De Top 7 – Beste elektrische grasmaaier | Mét reviews

Als je een wat groter gazon hebt, dan zoek je een sterke, degelijke elektrische grasmaaier. Eéntje die zo’n oppervlakte efficiënt maait. En verder gewoon probleemloos en netjes zijn werk doet. Maar voor welke elektrische grasmaaier moet je dan kiezen? 

We hebben het voor je uitgezocht. We bekeken alle elektrische grasmaaiers met minstens 1.500 Watt vermogen en minimaal 38 cm maaibreedte. Want die zijn geschikt voor een wat groter gazon van zo’n 500 tot 1.000 m². (Heb je een kleiner gazon? Bekijk dan het artikel ‘Beste kleine elektrische maaimachines‘.)

Maar we bekeken niet alleen de prijs, de specificaties en de degelijkheid van deze grasmaaiers. Want misschien nog wel belangrijker is hoe de elektrische grasmaaier in de praktijk bevalt.

Wat vonden gebruikers van het maairesultaat? Van de gebruiksvriendelijkheid? Van de wendbaarheid en het geluid? Was hij compact op te bergen? Had de grasmaaier nog negatieve punten in hun ogen?

In dit artikel vind je de 7 elektrische grasmaaiers die door gebruikers als beste worden beoordeeld. Verderop bespreken we bij elk van deze grasmaaiers. Maar dit bleek in het kort de Top 7 – Beste elektrische grasmaaier van 2022:

De Top 7 – Beste elektrische grasmaaier:

 1. De sterkste elektrische maaier:
  Black&Decker LM2000-QS, zie review
 2. Stil, zelfrijdend én mulchfunctie:
  Makita ELM 4621, zie review
 3. De meest praktische & stille elektrische grasmaaier:
  Bosch Advanced Rotak 650, zie review
 4. De meest gebruiksvriendelijke maaier:
  Gardena PowerMax 42, zie review
 5. Lichtgewicht elektrische grasmaaier:
  Stiga Combi 44E, zie review
 6. Meest degelijke mulchmaaier:
  Wolf Garten A 400 E, zie review
 7. De meest ergonomische maaier:
  Stihl RME 443, zie review

1. De sterkste en wendbaar: Black&Decker LM2000-QS

De LM2000 is een goed gewaardeerde, zeer sterke en comfortabele elektrische grasmaaier van Black&Decker. Hij maait licht en is goed wendbaar, dankzij de grote achterwielen. Bijzonder geschikt voor het grotere werk, lekker veel power (2.000 Watt) en lekker veel maaibreedte (48cm). In een mum van tijd heb je je grote gazon ermee gedaan.

Sterke elektrische grasmaaier Black&Decker LM2000QSGebruikers oordelen dat hij een zeer goede “wegligging”op het gras heeft, omdat hij iets zwaarder is. Hij maait daardoor mooi vlak en regelmatig en kan ook uitstekend lekker kort maaien.

Wel een aandachtspunt. Omdat deze elektrische maaier met 2.000 Watt de meest krachtige is, is hij met 98 dB ook de meest luidruchtige.

Maar voor zo’n grote elektrische grasmaaier is de Black&Decker wel érg aantrekkelijk geprijsd.

Elektrische grasmaaier mét mulchfunctie

5035048656594Nog een pluspunt: er zit een royale opvangbak bij, maar deze elektrische grasmaaier kan ook prima mulchen. Door het maaisel klein te versnipperen, hoef je het niet op te ruimen.

De beugel is goed in te klappen, waardoor de machine zich heel compact op laat bergen, bijvoorbeeld voor transport in de auto, of in de berging.

De Black & Decker LM2000 blijkt een uitstekende, degelijke maaimachine. Hij krijgt van gebruikers een 9,3!

Sterke Elektrische grasmaaier Black Decker LM2000

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij bol.com
en bij Alternate
of bij Blokker Online

Black&Decker LM2000-QS
Vermogen: 2.000 watt
Opvangbak 50 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf € 229,-
Maaibreedte: 48 cm
Gazonoppvl: 1.000 m²

2. Stilste elektrische grasmaaier Makita ELM 4621

0088381859196De Makita ELM4621 is een ook zo’n fijne, sterke elektrische grasmaaier waar veel gebruikers erg enthousiast over zijn. Maar dit is met 84 dB een van de stillere elektrische grasmaaiers, wat natuurlijk erg aangenaam is.

Deze elektrische Makita grasmaaier is degelijk gebouwd en heeft een robuust stalen maaidek. Dus die kan tegen een stootje.

Hij rijdt lekker stabiel over het gras, zodat je een mooi vlak maairesultaat krijgt. De opvangbak is groot en handig en de grasopvang uitstekend.

Zelfrijdende elektrische mulchmaaier

Maar deze grasmaaier van Makita kan ook mulchen. Dus je hoeft de opvangbak niet te gebruiken en géén maaisel op te ruimen. Je kunt alle snippers gewoon laten liggen, want ze verteren als meststof voor het gazon.

Erg groot pluspunt van deze Makita grasmaaier: hij rijdt vanzelf met een gangetje van 3,6 km/uur! Dus je hoeft niet te duwen. Je wandelt er achter aan en hoeft alleen wat bij te sturen. Deze elektrische grasmaaier doet al het werk.

elektrische grasmaaier Makita ELM4121 maaihoogteDe maaihoogte van deze mulchmaaier laat zich in 7 stappen verstellen van 2 tot 7,5 cm. En dat gaat heel gemakkelijk met een centrale hendel.

De Makita ELM4612 is goed wendbaar door de grote achterwielen.

Gebruikers vinden de Makita ELM4621 een prachtige kwaliteitsmachine, die een ruime 9 scoort!

Zelftrekkende elektrische grasmaaier Makita ELM4621

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Mtools
of bij bol.com
en bij Alternate
en bij Coolblue

Makita ELM 4621
Vermogen: 1.800 watt
Opvangbak 60 liter
Mét mulchfunctie
+ Zelfrijdend
Prijs: vanaf € 350,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.000 m²

Makita 0088381859158Goede varianten van deze elektrische Makita

Voor het iets kleinere gazon tot 600 m² noemen we de Makita ELM 4121. Want dit is eveneens een goed gewaardeerde elektrische grasmaaier.

Deze Makita 4121 is met 41 cm maaibreedte wat kleiner en de motor is iets minder krachtig. Hij kan wél mulchen, maar is niet zelfrijdend.

Je vindt de ELM 4121 bij: Gereedschapcentrum, bij Coolblue en bij bol.com

Makita 0088381859134Of de Makita ELM4120 zonder mulchfunctie?

Aantrekkelijker geprijsd is de Makita ELM 4120. Die is wat specificaties betreft vrijwel identiek aan de bovenstaande 4121. Maar de 4120 heeft géén mulchfunctie.

Natuurlijk is hij wél voorzien van een goede en royale opvangbak. Dus sowieso krijg je een gazon tot 500 m² wel even snel en netjes met deze Makita gemaaid.

Je vindt de Makita ELM 4120 bij: Coolblue, bij Toolmax, bij Mtools en bij Bol.com

3. Meest praktische elektrische grasmaaier: Bosch Advanced Rotak 650

Bosch ProSilenceWat het meest opvalt van deze fijne elektrische Bosch grasmaaier? Dat hij – net als de Makita hierboven – niet zo opvalt. Want ook dit is een relatief stille grasmaaier (88 dB).

Dankzij de innovatieve ProSilence-technologie heeft Bosch ervoor gezorgd dat het geluid niet alleen zachter en gedempter klinkt, maar het klinkt ook wat lager en daardoor minder snerpend.

Je buren zullen daar in ieder geval erg blij mee zijn. Maar als je telkens een grotere oppervlakte moet maaien, is het ook veel aangenamer voor jezelf.

Mooi en handige elektrische grasmaaier

Gebruikers vinden de Bosch AdvancedRotak een praktische en mooi vormgegeven maaier, met een fijne royale maaibreedte.

Het verhogen of verlagen van de maaihoogte met de knop boven op de machine blijkt makkelijk om te doen.

Bosch opvouwbare opvangDe machine kan bovendien ná gebruik heel handig worden opgeklapt. En zelfs de grasopvangbak kan worden opgevouwen. Dat scheelt bergruimte als de grasmaaier niet in gebruik is.

Sowieso vindt men het handvat op de bovenkant van deze Bosch grasmaaier een uitkomst. Want daarmee kun je de maaier handig verplaatsen of wegzetten in de berging.

Bosch opvouwenPrettig te manoeuvreren

Het sturen met het “fietsstuur” is een stuk prettiger voor je polsen dan een gewoon rechte duwstang. Dat merk je vooral op een groter gazon, als je wat langer aan het maaien en manoeuvreren bent.

Het maairesultaat is verder keurig netjes. Maaihoogte van 25 tot 80 mm, dus hij kan ook lekker hoog. En de grasmaaier heeft genoeg vermogen om zelfs zonder veel moeite door behoorlijk hoog gras heen te komen.

Kritiek hebben gebruikers vooral op de handleiding. Die is gewoon onduidelijk en niet praktisch. Als je wilt weten hoe je bijvoorbeeld de duwhandel op hoogte instelt, kun je dat beter op YouTube opzoeken. Daar staan duidelijke filmpjes:

Even opletten op het multi-mulch inzetstuk

Nog een tip. Om te kunnen mulchen heeft de Bosch Advanced Rotak een inzetstuk nodig. Voor een groter gazon is dat mulchen een aanrader, want het scheelt je een hoop grasmaaisel opruimen. Je kunt de snippertjes gewoon laten liggen, want die verteren als mest voor je gazon.

Bosch Multi Mulch inzetstuk - F016800305Maar de specificaties in webshops zijn niet altijd even duidelijk. Let dus op of je het inzetstuk erbij krijgt.

De Advanced Rotak 690 wordt in principe inclusief dat multi-mulch inzetstuk geleverd.

De Advanced Rotak 650 heeft dat inzetstuk níet standaard erbij. Maar het is wel los te koop. Zie onder meer Bosch multi mulch inzetstuk bij Toolmax.

Elektrische grasmaaier Bosch Advanced Rotak 650

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

en bij Toolmax
of de 650 bij Gereedschapcentrum
of de 650 bij Coolblue

Bosch Advanced Rotak 690
Vermogen: 1.700 watt
Opvangbak 50 liter
Prijs: vanaf € 279,-
Maaibreedte: 40 cm
Gazonoppvl: 500 m²

Varianten van de Bosch Advanced Rotak 690/650

Tip: voor tuinen tot 625 m² is de nog wat bredere Bosch Advanced Rotak 750 geschikter. Met zijn 45 cm maaibreedte ben je dan sneller klaar. Maar die is dan weer niet leverbaar met het multimulch inzetstuk.

De smallere variant van 36 cm kan wél mulchen, zie smallere Bosch Universal Rotak 490 bij Toolmax.

Coolblue heeft alleen de niet-mulchende elektrische Bosch Grasmaaiers op voorraad en daarnaast de mulchende accu variant van de Bosch Advanced Rotak 690.


4. Gebruiksvriendelijke elektrische Gardena PowerMax 42

Elektrische grasmaaier Gardena-powermax37Het kwaliteitsmerk Gardena biedt zijn fans natuurlijk ook een prettige maaier op elektriciteit. Zo is er voor de gazons tot 550 m² de Gardena PowerMax 42; een maaier met een fraai, modern en gebruiksvriendelijk design.

Gebruikers vinden dit een doordachte elektrische grasmaaier die een 9 scoort. De bediening van deze Gardena is eenvoudig en de grasmaaier doet dan moeiteloos wat hij moet doen. Hij maait goed en en ook heel netjes langs de randen.

Bovendien is deze elektrische grasmaaier met zijn 1.800 Watt krachtig genoeg om korte metten te maken met wat hoger onkruid. Omdat de Gardena Powermax zo’n krachtige motor heeft, is het geluidsniveau van deze elektrische grasmaaier met 96 dB wel aan de hoge kant, maar het wordt niet als storend ervaren.

Gardena Powermax 42 handvatHet ergodynamische design bevalt verder erg goed. Deze Gardena is niet te zwaar en voldoende wendbaar en is daardoor een makkelijk te duwen elektrische maaier. Het brede handvat voelt prettig aan. De duwstang is telescopisch in hoogte te verstellen.

De opvangbak van 45 l is voor zo’n brede grasmaaier niet heel erg royaal. Wel handig is het zichtvenster waar je kunt zien wanneer de opvangbak geleegd dient te worden.

Gardena met mulchfunctie

Maar waarschijnlijk zul je de opvangbak niet vaak gebruiken. Want ook heel fijn: de Gardena Powermax kan mulchen!

Gardena PowerMax 37 maaihoogteOmdat je het maaisel heel klein kunt versnipperen hoef je het niet op te vangen. Dus hoef je na het maaien geen grasresten meer op te ruimen en dat bespaart veel tijd. En je groencontainer blijft ook veel leger.

De maaihoogte is volgens de handleiding centraal instelbaar in 5 stappen van 2 tot 6 cm. Dat doe je heel simpel met je duim op de vierkante ontgrendelknop. Vervolgens duw je de Gardena op de gewenste hoogte. Daarna laat je de knop weer los.

Maar die laagste maaistand blijkt in de praktijk hoger dan 2 cm te zijn. Hou je van een zeer kort geschoren grasmat, dan is deze elektrische grasmaaier mogelijk wat minder geschikt voor je. Bekijk dan bijvoorbeeld de eerder genoemde Makita ELM 4621.

Maar verder: de Gardena PowerMax is een goede en gebruiksvriendelijke elektrische grasmaaier van een betrouwbaar merk.

Beste elektrische grasmaaier Gardena-powermax37

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij bol.com
of bij Alternate
of bij Warentuin
en bij Frank.nl

Gardena Powermax 42E
Vermogen: 1.800 watt
Opvangbak 45 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf € 275,-
Maaibreedte: 42 cm
Gazonoppvl: 425

Varianten van de elektrische Gardena PowerMax 42

Tip: Heb je een kleiner gazon, bijvoorbeeld 200, 300 of 450 m²? Dan heb je meer plezier van de Gardena PowerMax 32, PowerMax 34 of de PowerMax 37.

Vooral de elektrische Gardena PowerMax 37 is goed verkrijgbaar en vind je onder meer
bij Tuinland, bij ToolMax, bij Bol.com, bij Alternate en bij Coolblue.


5. Lichtgewicht elektrische grasmaaier Stiga Combi 44E

elektrische grasmaaier StigaNatuurlijk staat er ook een Stiga in deze lijst van beste elektrische grasmaaiers. Want deze moderne Stiga Combi 44E maait lekker probleemloos. Dankzij de krachtige 1.800 watt motor gaat hij zelfs gemakkelijk door vrij hoog gras heen.

Wat deze grasmaaier ook in deze lijst brengt is onder meer de uitstekende mulchfunctie. Door het gras te versnipperen, hoef je immers geen gras te verzamelen en geen zakken te legen.

Zeker bij een groter gazon scheelt dat zoveel tijd!

Lichtgewicht en degelijke maaier

Deze elektrische grasmaaier is wat aantrekkelijker geprijsd, maar is verder wél van degelijke materialen gemaakt. Zo is hij bijvoorbeeld voorzien van een stevige en royale opvangbak van 50 liter.

elektrische grasmaaier Stiga Combi 44Nog een pluspunt: deze elektrische Stiga maaier is lekker compact en weegt maar 14 kilo. Dus die haal je makkelijk even in en uit je berging.

Gebruikers vinden de Stiga grasmaaiers eenvoudig te bedienen. De maaihoogte is met een degelijke hendel centraal te verstellen in 6 stappen van 2,5 tot 7,5 cm.

De maaier ligt verder mooi stabiel en dat maakt het maairesultaat egaal en netjes. Hij maait ook de grasrandjes buiten de wielen mee.

De maaibreedte is 42 cm en dat maakt hem geschikt voor de grotere gazons tot zo’n 600 m².

elektrische grasmaaier Stiga-Combi 44EEn na gebruik? Dan kun je hem mooi compact opbergen.

Enig nadeel: hij is wat moeilijker verkrijgbaar.

Het werken is met deze lichtgewicht elektrische Stiga grasmaaier een lekker ontspannen bezigheid.

Stiga-Combi 44E

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij bol.com
of bij Coolblue
en bij Gereedschapcentrum

Stiga Combi 44E
Vermogen: 1.800 watt
Opvangbak 50 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf € 239,-
Maaibreedte: 42 cm
Gazonoppvl: 600 m²

6. Meest degelijke elektrische maaier: Wolf Garten A 400 E

Elektrische grasmaaier Wolf Garten-a400e-detail2Dit is een geliefde elektrische grasmaaier voor de echte fans van Wolf Garten. Je voelt dat het een stevige maaier is die met zijn forse wielen makkelijk over het gazon rijdt.

Hij maait super, óók op wat meer geaccidenteerd terrein en met relatief hoog gras. Daar zorgt de krachtige motor met zijn 1.800 Watt wel voor.

Men vindt deze elektrische Wolf Garten grasmaaier zeer eenvoudig in elkaar te zetten en de grasopvang werkt goed. Maar ook de mulching mode werkt prima.

Elektrische grasmaaier Beste koop WolfGarten a400e-detailHij is met 18 kg niet een van de lichtste elektrische grasmaaiers, maar hij is zeker niet zo zwaar als een benzinemaaier.

Bovendien manoeuvreert deze Wolf Garten gemakkelijk door de grote wielen en is ook het geluid heel aanvaardbaar.

De maaihoogte is handig centraal te verstellen in 6 stappen van 2,5 tot 7,5 cm. De schaalverdeling is daarbij trouwens lekker duidelijk af te lezen.

Tip: De Wolf Garten A 400E is op het moment het goedkoopst bij bol.com en bij Gereedschapcentrum.

Gebruikers vinden de Wolf Garten A 400e gewoon een goede, degelijke elektrische grasmaaier voor gazons tot 500 m².

Elektrische grasmaaier WolfGarten-a400e

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Welkoop

en bij bol.com
en bij Coolblue
of bij Haxo.nl
en bij Gereedschapcentrum

Wolf Garten a400e
Vermogen: 1.800 watt
Opvangbak 45 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: ± € 200,-
Maaibreedte: 40 cm
Gazonoppvl: 500

7. De meest ergonomische: Stihl grasmaaier RME 443 C

Stihl rme 433Veel mensen zouden niet snel aan een Stihl grasmaaier denken, maar Stihl timmert aan de weg in de particuliere markt. Dus vind je deze prima elektrische grasmaaier RME 443 C van Stihl in de Top 7.

Feit is dat dit kwaliteitsmerk veruit favoriet is bij gemeentes en professionals in tuinonderhoud. En dat is niet voor niets. De tuinmachines van Stihl zitten ergonomisch altijd goed in elkaar en zijn goed bestand tegen langdurig gebruik in de buitenlucht.

Dat zie je ook terug in deze elektrische grasmaaier RME 443. Met zijn royale maaibreedte van 41 cm is deze Stihl een erg fijne elektrische grasmaaier voor gazons tot zo’n 600 m².

Stihl grasmaaier RME 443 motorBetrouwbare elektromotor

Die kwaliteit zie je ten eerste terug in de stille, sterke en betrouwbare elektromotor die onder de witte kap verstopt zit.

En de kwaliteit zie je ook terug aan de sterke behuizing van deze elektromaaier. Deze is van een zeer degelijke kunststof die goed bestand is tegen schokken en tegen de hitte en de UV-stralen in langdurig fel zonlicht.

Stihl grasmaaier RME-443 maaimesEfficiënter maaien met windvleugelmessen

Bovendien kan de RME 443 erg efficiënt maaien en opvangen. Het speciaal gevormde maaimes wekt tijdens het maaien namelijk een krachtige luchtstroom op. Die luchtstroom blaast het gras voor het afsnijden eerst rechtop. Vervolgens wordt het gras na het snijden efficiënt naar de ruime opvangbox geblazen via een uitgekiend geleidingssysteem.

Zo ontsnapt er vrijwel geen grassnipper en wordt de opvangbox altijd optimaal gevuld. Het legen gaat vervolgens erg vlot, want je kunt de box helemaal openklappen. De maaihoogte is secuur in 6 stappen in te stellen van 2,5 tot 7,5 cm.

Comfort variant Stihl RME 433 CErgonomisch sturen met de Comfort versie RME 443 C

Het is een plezier om met deze elektrische grasmaaier te maaien, want de stevige wielen lopen licht en hebben een goede tractie en richtingsstabiliteit.

De comfort-variant van deze Stihl (de RME 443 C) heeft als voordeel dat hij makkelijker met één hand stuurt, vriendelijker voor je polsen is en óók dat je de opvangbak makkelijker kunt bereiken om te legen.

Stihl rme 433 opbergenDe duwstang van beide varianten laat zich met snelsluitingen precies op jouw hoogte in stellen en is ook makkelijk weg te klappen voor het opbergen.

Je werkt lekker comfortabel met de elektrische Stihl grasmaaier RME 443 C.


Stihl RME 443

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

of bij bol.com
en bij bol.com

Stihl RME 443
Vermogen: 1.500 watt
Opvangbak: 55 liter
Prijs: vanaf € 315,-
Maaibreedte: 41 cm
Gazonoppvl: 525 m²

Of toch een accu grasmaaier?

Ook voor de grotere gazons zijn er tegenwoordig accu grasmaaiers. Geen gehannes met verlengsnoeren meer; accu’s erin een gáán!

De beste accu grasmaaiers vind je in het artikel ‘Beste accumaaiers 2022‘.

Goede verlengkabel!

Verlengkabel brennenstuhlMag bij een elektrische grasmaaier niet ontbreken: een degelijke verlengkabel.

Deze vinylkabel van goede kwaliteit is 25 meter lang, lekker flexibel, geaard en spatwaterdicht. IP20 gecertificeerd

De kleur valt in het gras goed op!

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij Bol.

Model: Brennenstuhl 25 m
Prijs vanaf € 45,-

Wat is een goede elektrische grasmaaier?

Voor het grotere werk is de LM2000 een goede elektrische grasmaaier. Deze heeft lekker veel power (2.000 Watt) en veel maaibreedte (48cm). Hij maait mooi vlak en kan ook uitstekend goed kort maaien. De grote achterwielen maken hem daarbij extra wendbaar.

Welke elektrische grasmaaier is gebruiksvriendelijk?

Op 4 staat een gebruiksvriendelijke elektrische grasmaaier: de bediening is eenvoudig. De maaier is niet zwaar, dus lekker wendbaar en makkelijk te duwen. Het brede handvat voelt prettig aan. De duwstang is simpel in hoogte te verstellen.

Welke elektrische grasmaaier kun je compact opbergen?

De Black & Decker heeft een opvangbak en duwbeugel die geheel zijn in te klappen. Daardoor laat deze machine zich heel compact opbergen, bijvoorbeeld voor transport in de auto.

Wat is een goede verlengkabel voor een elektrische grasmaaier?

Een degelijke verlengkabel voor je elektrische grasmaaier is van een goede kwaliteit vinyl, is spatwaterdicht, lekker flexibel en natuurlijk geaard. En minstens IP20 gecertificeerd. IP-waarden geven aan in welke mate de kabel beschermd is tegen schade van buitenaf.