Welke Stihl bladblazer: elektrisch of accu?

Accu of elektrisch: welke bladblazer je ook kiest, als je op zoek bent naar een krachtige bladblazer, kom je vanzelf uit bij het Duitse merk Stihl. Niet voor niets gebruiken de meeste gemeentes en bedrijven in de groenvoorziening een Stihl bladblazer.

stihl logoMet een Stihl bladblazer in de hand worden heel wat parken, straten, bermen, sportvelden, bedrijfsterreinen, etc. vakkundig schoongeblazen.

De meeste mensen kennen Stihl vooral van de krachtige benzine bladblazers. Daarom staan op plaats 1 t/m 3 van deze Top 7 de drie beste en meest gebruikte, krachtige benzine bladblazers van Stihl. Die hebben we in het in het eerste deel van deze Top 7 al beschreven. Zie Welke Stihl bladblazer? Beste Top 7!

Welke Accu bladblazerWelke elektrische of accu bladblazer van Stihl?

Maar naast de bekende sterke benzineblazers, produceert Stihl ook een aantal zeer goede en flink krachtige elektrische en accu bladblazers.

Om te weten te komen welke bladblazer je het beste kunt kiezen, vind je in dit tweede deel van de top 7 een selectie van de meest populaire elektrische bladblazers en accu bladblazers van Stihl.

Alle bladblazers uit deze Top 7 zijn dus krachtige modellen die in de praktijk voor de meeste mensen prima geschikt bleken voor de grote opruimklussen. Zowel bij de professionele gebruikers als bij particulieren.

Want ook particulieren hebben ontdekt dat de beste bladblazers van Stihl eveneens uitstekend functioneren in grotere tuinen rond woonhuizen. En dat geldt met name voor de elektrische en accu bladblazers!

4. Aanrader: elektrische Stihl bladblazer BGE 71

elektrische stihl bladblazer bge71 gebruikAls je met een verlengkabel binnen de reikwijdte van een stopcontact kunt blijven, is deze BGE71 elektrische bladblazer van Stihl een absolute aanrader en staat daarom op 4 in onze top 7!

Deze elektrische bladblazer is zo populair omdat hij indrukwekkende prestaties levert op het gebied van blaaskracht, blaassnelheid én blaasvolume. En omdat hij toch zeer economisch geprijsd is!

Professionals gebruiken deze krachtige bladblazer om bedrijfsterreinen, parkeerterrein of erf grondig schoon te blazen. Maar ook voor particulieren is deze bladblazer uitstekend te gebruiken om erf, oprit, terras en het gazon te ontdoen van bladeren en ander afval.

Met name particuliere gebruikers waarderen deze krachtige elektrische bladblazer bovendien omdat hij sterk, maar ook vrij stil is.

elektrische bladblazer stihl-bge71 handvatJe kunt erg comfortabel werken met deze machine. Hij is mooi uitgebalanceerd, want de zachte ergonomische handgreep zit net boven het midden van de behuizing. De knoppen zijn goed geplaatst en licht te bedienen. Én hij is niet zwaar!

Deze bladblazer wordt bovendien geleverd inclusief platte zuigmond om groter of nat blad gemakkelijk te kunnen verwijderen.

Wat deze bladblazer ook een aanrader maakt is de apart leverbare  uitbreidingsset waarmee je het blad ook kunt opzuigen en versnipperen. De motor van deze elektrische bladblazer van Stihl BGE 71 is in ieder geval echt sterk genoeg voor het opzuigen en versnipperen van blad!

Tip: De complete set, machine BGE 71 + zuigset, wordt ook met typenaam SHE 71 aangeboden. Zie verderop op deze pagina.

De Stihl BGE 71 elektrische bladblazer levert indrukwekkende power, is aantrekkelijk geprijsd en zeer comfortabel. Een aanrader dus!

elektrische bladblazer stihl bge71

Stihl bladblazer BGE 71
Blaaskracht: 9N
Blaasvolume: 670 m3/u
Blaassnelheid: 66 m/s (238 km/u)
Gewicht 3 kg
Geluid: 85 dB
Prijs: circa € 100,-

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Welkoop
en bij Gereedschapcentrum

Stihl BGE 71 als elektrische bladzuiger SHE 71

elektrische bladblazer stihl bge71 gebruikDe bovenstaande elektrische bladblazer van Stihl, maar dan inclusief de uitbreidingsset waarmee je de machine zonder gereedschap kunt ombouwen naar een bladzuiger.

Het blad wordt versnipperd in de machine – zodat het nog maar 10% van het volume inneemt – en vervolgens verzameld in de opvangzak.

elektrische stihl bladblazer bladzuiger she71

SHE 71 elektrische bladzuiger
Prijs: circa € 135,-

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Welkoop

5. Meer blad? Meer power! Krachtige bladblazer BGE 81

elektrische stihl bladblazer bge81 gebruikQua blazen zal de bladblazer BGE 71 hierboven voor de meeste mensen wel voldoen. Maar heb je echt véél bladeren op je terrein? En vooral als je dat met de – separate – zuigkit wilt opzuigen en versnipperen? Dan zal wat extra kracht zeer goed van pas komen. Nat, stugger en groter blad is zwaarder en het kost wat tijd en moeite om dat op op te zuigen en te verhakselen.

De Stihl bladblazer BGE 81 is dan een betere keuze, zeker als je het geringe prijsverschil bekijkt. Je zult merken dat je met de BGE 81 nog moeitelozer stugger, groot en nat blad kan verwerken en versnipperen (vergelijk blaaskracht en blaasvolume).

Bespaar jezelf tijd bij het bladruimen: met de extra power van de BGE 81 ben je véél sneller klaar!

elektrische stihl bladblazer -bge81

Stihl bladblazer BGE81
Blaaskracht: 12 N
Blaasvolume: 750 m3/u
Blaassnelheid: 76 m/s
Gewicht 3,3 kg
Geluid: 89 dB
Prijs: circa € 155,-

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Gereedschap-C

 

6. Sterke accu bladblazer Stihl BGA 56

Bij de sterke accu bladblazers voor het grondiger schoonmaakwerk, is de Stihl BGA 56 één van de meest verkochte accu bladblazers. Al wordt deze op de voet gevolgd door de nog wat sterkere accu bladblazer BGA 85, voor als je meer blaaskracht en -volume nodig hebt.

stihl bladblazer op accu bga56 gebruikOpvallend aan de Stihl BGA 56 accu bladblazer is de ergonomisch uitgebalanceerde vorm. Omdat het gewicht precies goed verdeeld is, worden je pols en hand minder belast en spaar je je krachten.

Over de bediening is goed nagedacht. Die is zeer gebruikersvriendelijk en comfortabel. De handgreep is van zacht materiaal.

Bovendien is de buislengte even snel in drie stappen te verlengen. Zo kun je de blaaskracht optimaal benutten. Je ziet en voelt dat deze machine van degelijke Duitse kwaliteit is.

Lichtgewicht en bovendien: de Stihl BGA 56 is één van de stillere accu bladblazers!

stihl bladblazer op accu bga56

Body Stihl BGA 56
dus excl. accu en lader
Blaaskracht: 9 N
Blaasvolume: 600 m3/u
Blaassnelheid: 53 m/s (190 km/u)
Gewicht: 2,1 kg
Geluid: 79 dB
Prijs: circa € 150,-

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Welkoop

stihl accu bladblazer bga56 inclusief accu lader

Body inclusief accu, lader
en cashback actie
prijs circa € 250,-

Stihl aanbieding Welkoop

7. Sterkere accu bladblazer Stihl BGA 85

Bladblazer accu Stihl BGA-85 gebruikDe Stihl BGA 85 is een krachtige en comfortabele accu bladblazer uit de professionele Li-ion Pro lijn. Een ingenieuze twee traps axiale ventilator in deze bladblazer genereert de fikse luchtstroom waarmee je heel gemakkelijk grote hoeveelheden blad kunt verwijderen.

Deze bladblazer haalt zijn kracht bovendien uit een inductiemotor zonder koolborstels. Daardoor slijt de motor nauwelijks en heeft deze Stihl accu bladblazer een opvallend uithoudingsvermogen. Want de accu-energie wordt nu veel efficiënter omgezet in blaaskracht.

Voorzien van een multifunctionele handgreep waarin alle knoppen en de veiligheidshendel ergonomisch zijn geïntegreerd. Gebruikers vinden deze bladblazer makkelijk, traploos en betrouwbaar te bedienen. En hij is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen.

Bij deze krachtige bladblazer wordt zelfs een veiligheidsbril standaard mee geleverd. De accu’s zijn los aan te schaffen. Voor elke gewenste bedrijfsduur is een bijpassende accu leverbaar.

Bladblazer accu Stihl heupgordelTip: Heb je een langere bedrijfstijd nodig? Overweeg dan een ruggedragen accu pack, of de heupgordel waarmee je een grotere accu comfortabel kunt meedragen.

Bladblazer accu Stihl BGA-85

Body Stihl BGA 85
Blaaskracht: 10 N
Blaasvolume: 665 m3/u
Blaassnelheid: 56 m/s
Gewicht: 3,2 kg
Geluid: 83dB
Prijs: circa € 280,-

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Welkoop

Tip: losse Stiga accu’s bij Welkoop
of losse Stiga accu’s bij Gereedschapcentrum

Beste compacte Stihl accu bladblazers

We hebben in de Top 7 hierboven de meest populaire, krachtige accu bladblazers van Stihl besproken die bestemd zijn voor het steviger “buiten blaaswerk”.

Compacte accu Bladblazer Stihl BGA-45 gebruikMaar behalve deze krachtpatsers produceert Stihl natuurlijk ook kleinere accu bladblazers met hun eigen toepassingsgebied.

Zo’n compacte bladblazer is snel even gepakt om bijvoorbeeld de vloer in een werkplaats of garage schoon en veilig te houden.

Daarnaast blijken die kleinere modellen ook erg geschikt voor particulieren met een kleinere tuin. Zoals de hiernaast getoonde Stihl bladblazer BGA 45 met geïntegreerde accu.

Nu bij Welkoop