Gardena handmaaier – Review

Gardena is een fijn, degelijk merk als het om grasmaaiers gaat. Ook de handmaaier van Gardena wordt door veel gebruikers goed gewaardeerd. Niet voor niets is Gardena op het gebied van handmaaiers veruit het meest verkochte merk!

Handmaaier GardenaWil je een handgrasmaaier kopen, dan kun je dus eigenlijk niet om dit merk heen. Bij vrijwel alle gerenommeerde online shops is de Gardena handgrasmaaier dan ook te koop.

Pas als je de handmaaier in de praktijk gaat uitproberen, krijg je een goed beeld van de kwaliteit. Hieronder vind je de reviews en hoe alle gebruikers het werken met de Gardena handmaaier hebben ervaren.

Kleine handmaaier Gardena 330

Het meest populair is het kleinste model Gardena handmaaier: de 330. Heb je een klein gazon? Dan is dit voor jou een uitstekende handgrasmaaier!

Gardena handmaaierDe meeste mensen hebben tegenwoordig maar een compact gazon (tot 150 m²). En die vinden deze eenvoudige handmaaier daar prima geschikt voor. Geen gedoe met snoeren of accu’s. Je pakt hem uit de berging en je kunt direct aan de slag.

Dankzij de scherpe messen die soepel in het rond draaien, blijkt het gras gemakkelijk te maaien. En ben je dus sneller klaar.

De gebruikers vinden het ook fijn dat deze handmaaier daarna in een mum van tijd weer schoon is. De kooi van deze maaier is namelijk voorzien van een antikleefcoating. Dus het gras blijft er niet aan vast zitten.

Handmaaier Gardena kooimaaier

De handmaaier duwt licht en men vindt hem makkelijk te hanteren. Door het speciale snijmechaniek (contactloos maaien) maakt deze maaier héél weinig geluid bij het maaien.

Je zult merken hoe prettig het is dat je dus gewoon kunt maaien wanneer je wilt, zonder je buren te storen!

Duidelijke maaihoogte

De maaihoogte is eenvoudig in 4 stappen te verstellen van 12 tot 42 mm. Dat staat duidelijk aangegeven.

Omdat deze kleine Gardena handmaaier wat smaller is, vindt men hem lekker wendbaar. Dat is handig bij onregelmatig gevormde gazons. Ook rond bomen, struiken en bloembakken heb je het gras zó gemaaid.

Ook handig is dat na gebruik de voorgevormde duwstang kan worden opgeklapt. Je draait gewoon de twee klemmoeren los. Zo neemt deze Gardena handmaaier in de berging maar weinig plek in.

Verder is te zien dat deze maaimachine van degelijk kwaliteitsmateriaal is gemaakt. Hij gaat niet snel roesten.

De messen zijn goed scherp en van hard staal. Van een takje of een steentje zullen de messen niet meteen beschadigen of bot worden.

Kortom: veel gebruikers zijn erg blij met deze Gardena handmaaier. Een goede keuze voor jarenlang plezierig maaien!

Handmaaier Gardena 330

Model: Gardena grasmaaier 330

Maaibreedte: 33 cm
Gazonoppvl: 150

Gewicht: 8,2 kg
Garantie: 2 jaar
Prijs: van € 74,99,-

Omdat de Gardena handmaaier 330 zo populair is, wordt hij overal aangeboden:
Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij bol.com
of bij ToolMax
en ook bij Warentuin

Gardena handmaaier 400 Classic

Wil je nóg wat sneller klaar zijn met maaien? Kies dan voor deze bredere Gardena 400 handmaaier met zijn maaibreedte van 40 cm.

Handmaaier Gardena 400-actieOmdat de Gardena 400 bredere stroken tegelijk kan maaien, merken de gebruikers dat je minder banen hoeft te doen en dat scheelt weer tijd. Zeker als je een wat groter gazon hebt, is deze Gardena handmaaier 400 een betere keuze dan de Gardena handmaaier 300.

Verder zijn de eigenschappen van deze Gardena 400 gelijk aan de Gardena handmaaier 330. Dezelfde kwaliteit en hetzelfde plezierige maaieigenschappen. Gebruikers zijn dus ook over deze handgrasmaaier 400 zéér te spreken.

Ze vinden dat de maaier tegen een stootje kan en vooral de messen zien er scherp, degelijk en stevig uit.

Handmaaier Gardena 400 fluisterstilGebruikers noemen de maaiprestaties van deze handgrasmaaier zelfs boven verwachting goed. Met een beetje extra duwen is zelfs gras van 10 à 15 cm hoogte geen probleem. Doordat hij zo compact en licht is, kan hij ook gemakkelijk even het gras onder lage struiken maaien.

En heel goed: gebruikers genieten ervan dat deze maaier fluisterstil zijn werk doet. Je kunt gewoon ’s ochtends vroeg maaien zonder je buren of je kinderen wakker te maken.

Conclusie: óók deze Gardena 400 Classic is een handmaaier die je met veel plezier zult gebruiken!

Handmaaier Gardena 400

Model: Gardena grasmaaier 400

Maaibreedte: 40 cm
Gazonoppvl: 50-250 m²

Gewicht: 8,9 kg
Garantie: 2 jaar
Opvangbak is apart te bestellen
Prijs: vanaf € 88,25

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

en bij Warentuin
en bij ToolMax

Gardena Handmaaier Comfort 400C

Van de handgrasmaaier Gardena 400 is er ook nog een extra comfortabele versie te koop, de Gardena Comfort 400C. Is die zijn meerprijs waard? We vroegen het weer aan de gebruikers.

Handmaaier Gardena-400Comfort-detail1De meeste gebruikers vinden het fijn dat de duwstang voorzien is van een zachter omhulsel. Als je wat langer met de handmaaier aan het werk bent, merk je echt dat verschil. Je handen worden minder moe en ruw.

Fijn is ook dat je de duwstang snel met een klik vergrendeling in hoogte kan verstellen. Of op te vouwen als je hem opbergt. Sommige mensen vinden de klemmoeren bij de 330 en de 400 Classic versie namelijk wat lastig los te draaien.

Gardena Handgrasmaaier 400 Confort

De Gardena Comfort handmaaier heeft een kunststof kap bovenop. Die kap werpt het gemaaide gras naar achteren uit de kooi. Gebruikers vonden dat handig, want met de opvangbak erachter, wordt het maaisel dan netjes verzameld. Als het maaisel niet op het gazon terecht komt, hoef je het later ook niet op te harken en op te ruimen. Zo bespaar je tijd.

Moderne handgrasmaaier

De gebruikers vinden deze Gardena Comfort 400c echt een zeer moderne handgrasmaaier. Gewoon niet meer te vergelijken met de oude typen grasmaaiers uit het verleden. De Gardena grasmaaier maait licht, efficiënt en fluisterstil. Sommige gebruikers vonden dat het lijkt alsof je met een kinderwagen een rustige wandeling door de tuin maakt.

Conclusie: ja de Gardena Comfort is echt nog comfortabeler dan de Classic. Volgens enkele gebruikers kun je deze Gardena Comfort zelfs gerust aanschaffen voor nog grotere oppervlakten gazon dan volgens de specificaties. Ze gebruikten hem met veel plezier voor een gazon van 600 à 700 m2. Met de apart verkrijgbare opvangbak bespaart hij je bovendien veel tijd.

Eenvoudig wandelend kun je met de Gardena 400 Comfort vlot en netjes grasmaaien zonder gedoe. Gewoon pakken en direct aan de slag!

Gardena Handgrasmaaier 400Comfort

Handmaaier Gardena Comfort 400C

Maaibreedte: 40 cm
Gazonoppvl: 50-250 m²

Gewicht: 9,4 kg
Garantie: 2 jaar
Opvangbak is apart te bestellen
Prijs: vanaf € 121,-

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij Warentuin
of bij Wehkamp

 

Of toch geen Gardena handgrasmaaier?

In dit artikel: ‘De beste handgrasmaaier – De Top 5‘, vind je nog meer uitstekende kwaliteits handgrasmaaiers.