Welke Gardena handgrasmaaier?

Gardena is al van ouds een uitstekend merk tuingereedschap. Ook de handmaaiers van Gardena wordt door veel gebruikers prima gewaardeerd! 

Handmaaier Gardena Wil je een Gardena handgrasmaaier kopen, dan heb je de keuze uit 3 à 4 modellen. Maar welke is dan voor jou de beste?

Hieronder lees je de ervaringen van alle gebruikers, die de diverse Gardena handgrasmaaiers in de praktijk uitprobeerden.

Handmaaier Gardena 400 fluisterstil Maar welke variant je ook kiest: elke Gardena handgrasmaaier maait héél stil. Dat komt omdat Gardena in zijn modernere grasmaaiers een speciale contactloze snijtechniek heeft gebruikt. Omdat de messenwals en het ondermes elkaar niet raken, maken alle handgrasmaaiers van Gardena maar héél weinig geluid.

Dus kun je gerust ’s ochtends vroeg even maaien, zonder je buren of je kinderen wakker te maken!

Kleine handgrasmaaier Gardena 330

Het kleinste model Gardena handgrasmaaier is de 330. Deze eenvoudige grasmaaier is bedoeld voor de kleinere tuin tot 150 m² en doet zijn werk vlot, goed en dus fluisterstil.

Gebruikers vinden deze kleine handgrasmaaier lekker wendbaar omdat hij smaller is. Dat blijkt vooral handig bij onregelmatig gevormde gazons en rond obstakels zoals bomen, struiken, speeltoestellen en bloembakken. Iedereen vindt dat de maaier heerlijk licht duwt en dat hij makkelijk is te hanteren en te tillen.

Ook vindt men het handig dat na gebruik de voorgevormde duwstang kan worden opgeklapt door twee klemmoeren los te draaien. Want hij is dan compact op te bergen.

Handgrasmaaier Gardena kooimesmaaierDe maaihoogte blijkt eenvoudig in 4 stappen te verstellen van 12 tot 42 mm. Dat staat lekker duidelijk aangegeven.

Verder is de maaimachine van degelijk materiaal gemaakt, dus hij gaat jaren mee. De messen van deze Gardena grasmaaier zijn goed scherp en van hard staal. Bovendien zijn ze voorzien van een antikleefcoating, zodat de kooi heel makkelijk schoon te maken is.

Deze Gardena handmaaier 330 blijkt gewoon een fijne handmaaier voor jarenlang probleemloos maaien!Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij bol.com

Model: Gardena grasmaaier 330
Gewicht: 8,2 kg
Garantie: 2 jaar
Prijs: vanaf € 85,-
Maaibreedte: 33 cm
Gazonoppvl: 150

Gardena Handgrasmaaier Classic 400

Gardena Handgrasmaaier 400De handgrasmaaier Gardena Classic 400 is de grotere broer van de vorige handmaaier.

Gebruikers waarderen het dat hij bredere stroken van 40 cm kan maaien. Op een groter gazon ben je dan sneller klaar dan met de vorige 330 handmaaier. De Gardena 400 Classic is ook iets zwaarder, waardoor hij wat vlakker op het gras ligt en daardoor wat gelijkmatiger maait.

Verder zijn de eigenschappen gelijk aan de 330, dus ook een maaihoogte die gemakkelijk in vier stappen blijkt te verstellen van 12 tot 42 mm.

Gebruikers vinden de maaiprestaties van deze handgrasmaaier boven verwachting goed. Met een beetje extra duwen is zelfs gras van 10 à 15 cm hoogte geen probleem. De maaier kan tegen een stootje en vooral de messen zien er degelijk en stevig uit.

Hij is wel wat breder, maar nog steeds compact en licht. Daardoor kan hij ook gemakkelijk even het gras onder lage struiken maaien.

De Gardena 400 Classic blijkt in de praktijk een erg fijne handgrasmaaier!

Handgrasmaaier Gardena 400 Classic

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com
en bij ToolMax
en bij Coolblue

Model: Gardena grasmaaier 400
Gewicht: 8,9 kg
Garantie: 2 jaar
Opvangbak is apart te bestellen
Prijs: vanaf € 89,99
Maaibreedte: 40 cm
Gazonoppvl: 50-250 m²

Gardena Handgrasmaaier Comfort 400C

De Handgrasmaaier Gardena Comfort 400C is een luxere versie van de handgrasmaaier Gardena 400.

Gebruikers geven aan dat de zachte bekleding op de duwstang erg comfortabel aanvoelt voor de handen. Dat is vooral erg prettig als je telkens een grotere oppervlakte gras te maaien hebt.

Die duwstang is bovendien met een snelklik vergrendeling in hoogte te verstellen. Of op te vouwen als je hem opbergt.

Gardena Handgrasmaaier 400 Confort

Maar wat de gewone 400 niet heeft, en deze Comfort variant wél, is een kunststof kap bovenop de maaier. Die kap werpt het gemaaide gras naar achteren uit de kooi, dus als je de (separaat aan te schaffen) opvangbak aan de maaimachine bevestigt, wordt het maaisel netjes verzameld.

Dat blijkt prima te werken. En alle gras wat niet op het gazon terechtkomt, hoeft niet opgeharkt en opgeruimd!

Gardena Handgrasmaaier 400ComfortGebruikers vinden dat deze moderne grasmaaier licht, efficiënt en fluisterstil maait. Niet te vergelijken met de oude typen grasmaaiers uit het verleden. Men geeft aan dat het eerder lijkt alsof je met een kinderwagen een rustige wandeling door de tuin maakt.

Volgens gebruikers zijn zelfs grotere oppervlakten gras (600 à 700 m2) goed, snel en zonder gedoe met deze Gardena handgrasmaaier te maaien.

Handgrasmaaier Gardena


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Warentuin
en bij bol.com
en bij Coolblue

Model: handgrasmaaier Gardena 400 C
Gewicht: 9,4 kg
Garantie: 2 jaar
Opvangbak is apart te bestellen
Prijs: vanaf € 122,99
Maaibreedte: 40 cm
Gazonoppvl: 50-250 m²

Elektrische handgrasmaaier Gardena 380 EC

Dit is de meest comfortabele handgrasmaaier van dit moment. Hij is even wendbaar, hanteerbaar en fluisterstil als eerder genoemde Gardena handgrasmaaiers. Maar deze grasmaaier 380 EC is voorzien van een elektrische motor die het werk voor je doet!

Daarmee kun je – zelfs als je lichamelijk wat minder sterk bent door een handicap, of een hogere leeftijd – heerlijk moeiteloos je gras maaien. Hard duwen hoeft niet meer.

En ook voor de kwaliteit van je gras is deze maaimachine een aanrader. Experts zijn het er met elkaar over eens dat een elektrische kooimesmaaier een veel beter en veel mooier gazon oplevert, dan een elektrische cirkelmaaier.

Want het mes van deze kooimesmaaier snijdt (knipt) het gras, terwijl een cirkelmaaier de uiteinden van de grasplant af hakt. Daarom veroorzaakt een kooimaaier veel minder beschadiging dan een cirkelmaaier. Het gras krijgt geen bruine puntjes en je gazon ziet er dan mooier groen uit.

Handgrasmaaier gardena 380-ec elektrische kooimesmaaierDeze maaimachine heeft een krachtige motor van 400 Watt en het mooiste: als er geen stopcontact in de buurt is (of als je even snel wat wilt maaien) dan kun je maaier deze ook nog gewoon als handgrasmaaier gebruiken. Het duwen gaat dan alleen iets zwaarder.

De ergonomische duwbeugel is na gebruik in drie delen opvouwbaar.

Klein minpuntje: het kooimes valt een aantal centimeters binnen de wielen, waardoor er altijd een grasrandje van circa 8 cm blijft staan, maar dat hebben heel veel kooimaaiers.

Wat gebruikers verder als puntje noemen is dat de machine uit de doos nog gedeeltelijk in elkaar gezet moet worden. Dat is eenmalig en niet al te moeilijk, maar de uitleg en de afbeeldingen zijn wat onduidelijk en dat kost dus eventjes wat puzzelen. Maar iedereen krijgt het dan wel gedaan.

Conclusie: deze Gardena 380 EC grasmaaier maakt het je erg gemakkelijk om je gazon te verzorgen. Met een onberispelijk mooi resultaat!

Elektrische-handgrasmaaier gardena 380-ec


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

Model: Gardena grasmaaier 380 EC
Gewicht: 11,9 kg
Garantie: 2 jaar
Prijs: ± € 300,-
Maaibreedte: 38 cm
Gazonoppvl: 200 – 600 m²

De Gardena grasmaaier 380ec in actie

Accu Handgrasmaaier Gardena 380 Li-ion

Kooimaaier Gardena 380 liDe handmaaier Gardena 380 Li-ion is de compleet snoerloze variant van de hierboven genoemde grasmaaier. Lichte machine die gewoon lekker maait en het ouderwetse snorrende geluid van een handgrasmaaier laat horen.

Met deze grasmaaier van Gardena kun je gerust op een zonnige dag aan de slag als je buren in de tuin zitten, want het geluidsniveau is vergelijkbaar met fluistergesprek.

Geen last van snoeren. De krachtige lithium accu is voldoende voor zo’n 300 m2 grasmaaien. Tip: heb je meer gazon, overweeg dan gewoon een extra accu te kopen. Maar als de accu leeg is, kun je ook nog gewoon handmatig maaien.

 

Kooimaaier Gardena accu

handgrasmaaier Gardena 380-li-ion


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com
en bij ToolMax
en bij Gereedschapcentrum

Model: Gardena 380 Li-ion accu
Gewicht: 11,9 kg
Garantie: 2 jaar
Prijs: vanaf € 435,-
Maaibreedte: 38 cm
Gazonoppvl: 500

Of toch een ander merk handgrasmaaier?

Er zijn namelijk nog meer uitstekende kwaliteits handgrasmaaiers. Bekijk dit artikel: ‘De beste handgrasmaaier – De Top 5‘.