Welke Stihl bladblazer? Beste Top 7!

stihl logo

Je kunt het met eigen ogen overal in de praktijk zien: de meeste gemeentes en bedrijven in de groenvoorziening gebruiken een Stihl bladblazer.

Bladblazer ruggedragenStihl is gewoon hét merk voor het vakkundig schoonblazen van bestrating, parken, sportvelden, bedrijfsterreinen, bermen, etc.

Als je dus op zoek bent naar een degelijke, krachtige bladblazer voor de grotere schoonblaas klussen dan kom je vanzelf uit bij Stihl.

Krachtige benzine bladblazers van Stihl

De meeste mensen kennen Stihl van de krachtige benzineblazers. Bovenin de Top 7 staan daarom eerst de meest gebruikte, sterke benzine bladblazers van Stihl.

Stihl accu bladblazers spel

Maar naast de bekende sterke benzineblazers, produceert Stihl ook een serie krachtige elektrische en accu bladblazers. Want steeds meer gemeentes en bedrijven maken uit milieu oogpunt momenteel een omslag naar dergelijke bladblazers.

Daarom vind je in het vervolg van deze Top 7 ook een selectie van de meest populaire elektrische bladblazers en accu bladblazers van Stihl.

Zie deel 2 van deze Top 7: Welke Stihl bladblazer: elektrisch of accu?

Beste sterke bladblazer

krachtige benzine bladblazerAlle bladblazers uit deze Top 7 zijn dus krachtige modellen die zich in de praktijk hebben bewezen. En die voor de meeste mensen prima geschikt bleken voor de grote opruimklussen. Zowel bij de professionele gebruikers als bij particulieren.

Want ook particulieren hebben ontdekt wat de krachtpatsers van Stihl kunnen presteren in de grotere tuinen en terreinen rond woonhuizen. Met de sterke krachtige benzine bladblazers van Stihl krijg je gewoon veel efficiënter en plezieriger het hele perceel van blad ontdaan!

1. Beste benzine bladblazer: ruggedragen van Stihl

Feit: grote percelen zijn het snelst – én meest comfortabel – schoon te blazen met een krachtige ruggedragen benzine bladblazer van Stihl. Daarbij zijn de BR 600 en vooral de modernere BR 700 populair bij medewerkers in de groenvoorziening.

Gebruikers vinden deze Stihl BR 700 benzine bladblazer gewoon enorm sterk, wendbaar en doeltreffend. De blaaskracht is nauwkeurig te variëren dankzij de multifunctionele gashendel. Die is eenvoudig en traploos te bedienen en natuurlijk vergrendelbaar.

bladblazer benzineEn de ruggedragen Stihl bladblazer is bovendien erg comfortabel. Het antivibratiesysteem dempt de motortrillingen goed. En het draagsysteem met heupgordel en ademend rugkussen, is goed instelbaar.

De krachtige 4-MIX-motor van deze Stihl bladblazer wordt een geavanceerd stuk moderne techniek genoemd die de voordelen van de 2-takt en 4-takt combineert. Zoals excellente trekkracht en hoog koppel. Maar dan met minder uitlaatgassen en nooit olie verversen.

Met de benzinebladblazer BR 700 van Stihl kun je op een volle tank bijna 5 kwartier krachtig en lekker comfortabel doorwerken. Zie video hieronder.

Een verstandige keuze voor het echte werk: de Stihl BR 700, extreem krachtig en lekker comfortabel. Om langere tijd mee te werken!

stihl bladblazer benzine br700

BR 700 4-MIX Benzine Rug bladblazer
Blaaskracht:  35N
Blaasvolume:  1.860 m3/u
Blaassnelheid:  74 m/s (266 km/u)
Gewicht: 10,8  kg
Prijs: circa € 1.025,- incl. btw

Meer informatie en actuele prijs
bij Gereedschapcentrum:

Nu bij Gereedschap-C

 

Let op: online prijzen worden soms met, maar meestal zonder BTW vermeld!

Video benzine bladblazer br700 in actie

bladblazer benzine stihl -br700-video

2. Benzine bladblazer Stihl BR430: krachtige middenklasser

De Stihl BR 430 2-takt benzine bladblazer is een iets kleinere broer van de hierboven genoemde BR 700. Ook deze is voorzien van alle kenmerken die een ruggedragen Stihl bladblazer zo comfortabel maakt, zoals het antivibratiesysteem en prettige, goed instelbare draagbanden.

stihl benzine bladblazer ruggedragenMaar wat deze middenklasser benzine bladblazer extra populair maakt, is dat hij bijna net zo krachtig is en dus zeker geschikt voor grotere oppervlaktes, maar deze Stihl benzine bladblazer is voorzien van een 2-takt-motor.

En dat maakt de Stihl BR 430 met name voor particulieren, prijstechnisch een heel stuk aantrekkelijker!

benzine bladblazer stihl br430

Stihl BR 430 2-takt

Blaaskracht: 26 N
Blaasvolume: 1.300 m3/u
Blaassnelheid: 82 m/s (295km/u)
Gewicht: 10,2 kg
Prijs: circa € 650,-

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Gereedschap-C

3. Handzame Stihl bladblazer op benzine BG56

Als je zelf geen park hebt, maar wel een flink gazon, erf of bedrijfsterrein wat je netjes schoon wilt blazen, dan zul je de Stihl BG56 een erg fijne benzine bladblazer vinden.

benzine stihl bladblazer bg56-gebruikDe BG56 is een handgedragen en uitermate praktische benzine bladblazer. Hij is voorzien van een ronde blaasmond en een degelijke Stihl 2-MIX-motor. Deze motor is flink krachtig. Sterk genoeg om snel en efficiënt bladeren, maaisel en ander afval van je terreinen te verwijderen. Maar hij stoot minder uitlaatgassen uit.

Stihl heeft ook bij deze kleinere benzine bladblazers aan het comfort gedacht. De ergonomisch gevormde greep zit precies in het midden van de behuizing, dus de machine is mooi in balans. En is daardoor zowel links- als rechtshandig te gebruiken.

benzine stihl bladblazer bg56 startenEen speciaal dempingselement in de startgreep zorgt ervoor dat je eenvoudig, gelijkmatig en prettig kunt starten. Een keer rustig trekken en de motor slaat aan.

De knoppen voor de aansturing zijn op een logische plaats in de handgreep geïntegreerd, wat de bediening vergemakkelijkt.

De BG56 benzine bladblazer van Stihl is handzaam, maar levert genoeg echte blaaskracht om je tuin en andere oppervlakken snel schoon te blazen!

benzine bg56 stihl bladblazer

Stihl Bladblazer BG56
Blaaskracht: 13N
Blaasvolume: 730 m3/u
Blaassnelheid: 60 m/s (216 km/u)
Gewicht: 4,1 kg
Prijs: circa € 279,-

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Welkoop
en bij Gereedschapcentrum

Stihl benzine bladzuiger BG 56/ SH 56

Voor de Stihl bladblazer BG 56 is een aparte accessoireset verkrijgbaar die van deze bladblazer een benzine bladzuiger maakt. De bladeren worden dan in de ventilator versnipperd en verzameld in de opvangzak. Het afval is dan nog maar 10% van het oorspronkelijke volume én het versnipperde bladafval kan direct als mulchlaag in de border worden gebruikt.

Let op: De BG 56 wordt ook als “Bladzuiger SH56” verkocht. Dit is dezelfde machine, maar dan al inclusief de bladzuigerset. Waarschijnlijk ben je dan goedkoper uit!

Stihl bladzuiger sh56

Stihl bladzuiger SH56
Prijs: circa € 395,-

Meer informatie en actuele prijs
bij Gereedschapcentrum:

Nu bij Gereedschap-C

 

Bekijk in het vervolgdeel van deze Top 7
de best gewaardeerde
elektrische bladblazers en
accu bladblazers van Stihl!

Zie Welke Stihl bladblazer: elektrisch of accu?