Grasmaaier accu en losse snellader

Heb je een wat groter gazon? Je kunt de werktijd van je accu grasmaaier mogelijk flink verhogen met andere, nieuwe, of extra accu’s!

Belangrijkste reden? Zelfs de beste kwaliteit li-ion accu’s verouderen in de loop van de tijd. De werktijd en het laadvermogen lopen dan terug.

En bij aanschaf van een accu grasmaaier worden nogal eens accu’s met een beperkt laadvermogen, en dus een beperkte werktijd, geleverd, want die zijn goedkoper voor de fabrikant.

Tip: Let vooral op bij aanbiedingen. Vergelijk de accu’s!

Doe jezelf een plezier. Met een efficiëntere, sterkere accu heeft je grasmaaier (of accu bladblazer) meer uithoudingsvermogen. Dus je kunt langer doorwerken zonder op te laden.

Met een extra accu kun je dat nog verder verbeteren. Want: even accu’s verwisselen en weer door! Zo heb je je gazon in veel minder tijd gemaaid.

Extra grasmaaier accu en lader

Het valt niet altijd mee om ze te vinden, maar hieronder hebben we een lijstje verzameld met losse accu’s en laders voor je snoerloze grasmaaier.

Maar let op: een accu met meer capaciteit – die dus langer blijft werken – heeft ook wat méér tijd nodig om op te laden!

Of is je gereedschap zelf aan vervanging toe?
Bekijk dan de ‘Top 4 – Beste accu grasmaaier
of de ‘Top 6 – Beste accu bladblazer‘!

 

Maak het jezelf gemakkelijker met een extra 36 Volt accu Bosch Rotak. En ook de bijbehorende losse lader voor o.m. Bosch Rotak is bij Toolmax te vinden.
Li-ion Accu Bosch RotakAcculader bosch rotak

De Black&Decker grasmaaier wordt geleverd met twee accu’s, maar je kunt er maar 1 tegelijk opladen. Een extra losse lader voor de Black&Decker accu’s kost maar circa € 35,-.

Of heb je een extra 36 Volt accu voor je Black & Decker grasmaaier nodig?

Accu Black & Decker grasmaaier Accu lader voor BlackDecker-grasmaaier

Voor de accu grasmaaier van DeWalt worden meerdere typen accu’s aangeboden, maar dit zijn de twee 18 Volt accu’s die het langer volhouden:

Natuurlijk is er ook een snellader voor de DeWalt grasmaaier accu’s.

Accu voor DeWalt grasmaaier Acculader voor DeWalt-grasmaaier

Accu Einhell grasmaaierDe Einhell accu grasmaaier wordt vaak geleverd met 18 Volts 3.000 mAh accu’s. De grotere varianten vind je hier:
Einhell  accu 18 Volt 4.000 mAh of
Einhell accu 18 Volt 5.200 mAh.

Accu voor Gardena

Ook voor de Gardena 380li hebben wij losse accu’s van 36 Volt kunnen vinden: Gardena BLi-40/100 36V Li-ion accu van 2.600 mAh

Gardena Battery System 40V-42ahEn twee accu’s van 40 Volt + de bijbehorende lader voor het Gardena Battery System 40V, die van 4,2 Ah en die van 2,4Ah : Gardena Battery System 40V , onder meer de BLi-40/160 en de BLi-40/100

 

Makita is van ouds erg goed thuis in snoerloos gereedschap. Je vindt er dus een groot aanbod aan prima accu’s en uitstekende laders.

Een krachtige extra accu (18 Volt 5.0 Ah) voor de Makita grasmaaier is o.m. bij Toolmax te vinden (± € 80,-).

Daar vind je ook een super handige snellader voor twee Makita accu’s tegelijk!

Extra li-ion Accu Makita 18V Accu lader voor Makita-grasmaaier


Natuurlijk zijn er voor het degelijke gereedschapsmerk McCulloch ook losse accu’s te vinden. Voor je grasmaaier heb je deze nodig: McCulloch 58V accu 5.0 Ah voor grasmaaier. (Je vindt er daar eventueel ook een van 2.6 Ah).

De bijbehorende snellader is deze: Acculader voor McCulloch.
Accu voor McCulloch grasmaaier Accu lader McCulloch-grasmaaier

Mocht je een nieuwe accu voor je PowerPlus grasmaaimachine nodig hebben dan vind je deze o.m. bij CoolBlue:  Accu 40 Volt 2.6 Ah voor PowerPlus grasmaaier
Accu voor Powerplus grasmaaier

Robotmaaier batterij vervangen

De accu van een robotmaaier is niet bedoeld om regelmatig uit het apparaat te halen, maar natuurlijk kan de batterij na verloop van tijd wél verouderen, waardoor de batterij minder kan opladen en dus minder werktijd heeft. Dan wordt het tijd om de batterij te vervangen. Die vind je bijvoorbeeld hier: Accu voor Robomow 12 Volt 7.0 Ah

Accu voor RobomowRobotmaaier Robomow 12U

Voor Ryobi vonden we deze goede set van een snellader en 18V 5.0 Ah accu Ryobi. Dat is prijstechnisch een stuk gunstiger dan losse onderdelen en levert je meteen veel power!

De Stiga grasmaaier 48Volt modellen wordt meestal geleverd met een accu van 48V 2,5 Ah voor Stiga grasmaaier.

Gebruik je de snellader voor Stiga accu’s, in plaats van de vaak bijgeleverde gewone lader, dan is deze 2.5 Ah accu al binnen 45 minuten volledig opgeladen (ipv 2 uur).

Bij Toolmax is echter ook nog een sterkere accu van 4.0 Ah te vinden: accu 48V 4.0 Ah Stiga grasmaaier. Daar kun je dus flink langer mee doorwerken, maar het duurt ook langer voordat deze is opgeladen.

Accu voor Stiga grasmaaierAccu snellader voor Stiga-grasmaaier

Stiga accu 60V 6040 276014608Voor de 60 Volt series van Stiga vindt je hier een reserve accu bij Toolmax:
Stiga 60V accu 4,0 Ah, nr 276014608

Stiga accu 80V 4080aeVoor de 80 Volt grasmaaiers van Stiga vind je hier een losse accu:
Stiga 80V accu 4,0 Ah, nr 270401088 bij Toolmax
of bij Gereedschapcentrum

stihl logo

Voor onder meer de Stihl bladblazer: Stihl accu’s van verschillende amperages zijn te vinden bij Toolmax.Stihl accu 300

Wolf Garten stelt dat deze accu bijna geen zelfontlading heeft. Dan zul je waarschijnlijk geen nieuwe accu nodig hebben vanwege veroudering en het “geheugeneffect” van je oude accu. Maar soms is het gewoon toch wel handig om een extra accu te hebben. Even snel verwisselen en weer door: Accu 72V 2.5 Ah voor Wolf Garten grasmaaier.
Losse Li-Ion Accu Wolf Garten