Beste Benzinemaaier – De Top 10

Een grasmaaier op benzine biedt je meer power dan een elektrische grasmaaier. Want wil je snel en gemakkelijk grotere oppervlaktes maaien – én de stugge onkruidhoekjes – dan heb je kracht nodig.

Bovendien geeft een benzine grasmaaier je alle bewegingsvrijheid: geen gedoe met stroomkabels, of met accu’s die maar een beperkte tijd stroom leveren.

Dit is de Top 10 beste benzine grasmaaiers die door gebruikers als ‘Beste koop’ worden beoordeeld. We hebben hem opgedeeld in:

De beste benzinemaaier voor groot gazon
(groter dan 800 m²)

1. Gazonmaaier op benzine Stiga Collector 46 SH

Benzinemaaier-Stiga-Collector-46-SHVanwege zijn gunstige prijs noemen we als eerst deze benzinemaaier van Stiga.

Hij wordt door de meeste gebruikers als een goede en degelijke koop beoordeeld met een prima prijs – kwaliteit verhouding. Mooie maaikwaliteit, prima maaibreedte en krachtige betrouwbare Honda motor.

En als je hem na levering in elkaar wilt zetten, kost dat even wat puzzelen, want de gebruiksaanwijzing is niet echt duidelijk.

Maar daarna is dit gereedschap gemakkelijk te bedienen, niet zwaar, maait goed en start soepel.

Het is voor sommige mensen even wennen aan de wielaandrijving en aan de twee zwarte beugels voor de bediening. Ook vindt men dat de opvangbak wat snel vol is. Die had ruimer gemogen.

De maaihoogte van deze benzine grasmaaier is wel zeer gemakkelijk met één handel centraal te verstellen in 5 niveaus van 3 tot en met 6,7 centimeter.

Aandachtspuntje: deze motormaaier kan niet mulchen. Vind je dat belangrijk dan is de Stiga Combi of een van de andere maaiers hieronder, een beter geschikte grasmaaier voor je.

Maar verder vinden de gebruikers de Stiga Collector 46 SH een prima, lekker sterke benzine grasmaaier, die doet wat hij moet doen, tegen een heel aantrekkelijke prijs!

Grasmaaier op benzine Stiga

Model: Stiga Collector 46 SH

Gazonoppvl: 1.000 m2
Maaibreedte: 46 cm
Vermogen: 2.800 watt
Inclusief opvangbak 55 liter
Zelfrijdend
Prijs: vanaf € 350,-

Aanbod bij Coolblue

 

2. Benzine grasmaaier met mulchfunctie Stiga Combi 48 SH

De Stiga Combi 48 SH is eveneens een uitstekende en krachtige benzine grasmaaier voor een groot gazon. Maar deze is nog sterker in vergelijking met zijn broer de Stiga Collector hierboven en heeft een grotere opvangbak.

Benzine grasmaaier Stiga-CombiBovendien kan de Stiga Combi 48 SH wél mulchen. Omdat je de grassnippers lekker kunt laten liggen, hoef je de opvangbak niet eens te gebruiken.

Deze benzine grasmaaier is eveneens zeer makkelijk te manouvreren dankzij de hoge achterwielen van 24 centimeter. Hij trekt vlot en bedient gemakkelijk.

De krachtiger motor zorgt ervoor dat hoog gras of onkruid helemaal geen probleem meer is. Hij start gemakkelijk en ook de mulchfunctie werkt prima.

Ook bij deze benzinemaaier is de maaihoogte met één handel centraal te verstellen in 5 standen van 2,7 t/m 8 cm.

Gebruikers vinden de Stiga Combi 48 SH een uitstekende, sterke en probleemloze grasmaaier. En hij kan ook nog eens mulchen!

Grasmaaier op benzine Stiga Combi

Model: Stiga Combi 48 SH

Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.000 m2
Vermogen: 3.200 watt
Opvangbak 60 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend
Prijs: vanaf € 470,-

Aanbod bij Coolblue

en bij ToolMax

3. Benzine grasmaaier met mulchfunctie Wolf Garten 460 A SP HW

Voor gazons tot 1.000 m2 is dit een uitstekende keuze voor een grasmaaier op benzine. Hij is krachtig en vooral: erg stil in vergelijking met andere benzine maaiers in deze klasse.

Als je een Wolf Garten benzine grasmaaier wilt kopen, is het soms even puzzelen wat de type aanduiding betekent. Wat uitleg:

  • Het getal geeft de maaibreedte aan: 42, 46 of 53 cm.
  • Het type met één 0 achter de maaibreedte is voorzien van mulchfunctie. Die met twee 00, niet.
  • Een A achter het nummer betekent zelfrijdend
  • SP is een aansluiting voor de tuinslang, zodat je de machine gemakkelijk schoon kunt spoelen.
  • HW = High wheels. De achterwielen zijn 28 cm ipv 20cm, waardoor de machine veel wendbaarder is en makkelijker in bochten te sturen.

Gebruikers waarderen de benzine motormaaiers van Wolf Garten goed. Ook de 460 A SP HW. Hij is gemakkelijk te starten en de aandrijving is soepel. Het maairesultaat is keurig. De opvangbak is royaal genoeg en de vulindicator blijkt handig. Zo zie je hoe lang je nog door kunt maaien, voordat de bak vol is.

Benzine grasmaaier Wolf-Garten-460ASPHW-High wheelsMaar nóg prettiger is dat deze machine standaard met mulchkit geleverd wordt. Je hoeft de opvangbak dus helemaal niet te gebruiken, maar kunt het gras heel fijn gesnipperd laten liggen.

Gebruikers merken op dat de hoge achterwielen goed geplaatst zijn. Dat maakt deze benzinemaaier lekker wendbaar en zorgt ervoor dat ook in bochten alle kantjes goed worden gemaaid.

De duwboom is in hoogte verstelbaar en dat is fijn voor langere mensen.

Verder is de maaihoogte geheel naar wens in 8 stappen verstelbaar van erg kort, namelijk 2,8 cm t/m 9,2 cm.

En heel belangrijk voor een groot gazon: deze benzine maaimachine is zelfrijdend!

Voor de Wolf Garten 460 A SP HW geldt: geen duwkracht nodig, alleen maar lichtjes bijsturen. Een aanrader, dus!

Benzine grasmaaier Wolf Garten-460A SP HW

Wolf Garten Benzinemaaier 460 A SP HW
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.000 m2

Vermogen: 2.100 watt
Opvangbak 60 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend
Prijs: vanaf € 520,-

Aanbod bij Praxis

en bij bol.com
en bij Coolblue

4. Benzine grasmaaier McCulloch M53-160AWRPX

Als je een flink gazon hebt, valt jouw keuze waarschijnlijk op deze uitstekende zelfrijdende grasmaaier op benzine. McCulloch is een stoer en degelijk merk. Deze maaier kan tegen een stootje. Dankzij de krachtige en betrouwbare Honda motor gaat deze benzine grasmaaier  moeiteloos door hoger gras, stugger onkruid of afgevallen boomtwijgen.

Benzine grasmaaier McCulloch-M53-detailDeze motormaaier is prettig hanteerbaar en start elke keer goed op. De snelheid is variabel in te stellen op de ergonomische handgrepen. Dus je kunt vlot doorrijden op de lange stukken en wat rustiger tussen de bloemperken door.

De hoogte van de stuurstang is goed af te stellen, ook voor lange mensen.

Qua kwaliteit van maaien is hij helemaal top. De maaihoogte verstel je verder gemakkelijk en snel met de centrale hendel. Dat kan in 6 stappen van 3 t/m 7 cm.

Je kunt maaien met opvangbak, maar ook mulchen met een speciaal bijgeleverd inzetstuk. Dat scheelt je in een grote tuin héél veel tijd, want bij het mulchen kun je het gras gewoon fijn versnipperd laten liggen. Het verteert dan als meststof voor nieuwe groei.

Gebruikers vinden deze benzinemaaier krachtig en hij trekt heel goed vooruit, ook op glooiende of hobbelige terreinen.

Dat maakt de McCulloch M53-160AWRPX een aanrader. Vooral als je een grote tuin met bomen hebt, of bijvoorbeeld stukken dijk met stugge onkruidhoeken.

Benzine grasmaaier mulchfunctie McCulloch-M53-160AWRPX

Model: McCulloch M53-160AWRPX

Maaibreedte: 53 cm
Gazonoppvl: tot 1.500 m2
Vermogen: 2.900 watt
Opvangbak 60 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend (variabele snelheid)
Prijs: vanaf € 620,-

Aanbod bij Coolblue

en bij bol.com
en bij ToolMax
of bij Gereedschapcentrum

Benzine grasmaaier McCulloch M56-190AWFPX

Voor gazons tot 2.000 m2 ben je het beste af met de nog sterkere broer van de benzine grasmaaier hierboven. De McCulloch M56 heeft meer maaibreedte en meer pk’s (bijna 5!). Dus hij is nóg succesvoller opgewassen tegen verwaarloosd gras en stug onkruid. Ook de opvangbak is groter.

Benzine grasmaaier McCulloch-M56-detailDe wielen zijn apart verstelbaar (dus niet centraal). Sommige gebruikers geven daar namelijk juist de voorkeur aan. Door de wielen vooraan hoger in te stellen kun je een beter mulch resultaat krijgen.

Verder maait ook deze grasmaaier volgens zijn gebruikers licht en snel. Door de aandrijving op de voorwielen trekt hij zichzelf vooruit en hoef je alleen de richting aan te geven. Deze maaimachine stuurt erg gemakkelijk in de bochten en voelt degelijk aan. Hij start ook moeiteloos.

En daarna ben je ook helemaal klaar, want je kunt het maaisel lekker laten liggen. Dat heeft deze benzinemaaier dan al voor je tot kleine snippers gemulched.

Kortom: de McCulloch M56 is een degelijk en sterk stuk tuingereedschap. Een plezier om mee te werken en het gras in no-time gemaaid!

Grasmaaier op benzine McCulloch M56

Model: McCulloch M56-190AWFPX

Maaibreedte: 56 cm
Gazonoppvl: 2.000 m2
Vermogen: 3.400 watt
Opvangbak 62 liter
Inclusief mulchfunctie
Zelfrijdend (variabele snelheid)
Prijs: vanaf € 798,99

Aanbod bij Coolblue

en bij ToolMax
en bij Gereedschapcentrum

 

Kleine tuin? Kleine benzinemaaier!

Heb je een kleiner gazon (minder dan 800 m²)?

Bekijk dan de het artikel  ‘De beste benzinemaaier – middelgroot gazon‘ (van 250 – 800 m²)!