Beste Makita bladblazer op benzine – de Top 3

Kracht, kwaliteit en comfort; zo kun je in het kort een Makita benzine bladblazer omschrijven. En dat wordt in de praktijk héél erg gewaardeerd. Vandaar dat de Makita benzine bladblazer erg populair is.

Maar gebruikers hebben natuurlijk hun eigen voorkeuren. Niet iedereen heeft immers even veel kracht nodig. In categorieën verdeeld ontstaat dan de Top 3 van ‘Beste Makita bladblazer op benzine’. Elk van deze drie is volgens de gebruikers de fijnste benzine bladblazer.

De meest populaire bladblazer op benzine van Makita:

  1. De beste: ruggedragen benzine bladblazer Makita EB5300;
  2. De meest handzame: Makita benzine bladblazer BHX2501;
  3. En de allersterkste: Makita bladblazer op benzine EB7660.

Elk van deze Makita benzine bladblazers wordt hieronder besproken.

Dit is een vervolg op het overzicht van beste Makita bladblazers. In het vorige artikel bespraken we onder meer de beste Makita bladblazer op accu en de elektrische bladblazer van Makita.

1. Best verkochte Benzine bladblazer Makita: EB5300 – 52,5 cc

Makita EB5300TH bladblazer gebruikDe EB5300TH is de best verkochte benzine bladblazer van Makita. Want voor de meeste gebruikers is dit de benzine bladblazer die precies doet wat zij willen dat een benzine bladblazer doet.

Deze benzine bladblazer is zowel geschikt voor particulieren als bedrijven voor het grotere (semi-)professionele werk (voor terreinen tot circa 5.000 m²). Of als je gewoon snel klaar wilt zijn met je opruimklus.

Dat komt ten eerste door de enorme blaaskracht van deze 4 takt benzine bladblazer. Met een maximaal luchtvolume van 900 m³/uur en een snelheid van 353 km/u zijn zelfs natte bladeren geen enkel probleem.

Maar evengoed kun je nog voorzichtig tussen bloemperken blazen, want de blaaskracht laat zich ook gewoon netjes en nauwkeurig doseren.

Makita bladblazer benzine ruggedragenMakita eb5300th handvatComfortabel te dragen

Maar wat gebruikers vooral waarderen aan deze Makita bladblazer is dat je niet super gespierd hoeft te zijn om ermee te werken.

Je draagt de motor namelijk zeer licht op de rug met comfortabel gewatteerde schouder- en heupbanden. Dus hoef je alleen de blaaspijp aan het handvat in je hand te houden.

De gastrekker is bovendien met je duim vast te zetten, dus die hoef je niet de hele tijd in te knijpen.

(NB. Maar zet je deze krachtige Makita bladblazer op volle blaaskracht, dan kost het door de fikse luchtstroming echt nog wel wat moeite om die blaaspijp wat langere tijd secuur te hanteren.)

Eenvoudige en comfortabele bediening

Makita EB5300TH rugbladblazer detailZoals te verwachten van Makita zijn de kwaliteit van de motor, de kunststof onderdelen, ophanging, draagriem etc. uitstekend. Gebruikers vinden dat de machine lekker degelijk aanvoelt.

En ook aan deze bladblazer is te merken dat Makita zijn producten vooral op de professionele markt richt. Het werken met deze bladblazer is ergonomisch namelijk ook prima in orde. Hij maakt relatief weinig lawaai, weinig trillingen, de bediening is eenvoudig en vaak wordt genoemd dat hij telkens gemakkelijk start.

Dit is een krachtige Makita rugbladblazer die het werk snel klaart. Grote oppervlaktes worden snel gedaan, waardoor je veel tijd bespaart. Hij wordt standaard geleverd met een platte blaasmond voor het blazen van natte bladeren en hij werkt op onder meer E10 loodvrije benzine.

Deze krachtige Makita bladblazer EB5300 is een aanrader!

review Makita EB5300TH 4takt

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Coolblue
of bij bol.com

Makita bladblazer benzine EB5300TH
Luchtsnelheid: tot 352,8 km/u
Luchtvolume: tot 900 m³/u
Prijs: circa € 415,-

2. Meest handzame benzine bladblazer: Makita BHX2501 – 25,4 cc

Deze kleinste 4takt benzine bladblazer van Makita heeft zijn eigen toepassingsgebied en een eigen schare enthousiaste fans. Die lastige herfstklus wordt met deze bladblazer BHX2501 bijna leuk. Een tuin van zo’n 600 m² blaas je er in een uurtje mee schoon.

Maar deze “handheld” benzine bladblazer van Makita blijkt ook erg nuttig om bij voorbeeld bladeren van je garagedak of uit je dakgoten te blazen, of even het zaagsel van je werkbank en werkvloer te verwijderen, of welke klus je ook maar bedenkt voor deze fijne, snoerloze en makkelijk hanteerbare machine.
Makita BHX2501x review

bladblazer benzine BHX2501x gebruikDeze Makita bladblazer BHX2501 scoort een ruime 9 bij gebruikers. Ten eerste vindt men hem – met een blaassnelheid van 230 km/u en een blaasvolume van 606 m³/u – lekker krachtig. Daarmee heb je die schoonmaakklus in no-time gedaan.

Die blaaskracht laat zich bovendien ook goed regelen. De motor draait rustig, vrijwel zonder trillingen en ook het geluidsniveau valt erg mee. Men vindt het geen vervelend geluid (meer een rustige brom) en voor kort gebruik ook zonder oordoppen nog wel te verdragen (wij adviseren wél gehoorbescherming!).

benzine BHX2501x detailZowel links- als rechtshandig te gebruiken

Deze kleine “hand-held” Makita bladblazer weegt maar 4,5 kg en dat is niet al te zwaar. Hij ligt goed in balans en dat maakt hem makkelijk te hanteren. Toch geven enkele mensen aan dat ze deze bladblazer – zonder schouderband – wat aan de zware kant vinden om langere tijd in één hand te houden.

Wel prettig is het dat je deze benzine bladblazer – in tegenstelling tot ruggedragen blazers – dan afwisselend in linker- en rechterhand kunt gebruiken. En ook erg prettig: je kunt de trekker op vol gas vergrendelen. Dan hoef je niet continu te knijpen.

Makita benzine bladblazer BHX2501x gebruikVan bladblazer naar bladzuiger

Deze Makita bladblazer is degelijk, stil en zuinig door de moderne 4-takt motor (geschikt voor loodvrije Euro benzine). Door de lage compressie is hij met erg weinig kracht te starten.

En deze Makita bladblazer wordt standaard geleverd met platte blaasmond voor het blazen van natte bladeren. Ook is hij leverbaar met een complete bladzuigkit, zodat je hem naar bladzuiger kunt ombouwen.

Gebruikers waarderen de Makita BHX2501. Ze vinden hem compact, licht, robuust en krachtig!

Makita bladblazer BHX2501x detail

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij Toolmax
of bij Mtools
of bij bol.com

Makita BHX2501
Luchtsnelheid: tot 230 km/u
Luchtvolume: tot 606 m³/u
Prijs: circa € 245,-

BHX2501x detail

Tip: deze bladblazer is er
ook als variant
bladzuiger BHX2501V

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax
of bij Conrad

3. De allersterkste bladblazer op benzine Makita EB7660TH – 75,6 cc

review EB7660TH gebruik “The beast” van Makita 🙂 !

De allersterkste 4takt bladblazer uit het Makita assortiment is de Makita EB7660TH. Deze rugbladblazer is helemaal ingericht om krachtig, langdurig en comfortabel mee te kunnen werken.

Vandaar dat je deze benzine bladblazer vooral tegen zult komen bij het schoonmaken van grotere oppervlaktes. Denk daarbij aan parkeerterreinen, parken, rondom bedrijfsgebouwen, of op festivalterreinen, etc.

Gebruikers zijn erg onder de indruk van deze bladblazer. Want hij kan – met een blaassnelheid van 330 km/u en een luchtvolume van 1200 m³/u – heel veel en ook zeer grof afval, tegelijk wegblazen.

Makita bladblazer benzine EB7660 ruggedragenJe draagt deze bladblazer comfortabel met zacht gewatteerde heup- en schouderbanden op de rug (inclusief back support voor de onderrug). Daarbij draait de motor rustig en zorgt een antivibratiesysteem voor een zeer laag trillingsniveau.

Deze benzine bladblazer van Makita is vooral erg praktisch ontworpen, zodat je veilig en efficiënt kunt werken. Dat merk je ook aan allerlei details. Zoals bijvoorbeeld het voetsteuntje om deze benzine bladblazer makkelijk aan te kunnen trekken. En ondanks zijn afmetingen laat deze machine zich mooi compact opbergen.

4takt EB7660TH detailBovendien is hij erg zuinig: één volle tankinhoud van 1,9 liter blijkt voldoende voor 90 minuten non-stop doorwerken!

Tip: Die grote tank hóef je natuurlijk niet helemaal te vullen. Dat scheelt weer gewicht.


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Mtools

en bij Toolmax

Makita EB7660TH
Luchtsnelheid: tot 331 km/u
Luchtvolume: tot 1200 m³/u
Prijs: circa € 499,-

De Makita EB7660TH in actie

Makita EB7660TH in actie YouTube

Denk aan olie!

Benzine grasmaaier motor oliebladblazer benzine aspen4De hierboven genoemde viertakt motorbladblazers hebben behalve brandstof ook olie nodig! Die wordt meestal niet meegeleverd.

Tip: Brandstof Aspen 4 is schoner en vergaat niet in de tank. Gebruikers geven aan dat ze de bladblazer zelfs gewoon met Aspen4 weg zetten om volgend jaar weer te kunnen gebruiken.

 

Of toch liever een accu bladblazer?

De betere Makita bladblazer op accu – en de elektrische bladblazer van Makita – zijn zeker ook in staat om verrassende prestaties in blaas- en zuigkracht te laten zien!