Gardena handmaaier? De 3 beste Gardena’s goed bekeken

Gardena is een fijn, degelijk merk als het om tuingereedschap en grasmaaiers gaat. In dit review bekijken we de ervaringen van gebruikers met de handmaaier van Gardena.

Logo GardenaDe Gardena handmaaier staat bij ons in de Top 5 van Beste handgrasmaaiers. Wil je een handgrasmaaier kopen, dan kun je dus eigenlijk niet om dit merk heen. Bij vrijwel alle gerenommeerde online shops is de Gardena handmaaier dan ook te koop.

Praktijk test Gardena 400 in actiePas als je de handmaaier in de praktijk gaat uitproberen, krijg je een goed beeld van de echte kwaliteit.

Daarom vind je hieronder een samenvatting van de reviews en de ervaringen van gebruikers. Zij hebben de Gardena handmaaier grondig in de praktijk uitgeprobeerd.

Gardena handmaaier in de praktijk: vooral gemak!

De meeste mensen hebben tegenwoordig maar een compact gazon (tot 150 m²). En die vinden een eenvoudige handmaaier daar prima geschikt voor. Geen gedoe met snoeren of accu’s. Je pakt hem uit de berging en je kunt direct aan de slag.

kwaliteit maaienNatuurlijk keken we als eerste naar de maaikwaliteit. Het gras blijkt lekker gemakkelijk te maaien dankzij de scherpe messen die soepel in het rond draaien.

Mensen geven aan echt sneller met het maaien klaar te zijn. Dat komt omdat je niet meer meerdere malen heen en weer hoeft te gaan over slecht gemaaide stukken. En je blijft nauwelijks “hangen” op stuggere onkruidpollen. En je hebt ook veel minder last van stugge stengels of bladeren die klem komen te zitten in de kooi.

handmaaier antikleefcoatingDe gebruikers vinden het ook fijn dat de Gardena handmaaier daarna in een mum van tijd weer schoon is. De kooi van deze maaier is namelijk voorzien van een antikleefcoating. Dus het gras blijft er niet aan vast zitten.

Handzame maaiers

De grasmaaier duwt licht en men vindt hem makkelijk te hanteren. Sommige gebruikers noemen de maaiprestaties van deze handgrasmaaier zelfs boven verwachting goed. Met een beetje extra duwen is zelfs gras van 10 à 15 cm hoogte geen probleem. Doordat hij zo compact en licht is, kan hij ook gemakkelijk even het gras onder lage struiken maaien.

geruisloos

Door het speciale snijmechaniek maakt deze maaier bovendien héél weinig geluid bij het maaien. Het mechaniek is heel secuur geconstrueerd, zodat de messenwals en het ondermes elkaar net niet raken. Daardoor maken alle handmaaiers van Gardena maar héél weinig geluid.

Nooit meer het ouderwetse luidruchtige grasmaaier geratel, want het geluid van deze moderne maaiers is eerder te omschrijven als een zoevend knipgeluid.

Je zult merken hoe prettig het is dat je dus gewoon kunt maaien wanneer je wilt. Je kunt gewoon ’s ochtends vroeg maaien zonder je buren of je kinderen wakker te maken.

Duidelijke maaihoogte

Maaihoogte handmaaier GardenaDe maaihoogte is eenvoudig in 4 stappen te verstellen van 12 tot 42 mm. Dat staat duidelijk aangegeven.

Ook handig is dat na gebruik de voorgevormde duwstang kan worden opgeklapt. Je draait gewoon de twee klemmoeren los. Zo neemt deze Gardena handmaaier in de berging maar weinig plek in.

Degelijk materiaal

Verder is te zien dat deze maaimachine van degelijk kwaliteitsmateriaal is gemaakt. Hij gaat niet snel roesten.

Gebruikers ervaren dat de maaier tegen een stootje kan. De messen zijn goed scherp en van hard staal. Van een onvoorzien takje of een steentje blijken de messen niet meteen te beschadigen of bot te worden. (Natuurlijk niet expres gaan uitproberen 😉 ).

Moderne handmaaier

De gebruikers noemen de Gardena handmaaier echt een moderne grasmaaier. Gewoon niet meer te vergelijken met de oude typen ratelende grasmaaiers uit het verleden.

Het mechaniek van een Gardena handgrasmaaier draait heel soepel. Hij maait licht, efficiënt en fluisterstil. Sommige gebruikers vergeleken het eerder met een rustige kinderwagen wandeling door de tuin.

Gewoon pakken en direct aan de slag!

Welke Gardena handmaaier is het beste?

Gardena produceert de volgende drie verschillende modellen handmaaiers:

Je vindt van elk model meer informatie hieronder.

Voor de kleine tuin: handmaaier Gardena 330

Het meest populair is het kleinste model: de Gardena 330. Heb je een klein gazon (kleiner dan 150 m²)? Dan is dit voor jou een uitstekende handmaaier!

Omdat deze kleine Gardena handgrasmaaier wat smaller is, vindt men hem lekker wendbaar. Dat is handig bij onregelmatig gevormde gazons. Ook rond bomen, struiken en bloembakken heb je het gras zó gemaaid.

Hij is bovendien niet zwaar en neemt weinig plek in in de berging.

Een veel uitgebreider review vind je in het artikel ‘Review van de Gardena kooimesmaaier 330‘.

De handige Gardena 330 is de beste keuze voor een klein gazon.

Handmaaier Gardena 330

Model: Gardena 330

Maaibreedte: 33 cm
Gazonoppvl: 150

Prijs: vanaf ± € 79,-

Omdat de Gardena handmaaier 330 zo populair is, wordt hij overal aangeboden:

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

en bij Tuinland
of bij Coolblue
en bij Alternate

De grotere Gardena handmaaier: Gardena 400 Classic

Handmaaier Gardena 400Heb je een gazon tussen 50 en 250 m²? Kies dan voor deze bredere Gardena 400 handmaaier. Met zijn royalere maaibreedte van 40 cm ben je sneller klaar.

Omdat de Gardena 400 bredere stroken tegelijk kan maaien, merken de gebruikers dat je minder banen hoeft te doen en dat scheelt weer tijd.

Zeker als je een wat groter gazon hebt, is deze Gardena handmaaier 400 een betere keuze dan de Gardena handmaaier 330.

De Gardena 400 Classic is een fijne betrouwbare handgrasmaaier die je vele jaren met plezier zult gebruiken.

 

handmaaier Gardena 400 Classic

Model: Gardena 400 Classic

Maaibreedte: 40 cm
Gazonoppvl: 50-250 m²

Opvangbak is apart te bestellen
Prijs: vanaf ± € 85

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Bol.com
en bij Alternate
of bij Haxo
en bij Welkoop Online

De comfortabele Gardena handmaaier Comfort 400C

Van de handgrasmaaier Gardena 400 is er ook nog een extra comfortabele versie te koop. Dit is de Gardena Comfort 400C. Is die zijn meerprijs waard? We onderzochten weer de ervaringen van de gebruikers.

Comfortabele duwstangDe meeste gebruikers waarderen het dat de duwstang voorzien is van een zachter omhulsel. Vooral als je wat langer met de handmaaier aan het werk bent, merk je echt dat verschil. Je handen worden minder moe en ruw.

Fijn is ook dat je de duwstang snel met een klik vergrendeling in hoogte kan verstellen. Of op te vouwen als je hem opbergt. Sommige mensen vinden de klemmoeren bij de 330 en de 400 Classic versie namelijk wat lastig los te draaien.

Handgrasmaaier Gardena 440ComfortDe Gardena Comfort handmaaier heeft als extra detail bovendien een stevige kunststof kap bovenop. Die kap werpt het gemaaide gras naar achteren uit de kooi.

Gebruikers vonden dat handig, want met de optionele opvangbak erachter, wordt het maaisel dan netjes verzameld. Als het maaisel niet op het gazon terecht komt, hoef je het later ook niet op te harken en op te ruimen. Zo bespaar je tijd.

Meer comfort = meer oppervlakte kunnen maaien

Volgens enkele gebruikers kun je deze Gardena Comfort zelfs gerust aanschaffen voor nog grotere oppervlakten gazon dan volgens de specificaties. Ze gebruikten hem met veel plezier voor een gazon van 600 à 700 m².

Met de apart verkrijgbare opvangbak bespaart hij je bovendien veel tijd. Je hoeft het maaisel immers niet meer bij elkaar te harken.

Conclusie: de Gardena 400 Comfort blijkt echt comfortabeler dan de Gardena 400 Classic. Geen gedoe, geen pijnlijke handen meer. Je kunt met de Comfort variant prettig, vlot en netjes, grotere oppervlakten grasmaaien.

Handgrasmaaier Gardena

Gardena Comfort 400C

Maaibreedte: 40 cm
Gazonoppvl: 50-250 m²

Opvangbak is apart te bestellen
Prijs: vanaf ± € 125,-

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij bol.com
en bij Toolmax
of bij Toppy
of bij Gereedschapcentrum

gardena opvangbak handgrasmaaierTip: Opvangbak voor de Gardena 400 Classic en 400 Comfort is apart te bestellen!

Andere merken dan Gardena?

Wil je meer dan dit Gardena handmaaier review? In dit artikel: ‘De beste handgrasmaaier – De Top 5‘, vind je de beoordelingen van nog meer uitstekende kwaliteits handgrasmaaiers.

Of ben je speciaal geïnteresseerd in een goede handmaaier met opvangbak? Bekijk dan ‘Top 4 Beste handgrasmaaier met opvangbak‘.