Einhell grasmaaier, hand- en cirkelmaaier – Review

Het Duitse merk Einhell begint in Nederland steeds bekender te worden. Geen wonder. Bekijk alleen al de altijd scherpe prijs van een Einhell grasmaaier. Dat spreekt de meeste Nederlanders natuurlijk aan!

En van handgrasmaaier tot en met 4takt benzine grasmaaier voor gazons tot 3.000 m2; elke grasmaaier is met Duitse degelijkheid gemaakt.

We beschrijven hieronder de meest populaire en meest verkochte grasmaaiers van Einhell:

Beste Einhell benzine grasmaaier

De beste benzine grasmaaiers van Einhell is zonder meer de GC-PM 47 S-HW.

Dit is degelijke benzine grasmaaier voor grotere gazons. Simpel in gebruik. Makkelijk te starten. Makkelijk instelbaar. Eenvoudig te bedienen. Maait netjes en strak. En deze Einhell benzinemaaier is bovendien lekker zelftrekkend, dus je hoeft hem niet te duwen.

Gebruikers zijn zeer tevreden over de aankoop. Hij voelt robuust aan. Let op: door zijn degelijkheid, is hij dus ook wat zwaarder. Als je veel hoekjes en kantjes in je gazon hebt, is hij mogelijk wat te lomp en moeilijker wendbaar.

Daar staat tegenover dat gebruikers hem behoorlijk stil vinden voor een benzinemaaier.

Kortom: goede benzine grasmaaier voor grotere oppervlakken. Prima prijs-kwaliteitverhouding!

Benzine grasmaaier Einhell-GC-PM40SP


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

Model: Einhell GC-PM 47 S-HW
Vermogen: 1800 Watt
Opvangbak: 75 liter
Prijs: vanaf ± € 379,-
Maaibreedte: 47 cm
Gazonoppvl: 850 m2

Beste accu grasmaaier met mulchfunctie van Einhell

Einhell heeft natuurlijk ook een aantal fijne accu grasmaaiers in het assortiment. Tezamen vormen die accumaaiers de GE-CM serie.

De meest populaire Einhell accu grasmaaier is de GE-CM 43 Li M Kit. Deze accumaaier is voor gazons tot 500 m2 bedoeld.

Met royale opvangbak, maar deze grasmaaier wordt geleverd met een mulchingkit. Je kunt het grasmaaisel dus ook versnipperen, zodat je het niet op hoeft te ruimen.

Deze Einhell 43 Li M Kit maait goed en heeft een prettige maaibreedte van 43 cm.

Accu grasmaaier Einhell-GECM-36Bovendien is de maaihoogte van deze accumaaier makkelijk centraal in te stellen in 6 stappen van 2,5 tot 7,5 cm. Verder is deze accumaaier lekker licht van gewicht (16kg) en daardoor prettig hanteerbaar.

Er worden twee accu’s bijgeleverd, die samen de benodigde power geven. En handig: er worden óók twee laders bij geleverd om de beide accu’s daarna tegelijkertijd op te kunnen laden.

De accu grasmaaier GE-CM 43 Li M Kit van Einhell is gewoon een hele goede grasmaaier tegen een hele faire prijs.

Accu grasmaaier Einhell GE-CM43-kit


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij Bol.com.

Model: Einhell GE-CM 43 Li M Kit
Aantal accu’s: 2 Li-ion 18 Volt – 4.0 Ah
Opvangbak 63 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf ± € 428,-
Maaibreedte: 43 cm
Gazonoppvl: 500 m2

Compacte kleine accumaaier

De GE-CM 18/30 li Kit is een compacte kleine accu grasmaaier voor gazons tot 50 m2. Deze accu grasmaaier voor de kleine tuin heeft een maaibreedte van 30 cm en werkt op een 18 Volt 3.0 Ah Li-Ion accu.

Tip: Dit is ook een hele fijne kleine maaier voor op de camping!

Voor gazons tot 250 m2 zijn er de GE-CM 33, die een maaibreedte van 33 cm heeft en de GE-CM 36 Li M. Deze laatste heeft een wat royalere 36 cm maaibreedte, maar is bovendien voorzien van mulchfunctie.

Beste Einhell handgrasmaaier: de GE-HM 38 S-F

Van de Einhell handgrasmaaiers is de 38 S-F zonder meer de beste koop. Duidelijk een moderne variant handgrasmaaier met kogelgelagerde as en 5 hoogwaardige stalen messen. Die messen zijn precisie geslepen en van hoogwaardig staal.

Einhell Handgrasmaaier GC-HM-38-gebruikEn helemaal super: deze handmaaier maakt gebruik van contactloze, stille en energiebesparende snijtechnologie. Dat betekent een heerlijk soepel draaiend mechaniek en een fluisterstille werking!

Let op: de moderne Einhell handgrasmaaiers hebben de letters S-F achter de type aanduiding. De verouderde modellen zijn van mindere kwaliteit (o.m. geen contactloze snijtechniek en de duwboom is niet instelbaar).

Zoals bij alle handgrasmaaiers geldt ook hier: je krijgt een perfect maairesultaat als je de maaihoogte goed afstelt. Dat kan bij deze Einhell handgrasmaaier GE-HM 38 SF in 4 stappen van 1,3 tot 3,8 cm.

Met grote wielen die moeiteloos over het gazon rollen.

Deze handgrasmaaier Einhell GE-HM 38 SF is geschikt voor gazons tot 250 m2!

Einhell handgrasmaaier GE HM 38 sf


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij bol.com
en bij Haxo

Model: Einhell GE-HM 38 S-F
Mét opvangbak 26 liter
Prijs: vanaf € 88,50
Maaibreedte: 38 cm
Gazonoppvl: 250 m²

Let op: de Einhell GC-HM 30 is een goedkope, verouderde variant van deze handgrasmaaier en heeft niet hetzelfde comfort en kwaliteit.

Beste Einhell elektrische grasmaaier: de GC-EM 1742

De beste elektrische grasmaaier van Einhell is de GC-EM 1742 voor middelgrote gazons tot 500 m2. Dit is namelijk een echt lekker krachtige elektrische maaimachine. Die kracht komt van een sterke 1700 Watt Carbon-Power motor met hoog koppel.

Gecombineerd met zijn royale 42 cm maaibreedte, betekent dat je met deze elektrische maaimachine eens even snel je gras kunt maaien.

Ook met hoger gras maakt hij gemakkelijk korte metten. Bovendien maakt hij relatief weinig lawaai en kan hij ook lekker kort maaien (2cm). De hoogte is centraal en handig met 1 hendel te verstellen in 6 standen.

Degelijke power met een lekker grote opvangbak!

elektrische grasmaaier einhell-gc-em-1742

Meer informatie en actuele prijs
bij Gereedschapcentrum:

Nu bij Amazon

Model: Einhell GC-EM 1742
Opvangbak 60 liter
 Prijs: vanaf ± € 115,91
Maaibreedte: 42 cm
Gazonoppvl: 500 m2


Toch ander merk benzine grasmaaier?

Er zijn meer merken die goede benzine grasmaaiers leveren. Bekijk bijvoorbeeld de prima benzinemaaiers in ‘Top 10 – Beste benzine grasmaaiers‘.