STIHL accu bladblazer nodig? Beste koop!

Accu of elektrisch: welke bladblazer je ook kiest, als je op zoek bent naar een krachtige bladblazer, kom je vanzelf uit bij het Duitse merk Stihl. Niet voor niets gebruiken de meeste gemeentes en bedrijven in de groenvoorziening een Stihl bladblazer.

Stihl bladblazer op accu BGE56Elke dag blazen professionals – met een sterke Stihl bladblazer in de hand – heel wat parken, straten, bermen, sportvelden, bedrijfsterreinen, etc. vakkundig schoon.

Daarom hebben we de beste bladblazers van Stihl in een Top 7 gezet op volgorde van populariteit.

Het meest verkocht worden de drie krachtige benzine bladblazers van dit merk. Die bespraken we in het vorige artikel ‘krachtige Stihl benzine bladblazers‘.

Maar vooral de accu bladblazers van Stihl zijn aan een flinke opmars bezig. Daarom vervolgen we de Top 7 ‘Beste Stihl bladblazer’ met de meest favoriete elektrische en accu bladblazers:

  1. accu bladblazer STIHL BGA 56 (video review);
  2. accu bladblazer STIHL BGA 85;
  3. de Stihl BGE 71 (elektrisch)
  4. en de Stihl BGE 81 (elektrisch)

Deze vier krachtige bladblazers worden allen goed gewaardeerd voor de grotere opruimklussen.

stihl logoEn dan niet alleen bedrijfsmatig. Want vooral particulieren hebben de laatste jaren de Stihl bladblazer ontdekt voor het schoonhouden van grotere tuinen rond woonhuizen!

 4. Sterke Stihl bladblazer op accu: BGA 56

Bij de sterke accu bladblazers voor het grondiger schoonmaakwerk, is de Stihl BGA 56 één van de meest verkochte accu bladblazers. Al wordt deze op de voet gevolgd door de nog wat sterkere accu bladblazer BGA 85 hieronder, voor als je meer blaaskracht en -volume nodig hebt.

bladblazer op accu bga56 gebruikHet eerste wat opvalt als je deze stoere Stihl accu bladblazer beetpakt, is de ergonomisch uitgebalanceerde vorm. Omdat het gewicht precies goed verdeeld is, worden je pols en hand minder belast en spaar je je krachten.

De handgreep is van zacht materiaal, dus dat voelt lekker comfortabel. Bovendien is de buislengte even snel in drie stappen te verlengen. Zo kun je de blaaskracht optimaal benutten.

De behuizing voelt verder stevig aan. Je merkt gewoon dat deze machine van degelijke Duitse kwaliteit is.

Trekker indrukken en gáán met die bladblazer

Vervolgens blijkt de bediening zeer gebruikersvriendelijk. De accu schuift erg gemakkelijk achter in de bladblazer. Dan aanzetten, de trekker indrukken en gáán!

En dan valt natuurlijk ten eerste de indrukwekkende blaaskracht op. Maar tegelijkertijd ook… dat deze machine nauwelijks meer geluid maakt dan een flinke haardroger. Want het geluidsniveau van 63 dB is echt uitzonderlijk stil voor een bladblazer.

De Stihl BGA 56: lichtgewicht en bovendien érg stille accu bladblazer!

stihl bladblazer op accu bga56

Stihl BGA 56
incl. accu en lader
Blaaskracht: 9 N
Blaasvolume: 600 m³/u
Blaassnelh: 54 m/s (195 km/u)
Gewicht: 2,1 kg
Prijs: circa € 250,-

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

stihl accu bladblazer bga56 inclusief accu lader

De Stihl bladblazer op accu BGA56 in actie

 5. Sterke Stihl accu bladblazer BGA 85

Bladblazer accuDe Stihl BGA 85 is een krachtige en comfortabele accu bladblazer uit de professionele Li-ion Pro lijn. Een ingenieuze twee traps axiale ventilator in deze bladblazer genereert de fikse luchtstroom waarmee je heel gemakkelijk grote hoeveelheden blad kunt verwijderen.

Deze bladblazer haalt zijn kracht bovendien uit een inductiemotor zonder koolborstels. Daardoor slijt de motor nauwelijks en heeft deze Stihl accu bladblazer een opvallend uithoudingsvermogen. Want de accu-energie wordt nu veel efficiënter omgezet in blaaskracht.

Voorzien van een multifunctionele handgreep waarin alle knoppen en de veiligheidshendel ergonomisch zijn geïntegreerd. Gebruikers vinden deze bladblazer makkelijk, traploos en betrouwbaar te bedienen. En hij is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen.

Bij deze krachtige bladblazer wordt zelfs een veiligheidsbril standaard mee geleverd. De accu’s zijn los aan te schaffen. Voor elke gewenste bedrijfsduur is een bijpassende accu leverbaar.

Bladblazer accu Stihl heupgordelTip: Heb je een langere bedrijfstijd nodig? Overweeg dan een ruggedragen accu pack, of de heupgordel waarmee je een grotere accu comfortabel kunt meedragen.

Bladblazer accu Stihl BGA-85

Body Stihl BGA 85
Blaaskracht: 10 N
Blaasvolume: 665 m3/u
Blaassnelh: 56 m/s
Gewicht: 3,2 kg
Prijs: circa € 280,-

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

Stihl accu 300Tip: losse Stihl accu’s bij Toolmax
of losse Stihl accu’s bij Gereedschapcentrum

 6. Aanrader: elektrische Stihl bladblazer BGE 71

elektrische stihl bladblazer bge71 gebruikAls je met een verlengkabel binnen de reikwijdte van een stopcontact kunt blijven, heb je nog veel méér power tot je beschikking. En dan is deze BGE71 elektrische bladblazer van Stihl een absolute aanrader!

Deze elektrische bladblazer is zo populair omdat hij indrukwekkende prestaties levert op het gebied van blaaskracht, blaassnelheid én blaasvolume. En omdat hij toch zeer vriendelijk geprijsd is!

Professionals gebruiken deze krachtige bladblazer om bedrijfsterreinen, parkeerterrein of erf grondig schoon te blazen. Maar ook voor particulieren is deze bladblazer uitstekend te gebruiken om erf, oprit, terras en het gazon te ontdoen van bladeren en ander afval.

Met name particuliere gebruikers waarderen deze krachtige elektrische bladblazer. Niet alleen omdat hij zo hanteerbaar en sterk is, maar ook relatief stil. En dat maakt de buren blij.

elektrische bladblazer stihl-bge71 handvatJe kunt erg comfortabel werken met deze machine. Hij is mooi uitgebalanceerd, want de zachte ergonomische handgreep zit net boven het midden van de behuizing. De knoppen zijn goed geplaatst en licht te bedienen. Én hij is absoluut niet zwaar. Slechts 3 kilogram!

Deze bladblazer wordt bovendien geleverd inclusief platte zuigmond om groter of nat blad gemakkelijk te kunnen verwijderen.

Wat deze bladblazer ook een aanrader maakt is de apart leverbare uitbreidingsset waarmee je het blad ook kunt opzuigen en versnipperen. Zie verder op deze pagina. De motor van deze elektrische bladblazer van Stihl BGE 71 is in ieder geval echt sterk genoeg voor het opzuigen en versnipperen van blad!

De Stihl BGE 71 elektrische bladblazer levert indrukwekkende power, is aantrekkelijk geprijsd en zeer comfortabel. Een aanrader dus!

stihl bge71

Stihl bladblazer BGE 71
Blaaskracht: 9N
Blaasvolume: 670 m3/u
Blaassnelheid: 66 m/s (238 km/u)
Prijs: circa € 125,-

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

Gebruik BGE 71 als Stihl bladzuiger

elektrische bladblazer stihl bge71 gebruikEen uitbreidingsset waarmee je de bovenstaande elektrische bladblazer, zonder gereedschap kunt ombouwen naar een Stihl bladzuiger.

Het blad wordt versnipperd in de machine – zodat het nog maar 10% van het volume inneemt – en vervolgens verzameld in de opvangzak.

De Stihl BGE71 is écht sterk genoeg als doeltreffende bladzuiger!

Stihl bladzuiger elektrisch

Uitbreidingsset Stihl bladzuiger
voor elektrische bladblazers
Prijs: circa € 85,-

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax


 7. Meer blad? Meer power! Krachtige Stihl BGE 81

elektrische stihl bge81Qua blazen zal de bladblazer BGE 71 hierboven voor de meeste mensen wel voldoen. Maar heb je echt véél bladeren op je terrein? En vooral als je dat met de – separate – zuigkit wilt opzuigen en versnipperen? Dan zal wat extra kracht zeer goed van pas komen. Nat, stugger en groter blad is zwaarder en het kost wat tijd en moeite om dat op op te zuigen en te verhakselen.

De Stihl bladblazer BGE 81 is dan een betere keuze, zeker als je het geringe prijsverschil bekijkt. Je zult merken dat je met de BGE 81 nog moeitelozer stugger, groot en nat blad kan verwerken en versnipperen (vergelijk blaaskracht en blaasvolume).

Bespaar jezelf tijd bij het bladruimen: met de extra power van de BGE 81 ben je véél sneller klaar!

elektrische stihl bladblazer -bge81

Stihl bladblazer BGE81
Blaaskracht: 12 N
Blaasvolume: 750 m3/u
Blaassnelheid: 76 m/s
Prijs: circa € 155,-

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

elektrische stihl bladblazer -she81
Tip:
Ook de bovenstaande sterke Stihl bladblazer is in bladzuiger uitvoering verkrijgbaar! Bekijk bij Toolmax de elektrische Stihl bladzuiger SHE81.

Beste compacte Stihl bladblazer accu

Compacte Bladblazer We hebben hierboven de meest populaire, krachtige accu bladblazers van Stihl besproken die bestemd zijn voor het steviger “buiten blaaswerk”.

Maar behalve deze krachtpatsers produceert Stihl natuurlijk ook kleinere accu bladblazers met hun eigen toepassingsgebied.

Zo’n compacte bladblazer is snel even gepakt om bijvoorbeeld de vloer in een werkplaats of garage veilig en schoon te houden.

Daarnaast blijken die kleinere modellen ook erg geschikt voor particulieren met een kleinere tuin. Zoals de hiernaast getoonde Stihl bladblazer BGA 45 met geïntegreerde accu.

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

Toch liever een Stihl bladblazer op benzine?

Bekijk dan onze reviews van de ‘Top 3 beste Stihl bladblazer op benzine’:

  1. Benzine bladblazer Stihl BGE 71
  2. Stihl benzine bladblazer BGE 81
  3. Stihl benzine bladblazer BG 56

Of toch liever een ander merk bladblazer?

Er zijn nog een paar andere merken die goede bladblazers produceren. Zie de ‘Top 7 Beste accu bladblazer‘.