Makita bladblazer? Dit zijn de beste Makita’s

Als het herfstblad weer van de bomen valt, is een Makita bladblazer je allerbeste vriend. Of je er nu eentje kiest op accu, benzine of elektrisch: een bladblazer van Makita zorgt ervoor dat je de strijd met al dat blad makkelijk wint.

benzine bladzuiger detailDe bladblazers van dit merk zijn daarom erg populair. Op het gebied van accu bladblazers is Makita zelfs onbetwist marktleider. Maar ook de bladblazers op elektriciteit en op benzine hebben veel tevreden gebruikers.

Want die hebben natuurlijk hun voorkeuren. Daarom stelden we per type Makita bladblazer een overzicht op (dus met accu, elektrisch en op benzine), gebaseerd op technische specificaties, prijs-kwaliteitverhouding en de reviews van gebruikers.

Dit zijn de beste bladblazers van Makita:

  1. De krachtigste: Makita accu bladblazer DUB362Z 2x18V:
  2. De beste Makita bladzuiger DUB363z (op accu);
  3. Meest handzame Makita bladblazer DUB184z 18V;
  4. De beste elektrische bladblazer Makita UB0801;

De benzine bladblazers hebben hun eigen doelgroep. Daarom beschrijven we de beste Makita bladblazers op benzine in een volgend artikel: ‘De Top 3 – ‘Beste Makita bladblazer op benzine‘ (met onder meer de Makita EB5300th, de handzame BHX2501 en de allersterkste benzine bladblazer Makita EB7660TH)

In dit artikel beschrijven we de ervaringen met de elektrische en accu bladblazers van Makita. Maar eerst nog een tip!

Comfortabel doorwerken met accu rugpack

Makita accu station-rugpack PDC01Tip: Als je langere tijd met de bladblazer wilt doorwerken, is dit ruggedragen accu station (de Makita PDC01) een aanrader. Daarin kun je vier accu’s mee nemen. Afhankelijk van het type bladblazer worden dan één of twee accu’s tegelijk gebruikt.

Je koppelt deze met een kabel aan je bladblazer. Dan heb je dus véél meer gebruiksduur bij je. En je hoeft de accu’s niet aan de bladblazer te bevestigen.

Die is daardoor lichter van gewicht. En dus nog prettiger hanteerbaar!

 1. Onbetwist de krachtigste: Makita bladblazer DUB362z

Review beste Makita bladblazer DUB362zWil je efficiënt en krachtig kunnen bladblazen? Oók als dat blad – zoals vaak in Nederland – wat natter is? Dan heb je veel accu power nodig!

Daarom heeft Makita voor de (semi-)professionele gebruiker een reeks extra sterke bladblazers met dubbele accu’s op de markt gebracht, de ‘DUB361’, ‘DUB362’ en ‘DUB363’. Je werkt nog steeds met de flexibel inzetbare 18 Volt accu’s, maar in serie gezet levert dat het dubbele op aan kracht.

De Makita DUB362 is een krachtig werkpaard

Dubbele accu Makita DUB362 detailUit deze serie is vooral de DUB362 een aanrader, want dit blijkt in de praktijk een erg sterke no-nonsense bladblazer. Een lekker “werkpaard” om je tuin, of bedrijfsterrein snel mee schoon te blazen.

Deze bladblazer levert gewoon indrukwekkend veel luchtvolume (804 m³/u) en blaassnelheid (195 km/u). Zónder snoer of benzine!

Comfortabel door werken

Bovendien wordt het werken met deze Makita bladblazer als erg comfortabel ervaren (al is het met dubbele accu’s géén lichtgewicht).

Hij heeft een erg prettige lage geluidsproductie (79,1 dB!), de motor trilt nauwelijks, en heeft bovendien een fijne ergonomische naar onder versmallende handgreep, voorzien van softgrip bekleding.

bladblazer Makita DUB362z reviewEn ook erg prettig als je langer wilt werken: je hoeft de knop niet ingedrukt te houden: je kunt hem vergrendelen met je duim. De blaaskracht regel je traploos met een draaiknop bovenop.

De blaaspijp is – in drie stappen – in lengte verstelbaar. Er wordt ook een plat mondstuk meegeleverd om indien nodig plaatselijk nog meer blaassnelheid te kunnen genereren. En met de meegeleverde duo snellader zijn je accu’s in slechts 45 minuten weer helemaal klaar voor gebruik!

Degelijke Makita accu bladblazer met indrukwekkende prestaties.

Accu bladblazer Makita DUB362PT2-set

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij bol.com
of bij Mtools

Makita DUB362PT2
incl accu’s en duolader
Luchtsnelheid: tot 195 km/u
Luchtvolume: tot 804 m³/u
Prijs: circa € 379,-

Tip: Kies bewust met welke kracht je blaast, dan kun je de accugebruiksduur flink verlengen. De blaaskracht hoeft bij zo’n efficiënte Makita bladblazer echt niet altijd maximaal. Op 100% blaaskracht zijn de twee accu’s van 5,0 Ah namelijk in zo’n 17 minuten leeg. Terwijl je in de allerlaagste stand ruim 1,5 uur onafgebroken met deze bladblazer DUB362 door kunt blazen.

De voordeligste keuze: losse body DUB362Z

Makita bladblazer DUB362z

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij Toolmax
of bij bol.com

Body Makita DUB362z
(zonder accu’s)
Prijs: circa € 176,-

Tip: Deze accu bladblazer is bij Toolmax ook verkrijgbaar als professionele combiset DUB362TJX2 met 4 accu’s (5,0 Ah), duolader en ruggedragen accu station!

Met extra luchtsnelheid: Makita DUB361

De DUB 361 heeft vrijwel dezelfde motorspecificaties als de bovenstaande Makita bladblazer, maar deze is voorzien van een platte blaasbuis. Daardoor ontstaat extra veel geconcentreerde blaassnelheid.

Review Makita DUB361Deze Makita bladblazer zal beter van pas komen op plaatsen waar grote bomen staan en waar je vaak veel grote, zware bladeren wilt verwijderen. Vooral als blad vochtig is, waait dat niet makkelijk op met een gewone accu bladblazer. Maar ze zullen geen probleem zijn voor de 334 km/u luchtsnelheid van deze Makita bladblazer DUB361!

Verder is deze bladblazer nog iets lichter van gewicht en compacter van bouw, dus makkelijker op te bergen.

Compacte accu bladblazer met extra véél blaassnelheid.

Makita DUB361 review
Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij Toolmax
of bij bol.com

Body Makita DUB361Z
(zonder accu’s)
Luchtsnelheid: tot 334 km/u
Luchtvolume: tot 264 m³/u
Prijs: circa € 135,-

Combiset Makita DUB361PT2

Tip: De combiset DUB361PT2 van deze bladblazer compleet met 2 accu’s en duo snellader vind je het voordeligst bij bij Toolmax.

Accu bladblazer DUB361PT2
Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Coolblue

 2. Beste Makita bladzuiger: DUB363Z

Makita bladzuiger Dub363 vooraanzichtDe motor van de DUB363 heeft ook weer bijna dezelfde specificaties als de eerstgenoemde DUB362. Maar wat opvalt: de DUB 363 is anders van vorm.

Deze krachtige accu bladblazer is namelijk helemaal ontworpen om – behalve blad te blazen – ook als bladzuiger te fungeren en het blad op te vangen.

Versnipperfunctie

Makita bladzuiger DUB363 opvangzakDaarbij zorgt de mulchfunctie van deze Makita bladzuiger ervoor dat het blad fijn wordt versnipperd. Zo past er namelijk véél meer blad in de opvangzak.

De accu bladzuiger van Makita is als een van de weinige accu bladzuigers écht opgewassen tegen deze klus. Voor blad zuigen is namelijk veel meer kracht nodig. En dat leveren de twee in serie geplaatste 18V accu’s.

Een beperking die desondanks wel blijft, is dat je het bladzuigen en mulchen alleen kunt doen als het blad droog is. Vochtig blad of ander organisch materiaal heeft nu eenmaal sterk de neiging om in de zuigpijp en de machine te blijven plakken en te klonteren. Zelfs in zo’n krachtige Makita accu bladzuiger als deze.

Stille accu bladzuiger

Accu bladzuiger DUB363De borstelloze motor van deze Makita bladzuiger produceert maar 84,8 dB aan geluid. Daardoor kun je deze bladzuiger ook gebruiken in een lawaaigevoelige omgeving, zoals woonwijken, scholen of ziekenhuizen.

Deze bladzuiger is verder prettig ergonomisch te bedienen. De handgrepen zijn dusdanig geplaatst dat de machine mooi in balans ligt. De 50 liter opvangzak draag je op de rug.

Bij deze Makita bladblazer/bladzuiger worden meerdere mondstukken, een degelijke opvangzak en een praktische draagriem meegeleverd.

Bladblazen en bladzuigen? De Makita DUB363 doet het krachtig en snoerloos.


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

of bij Mtools
en bij Toolmax

Makita DUB363Z
(zonder accu’s)
Blaassnelheid: tot 252 km/u
Blaasvolume: tot 804 m³/u
Prijs: circa € 245,-

3. De meest handzame: Makita bladblazer 18V DUB184Z

De best handzame Makita bladblazer is er één op accu. Natuurlijk, want dan heb je geen gedoe met snoeren, of benzine. En de accu’s van dit merk staan bekend om hun kwaliteit, betrouwbaarheid en uithoudingsvermogen.
Makita bladblazer DUB184

Beste Makita accu bladblazer gebruikDat deze Makita bladblazer DUB184 veel verkocht wordt, heeft ongetwijfeld deels als oorzaak dat deze bladblazer met slechts één accu, wat minder duur in aanschaf is.

Maar deze Makita DUB184 wordt door gebruikers ook gewoon uitstekend beoordeeld (met bijna een 9). Ze vinden het een erg fijn en degelijk stuk gereedschap. Uitermate geschikt voor de kleine en middelgrote tuin.

Verrassend veel blaaskracht

Traploos blaaskracht regelenHeel veel gebruikers geven aan dat ze de blaaskracht van deze DUB184 onverwacht krachtig vinden (blaassnelheid: tot 187 km/u en blaasvolume: tot 780 m³/u!). Ook op de iets minder harde stand (want dan kun je met één batterij veel langer blazen).

Is je tuin wat groter, overweeg dan gewoon een of enkele extra accu’s aan te schaffen. Dan kun je met de eerste accu werken, terwijl de andere alweer opgeladen worden.

Nb. Maar ben je op zoek naar een echt krachtig “werkpaard”? Kijk dan naar de eerstgenoemde sterkere Makita bladblazer DUB362.

Handzame lichtgewicht

Makita bladblazer accu DUB184
Makita bladblazer accu DUB184De Makita DUB184 werkt op maar één batterij. Daardoor is deze accu bladblazer behalve minder duur, ook niet zo zwaar en is hij licht om te hanteren. En toch blijk je aan die ene batterij (5 Ah) voldoende power te hebben om een flinke schoonmaak te doen.

Tip: Kies bewust met welke kracht je blaast, dan kun je de accu gebruiksduur flink verlengen. De blaaskracht hoeft bij zo’n efficiënte Makita bladblazer echt niet altijd maximaal.

Op maximale blaasstand is zelfs een 5,0 Ah accu namelijk in 10 minuten leeg. Terwijl je op de allerlaagste werkstand ruim 1 uur onafgebroken met deze bladblazer door kunt blazen.

Mooi uitgebalanceerde bladblazer

De bladblazer is mooi uitgebalanceerd en ligt prettig in de hand. Gebruikers ervaren het geluid (86,6 dB) van deze bladblazer bovendien niet als vervelend. Het klinkt niet te hard of irritant. De blaaspijp is in lengte verstelbaar. En de blaaskracht kun je variabel instellen, waarbij de cruise control voor een mooie constante blaaskracht zorgt.

Prettig: de Makita DUB184 wordt meestal als losse body verkocht. Dat is véél voordeliger als je zelf al goede Makita accu’s en een lader hebt.

De DUB184 is gewoon een fijne bladblazer in degelijke Makita kwaliteit.

Makita accu bladblazer DUB184-zij

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Mtools
of bij bol.com
en bij Coolblue

Body Makita DUB184z
(zonder accu’s)
Luchtsnelheid: tot 187 km/u
Luchtvolume: tot 780 m³/u
Prijs: circa € 120,-

Bladblazer plat mondstukLet op: deze Makita bladblazer body wordt meestal met, maar soms zonder het platte mondstuk verkocht (voor het blazen van vochtig blad).
Controleer de specificaties!

Overigens is dat mondstuk los niet zo duur. Zie plat Makita mondstuk bij Toolmax of bij Mtools.

Nice! complete Makita starterset – DUB184 PT4J

Deze accu bladblazer wordt ook als een fijne complete set aangeboden. Dan heb je alle benodigdheden in een keer netjes bij elkaar. Kom maar op met die blaasklussen…

Makita starterset bladblazer dub184pt4J

Mooi compleet pakket power van Makita.
Geen gedoe.
Dus snel aan de slag!

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Coolblue
of bij Mtools

Losse Makita accu 5,0 Ah – 18V

Voor de volledigheid: hier vind je losse accu’s passend op vrijwel alle Makita gereedschap:

Makita accu

En hier vind je de bijbehorende duo-snellader DC18RD.
In 45 minuten je accu’s weer vol!

Tip: Voor een kleine meerprijs heb je een Makita accu van 6,0Ah 18V, die gaat nóg langer mee dan de 5Ah accu’s!

 4. Beste elektrische bladblazer van Makita: UB0801 – 230V

Het grote voordeel van een elektrische bladblazer is – behalve de zeer aantrekkelijke prijs – dat je onbeperkt, langere tijd, op vol vermogen kunt blazen. En hoe!

Makita bladblazer UB0801-detailDe krachtige motor van deze Makita UB0801 bladblazer levert op de hoogste stand 384 m³/u lucht met een snelheid van 270 km/uur. En dat vinden veel mensen ruim voldoende! Gelukkig kun je hem ook op halve kracht zetten om wat voorzichtiger tussen je planten door te kunnen blazen.

Zijn blaascapaciteit maakt deze mobiele “tornado” een uitermate geschikte bladblazer voor de middelgrote tuin (maar de maximaal te blazen oppervlakte wordt met deze Makita bladblazer eigenlijk alleen bepaald door de afmetingen van je verlengkabel).

Je maakt met deze elektrische bladblazer dus razendsnel je hele tuin weer netjes. Daarom zijn gebruikers er erg enthousiast over.

Elektrische bladblazer ub0801-gebruikZe vinden het een prima bladblazer, voor een redelijke prijs. Meest genoemde pluspunt behalve zijn kracht, is het feit dat hij maar 3,2 kg weegt. Hij is daardoor erg plezierig te hanteren, door grote en kleine mensen (!). Bovendien is hij lekker compact op te bergen.

Deze kwaliteitsbladblazer ziet er degelijk uit, ligt mooi in balans en de handgrepen voelen comfortabel aan. Gewoon een fijne machine die doet wat hij moet doen. En… je kunt hem ook uitbreiden tot bladzuiger (zie hieronder).

Deze elektrische Makita UB0801 bladblazer is een aanrader.

Edit oktober 2021: deze fijne elektrische bladblazer van Makita is nu helaas nergens meer te verkrijgen.
Makita bladblazer UB0801

Elektrische bladblazer Makita UB0801

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Coolblue
of bij bol.com

Makita UB0801
Luchtsnelheid: tot 270 km/u
Luchtvolume: tot 384 m³/u
Prijs: circa € 106,-

Verlengkabel brennenstuhl
Tip:
heb je al een geschikte weerbestendige verlengkabel?

Elektrische Makita bladzuiger UB0801V

makita ub0801v 230v bladblazer met opvangzakHet motorvermogen van de Makita bladblazer UB0801 hierboven is met maar liefst 1.650 Watt krachtig genoeg om het blad ook op te kunnen zuigen. Vandaar dat hij ook verkrijgbaar is met een bijbehorende bladzuigset.

De Makita bladzuiger set bestaat uit een ronde zuigpijp en een opvangzak. Die opvangzak heeft een inhoud van 35 liter: voldoende om zo’n 280 liter bladeren op te kunnen vangen. Want deze Makita bladzuiger kan het blad in een verhouding van 8 op 1 versnipperen.

Gelukkig is de zak voorzien van een draagband om dat bladgewicht over je schouder te kunnen dragen. Echter: door het ontwerp van de zak blijkt deze bladblazer wat minder geschikt voor linkshandigen. Wel handig: de opvangzak laat zich makkelijk legen met de rits aan de onderzijde.

Veel gebruikers vinden deze Makita UB0801 een van de betere en duurzamere bladzuigers/bladblazers.

Kortom: de Makita UB0801V zuigt en blaast uitstekend.

Edit oktober 2021: deze fijne elektrische bladzuiger van Makita is helaas nergens meer te verkrijgen.

makita ub0801v 230v bladblazer met opvangzak

Laat die herfst maar komen: met
deze krachtige Makita bladzuiger
ben je helemaal klaar voor.

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Coolblue

Makita UB0801V
incl. bladzuigerset
Prijs: circa € 129,-

Wel is nog de losse bladzuigset bij Toolmax te vinden.

Makita accu als powerpack!

Makita duo snellader DC18RD usbTip: wist je dit al? Met de duo snellader van Makita kun je tegelijkertijd óók je smartphone opladen, want deze lader is voorzien van een usb-uitgang. Smart!

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax
en bij Mtools

En met een speciale adapter kun je zelfs een Makita 18V accu als powerpack gebruiken om je smartphone (én die van je collega) op te laden!

Accu adapter met dubbele usb-uitgang. Leuke cadeautip voor een doe-het-zelver!
Makita accu adapter usb

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Mtools
en bij Toolmax

Meer kracht nodig? Zie Top 3 de beste Makita bladblazer benzine

De beste Makita benzine bladblazers beschrijven we in een volgend artikel: ‘De Top 3 – ‘Beste Makita bladblazer op benzine‘.