Welke Gardena handgrasmaaier?

Gardena is al van ouds een uitstekend merk tuingereedschap. Ook de handgrasmaaier van Gardena wordt door veel gebruikers prima gewaardeerd! 

Gardena HandyMower grasmaaierWil je een Gardena handgrasmaaier kopen, dan heb je de keuze uit 3 handgedreven modellen:

  1. Kleine grasmaaier Gardena 330
  2. Handgrasmaaier Gardena Classic 400
  3. Gardena Handgrasmaaier 400 Comfort
  4. Compact mét accu Gardena HandyMower
  5. Elektrische Gardena 380 EC

Maar de ontwikkelingen staan niet stil. Daarom beschrijven we ook twee modellen met wat motorondersteuning. Dat maakt het grasmaaien namelijk een stuk gemakkelijker. Vooral de compacte Gardena HandyMower is wat dat betreft een aanrader.

Maar welke is voor jou de beste? Lees hieronder de ervaringen van alle gebruikers, die de Gardena handgrasmaaiers in de praktijk uitprobeerden.

Sssst….!

Handmaaier Gardena 400 fluisterstil

Maar welke variant je ook kiest: elke Gardena handgrasmaaier maait bijna geruisloos. Dat komt omdat Gardena in zijn modernere grasmaaiers een speciale contactloze snijtechniek heeft gebruikt. Omdat de messenwals en het ondermes elkaar niet raken, maken alle handgrasmaaiers van Gardena maar héél weinig geluid. Géén luidruchtig geratel meer, eerder een rustgevend knipgeluid.

Zo kun je gerust ’s ochtends vroeg even maaien, zonder je buren of je kinderen wakker te maken!

 Kleine handgrasmaaier Gardena 330

Het kleinste model Gardena handgrasmaaier is de 330. Deze eenvoudige grasmaaier is bedoeld voor de kleinere tuin tot 150 m².

Gebruikers vinden deze kleine handgrasmaaier lekker wendbaar omdat hij smaller is. Dat blijkt vooral handig bij onregelmatig gevormde gazons en rond obstakels zoals bomen, struiken, speeltoestellen en bloembakken. Iedereen vindt dat de maaier heerlijk licht duwt en dat hij makkelijk is te hanteren en te tillen.

Ook vindt men het handig dat na gebruik de voorgevormde duwstang kan worden opgeklapt door twee klemmoeren los te draaien. Want hij is dan compact op te bergen.

Handgrasmaaier Gardena kooimesmaaierDe maaihoogte blijkt eenvoudig in 4 stappen te verstellen van 12 tot 42 mm. Dat staat lekker duidelijk aangegeven.

De messen zijn bovendien zijn ze voorzien van een antikleefcoating. Gebruikers merken inderdaad dat  de kooi heel makkelijk schoon te maken is.

Verder is de maaimachine van degelijk materiaal gemaakt, dus hij gaat naar alle verwachting jaren mee. De messen van deze Gardena grasmaaier zijn goed scherp en van hard staal. Hij doet zijn werk vlot, goed en ook nog fluisterstil.

De Gardena handmaaier 330: gewoon een fijne handmaaier voor jarenlang probleemloos maaien!


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij bol.com
of bij Blokker Online
en bij Toolmax

Model: Gardena grasmaaier 330
Prijs: vanaf € 85,-
Maaibreedte: 33 cm
Gazonoppvl: 150 m²

Tip: er is ook een grasopvangbak voor de Gardena handgrasmaaier verkrijgbaar.
Die vind je beschreven in het artikel ‘Beste handgrasmaaier met opvangbak‘.
 

 Gardena Handgrasmaaier Classic 400

Gardena Handgrasmaaier 400De handgrasmaaier Gardena Classic 400 is de grotere broer van de vorige handmaaier.

Gebruikers waarderen het dat hij bredere stroken van 40 cm kan maaien. Op een groter gazon ben je dan sneller klaar dan met de vorige 330 handmaaier. De Gardena 400 Classic is ook iets zwaarder, waardoor hij wat vlakker op het gras ligt en daardoor wat gelijkmatiger maait.

Verder zijn de eigenschappen gelijk aan de 330, dus ook een maaihoogte die gemakkelijk in vier stappen blijkt te verstellen van 12 tot 42 mm.

Gebruikers vinden de maaiprestaties van deze handgrasmaaier boven verwachting goed. Met een beetje extra duwen is zelfs gras van 10 à 15 cm hoogte geen probleem. De maaier kan tegen een stootje en vooral de messen zien er degelijk en stevig uit.

Hij is wel wat breder, maar nog steeds compact en licht. Daardoor kan hij ook gemakkelijk even het gras onder lage struiken maaien.

De Gardena 400 Classic blijkt in de praktijk een erg fijne handgrasmaaier. De extra maaibreedte is vooral prettig bij een wat groter gazon.

Handgrasmaaier Gardena 400 Classic

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij ToolMax
of bij Haxo
en bij Blokker Online

Model: Gardena grasmaaier 400
Opvangbak is apart te bestellen
Prijs: vanaf € 89,99
Maaibreedte: 40 cm
Gazonoppvl: 50-250 m²

 Gardena Handgrasmaaier Comfort 400C

De Handgrasmaaier Gardena Comfort 400C is een luxere versie van de handgrasmaaier Gardena 400. Is dat de meerprijs waard?

Als je een grotere oppervlakte gras moet maaien is de extra zachte bekleding op de duwstang erg comfortabel. Gebruikers geven aan dat die bekleding fijn aanvoelt en voorkomt dat je pijn in de handen (of zelfs blaren) krijgt.

Die duwstang is bovendien met een snelklik vergrendeling in hoogte te verstellen. Of op te vouwen als je hem opbergt.

Gardena Handgrasmaaier 400 Confort

Maar wat de gewone 400 niet heeft, en deze Comfort variant wél, is een kunststof kap bovenop de maaier. Die kap werpt het gemaaide gras naar achteren uit de kooi, dus als je de (separaat aan te schaffen) opvangbak aan de maaimachine bevestigt, wordt het maaisel netjes verzameld.

Dat blijkt prima te werken. En alle gras wat niet op het gazon terechtkomt, hoeft niet opgeharkt en opgeruimd!

Gardena Handgrasmaaier 400ComfortGebruikers vinden dat deze moderne grasmaaier licht, efficiënt en fluisterstil maait. Niet te vergelijken met de oude typen grasmaaiers uit het verleden. Men geeft aan dat het eerder lijkt alsof je met een kinderwagen een rustige wandeling door de tuin maakt.

Volgens gebruikers zijn zelfs grotere oppervlakten gras (600 à 700 m2) goed, snel en zonder gedoe met deze Gardena handgrasmaaier Comfort te maaien.

Handgrasmaaier Gardena


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij Toolmax
of bij VTWonen
en bij Gereedschapcentrum

Model: handgrasmaaier Gardena 400 C
Opvangbak is apart te bestellen
Prijs: vanaf € 142,99
Maaibreedte: 40 cm
Gazonoppvl: 50-250 m²


Ken je deze al? De nieuwe Gardena HandyMower 22/18V

Accu grasmaaier Gardena-HandyMower Niet helemaal een handgrasmaaier, maar we wilden de Gardena HandyMower hier toch laten zien.

De ontwikkelingen staan niet stil en volgens ons zal deze HandyMower voor veel mensen een uitkomst zijn.

De HandyMower is namelijk net zo handzaam als een handgrasmaaier, maar het ís een accu grasmaaier. Omdat het motortje meehelpt, kost het maaien vrijwel géén kracht meer.

Deze innovatieve accu grasmaaier is héél licht te sturen en te manoeuvreren. Dus kun je moeiteloos bochten en rondingen maaien. En hij maait ook erg gemakkelijk onder struiken, stoelen en ander tuinmeubilair.

De HandyMower maait keurig en de maaihoogte is in drie stappen eenvoudig te verstellen. Ook fijn: hij neemt weinig plaats in in de berging.

Handgrasmaaier accu Gardena-HandyMowerGardena mulchmaaier

En het allermooiste: deze Gardena HandyMower mulcht ook nog!

De grassprieten worden tijdens het maaien heel fijn versnipperd, zodat ze kunnen verteren als mest voor het gazon.

Je hoeft dan géén grasresten meer bij elkaar te harken en niets meer op te ruimen. Zo ben je lekker snel klaar.

Hoe makkelijk wil je het hebben? Deze HandyMower is een aanrader.

Gardena accu grasmaaier HandyMower


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Coolblue
of bij Haxo

Gardena HandyMower Set
mét accu
Gewicht: 9,4 kg
Garantie: 2 jaar
Prijs: vanaf € 220,-
Gazonoppvl: 50 m²


Tip: de HandyMower is ook zonder accu te bestellen, voor als je zelf al een Gardena accu hebt. Dan wordt hij de HandyMower ‘Solo’ genoemd.

Mooi maairesultaat met de accu handgrasmaaier Gardena 380 Li

En als we het toch over automatisch grasmaaiers hebben…. Dit is ook een echte kooimesmaaier van Gardena, maar dan op accu.

Deze accumaaier is geschikt voor wat grotere oppervlaktes dan de HandyMower hierboven  (en de HandyMower is bovendien geen kooimesmaaier maar een cirkelmaaier).

Voor de kwaliteit van je gras is deze accu maaimachine beter. Experts zijn het er met elkaar over eens dat een kooimesmaaier namelijk een veel beter en nog veel mooier gazon oplevert, dan een cirkelmaaier.

Want het mes van deze kooimesmaaier knipt het gras, terwijl een cirkelmaaier de uiteinden van de grasplant af hakt. Daarom veroorzaakt een kooimaaier veel minder beschadiging dan een cirkelmaaier. Het gras krijgt geen bruine puntjes en je gazon ziet er dan mooier groen uit.

Zorgvuldig maaien, maar dan gemakkelijker

Deze Gardena 380 Li is even wendbaar, hanteerbaar en fluisterstil als eerder genoemde Gardena handgrasmaaiers. Maar de 380 Li is voorzien van een krachtige ondersteuningsmotor die deze maaimachine vanzelf laat rijden.

Daarmee kun je – zelfs als je lichamelijk wat minder  sterk bent door een handicap, of een hogere leeftijd – heerlijk moeiteloos je gras maaien. Want hard duwen hoeft dan niet meer.
Kooimaaier Gardena accu
Geen last van snoeren. De krachtige lithium accu is voldoende voor zo’n 300 m² grasmaaien.

Tip: heb je meer gazon, overweeg dan gewoon een extra accu te kopen. Maar als de accu leeg is, kun je ook nog gewoon handmatig maaien.

De ergonomische duwbeugel is na gebruik in drie delen opvouwbaar.

Klein minpuntje: het kooimes valt een aantal centimeters binnen de wielen, waardoor er altijd een grasrandje van circa 8 cm blijft staan, maar dat hebben heel veel kooimaaiers.

Wat gebruikers verder als puntje noemen is dat als je de machine uit de doos haalt, deze nog gedeeltelijk in elkaar gezet moet worden. Dat is eenmalig en niet al te moeilijk, maar de uitleg en de afbeeldingen zijn wat onduidelijk en dat kost dus eventjes wat puzzelen. Maar iedereen krijgt het dan wel gedaan.

Conclusie: met deze Gardena 380 Li grasmaaier is het gemakkelijker om je gazon netjes te verzorgen. Met een onberispelijk mooi resultaat!

handgrasmaaier Gardena 380-li-ion


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij ToolMax
of bij bol.com
en bij Alternate

Model: Gardena 380 Li-ion accu
Prijs: vanaf € 435,-
Maaibreedte: 38 cm
Gazonoppvl: 500

Tip: De Gardena 380 is er ook in een elektrische uitvoering. Zie hieronder.

Elektrische Handgrasmaaier Gardena 380 EC

Kooimaaier Gardena 380 liDe handmaaier Gardena 380 EC is de wat aantrekkelijker geprijsde variant van de hierboven genoemde grasmaaier. Want deze heeft geen accu, maar gewoon een elektrisch snoer (die is kort, dus je hebt een verlengkabel nodig).

Lichte machine die gewoon lekker maait en het zachte snorrende geluid van een handgrasmaaier laat horen. Met deze grasmaaier van Gardena kun je gerust op een zonnige dag aan de slag als je buren in de tuin zitten, want het geluidsniveau is vergelijkbaar met fluistergesprek.

Handgrasmaaier gardena 380-ec elektrische kooimesmaaierDeze maaimachine is na gebruik lekker compact op te vouwen.

Tip: En als er geen stopcontact in de buurt is (of als je even snel wat wilt maaien)?

Dan kun je maaier deze ook nog gewoon als handgrasmaaier gebruiken. Het duwen gaat dan alleen iets zwaarder.

Elektrische-handgrasmaaier gardena 380-ec


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

Model: Gardena grasmaaier 380 EC
Prijs: ± € 300,-
Maaibreedte: 38 cm
Gazonoppvl: 200 – 600 m²

De Gardena grasmaaier 380ec in actie

Bekijk het gemak van de elektrische Gardena grasmaaier 380 EC in dit filmpje op YouTube.

Gardena grasmaaier handmaaier-youtube

Of toch een ander merk handgrasmaaier?

Er zijn namelijk nog meer uitstekende kwaliteits handgrasmaaiers. Je ontdekt ze in het artikel: ‘De beste handgrasmaaier – De Top 5‘.