Goedkope bladblazer Eurom

Een elektrische bladblazer kost gemiddeld € 60,-, waarbij de prijs kan variëren tussen € 22,50 en circa € 140,-. Is een goedkope bladblazer zoals die van Eurom te overwegen?

Elektrische bladblazer Eurom Garden Cleaner

Tja, de Eurom… Het is een erg prettig geprijsde bladblazer… als je van een gokje houdt.

bladblazer Eurom 3000Als je een goed exemplaar treft, heb je best een goede bladblazer die een tijdje zal doen wat hij moet doen. Deze bladblazer van Eurom heeft wel veel vermogen. Dus krachtig blazen kan hij wel.

Maar zoals vaak bij goedkope producten: er zitten ook veel “maandagmorgen”-modellen tussen: machines waar iets aan mankeert of die heel snel kapot gaan. Dat komt waarschijnlijk omdat – uit kostenbesparing – niet elke machine een grondige laatste test ondergaat voordat deze de fabriek verlaat.

Voor gebruik grondig controleren, dus!

Die laatste productcontrole zal je dus zelf moeten doen. Als je een Eurom koopt, controleer dan eerst alle onderdelen van de machine erg grondig. Vóórdat je hem gaat gebruiken in de tuin. Dan kan je hem nog gewoon terug sturen naar de webshop, als er iets aan mankeert.

Ook de duurzaamheid zal naar verwachting echt minder zijn dan bijvoorbeeld een Black & Decker, Makita of Gardena. Die bladblazers zijn weliswaar twee keer zo duur, maar ze gaan waarschijnlijk meer dan dubbel zo lang mee. Goedkopere kunststof wordt namelijk eerder broos en breekbaar onder invloed van zonlicht en weersomstandigheden. En dat kun je nog niet zien als je zo’n goedkope bladblazer uit de doos haalt.

bladblazer Eurom 3000 detail

Makkelijk omschakelen van bladblazer naar zuiger

Door de hendel van de Eurom bladblazer om te zetten schakel je tussen blazen en zuigen. Makkelijk!

Maar het betreffende klepmechanisme in het apparaat werkt bij sommige exemplaren helaas niet optimaal. Sommige mensen merken dat de machine tijdens het blazen, ook nog behoorlijk zuigt. De klep lekt dus en je verliest druk. Vandaar dat er – ondanks het hoge wattage – gebruikers zijn die klagen dat de zuig- of blaaskracht van deze Eurom bladblazer tegen valt.

De kwaliteit van de materialen is niet erg duurzaam. Gebruikers die pech hadden, bemerkten na verloop van tijd scheuren in de behuizing. Of dat de opvangzak over de grond gaat schuiven als hij voller raakt.

Ook raakt het apparaat bij het opzuigen van blad makkelijk verstopt. Bij het bevestigingspunt van de machine aan de zak zitten kleine schotjes in de opening. Die blokkeren de luchtstroom deels. Bladeren komen ertegenaan klem te zitten waardoor de slang verstopt.

Tip: Mensen hebben dat kunnen verhelpen door de schotjes met een tang weg te knippen.

Controleer of onderdelen passen

goedkope bladblazer Eurom 3000

Andere klachten over deze elektrische bladblazer: de pasvorm van de onderdelen is onnauwkeurig of gewoon niet goed. Je krijgt de delen niet in elkaar, of ze vallen juist veel te gemakkelijk uit elkaar. De zuigbuis valt dan uit de bladblazer. Zuigmond gaat los. De opvangzak valt telkens uit het apparaat. De pasvorm kan ook na verloop van tijd minder worden.

Er zijn ook gebruikers die een goed exemplaar Eurom bladblazer hebben getroffen. Die vinden dat hij licht van gewicht is en dus goed handelbaar. De wieltjes onder aan de buis zijn makkelijk. Omdat je dan de buis niet hoeft te tillen. Maar ook omdat ze de buis op precies de optimale afstand van de grond houden bij het zuigen.

Conclusie: heb je weinig budget, dan kun je gerust een Eurom elektrische bladblazer uitproberen. Maar controleer voor gebruik heel grondig of de machine helemaal in orde is. Bij twijfel: ruil hem om voor een andere!

Eurom bladblazer aanbieding

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij Toppy.nl

Bladblazer Eurom
Vermogen: 2800-3000W
Blaassnelheid: 270 km/u
Prijs: circa € 45,95

Tip: Je kunt het jezelf ook nog veel gemakkelijker maken. Met de Eurom Bladblazer op accu!

Dankzij het lichte gewicht is deze snel even gepakt. Geen gedoe met kabels, maar accu erin en gáán.

Eurom bladblazer accu-18v

Zo wordt opruimen wel erg eenvoudig!
Inclusief lader en 1 accu van 3 Ah, waarmee je zo’n 40 minuten kunt blazen.
Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

Of toch liever een goedkope bladblazer van één van de andere merken?

De goedkoopste bladblazer: Ferm EBM1003, prijs circa 24,-. Een handige compacte blazer voor allerlei kleine schoonblaaswerkjes in huis!


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

Goedkope bladblazer Powerplus POWEG9012

Dit is een krachtige bladblazer uit de grijze productlijn van Powerplus. Die is wel goedkoop, maar slechts geschikt voor incidenteel gebruik. En dus minder degelijk en duurzaam.

Veel huismerken bij Doe-het-zelfwinkels zijn trouwens de grijze apparaten afkomstig van Powerplus. Ze worden dan verkocht zonder merkvermelding en met bijvoorbeeld een andere kleur wieltjes.


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

Prijs: circa € 39,90

Betere bladblazers, betere koop!

Deze elektrische bladblazers zijn niet héél veel duurder, maar wél een stuk beter!

Zie ook ons artikel ‘