Gardena Accu grasmaaier – de beste PowerMax | Mét reviews

Gardena heeft met de PowerMax Li 40 een fijne serie accu grasmaaier op de markt gebracht. Daarmee zul je met veel plezier je gras maaien… mits je op een paar punten let!

In ons vorige artikel over de beste accu grasmaaiers hebben we ook de Gardena PowerMax opgenomen. Die wordt namelijk door veel mensen erg goed gewaardeerd. Daarom gaan we in dit artikel nog wat specifieker in op de Gardena PowerMax.

Accumaaier PowerMax 32 onderzijdeDeze Gardena accu grasmaaier is namelijk in drie maaibreedtes leverbaar: 32, 37 en 41 cm. Maar die drie modellen verschillen in méér dan alleen de maaibreedte.

Gewicht van de Gardena accu grasmaaier

De twee smallere machines hebben een solide kunststof maaidek. Dat maakt ze makkelijk schoon te maken, maar vooral: lichter van gewicht en dus makkelijker te hanteren. Ze wegen (inclusief accu) respectievelijk 9,5 en 15 kilo.

Gardena Li 40/41 maaidekDe brede accu grasmaaier PowerMax 40/41 heeft daarentegen een robuust gecoat stalen dek.

Dat is natuurlijk veel sterker en duurzamer. Maar het maakt de machine ook een stuk zwaarder, namelijk 21,8 kilo (inclusief de accu). Dat til je niet zo gemakkelijk in en uit je berging. Iets om rekening mee te houden.

Gardena PowerMax 32 maaibladMooi maairesultaat

Alle drie de accu maaimachines snijden het gras mooi strak af, dankzij de scherpe en speciaal geharde messen.

Gardena grasmaaier graskammenDe lichtere machines zijn voorzien van graskammen die het gras aan de zijkant “naar binnen kammen” en daarmee het maaioppervlak iets vergroten.

De grote accumaaier PowerMax 41 heeft natuurlijk sowieso een bredere maaicirkel, maar hij maait ook iets buiten de wielen. Dus er blijven geen randjes gras staan naast muurtjes of opstaande borderranden.

Gardena grasmaaier 32 maaihoogte instellenMaaihoogte instellen

De maaihoogte is bij de kleine accu grasmaaier PowerMax 32 het makkelijkst in te stellen. Dat doe je met de zeer duidelijke oranje draaiknop. Je kunt kiezen uit 10 hoogtes.

Accumaaier Gardena PowerMax 37 maaihoogteDe middelste PowerMax 37 heeft een vierkante oranje ontgrendelknop. Als je die indrukt, kun je de machine eenvoudig op de gewenste hoogte duwen aan de grijze handgreep.

De oranje knop loslaten en de maaihoogte wordt weer vergrendeld. Lekker makkelijk en in 5 stappen.

Gardena Accu grasmaaier PowerMax-Li-40-41 maaihoogteDe maaihoogte van de grootste Gardena accu grasmaaier PowerMax Li 40/41 verstel je met een stevige hendel aan de zijkant van de maaimachine.

Je kunt uit 10 stappen kiezen tussen 2,5 en 7,5 cm. Dus je kunt de maaihoogte perfect afstemmen op de gewenste graslengte en het groeiseizoen.

Zo behoud je met de Gardena PowerMax het hele jaar door een prachtige, nette grasmat.

Ergonomisch verstelbare duwstang

Gardena PowerMax 32 beugel De duwstang van de drie machines verschilt om elke machine zo prettig mogelijk te kunnen bedienen. De PowerMax 40/32 heeft bijvoorbeeld twee eenvoudige grote knoppen voor je beide handen.

Gardena PowerMax 40 beugelDe twee grotere modellen hebben een omhoog gebogen stang. Dat maakt het lichter om de accu maaimachine te kantelen, of even op te wippen.

Bij alle drie de machines zijn de hoek en de lengte van de duwstang snel en goed op je lichaamslengte in te stellen.

Gardena PowerMax Li 40 displayAlleen de PowerMax 37 en de 41 zijn voorzien van een duidelijk LED display op de duwstang. Daarmee kun je de machine eenvoudig aan, uit, of op de Eco bespaarstand zetten.

En natuurlijk kun je er tijdens het maaien goed mee in de gaten houden hoeveel acculading je nog over hebt.

Let op het accu vermogen van de Gardena PowerMax!

Alle drie de maaimachines uit de PowerMax 40 serie worden zowel mét, als zonder accu verkocht.

Tip: Het kan voordelig zijn om de body los bij de ene webshop en de accu dan bij een andere aanbieder te kopen. Maar meestal is de set het voordeligst.

Accu voor Gardena BLi-40/160Accu voor Gardena BLi-40/100Maar of je nu een set van grasmaaier met accu koopt, of dat je de accu los aanschaft, let goed op de capaciteit.

De 40 Volt accu’s uit het Gardena Heartbeat systeem zijn er namelijk in meerdere versies. Met een capaciteit van 2,6 Ah of met 4,2 Ah.

Bij de kleinste PowerMax 32 wordt meestal de 2,6 Ah accu (type BLi-40/100) meegeleverd. Maar daarmee kun je – zelfs met deze kleinste maaier – maar zo’n 200 m² hoog gras maaien. Daarna zul je de batterij moeten opladen.

Gardena PowerMax accu 40VEr zijn echter ook Gardena 40 Volt accu’s met meer capaciteit verkrijgbaar. De BLI-40/160 van 4,2 Ah is wel duurder, maar daarmee kun je véél langer doorwerken (het opladen duurt dan trouwens ook wat langer).

Vooral de grote (en zwaardere) PowerMax 40/41 accu grasmaaier heeft echt een accu met meer capaciteit nodig. Dus koop je de set? Controleer dan of je de 4,2 Ah batterij meegeleverd krijgt!

Let vooral bij aanbiedingen extra goed op. Er kan een accu van mindere capaciteit bij zitten!

Praktijk ervaringen met de Gardena PowerMax

Gardena PowerMax 37 reviewEn wat vinden gebruikers van deze Gardena PowerMaxen?

Om te beginnen dat er aan een accu grasmaaier een nogal stevig prijskaartje zit. Maar dat je dat ook graag weer vergeet door al het gemak wat je ervoor terug krijgt.

Grasmaaien wordt namelijk weer leuk: nooit meer dat gehannes met een snoer!

Veel enthousiasme is er over het gebruiksgemak van de Gardena PowerMax. Alle knoppen zijn goed, duidelijk en vooral: eenvoudig te bedienen.

Meerdere gebruikers noemen als pluspunt dat deze Gardena accu grasmaaier weinig lawaai maakt.

Men vindt de accumaaier lekker wendbaar en moeiteloos te duwen. De machine heeft goed grip en rijdt lekker soepel dankzij de grote achterwielen.

Alle snippers in de opvangbak

Gardena PowerMax 37 opvangbakGebruikers zijn verder erg tevreden over de goede werking van de opvangbak.

Nieuw bij Gardena is namelijk het slimme Cut-and-Collect opvangsysteem. Daarbij wordt het gras extra versnipperd. En ook optimaal opgevangen, want een uitgekiende luchtstroom leidt álle snippers netjes – via de gesloten behuizing – de opvangbak in. En dat werkt inderdaad goed.

Door de extra versnippering past er bovendien méér gras in de opvangbak. Voordeel: je hoeft de opvangbak minder vaak te legen. En je groencontainer raakt minder snel vol!

Gebruikers geven aan dat de opvangbak prettig te legen is. Het handvat bovenop is goed geplaatst en de opvangbak is makkelijk los- en weer vast te klikken.

Gardena PowerMax 32 gebruikSmalle maaibreedte maakt wendbaar

Bij de kleine Gardena PowerMax Li 40/32 valt de maaibreedte van 32 cm na de aanschaf soms tegen. Men heeft zich niet gerealiseerd dat 32 cm ongeveer de grootte is van de lange zijde van een standaard vel A4 papier.

Maar die smalle maaibreedte maakt deze Gardena wel extra wendbaar. En dat is ideaal voor een kleiner gazonnetje, of op smalle stroken gras, of als je border veel bochten heeft.

En zo’n kleintje is natuurlijk erg gemakkelijk te dragen. Die haal je veel sneller even uit je berging!

Accumaaier Gardena PowerMax Li 40 detail Sommige gebruikers vinden de accu gebruiksduur van de Gardena accu grasmaaier tegenvallen. Dat is vooral bij het maaien van lang en hoog gras, want dat kost nu eenmaal meer vermogen. En vooral ook als ze een accu van 2,6 Ah in de machine hebben zitten.

Maar echt problematisch vindt men het niet. De accu is immers in circa 1,5 uur weer volledig opgeladen!

Tip: je kunt ook gewoon een tweede accu aanschaffen. Dan kun jij lekker door gaan met maaien terwijl de eerste opgeladen wordt!

Led display PowerMax 37Erg handig vindt men de goed geplaatste LED-indicator op de duwstang bij de Powermax 37 en de 41 die aangeeft hoe lang je nog kunt maaien.

Gardena Powermax 40/37 beste keuze

Beste Keuze Gardena accu grasmaaierDe beste keuze uit deze fijne serie Gardena accu grasmaaiers blijkt voor veel mensen de PowerMax li 40/37 te zijn (in combinatie met 4,2 Ah accu).

De PowerMax 40/37 heeft namelijk voor de meeste mensen voldoende capaciteit en is niet te groot en niet te klein. Het is een fijne lichtgewicht accu grasmaaier die weinig lawaai maakt.

De meeste gebruikers zijn er gewoon erg tevreden over. Ze vinden het een makkelijk te bedienen accumaaier voor de kleine tot middelgrote tuin met een oppervlak tot circa 400 m².

De Gardena PowerMax 40/37 is volgens veel gebruikers een aanrader!


Accu grasmaaier Gardena PowerMax Li-40-37

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com
of bij Alternate
en bij Coolblue

Gardena PowerMax li 40/37
Incl. accu: 40V – 4.2 Ah
Opvangbak 45 liter
Prijs: vanaf € 349,-
Maaibreedte: 37 cm
Gazonoppvl: 500 m2

Gardena accu grasmaaier PowerMax 40/37 in actie

De onderstaande YouTube video is geplaatst door een tevreden PowerMax gebruiker. Hij geeft een goede indruk van de werking en het geluid van de Gardena PowerMax 40/37.
Gardena PowerMax accu maaier op YouTube
.

Kleine accu grasmaaier? Gardena PowerMax li 40/32

Liever een kleine accu grasmaaier? Kies dan gerust voor de handzame PowerMax 40/32.

Lekker licht en wendbaar. Die pak je dus nog sneller uit je berging. En makkelijk te bedienen. Dus iedereen het hele jaar een prachtig maairesultaat.

Met deze PowerMax 40/32 maak je een klein gazon snel weer even netjes!


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Alternate

en bij Coolblue
of bij ToolMax
en bij Toppy
of bij Bol.com

Gardena PowerMax li 40/32
Incl. accu: 40V – 2.6 Ah
Opvangbak 30 liter
Prijs: vanaf € 289,-
Maaibreedte: 32 cm
Gazonoppvl: 300 m2

Alléén de body van de Gardena PowerMax li 40/32 (dus zonder accu):
bij Coolblue.

Gardena accu grasmaaier PowerMax li 40/41

Of heb je juist een groter gazon? En wil je snel klaar zijn met maaien? Dan kun je de royale maaibreedte van de Gardena PowerMax Li 40/41 goed gebruiken.

Robuuste accu grasmaaier die tegen een stootje kan. Daar heb je jarenlang plezier van!


Accu grasmaaier Gardena PowerMax Li-40-41


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Alternate

en bij Toolmax
en bij Bol.com
of bij Toppy.nl

Gardena PowerMax li 40/41
Incl. accu: 40V – 4.2 Ah
Opvangbak 50 liter
Prijs: vanaf € 456,-
Maaibreedte: 41 cm
Gazonoppvl: 450 m2

Alleen de body van de Gardena PowerMax li 40/41 (zonder accu):
Bij Coolblue en bol.com

Verwarrende productinformatie

Even opletten. Het feit dat de drie types Gardena PowerMax accu grasmaaier in meer dan alleen  maaibreedte verschillen, zorgt voor veel verwarring bij webshops. De specificaties en de foto’s worden bijvoorbeeld door elkaar heen gebruikt.

En de PowerMax 40 wordt ook wel PowerMax 36 genoemd. Het voltage van de motor is onbelast namelijk 40 Volt, maar met belasting – dus maaiend – 36 Volt.

Gardena accu grasmaaiers PowerMax li

Controleer dan de fabrikantcodes maar. Die zijn voor de types 32, de 37 en de 41 respectievelijk 05033, 05038 en 05042.

Staat er -20 achter de code dan wordt de grasmaaier als set met accu geleverd. Staat er -55 achter dan gaat het alleen om de body, dus zonder accu.

Dus bijvoorbeeld de PowerMax li 40/32 heeft als fabrikantcode 05033-20. De body zonder accu heeft de code 05033-55.

Ander merk accu grasmaaier?

Er zijn meer merken die uitstekende accu grasmaaiers maken. Bekijk bijvoorbeeld de vier kanjers in ons artikel ‘De Top 4 – beste accu grasmaaier‘.