Beste Makita accu grasmaaier – Review

Waarom kiezen zo veel mensen voor een Makita accu grasmaaier? Is het terecht dat de Makita accu grasmaaier en sowieso het merk Makita erg populair is?

Makita-grasmachineWe onderzochten wat alle gebruikers ervan vonden. Wat beviel goed? En tegen welke problemen liepen ze eventueel aan? De conclusies lees je hieronder.

In het artikel over de beste accu grasmaaiers staat de Makita accu grasmaaier bovenaan. Werk je graag met goed gereedschap, dan heb je mogelijk al de beslissing genomen om een Makita accumaaier te kopen. Maar er zijn meerdere modellen. Welke Makita accu grasmaaier is dan voor jou het meest geschikt:

Makita grasmaaiers en andere tools

Eerst nog even kort iets over het merk Makita. Dit van oorsprong Japanse bedrijf is al jarenlang volledig gespecialiseerd in het maken van elektrisch gereedschap. Hun bedrijfsvisie is het voortdurend verbeteren en het ontwikkelen van nieuwe machines die betrouwbaar zijn, ongeacht de zwaarte van de taak.

Makita accu grasmaaierDat is de reden dat Makita – wereldwijd – door miljoenen vakmensen wordt gebruikt. En dat Makita ook in het doe-het-zelf-segment erg populair is.

Specialist in li-ion accu’s en snelladers

Makita review accuMakita is zich ook al heel vroeg gaan specialiseren in het ontwikkelen van snoerloze tools en de daarbij behorende sterke, betrouwbare accu’s en opladers. Daardoor heeft dit merk inmiddels een erg goede naam opgebouwd in:

  • li ion accu’s met veel capaciteit;
  • accu’s die daarbij een lange levensduur hebben (door o.m. gebruikte grondstoffen en software in de accu’s);
  • en die bovendien ook razendsnel weer opgeladen zijn, dankzij de geavanceerde snelladers van Makita.

Makita accu grasmaaier op YouTube

Makita grasmaaier mét, of zonder accu’s?

Een Makita accu grasmaaier wordt standaard met 2 accu’s geleverd van 18V en 5.000 mAh (Accu type BL1850). En met daarbij een duosnellader (type DC18RD). Want met deze snellader zijn je twee 5.000 mAh accu’s in 45 minuten – dus razendsnel – weer opgeladen en kun je weer verder met grasmaaien.

Voordeelset Makita accu gereedschapDeze prima accu’s zijn natuurlijk ook in ander klus- of tuingereedschap van Makita te gebruiken. Met één set accu’s kun je dus meerdere body’s van diverse gereedschappen aansturen (zolang het maar 18 of 36 Volt is).

Kortom: Heb je zelf al genoeg geschikte Makita accu’s en lader? Dan kun je ook alleen de body van deze accu grasmaaier kopen. Het typenummer eindigt dan op een Z.

Goede aanbieding?

Makita grasmaaier accu kapotLet op: bij “aanbiedingen” zijn de accu’s vaak vervangen door accu’s van mindere capaciteit óf met een langzamere, goedkopere acculader!

Maakt dat uit? Jazeker! Voorbeeld: met de duolader DC18SD duurt het bijna twee uur voor twee 5.000 mAh accu’s opgeladen zijn; met de snelle duolader DC18RD maar 45 minuten!

Tip: Extra accu’s of een snellader nodig? Zie ‘Losse snellader en accu’s voor je grasmaaier‘. Met extra accu’s kun je ook gemakkelijk een veel groter gazon maaien dan in de specificaties aanbevolen, want je hoeft dan helemaal niet op het opladen te wachten.

Accu grasmaaier Makita gratisGratis accu Makita

Tip: vaak kun je tijdens actieperiodes bij elke Makita accu grasmaaier een gratis accu van 18V/5.000 Ah cadeau krijgen (à ± € 100,-). Ook bij de losse body’s!

Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is je registreren op de site van Makita. Dan krijg je ook een verlengde garantieperiode. Meer informatie vind je op de website van Makita.

Het assortiment Makita grasmaaier op accu

In het accu grasmaaier assortiment van Makita bevinden zich vier hoofdtypen accu grasmaaier die verschillen in maaibreedte. Dat zijn:

Deze vier breedtetypen worden in een aantal varianten geleverd die voornamelijk verschillen in:

  • motorvermogen;
  • inhoud van opvangzak;
  • centrale maaihoogte verstelling;
  • of ze al of niet voorzien zijn van mulchfunctie;
  • en of ze zichzelf voort kunnen trekken, zodat je niet hoeft te duwen.

38 cm – Accumaaier Makita DLM382PT2 Review

Accumaaier Makita-DLM380-detail2Zowel de DLM382 als de DLM432 worden aangeraden voor gazons tot 500 m². Waarin zit het verschil?

De Makita DLM382 is een fijne smalle accumaaier. Met zijn maaibreedte van 38 cm is hij gemakkelijker langs rondingen en obstakels te manoeuvreren dan de 43 cm variant. Maar bij die laatste kun je bredere banen tegelijk maaien en ben je op een vierkant grasveld dus eerder klaar.

De accumaaier DLM382 heeft een wat kleinere opvangbak, maar is daarentegen ook een stuk lichter van gewicht. Dat maakt de DLM382 een lekker handzame grasmaaier, die je snel even pakt.

De opvangbak zul je waarschijnlijk niet veel gebruiken, want de DLM382 wordt geleverd met een goede mulchplug. Die versnippert het gras zodat je het kunt laten liggen als mest voor het gazon.

Accu’s van voldoende capaciteit

De gebruikers zijn in hun reviews over het algemeen erg enthousiast over hun aankoop. Voor een grasmat van zo’n 10×15 meter is deze Makita accu grasmaaier DLM382PT2 gewoon een hele prettige maaier.

In de praktijk blijken de accu’s ruim te voldoen. Als je je gazon netjes wekelijks maait, kun je meer dan 500 vierkante meter op één laadbeurt maaien.

Niet voor incidenteel gebruik

Als je je gras niet zo vaak maait dan eigenlijk nodig is, is deze accu grasmaaier minder geschikt voor je. Gebruikers ervaren namelijk dat deze grasmaaier wat meer moeite heeft met verwaarloosd, langer gras. Dat kost natuurlijk meer energie en dan zijn je accu’s veel eerder leeg.

Tip: eventueel kun je met een eenvoudige trimmer de incidentele moeilijke hoekjes en randjes ook even doen.

Snel gepakt = beter voor je gazon

Maar, omdat deze Makita grasmaaier zo prettig te bedienen is en gemakkelijk even is gepakt, oordelen veel mensen dat het nu niet meer zo’n grote klus is om je gras gewoon netjes bij te houden. En dat is voor de kwaliteit van je gras en het uiterlijk van je gazon natuurlijk veel beter!

Grasmaaier Makita DLM380-detailBij het hanteren van deze Makita maaimachine valt trouwens ook meteen op dat deze veel minder lawaai maakt dan een benzine maaier. En dat is dan wel weer heel erg prettig.

Het maairesultaat is keurig. De maaihoogte is makkelijk in te stellen (6 stappen van 2,5 t/m 7,5 cm) met één centrale hendel. Men vindt de opvangbak van 40 liter ruim genoeg.

Ook het schoonmaken van de accu grasmaaier na gebruik is eenvoudig te doen. En de accu’s zijn er moeiteloos in te doen en uit te halen. Dus hup, allebei in de lader en je tilt de maaier gemakkelijk weer in de berging. Tot de volgende maaibeurt!

Conclusie: vrijwel alle gebruikers vinden de Makita accu maaier DLM382PT2 een fijne grasmaaier. Het is een degelijke grasmaaier met betrouwbare accu’s, waar je lang plezier van zult hebben!

Review Accu grasmaaier Makita DLM380PT2


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Mtools
of bij Coolblue

Model: Makita DLM382PT2
Mét mulchfunctie
Capaciteit: 5.000 mAh
Aantal accu’s: 2 Li-ion x 18 Volt
Opvangbak: 40 liter
Prijs: vanaf € 359,99
Maaibreedte: 38 cm
Gazonoppvl: 500 m²

Let op: de DLM382 wordt standaard geleverd mét mulchplug, de DLM380 niet.

Heb je al accu’s? Koop dan de body, dus zonder accu’s en lader
Makita DLM382Z, Prijs: vanaf € 199,-

zie Makita  DLM382Z accu grasmaaier body bij Coolblue
of DLM382Z bij Toolmax.

Gratis makita accuTip: actie voorjaar ’21: gratis accu van Makita! Je hoeft er dan zelf nog maar ééntje aan te schaffen.

43 cm – Accu grasmaaier Makita DLM432PT2 Review

Net als de DLM382 hierboven is ook de DLM432 bedoeld voor gazons tot 500 m².

grasmaaier Makita DLM431PT2 detailMaar deze machine heeft juist wat meer maaibreedte zodat je bredere banen kunt maaien, en je sneller klaar bent.

Ook de opvangbak is groter, namelijk 50 liter. Dus je hoeft minder vaak te legen. Maar waarschijnlijk zul je deze maaier vooral zonder de opvangbak gebruiken, want hij is voorzien van een uitstekende mulchfunctie. Het grasmaaisel wordt versnipperd tot meststof voor het gazon.

Verder is de maaihoogte van deze Makita accumaaier wat nauwkeuriger in te stellen. Namelijk in 9 stappen van 2 tot 7,5 cm.

Omdat deze accu grasmaaier wat groter is, is hij ook iets zwaarder dan de DLM382. Verder is ook de Makita DLM432 lekker solide uitgevoerd. De motor loopt soepel, het geluid is niet hinderlijk en hij maait netjes.

Review Accu grasmaaier Makita DLM431PT2Bij deze accu grasmaaier krijg je twéé 18 Volt accu’s geleverd, die samen de benodigde 36 Volt geven. En volgens de actie van Makita krijg je bij aanschaf dit voorjaar een derde accu cadeau (à ± € 100,-).

Deze accu’s blijken makkelijk los en vast te klikken, gaan lang mee (circa 500 m²) en ze zijn snel opgeladen.

Conclusie: Gebruikers vinden deze Makita lekker stil, je verplaatst hem makkelijk en hij is erg wendbaar. En belangrijk: er zijn zelden problemen met zijn accu’s. Goed voor jarenlang plezierig en lekker snoerloos maaien, dus!

Gebruikers zijn over de Makita DLM432PT2 erg enthousiast. Het blijkt een fijne, probleemloze accu grasmaaier!

Makita accu grasmaaier DLM431PT2


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax
en bij Alternate
en bij Coolblue
of bij Bol.com

Model: Makita DLM432PT2
Mét mulchfunctie
Capaciteit: 5.000 mAh
Aantal accu’s: 2 Li-ion x 18 Volt
Opvangbak: 50 liter
Prijs: vanaf € 414,-
Maaibreedte: 43 cm
Gazonoppvl: 500

46 cm – Mét mulchfunctie: accu grasmaaier Makita DLM460PT2 Review

Met zijn royale maaibreedte van 46cm is de DLM460 grasmaaier geschikt voor een groter gazon tot 1.000 m². Zeker voor zo’n groot gazon is een absolute vereiste voor de accu grasmaaier dat hij voorzien is van zeer goede kwaliteitsaccu’s.

En dat kun je aan Makita overlaten! Ook bij deze mulchende grasmaaier gaan de beide accu’s lekker lang mee en laden weer snel op (45 minuten).

Hoewel de DLM460 is voorzien van een grote opvangzak van 60 liter, is de kans groot dat je die nauwelijks gaat gebruiken.

Want de uitstekende mulchfunctie van deze Makita accu grasmaaier DLM460 zorgt ervoor dat hij het grasmaaisel netjes versnipperd als meststof weer over je gazon uitstrooit. Je hoeft het gras dan helemaal niet op te vangen en op te ruimen.

Mulchmaaien gaat veel sneller en bespaart je elke maaibeurt weer heel veel tijd.

Sterke mooie grasmaaier

Deze grote Makita accu grasmaaier DLM460 is extra degelijk uitgevoerd.

Zo is hij voorzien van een fraai grijs stalen maaidek. Dat is niet alleen steviger, gebruikers vinden dat de accumaaier er ook een mooie kwaliteitsuitstraling door krijgt. Het maakt hem wel iets zwaarder (27,6 kg), waardoor hij lastiger te keren kan zijn als je niet zo sterk bent.

Maar daardoor ligt hij juist mooi vlak op het gras. En dat zie je terug in het keurige, gelijkmatige maairesultaat.

Bij deze mulchmaaier is verder aan alles gedacht. Zo is hij niet alleen voorzien van een startbeveiliging, maar ook van overbelastingsbeveiliging, oververhittingsbeveiliging en beveiliging tegen te ver ontladen. Er zit zelfs een energie besparingsstand op.

Heb je een groter gazon (tot 1.000 m²)? Dan zal de Makita accu grasmaaier DLM461PT2 de beste keuze voor je zijn. Je zult er jarenlang plezierig mee maaien én mulchen.

De Makita DLM461 heeft erg veel goede reviews. Vrijwel alle gebruikers zijn er tevreden over en zouden hem anderen aanraden.

Makita Accu grasmaaier review DLM461PT2


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Coolblue
en bij Mtools

Model: Makita DLM460PT2
Mét mulchfunctie
Capaciteit: 5.000 mAh
Aantal accu’s: 2 Li-ion x 18 Volt
Opvangbak 60 liter
Prijs: vanaf € 557,99
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.000 m²

Alleen de body, dus zonder accu’s en lader
Makita DLM460Z, Prijs: vanaf € 364,99

zie Makita DLM460Z body bij Coolblue
en DLM460Z body bij Mtools
of DLM460Z body bij bol.com
of DLM460Z body bij ToolMax.

Zelftrekkende accu grasmaaier Makita DLM532PT4 Review

Makita accu grasmaaierNatuurlijk was Makita bij de eerste merken die een zelftrekkende accu grasmaaier op de markt brachten: de Makita DLM532PT4.

makita-DLM462PT4-detailDit is een grote, krachtige accu grasmaaier met een royale maaibreedte van 53 cm. Deze is speciaal ontwikkeld voor de grotere gazons tot zo’n 2.000 m². Hij trekt zichzelf vooruit, dus je hoeft niet te duwen, alleen een beetje bijsturen.

Deze accumaaier lijkt in gebruik daardoor heel erg op een benzinemaaier. Maar dan zonder alle nadelen van de benzinemaaier (dus zonder alle onderhoud, geur en uitlaatgassen).

Dubbele maaitijd met 4 accu’s

Bij deze zelftrekker van Makita worden 4 Li-ion accu’s van 18V 5.0 Ah geleverd. Die accu’s kun je alle vier bovenin de machine plaatsen. Voor de werking zijn er echter maar twee tegelijk nodig. Zijn die leeg, dan zet je eenvoudig de schakelaar om, waardoor de accumaaier overschakelt op de andere twee accu’s.

Je kunt dus veel langer door blijven maaien. Dat is natuurlijk super praktisch bij een groter gazon.

Tip: met een extra duosnellader kun je in 45 minuten – bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze – alle vier de accu’s weer opladen.

Variabele snelheid

De maaisnelheid is variabel in te stellen tot zo’n 5 km/uur. Dus je kunt met volle snelheid de grote stukken maaien en wat voorzichtiger tussen je kwetsbare perken door.

Zelftrekkende mulchmaaier

makita zelftrekkende accumaaier detailHet maairesultaat van de DLM532 is uitstekend. Het maaiblad is scherp en de maaihoogte is heel nauwkeurig in te stellen. Met de centrale hendel zet je die maaihoogte gemakkelijk in 10 stappen van 2 naar 10 cm.

Je kunt deze Makita zelftrekker bovendien laten mulchen door de meegeleverde mulchplug te plaatsen. Want op een groter gazon wil je natuurlijk niet sjouwen met een volle opvangzak als dat niet nodig is. De opvangzak is overigens met 70 liter wel lekker royaal.

Deze moderne Makita zelfrijdende accu grasmaaier is van nog meer handigheidjes voorzien zoals een ecostand, beveiligingen en bijvoorbeeld weer- en waterbescherming (wat vooral de professionele gebruiker zeker zal waarderen). Een uitgebreider review over deze Makita kun je lezen in het artikel ‘Beste zelftrekkende accu grasmaaiers‘.

De Makita DLM532PT4: dezelfde kwaliteit en prestaties als een benzinemaaier. Maar dan zonder de nadelen!

makita accu grasmaaier zelftrekkend DLM532pt4


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij MTools

Model: Makita DLM532PT4
4 accu’s 18V 5.0 Ah
Opvangbak 70l
Prijs: circa € 1.100,-
Maaibreedte: 53,4 cm
Gazon: 2.000 m² en groter

Varianten van deze zelftrekkende Makita accu grasmaaier

a. Lichtgewicht Makita DLM533PT4 van aluminium
Makita DLM533pt4 detail

Deze Makita DLM533 heeft dezelfde specificaties als de hiervoor genoemde DLM532PT4. Maar de DLM532 heeft een stalen constructie en deze, de Makita DLM533 accu grasmaaier, heeft een solide aluminium chassis en maaidek.

Dat aluminium van de DLM533 maakt de machine een stuk lichter van gewicht (gewicht met accu is slechts 39 kg). Omdat het verplaatsen van de machine daardoor minder energie kost, zal de gebruiksduur van de accu’s langer zijn. Je kunt dan langer doormaaien en hoeft de accu’s minder vaak op te laden.

En natuurlijk is een lichtgewicht accu grasmaaier ook gewoon gemakkelijker te keren en te hanteren.

makita-accu grasmaaier zelftrekkend DLM533pt4


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij MTools

Model: Makita DLM533PT4
4 accu’s 18V 5.0 Ah
Opvangbak: 70l
Prijs: circa € 1.580,-
Maaibreedte: 53,4cm
Gazon: 1.750 m² en groter

b. Smallere accu grasmaaier Makita DLM462PT4

De Makita DLM462PT4 heeft dezelfde uitstekende kwaliteiten als de eerstgenoemde DLM532PT4 zelftrekkende accu grasmaaier. Maar deze is wat kleiner en met zijn maaibreedte van 46 cm, wat smaller.

Dat maakt deze machine wendbaarder op een gazon met veel bochten of smalle doorgangen. De opvangzak is iets kleiner en de maaihoogte is in 8 in plaats van 10 standen te verstellen.

Verder is de zelftrekkende accu grasmaaier Makita DLM462PT4 even degelijk met zijn stalen constructie. De snelheid is variabel in te stellen en hij kan óók mulchen.

Met de Makita DLM462PT4 kun je comfortabel en moeiteloos maaien dus. Een erg fijne accumaaier voor een gazon van 1.600 tot 1.800 m².

makita accu grasmaaier zelftrekkend DLM462

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij MTools

Model: Makita DLM462PT4
Met mulchfunctie
Opvangbak 60l
Prijs: circa € 999,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazon: tot 1.800 m²

Tip: Heb je zelf al accu’s en laders? Dan kun je geld besparen, want deze smallere Makita is natuurlijk ook als losse body te koop.

Toch geen Makita grasmaaier met accu?

Makita maakt niet alleen accu grasmaaiers, maar ook erg degelijke, sterke grasmaaiers op benzine of elektriciteit.

Die worden besproken in de artikelen ‘Beste benzine grasmaaier‘ en ‘Beste elektrische grasmaaier‘.

Welke Makita accu grasmaaier is zelfrijdend?

Zowel de Makita DLM532pt4 als de Makita DLM462PT4 trekken zichzelf vooruit. Bij deze zelftrekkers worden 4 Li-ion accu’s aangeboden.

Welke Makita accu grasmaaier heeft mulchfunctie?

Vrijwel al de hier genoemde Makita accu grasmaaiers worden geleverd met een speciale mulchplug. Daardoor kunnen ze het gras mulchen tijdens het maaien.

Wat is het verschil tussen de Makita DLM382 en DLM432?

Beiden Makita’s zijn voor gazons tot 500 m². Op een vierkant gazon ben je met de DLM432 eerder klaar. De DLM382 is beter geschikt voor een onregelmatig gevormd gazon, want zoals je ziet is die smaller en wendbaarder.

Welke Makita acculader is het snelst?

Met de snelle duolader DC18RD duurt het maar 45 minuten voor twee 5.000 mAh accu’s opgeladen zijn; met de gewone duolader DC18SD bijna twee uur.