of bijvoorbeeld stukken dijk met ruige onkruidhoeken.

Beste benzinemaaier mulchfunctie McCulloch-M53-160AWRPX


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
of versie zonder elektrostart
bij Gereedschapcentrum

Model: McCulloch M53-160AWREX
Vermogen: 2.600 watt
Opvangbak: 60 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend (variabele snelheid)
Prijs: vanaf € 760,-
Maaibreedte: 53 cm
Gazonoppvl: tot 1.500 m2

Tip: Je vindt een iets smallere en dus wat gunstiger geprijsde versie McCulloch M46 bij bol.com


4. Benzine grasmaaier McCulloch M56-190AWFPX

Voor gazons tot 2.000 m2 ben je het beste af met de nog sterkere M56 benzine grasmaaier. De McCulloch M56 heeft méér maaibreedte, meer cilinderinhoud 190cc en dus méér pk’s (bijna 5!). Dus hij is nog succesvoller opgewassen tegen verwaarloosd gras en stug onkruid. Ook de opvangbak is groter.

Benzine grasmaaier McCulloch-M56-detailDe wielen zijn apart verstelbaar (dus niet centraal). Sommige gebruikers geven daar namelijk juist de voorkeur aan. Door de wielen vooraan hoger in te stellen kun je een beter mulch resultaat krijgen.

Verder maait ook deze McCulloch benzine grasmaaier volgens zijn gebruikers licht en snel. Door de aandrijving op de voorwielen trekt hij zichzelf vooruit en hoef je alleen de richting aan te geven. Deze maaimachine stuurt erg gemakkelijk in de bochten en voelt degelijk aan. Veel instelmogelijkheden.

Hij start moeiteloos, en zonder trekkoord, omdat deze maaier voorzien is van een elektrische startknop.

En na het maaien ben je ook helemaal klaar, want je kunt het maaisel lekker laten liggen. Dat heeft deze benzinemaaier dan al voor je tot kleine snippers gemulched.

Kortom: de McCulloch M56 is een degelijk en sterk stuk tuingereedschap. Een plezier om mee te werken en het gras in no-time gemaaid!

Grasmaaier op benzine McCulloch M56


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Gereedschap-C
en bij CoolBlue

Model: McCulloch M56-190AWFPX
Vermogen: 3.400 watt
Opvangbak: 62 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend (variabele snelheid)
Prijs: vanaf € 798,99
Maaibreedte: 56 cm
Gazonoppvl: 2.000 m2

 

Kleine tuin? Kleine benzinemaaier!

Heb je een kleiner gazon (minder dan 800 m²)?

Bekijk dan de het artikel  ‘De beste benzinemaaier – middelgroot gazon‘ (van 250 – 800 m²)!