Beste robotmaaier kleine tuin – de Top 5

We onderzochten wat de beste robotmaaiers zijn voor de kleine tuin (met een gazon van 150 m² tot zo’n 600 m²). De beste robotmaaier voor kleine tuin is wendbaar en compact.

Plattegrond kleine tuinVeel mensen hebben tegenwoordig maar een kleine tuin, met een kleine oppervlakte gazon. En wie heeft er nu nog de tijd om – meerdere keren per week – netjes het gras te maaien?

Gelukkig is er óók een gespecialiseerde robotmaaier voor de kleine tuin. Zo’n speciale kleine robotmaaier is compacter, heeft een smallere maaibreedte en is wendbaarder. Elk hoekje van het gazon wordt daardoor secuur gemaaid. Zo zorgt een robotmaaier ervoor dat ook een kleiner gazon er altijd fris, groen, strak en véél verzorgder uitziet. En dat jij je tijd kunt gebruiken voor leukere dingen!

We onderzochten wat de beste robotmaaiers zijn voor de kleine tuin met een gazon van 150 m² tot zo’n 600 m² groot.

Om deze top 5 op te stellen vergeleken we specificaties, prijs, en natuurlijk ook: de ervaringen van gebruikers met deze kleine robotmaaiers. En die gebruikers gaven ons ook een paar praktische tips. Die geven we je hieronder graag door.

Nuttige tips bij het kopen van een robotmaaier voor de kleine tuin.

Robotmaaier besturen met app

Robotmaaier besturing app smartphoneVrijwel elk merk robotmaaier brengt ook een variant op de markt die je met je smartphone of tablet kunt bijsturen en controleren. Elk merk levert daarvoor zijn eigen gratis app (iOS, Android en windows).

Let daarbij op hoe de app contact maakt met de robotmaaier. Dat kan via Wifi en/of Bluetooth. Het bereik van Bluetooth is meestal wat minder ver dan Wifi. Voor een klein gazon zal dat wat minder van belang zijn, maar wel iets om rekening mee te maaien als je robotmaaier ook aan de achterkant van je huis moet maaien.

Gardena levert als enige een eigen gateway bij de maaier. Dit apparaat verzorgt een eigen verbinding met het internet en is dus niet afhankelijk van je wifi netwerk.

Negatieve reviews bij alle merken robotmaaiers hebben vaak met de app te maken. Die apps zijn de afgelopen jaren echter zeer sterk door ontwikkeld. Veel ontbrekende functies waar mensen in het verleden over klaagden, zijn inmiddels opgenomen.

Begrenzingsdraad te kort

Let op: ook bij de kleine robotmaaiers wordt meestal maar een karige hoeveelheid begrenzingsdraad geleverd. Meestal is het net genoeg voor een vierkant gazon. Heb je een bochtig gazon, of wil je wat “eilandjes” maken, dan kom je dus te kort. Maar dat perimeterdraad is wel gemakkelijk bij te kopen en te verlengen met klemkoppelingen.

Capaciteit robotmaaier

Meerdere gebruikers merken op, dat het aan te raden is om een voor een robotmaaier te kiezen met net iets meer capaciteit (meer m²) dan je eigenlijk nodig hebt. De robotmaaier hoeft dan minder lang te werken, waardoor je er minder problemen mee zult hebben. De verhouding tussen maaitijd en laadtijd is dan gewoon gunstiger.

Bovendien hou je dan ook wat reserve, als de opslagcapaciteit van de Li-ion accu na verloop van tijd wat achteruit gaat (dat doet namelijk élke Li-ion accu).

Reservemesjes kleine robotmaaier

Wees er op bedacht dat de mesjes van een ijverige robotmaaier hard slijten. Je zult ze meerdere keren per seizoen moeten vervangen. Bekijk bij de aanschaf van een kleine robotmaaier daarom ook de prijzen van reservemesjes voor je koopt!

Top 5 – Beste robotmaaier voor de kleine tuin

Dit is dan de Top 5 – Beste kleine robotmaaier:

  1. Kleine variant van Bosch Indego;
  2. City variant van Gardena Sileno;
  3. De allerbeste, maar ook de duurste: Husqvarna 305;
  4. Lekker stille robotmaaier: McCulloch S600;
  5. De kleinste budgetmaaiers Robomow RX20U, Robomow RX12 en de Wolf Garten Loopo S150.

We bespreken hieronder elk van deze speciale modellen uit de Top 5 ‘Beste robotmaaier voor de kleine tuin’.

1. Kleine robotmaaier Bosch Indego 350

De kleine robotmaaier Bosch Indego 350 voor gazons tot 350 m2, wordt inmiddels door veel mensen goed gewaardeerd. Want áls er in het verleden een negatieve review werd gegeven, had die vaak te maken met de werking van de app, maar die is inmiddels (2021) al flink verbeterd.

De Bosch Indego 350 mét app besturing is er in twee versies: de Bosch Indego Connect en de Bosch Indego S+. Die laatste, de S+ is nieuwer en heeft een GSM chip. De S+ is daardoor niet meer afhankelijk van wifi. Zelfs vanaf je vakantie adres kun je de controle houden over je robotmaaier!

Kleine tuin met hellingen?

Volgens de informatie van Bosch kan deze robotmaaier voor de kleine tuin óók goed hellingen tot 27% aan. Maar meerdere gebruikers geven aan dat de Bosch soms wat problemen heeft op ongelijk terrein. Vooral op vochtig gras kunnen de wielen net te weinig grip hebben. En daar kun je dan met je maaischema geen rekening mee houden, want deze robotmaaier heeft géén regensensor.

Robotmaaier kleine tuin Bosch IndegoOok kan de robotmaaier op een verhoging of oneffenheid in het gras vast kan komen te zitten. Dat is het nadeel van een ontwerp met vier wielen, want die hebben dan niet genoeg contact meer met de ondergrond.

Deze kleine robotmaaier is dus vooral erg geschikt voor goed geëgaliseerde, of nieuw aangelegde gazons. Heb je een gazon met bulten en kuilen, dan kun je beter voor een driewieler kiezen.

Hij is wél goed waterdicht en kan in principe dus onder alle weersomstandigheden doormaaien.

Intelligente robotmaaier voor kleine tuin met vlak gazon

Maar heb je zo’n vlak gazon, dan heb je aan deze kleine robotmaaier van Bosch een hele slimme machine met een mooi maairesultaat.

De maaier is namelijk voorzien van Intelligent Bosch logicut-navigatiesysteem. Dat zorgt ervoor dat je tuin wordt geïnventariseerd. Vervolgens berekent deze kleine maaier zelf de optimale route door je tuin. Daarbij rijdt hij systematisch, maar elke keer anders. Bijvoorbeeld de ene maaibeurt allemaal banen parallel aan de tuinrand, dan de volgende maaibeurt weer diagonaal, etc. Zo ontstaan er geen sporen.

Robotmaaier Bosch Smart Gardening appGebruikers noteren dat de maaier zo’n 70 m² kan maaien per laadproces. Vervolgens gaat hij zich opladen en daarna weer verder waar hij gebleven was. Ze vinden het geluidsniveau rustig en aangenaam.

Deze maaier is te personaliseren, want er zijn verwisselbare covers voor de Bosch Indego in allerlei kleuren te koop bij bol.com!

De nieuwste versie van de Bosch Smart Gardening app is heel erg verbeterd. Zo is deze voorzien van MultiArea functie, kaartweergave met voortgangsindicator, positiebepaling en natuurlijk allerhande maaischema’s. Wel even opletten: de ‘Legacy’-versie is voor de wat oudere modellen Bosch robotmaaiers.

Robotmaaier kleine tuin Bosch Indego

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

of bij Coolblue
en bij bol.com

Model: Bosch Indego 350 Connect S+
Prijs: vanaf € 949,-
Maaibreedte: 19 cm
Gazonoppvl: tot 350 m²

Tip: Je vindt bij Toolmax ook de goedkopere Bosch Indego 350 zonder app!

 

2. Goede robotmaaier voor klein gazon: Gardena Sileno City Smart 250

Gardena Sileno Smart voor kleine tuinEen fijne robotmaaier voor de kleine tuin is de Gardena Sileno City Smart. Die is bedoeld voor een gazon tot 250 m². Deze kleine robotmaaier wordt door 83% van de gebruikers prima gewaardeerd.

De Gardena Sileno City is van mooi degelijk materiaal gemaakt en hij werkt lekker stil.

Volgens de specificaties zou deze kleine Gardena robotmaaier op hellingen tot 25% kunnen maaien. Maar dat valt in de praktijk wat tegen. Zeker op vochtiger gras zijn de wielen te glad. Met hellingen tot zo’n 15% heeft hij echter geen probleem.

Het ontwerp met het derde zwenkbare wiel maakt hem bovendien minder gevoelig voor problemen met bulten en andere oneffenheden. Het geeft hem ook extra wendbaarheid en dat is natuurlijk ideaal in een kleine tuin!

Bestuurbaar met app

De ‘Smart’ variant van de Gardena Sileno City 250 is met een app te besturen. Gebruikers vinden die Gardena Smart System app mooi helder en functioneel.

Robotmaaier Gardena gatewayAls je deze Gardena robotmaaier met een App op je tablet of Smartphone wilt besturen, let er dan op dat je de SET van Gardena robotmaaier met een Smart Gateway besteld. Die heb je namelijk nodig om contact te leggen met de robotmaaier.

Deze Gateway kan bovendien zorgen voor een draadloze verbinding tussen álle Gardena Smart System apparaten.

Zo kun je de robotmaaier en onder meer de intelligente beregening van Gardena op elkaar afstemmen. En bijvoorbeeld instellen dat de maaier in zijn station blijft als de sproeiers aan staan.

Makkelijk te installeren Gardena Sileno

De Gardena Sileno City is volgens de gebruikers heel gemakkelijk zelf te installeren. In ongeveer een uur heb je dat voor elkaar en snort de robotmaaier ijverig bij jou over het gazon. De gebruiksaanwijzing wordt wat verwarrend gevonden, maar de diverse video-installatiegidsen op YouTube zijn veel duidelijker.

Een andere tip uit de praktijk voor het aanleggen van de perimeterdraad: klem de koppelingen echt stevig vast. Anders kun je bij het installeren telkens de foutmelding krijgen dat de kabel is onderbroken.

Nadat je de kabel en het station hebt geplaatst, stel je de robotmaaier gemakkelijk in. Een installatiehulp begeleidt je namelijk door de menu’s. Vervolgens berekent de Gardena zelf het maaiplan.

Deze kleine robotmaaier heeft geen regensensor, want hij werkt tijdens alle weersomstandigheden.

Deze kleine robotmaaier Gardena Sileno City Smart 250 bevalt de meeste mensen goed!

Gardena Sileno Smart

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Alternate
en bij Bol.com
of bij Coolblue
en bij Welkoop

Model: Gardena Sileno City Smart set
Prijs: vanaf € 899,99
Maaibreedte: 17 cm
Gazonoppvl: 250 m²

Ruimere capaciteit nodig?

Zoals in de inleiding al vermeld, raden veel gebruikers het aan om een robotmaaier met een iets ruimere capaciteit te kiezen. Dat zijn dan bijvoorbeeld de Gardena Sileno City 350 (te koop bij o.m. Coolblue en Bol.com).

Robotmaaier Gardena Sileno 500Of de Gardena Sileno City 500 die een gazon tot 500 m² aankan.

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij Robotmaaiers.nl
of bij Toolmax
of bij Bol.com
en bij Haxo

Ook deze Sileno’s zijn zowel in de basic versie, als in Smart versie – mét de gateway – te koop.

3. Beste robotmaaier voor de kleine tuin: Husqvarna Automower 305

Husqvarna Automower 305Op plek 3 hebben we deze Husqvarna gezet, maar dat komt niet omdat hij minder goed zou zijn dan de eerste twee. Integendeel.

Hij staat hier vooral omdat hij vrij prijzig is en dus niet voor iedereen weggelegd. Want behalve de aanschafprijs, betaal je ook nog zo’n € 100,- apart voor het installatiepakket met o.m. de perimeterdraad.

Maar oh, wat is hij móói! De werking, de gebruikte materialen, de bediening, de app: alles is van uitstekende kwaliteit. Je kunt duidelijk zien dat Husqvarna een topmerk is op het gebied van robotgrasmaaiers.

Kleine Robotmaaier Husqvarna Automower 305Dit compacte model Automower 305 is er een van de vierde generatie robotmaaiers die Husqvarna al op de markt heeft gebracht. Alle “kinderziekten” zijn er allang uit: de Automower 305 is dus gewoon een erg goede robotmaaier voor de kleine tuin.

Ook meer zones en smalle passages maaien

Gebruikers geven aan dat deze Automower prettig werkt op zowel de kleinere complexe gazons, maar ook op een groter gazon tot zo’n 600 m².

Het display is duidelijk en de menu’s intuïtief, maar omdat je zó veel helemaal naar wens kunt instellen, kost het mogelijk iets meer tijd om alles te begrijpen.

Al is je gazon nog zo onregelmatig van vorm; deze robotmaaier zorgt er perfect voor. De Husqvarna 305 kan bijvoorbeeld zelf in de gaten houden of het groeizaam weer voor het gazon is. Hij gaat dan vervolgens volautomatisch actiever maaien.

Husqvarna Automower 305 maaipatroon

Intelligente robotmaaier

De Automower kan meerdere zones verwerken, en kan bovendien gemakkelijk door kleine passages van zo’n 70 cm smal rijden. En de Husqvarna Automower 305 kan ook echt op flinke hellingen tot 40% gebruikt worden.

Bovendien is het maairesultaat onberispelijk, want slimme software stuurt de robotmaaier telkens via andere patronen over je gazon. En omdat de robotmaaier “leert” hoe je gazon er uit ziet, doet hij dat steeds efficiënter.

Makkelijk van voor- naar achtertuin

Deze kleine robotmaaier is bovendien een lichtgewicht. Dat blijkt erg prettig als je hem bijvoorbeeld van je voor- naar je achtertuin moet verplaatsen (als die twee niet met een passage aan elkaar verbonden zijn).

Husqvarna Automower 305En uiteraard is deze robotmaaier stil, voorzien van botssensoren en diefstalbeveiliging, maar óók van weersensoren en vorstbeveiliging. De machine is geheel waterdicht, dus kan gewoon in de regen doorwerken.

De slimme bevestiging van de drie messen, zorgen ervoor dat het gras secuur gemaaid wordt, maar dat de robotmaaier voorwerpen op het gazon niet zal beschadigen.

Led indicatie voor makkelijk installeren

De installatie, de programmering en het leggen van de kabel kan heel goed zelf worden gedaan. De instructies zijn duidelijk. En loop je toch tegen een probleem aan, dan kun je via Google heel gemakkelijk de oplossing vinden, want er is veel informatie voorhanden.

Nog een voorbeeld van de uitstekende afwerking: bij het basisstation bevindt zich een LED indicatielampje dat bij installatie laat zien of alles in orde is met de kabellus die je aangelegd hebt.

Beste robotmaaier kleine tuinMaak je robotmaaier uniek: je kunt je Husqvarna personaliseren door hem met stickers een eigen uiterlijk geven via myhusqvarna.com. Kies uit meer dan 70 designs, of maak een eigen ontwerp.

Robotmaaier Husqvarna Automower 305 appBesturing met app

De Husqvarna 305 robotmaaier kan via Bluetooth communiceren met Automower® Connect-app op je Smartphone of tablet. Het effectieve bereik tussen je smartphone en de robotmaaier is dan ongeveer 30 meter.

Gebruikers zijn erg tevreden over de Automower Connect app van Husqvarna. De app biedt uitgebreide instelmogelijkheden, allerlei maaischema’s en ziet er super gelikt uit! Je ziet waar je robotmaaier is en je wordt gewaarschuwd bij eventuele problemen of diefstal.

Kortom: de Husqvarna Automower 305 is een erg complete en vooral: intelligente robotmaaier, die van allerlei slimme snufjes is voorzien.

Stel je hoge eisen aan je robotmaaier? Dan is de Husqvarna 305 een aanrader!

Kleine Robotmaaier Husqvarna Automower 305


Meer informatie en actuele prijs:

Bij Robotmaaiers.nl

Model: Husqvarna Automower 305
Prijs: vanaf € 1.199,-
Maaibreedte: 22 cm
Gazonoppvl: 150 m² tot 600 m²

Bekijk de Husqvarna Automower 350 op YouTube:

Husqvarna Automower 350 youtube

Tip: er is eventueel een nóg wat kleiner model Husqvarna Automower, namelijk de 105. Ook een goede degelijke kleine robotmaaier, maar deze is iets eenvoudiger en heeft géén app-besturing.

Robotmaaier kleine tuin Husqvarna-Automower-105


Meer informatie en actuele prijs:

Bij Robotmaaiers.nl
en bij bol.com

Model: Husqvarna Automower 105
Maaibreedte: 17 cm

4. Lekker stille robotmaaier: McCulloch S600

Robotmaaier McCulloch voorzijdeMcCulloch is een dochteronderneming van Husqvarna en dat kun je zien aan deze robotmaaier McCulloch S600. Hij is degelijk gemaakt, heeft goede wielen, maait goed en ziet er fraai uit.

En wat gebruikers zeker opvalt: je kan het amper horen als hij aan het werk is, want deze robotmaaier is héél erg stil (maar 58 dB). Dus je kunt hem ook ’s avonds laat in de tuin aan het werk zetten, zonder dat jij of je buren er last van hebben.

Robotmaaier McCulloch bedieningHet bedieningspaneel heeft gewoon lekker grote knoppen en is goed af te lezen. Je ziet bijvoorbeeld direct dat je met de draaiknop de maaihoogte in kunt stellen.

Besturing robotmaaier via app op smartphone

Het belangrijkste verschil met de Husqvarna zit hem vooral in de software van maaier, basisstation en de app. Die is namelijk een stuk eenvoudiger. En daardoor is deze McCulloch robotmaaier prijstechnisch een stuk toegankelijker voor een groter publiek.

Waar de Husqvarna veel intelligentie en leervermogen heeft (en je bij de Husqvarna echt álles in kunt stellen), “denkt” de McCulloch wat simpeler en heeft hij eenvoudiger maaischema’s. Maar desondanks geven gebruikers aan dat de McCulloch gewoon wel erg netjes maait.

McCulloch S600 app besturingDe Husqvarna Automower heeft een groter probleemoplossend vermogen. Als die ergens tegenaan rijdt (bijvoorbeeld speelgoed of een tak), heeft de Husqvarna meer mogelijkheden om dat zelf op te lossen (bijvoorbeeld terugrijden, omkeren en een andere route proberen). De McCulloch blijft het dan op dezelfde wijze proberen.

De McCulloch zul je dus heel af en toe een handje moeten helpen. Maar als hij een probleem heeft, waarschuwt hij je wel met een signaal via je smartphone.

Want natuurlijk kun je de McCulloch S600 ook met een app op je smartphone bedienen. Die app werkt via bluetooth en heeft een maximaal bereik tot ongeveer 15 m afstand van het basisstation.

Via de menu/app kan je programmeren op welke uren hij moet werken. En in welke gebieden, want je kunt 3 zones instellen.

Probleemloze installatie (dankzij YouTube).

McCulloch S600 installatieDe installatie vraagt wel wat handigheid en tijd maar is niet echt moeilijk te noemen.

Gebruikers geven aan dat ze de meegeleverde handleiding met uitleg “wel okay” vinden, maar dat het duidelijker is om even een installatie instructie filmpje op Youtube te bekijken.

Let op: Voor een rechthoekig gazon zal de meegeleverde 150 m perimeterdraad waarschijnlijk voldoende zijn. Maar gebruikers geven aan dat het niet genoeg is als je een onregelmatig gevormd gazon hebt, óf je wilt meer zones maaien.

Controleer de omtrekken van de te maaien oppervlakten en bestel eventueel extra perimeterdraad erbij.

Meer zones maaien

Deze McCulloch S600 robotmaaier kun je via de geleidingsdraad naar een tweede, of zelfs een derde, gebied sturen. Je kunt vervolgens – via de functie ‘Tuindekking’ – instellen hoeveel procent van zijn tijd hij in elke zone door moet brengen.

Robotmaaier McCulloch stationDe robotmaaier gebruikt de perimeterdraad ook om het oplaadstation weer terug te vinden (zie de video). Na een uur laden kan hij weer ongeveer anderhalf uur maaien.

De McCulloch ROB S600 robotmaaier doet in stilte wat hij moet doen. En dat is maaien volgens het geprogrammeerde schema.

De McCulloch ROB S600 heeft veel erg tevreden gebruikers. Gewoon een fijne, aantrekkelijk geprijsde robotmaaier, van een goed merk!

 

Robotmaaier McCulloch


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

en bij Coolblue
of bij Robotmaaiers.nl
of bij Toppy

Model: McCulloch Rob S600
Prijs: vanaf € 799,-
Maaibreedte: 17 cm
Gazonoppvl: tot 600 m²

Voor elk budget een robotmaaier

Niet iedereen heeft een even ruim budget. Vandaar dat we voor de echt kleinere gazons nog de volgende drie robotmaaiers noemen.

5. Robotmaaier voor een klein oppervlak: Robomow RX20U

Heb je een gazon van maximaal 200 m² ? Dan is voor jou de Robomow RX20U, waarschijnlijk een geschikte kleine robotmaaier.

De Robomow RX20U is compact en wendbaar. Net als de hieronder genoemde – nog kleinere – RX12U is de RX20U erg gebruiksvriendelijk (installatie 1 uur). Maar in tegenstelling tot de kleine RX12U, is dit model RX20U wél te bij te sturen met een app op je smartphone of tablet.

Onderzijde robomow RX12U

Met gekartelde wielen lichte hellingen op

De Robowmow RXD20u kan ook ongelijke gazons en lichte hellingen tot 15% aan. Zijn “gekartelde” wielen hebben genoeg grip, ook op vochtig gras. Ook is deze kleine robotmaaier in staat om de randen van je gazon netjes af te werken, dankzij het feit dat hij iets buiten de wielen kan maaien in combinatie met de randmaaimodus in zijn software.

De app is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken maar biedt verder weinig flexibiliteit in mogelijkheden om de maaier te besturen.

Het maaimes is degelijk en massief en slijt minder hard dan de losse “scheermesjes” zoals bij sommige andere robotmaaiers. De maaihoogte kan goed worden aangepast van 1,5 tot 4,5 cm.

Het opladen duurt vrij lang, maar daarna kan hij 1,5 à 2 uur achter elkaar maaien. En dat is voldoende voor een tuin van 200 m².

Let op: Deze Robomow is minder geschikt als je twee kleine stukken gazon hebt, die gescheiden worden door bestrating. In principe gaat hij daar prima overheen. Maar hij heeft maar twee wielen, gecombineerd met een glijvoet. Dat glijden gaat prima op gras, maar op tegels schuurt dat te veel. Kies dan voor een robotmaaier met drie of vier wielen!

Kleine Robomow RX20U


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com
en bij Toolmax

Model: Robomow RX20U
Prijs: vanaf € 579,-
Maaibreedte: 18 cm
Gazonoppvl: 200 m²

Kleinste robotmaaiers – Robomow RX12 of Wolf Garten Loopo S150

Als je echt een klein gazon hebt (maximaal 150m2) dan noemen we hieronder twee geschikte hele kleine robotmaaiers.

Dat zijn de kleintjes Wolf Garten Loopo S150 en de Robomow RX12.

Voor het kleine gazon: Robomow RX12

Kleine robotmaaier robomow RX12U detailDe Robomow RX12 is compact en neemt dus weinig ruimte in beslag. Bovendien is hij erg gebruiksvriendelijk (installatie 1 uur). Een druk op de Go knop en hij gaat aan de slag. En als hij klaar is gaat hij terug naar het basisstation om zichzelf op te laden. Maar natuurlijk kun je hem ook met een wekelijks programma instellen. Dan verlaat hij automatisch het basisstation om aan het werk te gaan.

Een kleine basic robotmaaier. Gebruiksvriendelijk en vriendelijk geprijsd.

Kleine robomow RX12U


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

en bij Toolmax
of bij Alternate

Model: Robomow RX12
Prijs: vanaf € 479,89
Maaibreedte: 18 cm
Gazonoppvl: 150 m²

Robotmaaier Wolf Garten Loopo S150 voor de kleine tuin

Robotmaaier voor kleine tuinOnderzijde mes Wolf Garten LoopoDe Wolf Garten Loopo S150 is een lekker kleine robotmaaier die goed bevalt. Hij is snel te installeren. De wielen met spikes zorgen voor veel antislip. Dus zelfs op glooiingen tot 15% heeft hij voldoende tractie.

Deze kleine Loopo maairobot is licht van gewicht, dus makkelijk te tillen. Tijdens het maaien mulcht hij en reinigt onderwijl zijn eigen maaidek.

Deze kleine robotmaaier is voorzien van een kantenmodus en maait iets buiten de wielen, zodat hij de randen van je gazon ook netjes af kan werken. Het mes is van degelijk materiaal en gaat meestal een heel maaiseizoen mee.

Hij is via Bluetooth te besturen met een app op je smartphone of tablet. Die app is niet heel uitgebreid, maar je kunt er genoeg mee instellen. En zoals alle robotmaaier apps wordt hij met elke update weer beter.

Let op: de Wolf Garten Loopo S150 is wat aan de dure kant, maar dit voorjaar kun je via de site van Wolf Garten zelf € 100,- terug gestort krijgen (zie Cashback actie Wolf Garten).

De Wolf Garten Loopo is een robotmaaier zonder poespas. Eenvoudig, snel te installeren, dus snel aan de slag!

Kleine robotmaaier wolf garten loopo-s250


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Alternate

en bij Bol.com
of bij Warentuin

Model: Wolf Garten Loopo S150
Prijs: vanaf € 515,-
Maaibreedte: 18 cm
Gazonoppvl: 150 m²

Het installeren van een robotmaaier in een kleine tuin

Het installeren van een kleine robotmaaier is tegenwoordig erg gemakkelijk en kost niet veel tijd meer. Je plaatst het basisstation en legt een grensdraad neer. Die grensdraad kun je ingraven, maar kun je ook óp de grond leggen. Het gras zal deze perimeterdraad na een tijdje vanzelf verbergen. Vervolgens stel je op de robotmaaier in welk maaischema je wenst.

Je robotmaaier zorgt er daarna volautomatisch voor dat ook een klein gazon in topconditie blijft.

 

Aanbevolen maaitijden voor een kleine robotmaaier

Hieronder staat een indicatie voor de aanbevolen maaitijden per gazongrootte. Plan minimaal twee maaibeurten per week. Daarin doe je dan de helft van de totale maaitijd elk. Maar voor het mooiste gazon is het aan te raden om – in het hoogseizoen – de maaiuren gelijkmatig over zoveel mogelijk dagen van de week te verdelen. De meeste robotmaaiers onthouden zelf waar ze gebleven waren.

Tot 50 m4 uur
51 – 100 m8 uur
101 – 150 m12 uur
151 – 200 m218 uur
201 – 300 m28 uur
301 – 400 m36 uur
meer dan 400 m242 uur