Welke Gardena handgrasmaaier?

Gardena is al van ouds een uitstekend merk tuingereedschap. Ook de handgrasmaaier van Gardena wordt door veel gebruikers prima gewaardeerd! 

Handmaaier Gardena Wil je een Gardena handgrasmaaier kopen, dan heb je de keuze uit 3 à 5 modellen:

  1. Kleine grasmaaier Gardena 330
  2. Handgrasmaaier Gardena Classic 400
  3. Gardena Handgrasmaaier 400 Comfort
  4. Accumaaier Gardena HandyMower
  5. Elektrische Gardena 380 EC

De eerste drie zijn echt hand-aangedreven grasmaaiers. Maar de ontwikkelingen staan niet stil. Daarom bieden de laatste twee modellen wat motorondersteuning, die het grasmaaien een stuk gemakkelijker maakt!

Maar welke is dan voor jou de beste? Lees hieronder de ervaringen van alle gebruikers, die de Gardena handgrasmaaiers in de praktijk uitprobeerden.

Sssst….!

Handmaaier Gardena 400 fluisterstil

Maar welke variant je ook kiest: elke Gardena handgrasmaaier maait bijna geruisloos. Dat komt omdat Gardena in zijn modernere grasmaaiers een speciale contactloze snijtechniek heeft gebruikt. Omdat de messenwals en het ondermes elkaar niet raken, maken alle handgrasmaaiers van Gardena maar héél weinig geluid. Géén luidruchtig geratel meer, eerder een rustgevend knipgeluid.

Zo kun je gerust ’s ochtends vroeg even maaien, zonder je buren of je kinderen wakker te maken!

 Kleine handgrasmaaier Gardena 330

Het kleinste model Gardena handgrasmaaier is de 330. Deze eenvoudige grasmaaier is bedoeld voor de kleinere tuin tot 150 m².

Gebruikers vinden deze kleine handgrasmaaier lekker wendbaar omdat hij smaller is. Dat blijkt vooral handig bij onregelmatig gevormde gazons en rond obstakels zoals bomen, struiken, speeltoestellen en bloembakken. Iedereen vindt dat de maaier heerlijk licht duwt en dat hij makkelijk is te hanteren en te tillen.

Ook vindt men het handig dat na gebruik de voorgevormde duwstang kan worden opgeklapt door twee klemmoeren los te draaien. Want hij is dan compact op te bergen.

Handgrasmaaier Gardena kooimesmaaierDe maaihoogte blijkt eenvoudig in 4 stappen te verstellen van 12 tot 42 mm. Dat staat lekker duidelijk aangegeven.

De messen zijn bovendien zijn ze voorzien van een antikleefcoating. Gebruikers merken inderdaad dat  de kooi heel makkelijk schoon te maken is.

Verder is de maaimachine van degelijk materiaal gemaakt, dus hij gaat naar alle verwachting jaren mee. De messen van deze Gardena grasmaaier zijn goed scherp en van hard staal. Hij doet zijn werk vlot, goed en ook nog fluisterstil.

De Gardena handmaaier 330: gewoon een fijne handmaaier voor jarenlang probleemloos maaien!


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij bol.com
of bij Blokker Online
en bij Toolmax

Model: Gardena grasmaaier 330
Prijs: vanaf € 85,-
Maaibreedte: 33 cm
Gazonoppvl: 150 m²

 Gardena Handgrasmaaier Classic 400

Gardena Handgrasmaaier 400De handgrasmaaier Gardena Classic 400 is de grotere broer van de vorige handmaaier.

Gebruikers waarderen het dat hij bredere stroken van 40 cm kan maaien. Op een groter gazon ben je dan sneller klaar dan met de vorige 330 handmaaier. De Gardena 400 Classic is ook iets zwaarder, waardoor hij wat vlakker op het gras ligt en daardoor wat gelijkmatiger maait.

Verder zijn de eigenschappen gelijk aan de 330, dus ook een maaihoogte die gemakkelijk in vier stappen blijkt te verstellen van 12 tot 42 mm.

Gebruikers vinden de maaiprestaties van deze handgrasmaaier boven verwachting goed. Met een beetje extra duwen is zelfs gras van 10 à 15 cm hoogte geen probleem. De maaier kan tegen een stootje en vooral de messen zien er degelijk en stevig uit.

Hij is wel wat breder, maar nog steeds compact en licht. Daardoor kan hij ook gemakkelijk even het gras onder lage struiken maaien.

De Gardena 400 Classic blijkt in de praktijk een erg fijne handgrasmaaier. De extra maaibreedte is vooral prettig bij een wat groter gazon.

Handgrasmaaier Gardena 400 Classic

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij ToolMax
of bij Haxo
en bij Blokker Online

Model: Gardena grasmaaier 400
Opvangbak is apart te bestellen
Prijs: vanaf € 89,99
Maaibreedte: 40 cm
Gazonoppvl: 50-250 m²

 Gardena Handgrasmaaier Comfort 400C

De Handgrasmaaier Gardena Comfort 400C is een luxere versie van de handgrasmaaier Gardena 400. Is dat de meerprijs waard?

Als je een grotere oppervlakte gras moet maaien is de extra zachte bekleding op de duwstang erg comfortabel. Gebruikers geven aan dat die bekleding fijn aanvoelt en voorkomt dat je pijn in de handen (of zelfs blaren) krijgt.

Die duwstang is bovendien met een snelklik vergrendeling in hoogte te verstellen. Of op te vouwen als je hem opbergt.

Gardena Handgrasmaaier 400 Confort

Maar wat de gewone 400 niet heeft, en deze Comfort variant wél, is een kunststof kap bovenop de maaier. Die kap werpt het gemaaide gras naar achteren uit de kooi, dus als je de (separaat aan te schaffen) opvangbak aan de maaimachine bevestigt, wordt het maaisel netjes verzameld.

Dat blijkt prima te werken. En alle gras wat niet op het gazon terechtkomt, hoeft niet opgeharkt en opgeruimd!

Gardena Handgrasmaaier 400ComfortGebruikers vinden dat deze moderne grasmaaier licht, efficiënt en fluisterstil maait. Niet te vergelijken met de oude typen grasmaaiers uit het verleden. Men geeft aan dat het eerder lijkt alsof je met een kinderwagen een rustige wandeling door de tuin maakt.

Volgens gebruikers zijn zelfs grotere oppervlakten gras (600 à 700 m2) goed, snel en zonder gedoe met deze Gardena handgrasmaaier Comfort te maaien.

Handgrasmaaier Gardena


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij Toolmax
of bij VTWonen
en bij Gereedschapcentrum

Model: handgrasmaaier Gardena 400 C
Opvangbak is apart te bestellen
Prijs: vanaf € 142,99
Maaibreedte: 40 cm
Gazonoppvl: 50-250 m²


Handig! De Gardena HandyMower accu grasmaaier

Accu grasmaaier Gardena-HandyMower Ken je deze al? Niet helemaal een handgrasmaaier, maar we wilden de Gardena HandyMower hier toch laten zien.

De ontwikkelingen staan niet stil en volgens ons zou deze HandyMower voor veel mensen een uitkomst kunnen zijn.

De HandyMower is namelijk net zo handzaam als een handgrasmaaier, maar het ís een accu grasmaaier. Zo kost het maaien vrijwel géén kracht meer.

Deze innovatieve accu grasmaaier is héél licht te sturen en te manoeuvreren. Hij maait gemakkelijk onder bijvoorbeeld stoelen, trampoline en ander tuinmeubilair. De drie maaihoogtes zijn gemakkelijk te verstellen.

Handgrasmaaier accu Gardena-HandyMowerEn het mooiste: hij mulcht ook nog! De grassprieten worden heel fijn versnipperd, zodat ze kunnen verteren als mest voor het gazon.

Je hoeft dan geen grasresten meer bij elkaar te harken en dus niets meer op te ruimen.

Hoe makkelijk wil je het hebben? Goed bedacht van Gardena!

Gardena accu grasmaaier HandyMower


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Haxo

Model: Gardena HandyMower
Gewicht: 9,4 kg
Garantie: 2 jaar
Prijs: vanaf € 220,- incl. accu
Gazonoppvl: 50 m²


Tip: de HandyMower is ook zonder accu te bestellen, als je zelf al een Gardena accu hebt.

Handig! De Elektrische handgrasmaaier Gardena 380 EC

En als we het toch over automatisch grasmaaiers hebben…. Dit is de meest comfortabele kooimesmaaier van dit moment. Hij is even wendbaar, hanteerbaar en fluisterstil als eerder genoemde Gardena handgrasmaaiers. Maar deze grasmaaier 380 EC is voorzien van een elektrische motor die het werk voor je doet!

Daarmee kun je – zelfs als je lichamelijk wat minder sterk bent door een handicap, of een hogere leeftijd – heerlijk moeiteloos je gras maaien. Hard duwen hoeft niet meer.

En ook voor de kwaliteit van je gras is deze maaimachine een aanrader. Experts zijn het er met elkaar over eens dat een elektrische kooimesmaaier een veel beter en veel mooier gazon oplevert, dan een elektrische cirkelmaaier.

Want het mes van deze kooimesmaaier snijdt (knipt) het gras, terwijl een cirkelmaaier de uiteinden van de grasplant af hakt. Daarom veroorzaakt een kooimaaier veel minder beschadiging dan een cirkelmaaier. Het gras krijgt geen bruine puntjes en je gazon ziet er dan mooier groen uit.

Handgrasmaaier gardena 380-ec elektrische kooimesmaaierDeze maaimachine heeft een krachtige motor van 400 Watt en het mooiste: als er geen stopcontact in de buurt is (of als je even snel wat wilt maaien) dan kun je maaier deze ook nog gewoon als handgrasmaaier gebruiken. Het duwen gaat dan alleen iets zwaarder.

De ergonomische duwbeugel is na gebruik in drie delen opvouwbaar.

Klein minpuntje: het kooimes valt een aantal centimeters binnen de wielen, waardoor er altijd een grasrandje van circa 8 cm blijft staan, maar dat hebben heel veel kooimaaiers.

Wat gebruikers verder als puntje noemen is dat de machine uit de doos nog gedeeltelijk in elkaar gezet moet worden. Dat is eenmalig en niet al te moeilijk, maar de uitleg en de afbeeldingen zijn wat onduidelijk en dat kost dus eventjes wat puzzelen. Maar iedereen krijgt het dan wel gedaan.

Conclusie: deze Gardena 380 EC grasmaaier maakt het je erg gemakkelijk om je gazon te verzorgen. Met een onberispelijk mooi resultaat!

Elektrische-handgrasmaaier gardena 380-ec


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

Model: Gardena grasmaaier 380 EC
Prijs: ± € 300,-
Maaibreedte: 38 cm
Gazonoppvl: 200 – 600 m²

De Gardena grasmaaier 380ec in actie

Accu Handgrasmaaier Gardena 380 Li-ion

Kooimaaier Gardena 380 liDe handmaaier Gardena 380 Li-ion is de compleet snoerloze variant van de hierboven genoemde grasmaaier. Lichte machine die gewoon lekker maait en het ouderwetse snorrende geluid van een handgrasmaaier laat horen.

Met deze grasmaaier van Gardena kun je gerust op een zonnige dag aan de slag als je buren in de tuin zitten, want het geluidsniveau is vergelijkbaar met fluistergesprek.

Geen last van snoeren. De krachtige lithium accu is voldoende voor zo’n 300 m2 grasmaaien. Tip: heb je meer gazon, overweeg dan gewoon een extra accu te kopen. Maar als de accu leeg is, kun je ook nog gewoon handmatig maaien.

 

Kooimaaier Gardena accu

handgrasmaaier Gardena 380-li-ion


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com
en bij ToolMax

Model: Gardena 380 Li-ion accu
Prijs: vanaf € 435,-
Maaibreedte: 38 cm
Gazonoppvl: 500

Of toch een ander merk handgrasmaaier?

Er zijn namelijk nog meer uitstekende kwaliteits handgrasmaaiers. Bekijk dit artikel: ‘De beste handgrasmaaier – De Top 5‘.