Beste kleine elektrische grasmaaier – Top 5

De beste keuze voor het kleinere gazon is een elektrische grasmaaier. Die is erg makkelijk, goedkoop en milieuvriendelijk. Maar er zijn zo veel verschillen tussen de merken en types kleine elektrische grasmaaiers. Welke is dan de beste koop?

We zochten het voor je uit en hebben de beste vijf elektrische grasmaaiers geselecteerd. Dat deden we op basis van specificaties, prijs en natuurlijk vooral: de ervaringen van andere gebruikers.

Dit is de Top 5 – Beste kleine elektrische grasmaaier:

  1. Kleine Elektrische grasmaaier Makita 3320
  2. Kleine elektrische grasmaaier Bosch Rotak/ARM 32
  3. Klein en compact Gardena Powermax 34
  4. Kleine elektrische maaier Black & Decker BEMW461BH-QS
  5. Elektrische mulchmaaier voor de kleine tuin Ryobi RLM13E33S

Dit zijn de beste elektrische maaimachines voor het kleinere gazon (voor tuinen van 50 – 250 m²). We bespreken van elk van deze kleine grasmaaiers de beoordeling en de ervaringen die gebruikers ermee hebben.

Ter info: De prijzen van een kleine elektrische grasmaaier liggen gemiddeld rond de € 100,-.

1. Elektrische grasmaaier Makita Elm 3320

Elektrische grasmaaier Makita ELM3320 detailDe Makita Elm 3320 is een top grasmaaier gemaakt uit degelijk materiaal, zoals je van dit merk kunt verwachten. Het maaidek is van stevig kunststof en ziet er duurzaam uit.

Gebruikers zijn erg enthousiast over deze kleine elektrische grasmaaier. Hij heeft een handig formaat en licht gewicht, dus hij is erg gemakkelijk hanteerbaar. Doet het altijd zonder problemen. Stuurt goed en is erg makkelijk op te bergen.

Deze Makita blijkt voor de meeste gebruikers voldoende krachtig en hij heeft een goede maaibreedte.

Hij is bovendien eenvoudig te bedienen. Zo is de maaihoogte met één hendel nauwkeurig in 7 stappen te verstellen. Ook belangrijk: hij maait snel en effectief.

En na het maaien is deze Makita door de inklapbare duwstang en dito verzamelbak lekker compact op te bergen.

De Makita Elm 3320: hoogwaardig materiaal voor aangename prijs. Handig formaat en goede werking.

Kleine Elektrische grasmaaier Makita ELM3320

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij Toolmax

Model: Makita ELM 3320
Vermogen: 1.200 watt
Opvangbak 30 liter
Prijs: vanaf € 98,95
Maaibreedte: 33 cm
Gazonoppvl: 200 m²

2. Kleine elektrische grasmaaier Bosch Rotak 32 of ARM 32

Er zit héél weinig verschil tussen deze beide elektrische grasmaaiers van Bosch. Dat de online winkels verschillende specificaties noteren maakt het er ook niet gemakkelijker op.

elektrische grasmaaier bosch-rotak32Verder geldt voor beiden dat het een prima basistoestel is voor de kleinere tuin. Ze zijn zeer licht van gewicht, en bovendien voorzien van een ergonomisch greepdesign. De Bosch Rotak 32 is dus erg handzaam, makkelijk te hanteren en op te bergen.

De Powerdrive-motor garandeert een betrouwbaar maairesultaat, zelfs onder moeilijker omstandigheden. Maar deze elektrische grasmaaiers zijn niet geschikt voor het echt zware werk of ruw onkruid. Tip: overweeg dan om er een trimmer bij aan te schaffen. Zie grastrimmers bij bol.com vanaf € 23,95.

De beide Bosch kleine elektrische grasmaaiers hebben graskammen die er voor zorgen dat de randjes goed meegemaaid worden.

kleine elektrische grasmaaier bosch-rotak-32-ergoDe Arm heeft drie hoogtestanden, de Rotak 32 heeft 5 standen. Deze hoogte-instelling gaat niet centraal, maar moet je bij de wielen instellen. Maar dat gaat heel eenvoudig.

De Ergoflex-variant heeft ergonomische handvaten waardoor de grasmaaier nog makkelijker stuurt. En dat is minder belastend is voor je handen en polsen.

Gebruikers van zowel de Bosch Rotak 32, als de Arm 32, vinden dat een goede maaier voor een uiterst prettig bedrag. Ze zouden hem anderen aanraden!

elektrische grasmaaier bosch rotak-32


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax
en bij Coolblue
of bij bol.com

Model: Bosch Rotak 32 /Arm 32
Vermogen: 1200 watt
Opvangbak 31 of 40 liter
Prijs vanaf € 95,-
Maaibreedte: 32 cm
Gazonoppvl: 50 m2

3. Kleine elektrische grasmaaier Gardena PowerMax 34

Elektrische grasmaaier Gardena-PowerMax-34Er zijn veel Gardena “PowerMaxen” op de markt, maar wij vinden deze Gardena PowerMax 34 de beste grasmaaier voor de meeste tuinen. Gebruikers vinden hem makkelijk te hanteren, makkelijk in te stellen, lekker wendbaar en zeer betrouwbaar.

Hij heeft een ideale werkbreedte van 34 cm. Met deze iets royalere maaibreedte (in vergelijking met de 32 cm-variant) ben je sneller klaar met je maaiklus, zónder in te leveren op wendbaarheid. Je zult zien dat deze grasmaaier zich goed in alle bochten laat sturen, óók als je gazon klein of onregelmatig van vorm is.

Deze Powermax 34 is bovendien voorzien van een krachtiger motor van 1400 W. Daardoor zal deze ook geen enkel probleem hebben met wat langer gras of stugger onkruid.

Compacte elektrische grasmaaier met veel gemak

Elektrische grasmaaier Gardena-PowerMax-34De maaihoogte is in maar liefst 10 standen centraal te verstellen. Dat gaat erg snel en makkelijk met de QuickFit-functie via een draaiknop aan de zijkant van deze elektrische maaier.

Erg handig zijn de graskammen aan de zijkanten. Die geleiden het gras de machine in, zodat er geen randjes gras langs bijvoorbeeld muren, bomen of palen blijven staan.

Het handvat voelt comfortabel aan en het kost weinig moeite om de beugel ingedrukt te houden waarmee je het apparaat bedient. De duwstang is bovendien traploos en telescopisch in hoogte te verstellen.

Ook fijn: de Powermax 34 heeft een wat grotere opvangbak dan de 32. Die hoef je dus minder vaak te legen en dat scheelt weer tijd!

En na het maaien kun je deze kleine elektrische grasmaaier lekker compact opbergen, want het frame is opvouwbaar. Ook daar is aan gedacht.

De elektrische grasmaaier Gardena PowerMax 34 is een erg goede grasmaaier. Makkelijk te hanteren, heerlijk wendbaar én betrouwbaar.

Elektrische grasmaaier Gardena-PowerMax-34

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij Haxo
of bij Toolmax

Model: Gardena PowerMax 34
Vermogen: 1.400 watt
Opvangbak 40 liter
Prijs vanaf € 160,-
Maaibreedte: 34 cm
Gazonoppvl: tot 400 m2


Let op: Er wordt veel gestunt met de prijzen van de smallere grasmaaier PowerMax 32. Daarvan zijn meerdere varianten op de markt en de naamgeving is niet altijd even duidelijk. Zo is de PowerMax 32 Promo een “uitgeklede budget versie”. Die heeft bijvoorbeeld een motor vermogen van maar 1.100 Watt. Ons advies: bekijk níet alleen de prijs, maar vergelijk vooral de specificaties!

4. Kleine elektrische maaimachine Black & Decker BEMW461BH-QS

Kleine elektrische grasmaaier Black-en-Decker-BEMW461BH Voor een gazon tot 300 m² blijkt deze Black & Decker voor veel mensen een prima grasmaaier.

Hij voelt en oogt degelijk. Met zijn vrij sterke motor maait deze elektrische gazonmaaier vlot het gras.

Elektrische grasmaaier Black&Decker BEMW461BHDoor zijn lage vorm kan hij bovendien goed onder struiken en tuinmeubilair maaien. Men vindt hem bijzonder geschikt voor een tuin met veel hoekjes en kantjes.

De gebruikers vinden ook dat de ergonomische handgreep met de vorm van een fietsstuur, goed in de hand ligt. Je kunt er prima mee kunt manoeuvreren. De handgreep is bovendien in hoogte verstelbaar.

Deze kleine grasmaaier heeft een aanvaardbaar geluid en is gemakkelijk in elkaar te zetten.

Kortom: deze Black & Decker blijkt gewoon een fijne, elektrische grasmaaier zonder poespas.

Kleine Elektrische grasmaaier Black-Decker-BEMW461BH

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

Model: Black & Decker
BEMW461BH-QS
Vermogen: 1.400 watt
Opvangbak 40 liter
Prijs vanaf € 125,-
Maaibreedte: 34 cm
Gazonoppvl: 300 m2

5. Elektrische mulchmaaier voor kleine tuin Ryobi RLM13E33S

Kleine elektrische grasmaaier Ryobi-RLM13E33SRyobi is een in Nederland nog wat onbekend merk grasmaaiers waar nog niet zo heel veel ervaring mee opgedaan is. Maar omdat er nog niet veel kleine elektrische grasmaaiers zijn met mulchfunctie, hebben we deze er toch bij gezet. De reviews zijn met name van Duitse gebruikers.

Deze kleine maaier doet het prima. Hij ligt mooi stabiel op het gras en geeft dus een mooi vlak maairesultaat.

Wat bij deze kleine elektrische grasmaaier vooral opvalt is dat hij lekker weinig geluid maakt. Het is één van de stillere grasmaaiers.

De centrale maaihoogte-instelling werkt eenvoudig, maar is een beetje moeilijk af te lezen.

Ryobi RLM13E33S opbergenDeze maaimachine is voldoende krachtig, zelfs met nat gras. En door de ingebouwde zijkammen maait hij de randjes erg goed mee. Ook de mulchfunctie werkt netjes naar behoren.

En nog een voordeel van deze kleine elektrische grasmaaier Ryobi RLM13E33S: je kunt hem compact opbergen!

Kleine Ryobi RLM13E33S


Meer informatie en actuele prijs
bij Gereedschapcentrum:

Nu bij ToolMax

en bij Coolblue
of bij Amazon

Model: Ryobi RLM13E33S
Vermogen: 1.300 watt
Opvangbak 35 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf € 115,-
Maaibreedte: 33 cm
Gazonoppvl: 250 m2

 

Goede verlengkabel!

Verlengkabel brennenstuhlMag bij een elektrische grasmaaier niet ontbreken: een degelijke verlengkabel.

Deze vinylkabel is van goede kwaliteit, 25 meter lang, geaard en spatwaterdicht.

Lekker flexibel, dus soepel in- en uit te rollen. IP20 gecertificeerd

De kleur valt in het gras goed op!

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

Model: Brennenstuhl 25 m
Prijs vanaf € 38,-

Elektrische grasmaaier voor een groter gazon?

De beste elektrische grasmaaier voor een wat groter gazon
vindt je in ons artikel Top 6 – Beste elektrische grasmaaier!

 

Nooit kabels meer?

Geen elektriciteitskabel meer in- en uitrollen? Zeker voor een kleine tuin is een grasmaaier op accu’s bijzonder geschikt.

Bekijk dus ook eens de Top 4 beste accu grasmaaiers!