🌻 Top 5 – Beste kleine Elektrische grasmaaier

Zeker voor het kleinere gazon is een elektrische grasmaaier erg makkelijk, goedkoop en milieuvriendelijk. Maar er zijn zo veel verschillen tussen de merken en types kleine elektrische grasmaaiers. Welke is dan voor jou de beste koop?

We zochten het voor je uit. Want we hebben de beste elektrische grasmaaiers geselecteerd op basis van specificaties, prijs en vooral: de ervaringen van gebruikers. We hebben deze lijst opgedeeld in:

De beste kleine elektrische grasmaaier (voor gazon tot 250 m²)

1. Elektrische grasmaaier Wolf Garten A 340 E

Elektrische grasmaaier Beste koop WolfGarten a400e-detailVoor een niet te groot gazonoppervlak is deze Wolf Garten a340e met opvangzak een fijne elektrische grasmaaier. Hij is relatief klein, licht van gewicht (maar 14 kg) en is daardoor zeer wendbaar.

Gebruikers vinden het makkelijk dat je hem eenvoudig met 1 hendel in de juiste maaihoogte kunt zetten. Die hendel zit bovenop de grasmaaier (6 stappen van 2,5 tot 7,5 cm).

Praktijkervaring: met deze kleine elektrische grasmaaier doe je een gazon van 75 m2 in een half uurtje, met circa 3 volle opvangbakken.

Elektrische grasmaaier WolfGarten a340eKleine mulchmaaier

Maar gebruikers zijn vooral ook erg tevreden over de mulchfunctie van deze maaier, waarbij je dus helemaal geen opvangbak hoeft te gebruiken. Die mulchfunctie is gewoon top. Het maaisel wordt nogmaals vermalen en blijft bijna niet zichtbaar achter op het gazon. Daar verteert het als mest voor het gras. En je compostbak blijft leger.

Het in elkaar zetten van deze elektrische grasmaaier blijkt wel even puzzelen de eerste keer. Meerdere gebruikers vinden de handleiding niet erg duidelijk. Je moet eerst de onderdelen losjes in elkaar zetten en dan pas alles vast draaien.

De lange duwhandel is met klembeugels in hoogte te verstellen en in te klappen, zodat hij minder ruimte in neemt bij het opbergen.

Handig: de Flick Flack kabelgeleiding die ervoor zorgt dat het snoer wordt op- en afgerold. Hierdoor heb je er geen last van tijdens het maaien.

Deze kleine elektrische grasmaaier Wolf Garten A 340 E is voor de meeste stadstuintjes een aanrader. Met bovendien een heel prettige prijs – kwaliteit verhouding!

Elektrische grasmaaier Wolf Garten a340e

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij bol.com
en bij Warentuin

Model: Wolf Garten A 340 E
Vermogen: 1.400 watt
Opvangbak 30 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf € 120,-
Maaibreedte: 34 cm
Gazonoppvl: 250 m2

2. Elektrische grasmaaier Makita Elm3320

Elektrische grasmaaier Makita ELM3320 detailDit is weer zo’n top Makita grasmaaier. Natuurlijk gemaakt van duurzaam materiaal, zoals je van dit merk kunt verwachten. Het maaidek is van stevig kunststof en ziet er duurzaam uit.

Gebruikers zijn erg enthousiast over deze elektrische grasmaaier. Hij heeft een handig formaat en licht gewicht, dus hij is erg gemakkelijk hanteerbaar. Doet het altijd zonder problemen. Stuurt goed en is erg makkelijk op te bergen.

Men vindt deze Makita voldoende krachtig en hij heeft een goede maaibreedte.

Hij is eenvoudig te bedienen. En de maaihoogte is met één hendel nauwkeurig in 7 stappen te verstellen. Hij maait snel en effectief.

En door de inklapbare duwstang en dito verzamelbak is hij lekker compact op te bergen.

De Makita 3320: hoogwaardig materiaal voor aangename prijs. Handig formaat en goede werking.

Kleine Elektrische grasmaaier Makita ELM3320

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax
en bij Coolblue

Model: Makita ELM 3320
Vermogen: 1.200 watt
Opvangbak 30 liter
Prijs: vanaf € 92,95
Maaibreedte: 33 cm
Gazonoppvl: 200 m²

3. Kleine elektrische maaimachine Black & Decker BEMW461BH-QS

Kleine elektrische grasmaaier Black-en-Decker-BEMW461BH Voor een gazon tot 300 m2 blijkt deze Black&Decker in het gebruik ook een prima grasmaaier.

Deze elektrische gazonmaaier voelt en oogt degelijk. Met zijn vrij sterke motor maait hij vlot het gras.

Door zijn lage vorm kan deze maaier bovendien goed onder struiken en tuinmeubilair maaien. Men vindt hem bijzonder geschikt voor een tuin met veel hoekjes en kantjes.

Elektrische grasmaaier Black&Decker BEMW461BHDe gebruikers vinden ook dat de ergonomische handgreep met de vorm van een fietsstuur, goed in de hand ligt. Je kunt er prima mee kunt manoeuvreren. De handgreep is bovendien in hoogte verstelbaar.

Deze kleine grasmaaier heeft een aanvaardbaar geluid en is gemakkelijk in elkaar te zetten.

Kortom: Deze Black & Decker is gewoon een fijne, elektrische grasmaaier zonder poespas.


Kleine Elektrische grasmaaier Black-Decker-BEMW461BH

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij Bol.com

Black & Decker BEMW461BH-QS
Vermogen: 1.400 watt
Opvangbak 40 liter
Prijs vanaf € 99,-
+ Cashback-actie!
Maaibreedte: 34 cm
Gazonoppvl: 300 m2

 

4. Elektrische mulchmaaier voor kleine tuin Ryobi RLM13E33S

Kleine elektrische grasmaaier Ryobi-RLM13E33SRyobi is een in Nederland nog wat onbekend merk grasmaaiers waar nog niet zo heel veel ervaring mee opgedaan is. Maar omdat er nog niet veel kleine elektrische grasmaaiers zijn met mulchfunctie, hebben we deze er toch bij gezet. De reviews zijn met name van Duitse gebruikers.

Wat bij deze kleine elektrische grasmaaier vooral opvalt is dat hij lekker weinig geluid maakt. Het is één van de stillere grasmaaiers.

Deze kleine maaier doet het prima. Hij ligt mooi stabiel op het gras en geeft dus een mooi vlak maairesultaat.

De centrale maaihoogte-instelling werkt eenvoudig, maar is een beetje moeilijk af te lezen.

Kleine elektrische grasmaaier Ryobi-RLM13E33S opbergenDeze maaimachine is voldoende krachtig, zelfs met nat gras. En door de ingebouwde zijkammen maait hij de randjes erg goed mee. Ook de mulchfunctie werkt netjes naar behoren.

En nog een voordeel van deze kleine elektrische grasmaaier Ryobi RLM13E33S: je kunt hem compact opbergen!

Kleine Elektrische grasmaaier-Ryobi-RLM13E33S


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Gereedschap-C
en bij ToolMax

Model: Ryobi RLM13E33S
Vermogen: 1.300 watt
Opvangbak 35 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf € 105,-
Maaibreedte: 33 cm
Gazonoppvl: 250 m2

5. Kleine elektrische grasmaaier Bosch Rotak of Arm 32

Er zit héél weinig verschil tussen deze beide elektrische grasmaaiers van Bosch. Dat de online winkels verschillende specificaties noteren maakt het er ook niet gemakkelijker op.

elektrische grasmaaier bosch-rotak32Verder geldt voor beiden dat het een prima basistoestel is voor de kleinere tuin. Ze zijn zeer licht van gewicht, en bovendien voorzien van een ergonomisch greepdesign, dus makkelijk te hanteren en op te bergen.

De Powerdrive-motor garandeert een betrouwbaar maairesultaat, zelfs onder moeilijker omstandigheden. Maar deze elektrische grasmaaiers zijn niet geschikt voor het echt zware werk of ruw onkruid. Tip: overweeg dan om er een trimmer bij aan te schaffen. Zie trimmers vanaf € 39,95 bij Coolblue

De beide Bosch kleine elektrische grasmaaiers hebben graskammen die er voor zorgen dat de randjes goed meegemaaid worden.

kleine elektrische grasmaaier bosch-rotak-32-ergoDe Arm heeft drie hoogtestanden, de Rotak 5. Deze hoogte-instelling gaat niet centraal, maar moet je bij de wielen instellen. Maar dat gaat heel eenvoudig.

De Ergoflex-variant heeft ergonomische handvaten waardoor de grasmaaier nog makkelijker stuurt. En dat is minder belastend is voor je handen en polsen.

Gebruikers van zowel de Bosch Rotak, als de Rotak Arm, vinden dat een goede maaier voor een uiterst prettig bedrag. Ze zouden hem anderen aanraden!

elektrische grasmaaier bosch rotak-32


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Gereedschap-C
en bij Wehkamp
en bij Coolblue

Model: Bosch Rotak/Arm 32
Vermogen: 1200 watt
Opvangbak 31 of 40 liter
Prijs vanaf € 100,-
Maaibreedte: 32 cm
Gazonoppvl: 50 m2

 

Goede verlengkabel!

Verlengkabel brennenstuhlMag bij een elektrische grasmaaier niet ontbreken: een degelijke verlengkabel.

Deze vinylkabel is 25 meter lang, geaard en spatwaterdicht.

De kleur valt in het gras goed op!

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

Model: Brennenstuhl 25 m
Prijs vanaf € 30,-
IP20 gecertificeerd

Nooit kabels meer?

Geen elektriciteitskabel meer in- en uitrollen? Zeker voor een kleine tuin is een grasmaaier op accu’s bijzonder geschikt. Bekijk dus ook eens de “Top 4 beste accu grasmaaiers“!