Top 5 – Beste kleine Elektrische grasmaaier

Een kleine elektrische grasmaaier is erg makkelijk, goedkoop en milieuvriendelijk.  Er zijn veel verschillen tussen de merken en types elektrische grasmaaiers, maar er is een beste grasmaaier voor elk type tuin en elk type gebruiker.

Dus is er ook een elektrische grasmaaier voor de kleinere tuin! Maar welke is de beste koop voor jou?

Dit is zijn de beste elektrische grasmaaiers op basis van de ervaringen van gebruikers. We hebben deze lijst opgedeeld in:

De beste elektrische grasmaaier voor kleine tuin
(van 50 – 250 m²)

1. Elektrische grasmaaier Wolf Garten A 340 E

Voor een niet te groot gazonoppervlak vinden gebruikers dit een fijne elektrische grasmaaier. Hij is relatief klein, licht van gewicht (maar 14 kg) en is daardoor zeer wendbaar.

Men vindt het makkelijk dat je hem eenvoudig met 1 hendel in de juiste maaihoogte kunt zetten. Die hendel zit bovenop de grasmaaier (6 stappen van 2,5 tot 7,5 cm).

Praktijkervaring: met deze kleine elektrische grasmaaier doe je een gazon van 75 m2 in een half uurtje, met circa 3 volle opvangbakken.

Elektrische grasmaaier WolfGarten a340eKleine mulchmaaier

Maar gebruikers zijn vooral ook erg tevreden over de mulchfunctie van deze maaier, waarbij je dus helemaal geen opvangbak hoeft te gebruiken. Die mulchfunctie is gewoon top. Het maaisel wordt nogmaals vermalen en blijft bijna niet zichtbaar achter op het gazon. Daar verteert het als mest voor het gras. En je compostbak blijft leger.

Het in elkaar zetten van deze elektrische grasmaaier blijkt wel even puzzelen de eerste keer. Meerdere gebruikers vinden de handleiding niet erg duidelijk. Je moet eerst de onderdelen losjes in elkaar zetten en dan pas alles vast draaien.

De lange duwhandel is met klembeugels in hoogte te verstellen en in te klappen, zodat hij minder ruimte in neemt bij het opbergen. In de praktij vinden veel gebruikers dat niet erg makkelijk gaan. Is dat belangrijk voor je (denk aan gebruikers met verschillende lichaamslengten) dan is deze maaier voor jou mogelijk minder geschikt.

Verder is deze elektrische grasmaaier Wolf Garten A 340 E voor de meeste stadstuintjes een aanrader met bovendien een heel prettige prijs – kwaliteit verhouding!

Elektrische grasmaaier Wolf Garten a340e
Model: Wolf Garten A 340 E

Maaibreedte: 34 cm
Gazonoppvl: 250 m2

Vermogen: 1.400 watt
Opvangbak 30 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf € 125,-

Aanbod bij Coolblue

en bij bol.com

2. Kleine elektrische maaimachine Black & Decker BEMW461BH-QS

Voor een gazon tot 300 m2 blijkt deze Black&Decker in de praktijk ook een prima grasmaaier.

Deze elektrische gazonmaaier voelt en oogt degelijk. Met zijn vrij sterke motor maait hij vlot het gras. Deze maaier kan goed onder struiken maaien. Men vindt hem bijzonder geschikt voor een tuin met veel hoekjes en kantjes.

Kleine elektrische grasmaaier Black-en-Decker-BEMW461BH De gebruikers vinden ook dat de ergonomische handgreep met de vorm van een fietsstuur, goed in de hand ligt. Je kunt er prima mee kunt manoeuvreren. De handgreep is bovendien in hoogte verstelbaar.

Aandachtspuntje: de opvangbak is van hard plastic en zit bovendien wat laag bij de grond. Als je de machine op de achterste wielen kantelt om de maaier te verplaatsen of op te tillen, raakt de bak soms de grond en kan eraf worden getikt.

Maar deze kleine grasmaaier heeft een aanvaardbaar geluid en is gemakkelijk in elkaar te zetten.

Kortom: men vindt deze Black & Decker een fijne elektrische grasmaaier zonder poespas, voor de kleine tuin.

Elektrische grasmaaier Black&Decker BEMW461BH
Model: Black & Decker
BEMW461BH-QS

Maaibreedte: 34 cm
Gazonoppvl: 300 m2

Vermogen: 1.400 watt
Geluidsniveau: 93 dB
Gewicht: 13,5 kg
Inclusief opvangbak 40 liter
Geen mulchfunctie
Prijs vanaf € 100,-

Aanbod bij Coolblue

en bij Bol.com

3. Elektrische mulchmaaier voor kleine tuin Ryobi RLM13E33S

Dit is een in Nederland nog wat onbekend merk waar nog niet zo heel veel ervaring mee opgedaan is. Maar omdat er nog niet veel kleine elektrische grasmaaiers zijn met mulchfunctie, hebben we deze er toch bij gezet. De reviews zijn met name van Duitse gebruikers.

Wat bij deze kleine elektrische grasmaaier vooral opvalt is dat hij lekker weinig geluid maakt. Het is één van de stillere grasmaaiers.

Kleine elektrische grasmaaier Ryobi-RLM13E33S opbergenDeze kleine maaier doet het prima. Hij ligt mooi stabiel op het gras en geeft dus een mooi vlak maairesultaat.

De centrale maaihoogte-instelling werkt eenvoudig, maar is een beetje moeilijk af te lezen.

Deze maaimachine is voldoende krachtig, zelfs met nat gras. En door de ingebouwde zijkammen maait hij de randjes erg goed mee. Ook de mulchfunctie werkt netjes naar behoren.

En nog een voordeel van deze kleine elektrische grasmaaier Ryobi RLM13E33S: je kunt hem compact opbergen!

Kleine elektrische grasmaaier Ryobi-RLM13E33S

Model: Ryobi RLM13E33S

Maaibreedte: 33 cm
Gazonoppvl: 250 m2

Vermogen: 1.300 watt
Opvangbak 35 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf € 110,-

Aanbod bij Coolblue

en bij ToolMax
en bij Gereedschapcentrum

4. Kleine elektrische grasmaaier Bosch Rotak of Arm 32

Er zit héél weinig verschil tussen deze beide elektrische grasmaaiers van Bosch. Dat de online winkels verschillende specificaties noteren maakt het er ook niet gemakkelijker op.

Verder geldt voor beiden dat het een prima basistoestel is voor de kleinere tuin. Ze zijn zeer licht van gewicht, dus makkelijk te hanteren en op te bergen. Maar deze elektrische grasmaaiers zijn niet geschikt voor het zwaardere werk of ruwer terrein.

Beiden hebben graskammen die er voor zorgen dat de randjes goed meegemaaid worden.

kleine elektrische grasmaaier bosch-rotak-32-ergoDe Arm heeft drie hoogtestanden, de Rotak 5. Deze hoogte-instelling gaat niet centraal, maar moet je bij de wielen instellen. Maar dat gaat heel eenvoudig.

De Ergoflex-variant heeft ergonomische handvaten waardoor de grasmaaier nog makkelijker stuurt. En dat is minder belastend is voor je handen en polsen.

Gebruikers van allebei deze modellen van Bosch vinden het een goede maaier voor een uiterst prettig bedrag en zouden hem anderen aanraden!

elektrische grasmaaier bosch rotak-32

Model: Bosch Rotak/Arm 32

Maaibreedte: 32 cm
Gazonoppvl: 50 m2

Vermogen: 1200 watt
Geluidsniveau: 93 of 96 dB
Gewicht: ± 7 kg
Opvangbak 31 of 40 liter
Prijs vanaf € 110,-

Aanbod bij G-Schappelijk

en bij Wehkamp
en bij Coolblue

4. Kleine elektrische grasmaaier Powerplus POWEG63703

Wel goedkoop, maar zeker niet slecht: deze kleine elektrische grasmaaier van Powerplus. Hij doet wat hij moet doen: gras maaien.

Gebruikers vinden dat deze kleine grasmachine netjes maait, weinig kabaal maakt en prettig in gebruik is, want hij is makkelijk te hanteren. De opvangbak blijkt groot genoeg en is eenvoudig los en vast te klikken.

De eerste keer is de montage wat ingewikkeld, want de handleiding en afbeeldingen zijn niet duidelijk. Zo suggereert men bijvoorbeeld dat de achterwielen groter zijn dan de voorwielen, maar alle vier hebben ze dezelfde maat.

De maaimachine ziet er misschien niet zo super robuust uit; het kunststof van kap en opvangbak oogt wat fragiel. Maar voor deze prijs is de kwaliteit goed genoeg. En kunststof kan ook niet roesten en maakt de maaier licht van gewicht.

Deze klein elektrische grasmaaier voldoet prima voor een klein gazonnetje tot 50 m2!

elektrische grasmaaier Powerplus-EG63703

Model: Powerplus 63703

Maaibreedte: 32 cm
Gazonoppvl: 50 m2

Vermogen: 1.000 watt
Geluidsniveau: 96 dB
Gewicht: 7,6 kg
Opvangbak 30 liter
Prijs vanaf € 50,-

Bekijk bij Wehkamp
en bij Bol.com

Goede verlengkabel!

Verlengkabel buiten 20mMag bij een elektrische grasmaaier niet ontbreken: een degelijke verlengkabel.

Deze vinylkabel is 20 meter lang en spatwaterdicht. Uitgerold kan hij 2500 Watt aan. Prijs ± € 12,-

Bekijk bij Wehkamp

Geen kabels meer?

Geen elektriciteitskabel meer in- en uitrollen? Zeker voor een kleine tuin is een grasmaaier op accu’s bijzonder geschikt. Bekijk dus ook eens de “Top 4 beste accu grasmaaiers“!