Flymo grasmaaier: de zwevende Top 4

Flymo XL500 benzine grasmaaier in gebruikAls je alle reviews bekijkt, ontdek je dat de zwevende Flymo grasmaaier veel trouwe fans heeft. Bovendien scoort een Flymo zweefmaaier een ruime 9 op onder meer gebruiksgemak en maaiprestaties.

We leggen in dit artikel uit waarom, én bespreken de 4 meest populaire typen Flymo grasmaaier:

 1. Flymo Turbo 400 zweefmaaier
 2. Benzine zweefmaaier Flymo XL500
 3. Review kleine Flymo Turbo Lite 350 en 330 en 250
 4. Flymo zweefmaaier met opvangbak

Zweeft een Flymo grasmaaier echt?

Ons vorige artikel ‘Werkt dat wel, een Flymo zweefmaaier?’ gaf antwoord op de meest gestelde vragen, zoals:

 • Flymo zweefmaaierEen zwevende grasmaaier, werkt dat wel?
 • Voor ongelijk terrein? Ja en nee.
 • Hoe hanteer je zo’n Flymo zweefmaaier?
 • Kun je mulchen met de Flymo zweefmaaier?

Lees zeker even door voor nuttige info over wat je wel, of juist niet met een zweefmaaier kunt doen.

Dit zijn de meest populaire zwevende Flymo grasmaaiers:

1. Beste Flymo grasmaaier: de Turbo 400

flymo grasmaaier gebruikDe meest verkochte Flymo grasmaaier is de Turbo 400. De Flymo Turbo 400 scoort overall een 8,9 bij de gebruikers. En het gebruiksgemak scoort zelfs meer dan 9!

De Turbo 400 is een krachtige zweefmaaier met een royale maaibreedte van 40 cm en een robuust stalen mes. Het maairesultaat is erg netjes, want het mes snijdt perfect. En als je gewoon regelmatig maait, wordt alle gras in kleine snippers gemulched. Dus je hoeft geen grasmaaisel op te ruimen.

De maaihoogte is in 5 hoogtes in te stellen tussen 15 en 41 millimeter met behulp van tussenringen boven het mes.

Verder valt gebruikers op dat de motor van deze zweefmaaier behoorlijk stil is in vergelijking met grasmaaiers op wielen. Het geluid blijft meer “onder de motorkap”.

Oók maaien op zachte of natte grond

En nog een pluspunt van de Flymo grasmaaier: vochtig gras kan deze ook nog behoorlijk goed maaien, wat met veel andere grasmaaiers niet lukt. Wel zul je de binnenkant van de kap dan wat vaker schoon moeten maken, omdat vochtig gras plakkerig is.

Of heb je zachte, drassige of kleverige (klei-) grond? Geen probleem! De Flymo heeft immers geen wielen die kunnen vastlopen, maar zweeft er gewoon overheen.

Grotere Flymo grasmaaier heeft meer kracht

De Flymo Turbo 400 heeft een krachtige motor van 1.500 Watt om ook hoger gras en stugger onkruid te lijf te gaan. De maaibreedte van 40 cm werkt lekker snel omdat je grotere oppervlaktes tegelijk kunt maaien.

Genoeg bergruimte voor deze sterke Turbo 400?

Flymo hover mower storageDe duwstang kan opgevouwen worden, maar desondanks blijft de Flymo 400 best groot om op te bergen, wordt door gebruikers vaak genoemd. Voor kleine oppervlakten, of als je weinig bergruimte hebt, is het dan wellicht beter om toch voor een kleinere uitvoering te kiezen.

Overigens vindt men het wel erg prettig dat je de zweefmaaier gewoon tegen de wand van je berging op kunt hangen!

Aandachtspuntjes

Heb je een gazon met veel kleine bulten en kuilen? Dan kan de royale maaibreedte een nadeel zijn. Met een bredere machine verlies je op ongelijk terrein ook eerder lucht (en dus een deel van het hover-effect). Mogelijk is één van de smallere Flymo zweefmaaiers dan geschikter (zie verder op op deze pagina). Zie meer uitleg over de geschiktheid voor ongelijk terein in het artikel ‘Werkt dat wel, een Flymo zweefmaaier?

Nog een klein minpuntje van alle Flymo zweefmaaiers is dat de clip bij het handvat waarmee je het verlengsnoer zou kunnen vastklemmen, niet blijkt te passen. De Nederlandse stroomkabels zijn namelijk wat dikker dan de kabels die in de UK gebruikt worden! Daardoor kan het verlengsnoer tijdens het maaien losraken. Gebruikers geven echter aan dat dat eenvoudig op te lossen is door de kabel één of twee keer om het handvat te wikkelen.

En net als de meeste tuinmachines, wordt ook de Flymo zweefmaaier in Nederland verkocht met een kort snoer. Denk er dus aan een verlengsnoer voor buitengebruik mee te bestellen.

Erg fijne grasmaaier voor schuine hellingen

Flymo grasmaaier gebruikDe Flymo Turbo 400 grasmaaier is een heerlijke lichtgewicht, in vergelijking met andere typen grasmaaiers. Op hellingen dragen veel mensen hem eenvoudig eerst naar boven en lopen vervolgens al maaiend, zigzaggend omlaag.

Maar natuurlijk zul je deze Flymo grasmaaier ook op een gewoon vlak gazon met veel plezier gebruiken. Omdat hij zo wendbaar is en je hem moeiteloos voor-, en achteruit stuurt, maar ook net zo makkelijk naar links, rechts, of diagonaal en even 180° kan keren. En omdat je bijvoorbeeld erg gemakkelijk over de randen van je terras, paden en stapstenen kunt maaien.

Zowel voor vlakke gazons, als voor schuine hellingen, taluds, slootkanten etc., blijkt de Flymo grasmaaier Turbo 400 een aanrader!

Flymo grasmaaier Turbo 400


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

of bij bol.com
en bij Haxo
en bij Fonq

Model: Flymo Turbo 400
Vermogen: 1.500 Watt
Gewicht: 7,5 kg
Prijs: circa € 145,-
Maaibreedte: 40 cm
Gazon: 500 m²

2. Flymo grasmaaier op benzine XL500

Flymo XL500 benzine-zweefmaaier-detailWil je grote gazons netjes onderhouden? Op schuine taluds en moeilijk bereikbare stukken gazon maaien? Dan is de Flymo XL500 benzine zweefmaaier een aanrader. Deze is machine geschikt voor grootschalig, landelijk en semi-professioneel gebruik.

Deze Flymo XL500 is namelijk voorzien van een krachtige 160 cc Honda motor (de Honda GCV160). Die levert maar liefst 5,5 pK, waardoor de Flymo XL500 ook met stugger onkruid of hoger gras korte metten maakt.

Deze benzinemaaier is de breedste zweefmaaier van Flymo. Dankzij de maaibreedte van maar liefst 51 cm heb je je maaiklus snel geklaard.

Flymo grasmaaier op benzine XL500Schuine hellingen eenvoudig en netjes maaien

Schuine hellingen tot 45° maaien? De Flymo XL500 doet het, want een benzinepomp op de motor garandeert de continue aanvoer van benzine.

En zoals te verwachten van een Honda, is de motor niet alleen erg sterk, maar ook betrouwbaar. De Flymo XL500 start namelijk elke keer weer erg makkelijk.

Tip: Wil je deze benzine maaier moeiteloos kunnen verplaatsen zónder de motor te hoeven aanzetten? Bestel dan de demontabele wielenset erbij!

Voor het grotere maaiwerk is de Flymo XL500 een fijne, sterke benzine zweefmaaier!

Flymo grasmaaier XL500 benzine-zweefmaaier

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

en bij Amazon

Model: Flymo XL500
Motor: Honda GCV160 5,5 pk
Vermogen: 4.045 Watt
Gewicht: 16,5 kg
Prijs: circa € 845,-
Maaibreedte: 51 cm
Gazon: 1.000 m²


3. Compact en licht: Flymo zweefmaaier Turbo Lite 350, 330 en 250

Heb je een kleiner gazon? Dan zijn er voor jouw gazon gelukkig ook nog drie wat kleinere, compacte Flymo zweefmaaiers, namelijk de Turbo Lite 350, 330 en 250. Deze kleinere modellen hebben hun eigen specifieke werkgebied en even zoveel tevreden gebruikers.

Vooral als je gazon erg grillig gevormd is, kun je met een kleinere zweefmaaier waarschijnlijk net wat prettiger rond je borders en tuinmeubilair heen manoeuvreren. Je stuurt hem moeiteloos voor-, en achteruit, maar ook net zo makkelijk naar links, rechts, of diagonaal. Of je keert in een hoekje gewoon 180° om. Wat dat kan met een zweefmaaier!

Met een kleinere maaibreedte kun je bovendien ook een wat minder egaal gazon, beter maaien. Het luchtkussen van een smallere maaier blijft op bulten en andere oneffenheden beter intact. Zie eventueel uitleg bij ‘Werkt dat wel, een Flymo zweefmaaier?’ over de geschiktheid voor ongelijk terein.

Flymo grasmaaier Turbo Lite 350

Flymo grasmaaier bergingBijna net zo populair als de Turbo 400 is de Flymo Turbo 350. Deze Flymo zweefmaaier is met zijn maaibreedte van 35 cm net wat kleiner dan de Turbo 400. Hij is daardoor voor veel mensen nét iets makkelijker hanteerbaar en eenvoudiger op te bergen.

De Turbo Lite 350 is een relatief stille, snelle machine. Hij maait netjes en nauwkeurig, want bij deze zweefmaaier kun je uit 5 maaihoogtes kiezen tussen 1,5 en 4cm.

De lekker sterke motor van 1400 Watt motor geeft de Flymo Turbo Lite 350 ruim genoeg zweefvermogen en maaikracht!

Grasmaaien wordt gewoon leuk als je eenmaal door hebt hoe je de Flymo soepel en losjes over je gazon kunt laten zweven. Van links naar rechts, helling op en af: je doet het fluitend.

De Flymo Turbo Lite 350 is een fijne zweefmaaier waarmee je moeiteloos je gazon netjes houdt. Zowel de vlakke stukken, als de hellingen, bijvoorbeeld als je tegen een dijk aan woont.


Flymo Turbo 350 grasmaaier

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij Amazon

Flymo Turbo Lite 350
Vermogen: 1.400 Watt
Gewicht: 7,7 kg
Prijs: circa € 130,-
Maaibreedte: 35 cm
Gazon: 350 m²

Let op: enkele opmerkingen bij de volgende twee allerkleinste Lite zweefmaaiers van Flymo.

 1. De maaibreedte van de Lite 250 is echt héél klein terwijl daar niet echt meer hanteerbaarheid tegenover staat. De Lite-versies 330 en 250 zijn namelijk even zwaar en hebben hetzelfde motorvermogen. Waarschijnlijk is de Lite 330 met zijn maaibreedte van 33 cm dan de beste keuze. De Lite 250 zweefmaaier neemt in je berging natuurlijk wel wat minder ruimte in.
 2. Heb je een klein gazon omgeven door muren of schuttingen? Hou er rekening mee dat een zweefmaaier veel lucht verplaatst. Een ongewenst effect kan zijn dat er tijdens het maaien overal grassnippers op je terras, meubels, door openstaande deuren/ramen etc neer kunnen dwarrelen!
 3. De kleinere Flymo’s zijn wat minder goed verkrijgbaar en – als er weer aanbod is – ook telkens weer snel uitverkocht!

Kleine Flymo grasmaaier Turbo Lite 330

>Flymo grasmaaier mesMet zijn maaibreedte van 33 cm is de Flymo Turbo Lite nog wat compacter en lichter van gewicht dan de bovenstaande Flymo’s.

Maar ook van dit kleintje, de Flymo Turbo Lite 330, kun je een mooi vlak maairesultaat verwachten. Het degelijke stalen mes snijdt perfect en alles wordt in kleine snippers gemulched. Dus je hoeft geen grasmaaisel op te ruimen.

De maaihoogte is instelbaar in vier standen zodat het gras altijd op de gewenste hoogte wordt gemaaid.

De motor van Flymo Turbo Lite 330 heeft een 1.150 Watt motor. En dat blijkt voor veel gras en wat stugger onkruid krachtig genoeg.

De Flymo Turbo Lite 330 is een aanrader voor vlakke of glooiende gazons tot 200 m²!Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

en bij Amazon

Flymo Turbo Lite 330
Vermogen: 1.150 Watt
Gewicht: 6,5 kg
Prijs: circa € 119,99
Maaibreedte: 33 cm
Gazon: 200 m²

Kleinste Flymo grasmaaier: de Flymo Turbo Lite 250

Flymo zweefmaaier Turbo 250 mesMet zijn maaibreedte van slechts 25 cm is dit de kleinste zweefmaaier van Flymo. Die pak je er snel bij als je gazonnetje even gemaaid moet worden.

Want zelfs deze kleine Flymo zweefmaaier is voorzien van een goed scherp maaimes. Dus het maairesultaat is keurig!

Een prima zweefmaaier voor kleine tuintjes, bijvoorbeeld voor op de camping! Of als grasmaaier erbij als je een stukje schuine oprit of talud te maaien hebt.

Flymo Turbo 250 zweefmaaier

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

en bij Coolblue
of bij Fonq
of bij GFD.nl

Model: Flymo Turbo Lite 250
Vermogen: 1.100 Watt
Gewicht: 6,8 kg
Prijs: circa € 88,-
Maaibreedte: 25 cm
Gazon: 50 m²


4. Flymo zweefmaaier met opvangbak

Flymo zweefmaaier met opvangbak Bij elke Flymo zweefmaaier geldt dat het degelijke stalen mes perfect snijdt. Dus als je regelmatig maait, kun je de afgesneden grastopjes laten liggen. Ze verteren als mest voor het gazon.

Maar niet iedereen maait regelmatig genoeg. Hoewel de Flymo ook langer gras meestal gewoon aan kan (je moet dan alleen wat harder duwen of trekken), blijft het grasmaaisel in dat geval wat te grof. Die grasresten kun je beter niet op je gazon laten liggen, want dat kan het gras verstikken. Het is dan beter de grassnippers weg te harken en op te ruimen.

Of je koopt een Flymo zweefmaaier met opvangbak! Want die zijn er ook. Je ziet hem in Nederland nauwelijks, maar Flymo heeft ook echt meerdere typen zweefmaaier met opvangbak in het assortiment.

Dat is de Flymo Hover Vac die ook wel onder de naam Hover Collect verkocht wordt. Deze zijn te koop bij de Duitse en Engelse Amazon.

Let op: welke type stekker zit er aan het apparaat? Met een stekker adapter als deze kun je UK- en andere stekkertypen eenvoudig aan een Nederlands verlengsnoer verbinden.

Zweefmaaier met opvangbak Flymo Easiglide 300

Deze zweefmaaier met 20 liter opvangbak is bij de Duitse Amazon gewoon te bestellen. Ze leveren meestal ook binnen enkele dagen in Nederland.Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Amazon

Model: Flymo Easiglide 300
Maaibreedte: 30 cm
Vermogen: 1.300 Watt
Gewicht: 8,5 kg
Prijs: circa € 146,61

Bij de Engelse Amazon vind je een nog groter aanbod zweefmaaiers met opvangbak. Bijvoorbeeld deze drie:

Flymo Hover Vac 250Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Amazon

Model: Flymo Hover Vac 250
Opvangbak: 15 liter
Maaibreedte: 25 cm
Vermogen: 1.400 Watt
Prijs: circa € 88,27 / £ 80

Flymo Glider Compact 330AX Hover CollectMeer informatie en actuele prijs:

Nu bij Amazon

Flymo Glider Compact 330AX
Opvangbak: 22 liter
Maaibreedte: 33 cm
Vermogen: 1.700 Watt
Prijs: circa € 109,23 / £ 99

Flymo Easy Glide 300 CollectMeer informatie en actuele prijs:

Nu bij Amazon

Flymo Easy Glide 300 Collect
Opvangbak: 20 liter
Maaibreedte: 30 cm
Vermogen: 1.300 Watt
Prijs: circa € 103,72 / £ 94

Let op: bij een zweefmaaier met opvangbak is het wel belangrijk om de opvangbak regelmatig te legen. De zweefmaaier wordt anders te zwaar en zweeft dan minder goed.

De Flymo grasmaaier op YouTube

Flymo grasmaaier review youtube