Makita accu grasmaaier – Review

Waarom kiezen zo veel mensen voor een Makita accu grasmaaier? Is het terecht dat de Makita accu grasmaaier en sowieso het merk Makita erg populair is? We onderzochten wat alle gebruikers ervan vonden. Wat beviel goed? En tegen welke problemen liepen ze eventueel aan? De conclusies lees je in het onderstaande review!

Makita accu grasmaaierMakita grasmaaiers en andere tools

Eerst maar even over het merk Makita. Dit van oorsprong Japanse bedrijf is al jarenlang volledig gespecialiseerd in het maken van elektrisch gereedschap. Hun bedrijfsvisie is het voortdurend verbeteren en het ontwikkelen van nieuwe machines die betrouwbaar zijn, ongeacht de zwaarte van de taak. Dat is de reden dat Makita wereldwijd door miljoenen vakmensen wordt gebruikt. En dat Makita ook in het doe-het-zelf-segment erg populair is.

Specialist in li-ion accu’s en snelladers

Makita is zich ook al heel vroeg gaan specialiseren in het ontwikkelen van snoerloze tools en de daarbij behorende sterke, betrouwbare accu’s en opladers. Daardoor heeft dit merk inmiddels een erg goede naam opgebouwd in:

  • li ion accu’s met veel capaciteit;
  • accu’s die daarbij een lange levensduur hebben;
  • en die bovendien ook razendsnel weer gereed zijn, dankzij de geavanceerde snelladers van Makita.

Makita grasmaaier mét, of zonder accu’s?

Makita review accuEen Makita accu grasmaaier wordt standaard mét 2 accu’s geleverd van 18V en 5.000 mAh (Accu type BL1850) én een duosnellader (type DC18RD). Met deze snellader zijn je twee 5.000 mAh accu’s razendsnel, namelijk in 45 minuten, weer opgeladen en kun je weer verder met grasmaaien.

Deze prima accu’s zijn ook in ander klus- of tuingereedschap van Makita te gebruiken. Met één set accu’s kun je dus meerdere body’s van diverse gereedschappen aansturen, zolang het maar 18 (of 36) Volt Makita is.

Kortom: Heb je zelf al genoeg geschikte Makita accu’s en lader? Dan kun je ook alleen de body van deze accu grasmaaier kopen. Het typenummer eindigt dan op een Z.

Goede aanbieding?

Makita grasmaaier accu kapotLet op: bij “aanbiedingen” zijn de accu’s vaak vervangen door accu’s van mindere capaciteit óf met een langzamere, goedkoper acculader! Maakt dat uit? Voorbeeld: met de duolader DC18SD duurt het bijna twee uur voor twee 5.000 mAh accu’s opgeladen zijn; met de snelle duolader DC18RD maar 45 minuten!

Tip: Extra accu’s of een snellader nodig? Zie ‘Losse snellader en accu’s voor je grasmaaier‘. Met extra accu’s kun je ook gemakkelijk een veel groter gazon maaien dan in de specificaties aanbevolen. Of je pauzeert even 45 minuten tot je accu’s weer opgeladen zijn!

Accu grasmaaier Makita gratisGratis accu Makita

Tip: tijdens actieperiodes kun je bij elke Makita accu grasmaaier vaak een gratis accu van 18V/5.000 Ah cadeau krijgen (à ± € 100,-). Ook bij de losse body’s!

Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is je registreren op de site van Makita. Dan krijg je ook een verlengde garantieperiode. Meer informatie vind je op de website van Makita.

Het assortiment Makita grasmaaier op accu

In het accu grasmaaier assortiment van Makita bevinden zich drie hoofdtypen accu grasmaaier die verschillen in maaibreedte. Dat zijn:

Deze drie breedtetypen worden in een aantal varianten geleverd die voornamelijk verschillen in:

  • motorvermogen;
  • inhoud van opvangzak;
  • centrale maaihoogte verstelling;
  • en of ze al of niet voorzien zijn van mulchfunctie.

38 cm – Makita grasmaaier accu review – de DLM380PT2

Accumaaier Makita-DLM380-detail2Zowel de DLM380 als de DLM430 worden aangeraden voor gazons tot 500 m2. Waarin zit het verschil?

De Makita DLM380 is een fijne smalle accumaaier. Met zijn maaibreedte van 38cm is hij gemakkelijker langs rondingen en obstakels te manoeuvreren dan de 43cm variant. Maar bij die laatste kun je bredere banen tegelijk maaien en ben je op een vierkant grasveld dus eerder klaar.

De accumaaier DLM380 heeft een wat kleinere opvangbak, maar is ook een stuk lichter van gewicht. Dat maakt de DLM380 een lekker handzame grasmaaier, die je snel even pakt.

Accu’s van voldoende capaciteit

De gebruikers zijn in hun reviews over het algemeen erg enthousiast over hun aankoop. Voor een grasmat van 10×15 meter is deze Makita accu grasmaaier DLM380PT2 gewoon een hele prettige maaier.

In de praktijk blijken de accu’s ruim te voldoen. Als je je gazon netjes wekelijks maait, kun je meer dan 500 vierkante meter op één laadbeurt maaien.

Niet voor incidenteel gebruik

Als je je gras niet zo vaak maait dan eigenlijk nodig is, is deze accu grasmaaier minder geschikt voor je. Gebruikers ervaren namelijk dat deze grasmaaier wat meer moeite heeft met verwaarloosd, langer gras. Dat kost natuurlijk meer energie en dan zijn je accu’s veel eerder leeg.

Maar voor echt stug onkruid en dergelijke is een accu grasmaaier sowieso minder geschikt. Dan heb je meer aan een krachtige benzinemaaier (Zie artikel ‘Beste benzinemaaier’ ).

Tip: eventueel kun je met een eenvoudige trimmer de incidentele moeilijke hoekjes en randjes ook even doen.

Snel gepakt = beter voor je gazon

Maar, omdat deze Makita grasmaaier zo prettig te bedienen is en gemakkelijk even is gepakt, oordelen veel mensen dat het nu niet meer zo’n grote klus is om je gras gewoon netjes bij te houden. En dat is voor de kwaliteit van je gras en het uiterlijk van je gazon natuurlijk veel beter!

Grasmaaier Makita DLM380-detailBij het hanteren van deze Makita maaimachine valt trouwens ook meteen op dat deze veel minder lawaai maakt dan een benzine maaier. En dat is dan wel weer heel erg prettig.

Het maairesultaat is keurig. De maaihoogte is makkelijk in te stellen (6 stappen van 2,5 t/m 7,5 cm) met één centrale hendel. Men vindt de opvangbak van 40 liter ruim genoeg.

Ook het schoonmaken van de accu grasmaaier na gebruik is eenvoudig te doen. En de accu’s zijn er moeiteloos in te doen en uit te halen. Dus hup, allebei in de lader en je tilt de maaier gemakkelijk weer in de berging. Tot de volgende maaibeurt!

Conclusie: vrijwel alle gebruikers vinden de Makita accu maaier DLM380PT2 een fijne grasmaaier. Het is een degelijke grasmaaier met betrouwbare accu’s, waar je lang plezier van zult hebben!

Review Accu grasmaaier Makita DLM380PT2


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij Gereedschapcentrum

Model: Makita DLM380PT2
Capaciteit: 5.000 mAh
Aantal accu’s: 2 Li-ion x 18 Volt
(zijn tegelijk nodig!)
Laadtijd: 45 min
Opvangbak: 40 liter
Prijs: vanaf € 337,99
Maaibreedte: 38 cm
Gazonoppvl: 500 m²

Alleen de body, dus zonder accu’s en lader
Makita DLM380Z, Prijs: vanaf € 184,99

zie Makita DLM380Z grasmaaier Coolblue
of DLM380Z bij Gereedschapcentrum
of DLM380Z bij Blokker.nl online.

43 cm – Makita accu grasmaaier review – de DLM431PT2

Net als de DLM380 hierboven is ook de DLM431 bedoeld voor gazons tot 500 m2.

grasmaaier Makita DLM431PT2 detailMaar deze machine heeft wat meer maaibreedte zodat je bredere banen kunt maaien, en je sneller klaar bent.

Ook de opvangbak is groter, namelijk 50 liter. Dus je hoeft minder vaak te legen.

Verder is de maaihoogte van deze Makita accumaaier wat nauwkeuriger in te stellen. Namelijk in 9 stappen van 2 tot 7,5 cm.

Omdat deze accu grasmaaier wat groter is, is hij ook iets zwaarder dan de DLM380. Verder is ook de Makita DLM431 lekker solide uitgevoerd. De motor loopt soepel, het geluid is niet hinderlijk en hij maait netjes.

Review Accu grasmaaier Makita DLM431PT2Bij deze accu grasmaaier krijg je twéé 18 Volt accu’s geleverd, die samen de benodigde 36 Volt geven. En volgens de actie van Makita krijg je bij aanschaf dit voorjaar (2019) een derde accu cadeau (à ± € 100,-).

Deze accu’s blijken makkelijk los en vast te klikken, gaan lang mee (circa 500 m2) en ze zijn snel opgeladen.

Conclusie: Gebruikers vinden deze Makita lekker stil, je verplaatst hem makkelijk en hij is erg wendbaar. En belangrijk: er zijn zelden problemen met zijn accu’s. Goed voor jarenlang plezierig en lekker snoerloos maaien, dus!

Gebruikers zijn over de Makita DLM431PT2 erg enthousiast. Het blijkt een fijne, probleemloze accu grasmaaier!

Makita accu grasmaaier DLM431PT2


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Coolblue

Model: Makita DLM431PT2
Capaciteit: 5.000 mAh
Aantal accu’s: 2 Li-ion x 18 Volt
(zijn tegelijk nodig!)
Laadtijd: 45 min
Opvangbak: 50 liter
Prijs: vanaf € 370,-
Maaibreedte: 43 cm
Gazonoppvl: 500 m2

46 cm – Makita accu grasmaaier met mulchfunctie: DLM460PT2

Als men al een verbeterpunt bij de eerste twee toppers van Makita’s kan noemen, dan is het dat deze niet kan mulchen. Maar zo’n mulchfunctie heeft deze DLM460 wél!

Hoewel de DLM460 is voorzien van een grote opvangzak van 60 liter, is de kans groot dat je die nauwelijks gaat gebruiken.

Want de uitstekende mulchfunctie van deze Makita accu grasmaaier DLM460 zorgt ervoor dat hij het grasmaaisel netjes versnipperd als meststof weer over je gazon uitstrooit. Je hoeft het gras dan helemaal niet op te vangen en op te ruimen. Mulchmaaien gaat veel sneller en bespaart je elke maaibeurt weer heel veel tijd.

Met zijn royale maaibreedte van 46cm is de DLM460 grasmaaier geschikt voor een groter gazon tot 1.000 m2. Zeker voor zo’n groot gazon is een absolute vereiste voor de accu grasmaaier dat hij voorzien is van zeer goede kwaliteitsaccu’s.

En dat kun je aan Makita overlaten! Ook bij deze mulchende grasmaaier gaan de beide accu’s lekker lang mee en laden weer snel op (45 minuten).

Sterke mooie grasmaaier

Deze grotere Makita accu grasmaaier DLM460 is bovendien extra degelijk uitgevoerd.

Zo is hij voorzien van een fraai grijs stalen maaidek. Dat is niet alleen steviger, gebruikers vinden dat de accumaaier er ook een mooie kwaliteitsuitstraling door krijgt. Het maakt hem wel iets zwaarder (27,6 kg). Maar daardoor ligt hij juist mooi vlak op het gras.

En het maairesultaat wordt zo natuurlijk keurig! Je kunt je gazon er in mooie brede banen mee maaien.

Bij deze mulchmaaier is verder aan alles gedacht. Zo is hij niet alleen voorzien van een startbeveiliging, maar ook van overbelastingsbeveiliging, oververhittingsbeveiliging en beveiliging tegen te ver ontladen. Er zit zelfs een energie besparingsstand op.

Conclusie: heb je een groter gazon (tot 1.000 m²)? Dan zal de Makita accu grasmaaier DLM461PT2 inderdaad uitstekend gereedschap voor je zijn. Je zult er jarenlang plezierig mee maaien én mulchen.

Vrijwel alle gebruikers zijn heel blij met hun Makita DLM461 en zouden hem anderen aanraden.

Makita Accu grasmaaier review DLM461PT2


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Gereedschap-C
en bij Coolblue
en bij Toolmax

Model: Makita DLM460PT2
Capaciteit: 5.000 mAh
Aantal accu’s: 2 Li-ion x 18 Volt
(zijn tegelijk nodig!)
Laadtijd: 45 min
Geluidsniveau: 92 dB
Gewicht: 27,6 kg
Opvangbak 60 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf € 557,99
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.000 m2

Alleen de body, dus zonder accu’s en lader
Makita DLM460Z, Prijs: vanaf € 374,99

zie Makita DLM460Z grasmaaier Coolblue
of Makita DLM460Z grasmaaier Gereedschapcentrum
of Makita DLM460Z bij ToolMax.