Beste elektrische grasmaaier – Top 6

Een elektrische grasmaaier is compact, makkelijk in onderhoud en prettig geprijsd. En elektrische grasmaaiers zijn ook héél erg krachtig. Niet voor niets blijven elektrische grasmaaiers dus populair.

Dit zijn de elektrische grasmaaiers die als beste worden beoordeeld door gebruikers voor een gazon groter dan 250 m².

(Heb je een kleiner gazon? Bekijk dan de Top 5 Beste kleine elektrische grasmaaiers.)

Dit is de Top 6 – Beste elektrische grasmaaier:

  1. Mét mulchfunctie: Zelfrijdende elektrische grasmaaier Stiga Combi 48ES;
  2. Sterke elektrische grasmaaier Makita ELM 4120;
  3. Grote elektrische grasmaaier Gardena PowerMax 37;
  4. Mét mulchfunctie: grote elektrische grasmaaier Wolf Garten A 400 E;
  5. Elektrische mulchmaaier voor de grote tuin Einhell GE-EM 1843.
  6. Sterke elektrische grasmaaimachine Black&Decker LM2000-QS;

We bespreken van elk van deze elektrische grasmaaiers de beoordeling en de ervaringen die gebruikers ermee hebben.

1. Zelfrijdende elektrische grasmaaier Stiga Combi 48ES

Bovenaan deze lijst van beste elektrische grasmaaiers staat de Stiga Combi 48ES. Laat je het werken in de tuin gewoon graag aan een machine over? Dan is deze sterke maaimachine een aanrader. Helemaal als je gazon wat glooiingen heeft.

Want deze elektrische Stiga grasmaaier is een zelftrekker: hij heeft vierwielaandrijving. Je hoeft dus niet te duwen. Alleen wat bijsturen.

Zijn krachtige 1.800 watt motor zorgt er verder voor dat deze elektrische grasmaaier moeiteloos maait en ook gemakkelijk door vrij hoog gras heen gaat.

Wat deze grasmaaier ook bovenin de lijst brengt is de uitstekende mulchfunctie. Door het versnipperen, hoef je geen gras te verzamelen en geen zakken te legen. Zeker bij een groter gazon scheelt dat zoveel tijd!

Deze elektrische maaimachine is verder van degelijke materialen gemaakt en heeft een sterk, stalen chassis.

Gebruikers vinden de Stiga grasmaaiers eenvoudig te bedienen. De maaihoogte is met een degelijke hendel centraal te verstellen in 5 stappen van 2,7 tot 8 cm. Het maaibeeld is keurig. Door zijn hogere gewicht ligt hij erg stabiel en dat maakt het maairesultaat mooi egaal. Hij maait ook de grasrandjes buiten de wielen mee.

En na gebruik? Dan kun je hem lekker compact opbergen!

Het werken wordt met deze automatisch rijdende elektrische grasmaaier van Stiga een lekker ontspannende bezigheid. Een aanrader voor het grotere gazon, dus!

NB. Op de site van Welkoop staat in de tekst dat dit een duwmaaier is. Maar in de specificaties zie je dat hij wel degelijk wielaandrijving heeft.

zelftrekkende elektrische grasmaaier stiga-combi-48ES

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Welkoop

Model: Stiga Combi 48ES
Vermogen: 1.800 watt
Opvangbak 60 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: Vanaf € 389,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.000 m²

Tip: Vind je de aandrijving niet zo nodig, bekijk de Stiga Combi 48E dan eens. Een grasmaaier met dezelfde kwaliteiten, maar geen vierwielaandrijving. En dus nog wat gunstiger geprijsd!

2. Sterke elektrische grasmaaier Makita ELM 4120

Stoere sterke grasmaaier van degelijk materiaal. Mooi model, rijdt vlot en stabiel en is goed wendbaar door de grote wielen. Dit is een van de stilste grotere grasmaaiers.

Beste Elektrische grasmaaier Makita ELM4110Door zijn duurzame stalen maaidek is deze elektrische grasmaaier wat zwaarder dan de maaiers van kunststof, maar hij rijdt daardoor erg stabiel over het gras, zodat je een veel vlakker maairesultaat krijgt. Bovendien staat deze grasmachine stevig, óók met een volle opvangbak. De opvangbak is groot en handig en de grasopvang uitstekend.

Aandachtspunt: je hebt 5 verschillende hoogtes om in te stellen maar deze zijn wat aan de hoge kant. Maai jij je gras altijd zeer kort, dan is deze maaimachine mogelijk wat minder geschikt voor jou. De maaihoogte is echter wel heel gemakkelijk en centraal in te stellen.

Gebruikers vinden de Makita ELM4120 een prachtige kwaliteitsmachine, die een ruime 9 scoort!

Elektrische grasmaaier Makita-ELM4110

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

Model: Makita ELM 4120
Vermogen: 1.600 watt
Opvangbak 50 liter
Prijs: vanaf € 169,-
Maaibreedte: 41 cm
Gazonoppvl: 500 m²

Tip: Je kunt ook kiezen voor de Makita ELM 4612; iets krachtiger (1800 watt) en breder (46cm). Geschikt voor gazons tot 800 m2. Bij Gereedschapcentrum

3. Elektrische maaimachine Gardena PowerMax 37

Elektrische grasmaaier Gardena-powermax37De Gardena PowerMax is een fijne elektrische grasmaaier voor gazons tot 250 m2. De PowerMax heeft een modern, krachtig en dynamisch design. Gebruikers vinden dit een doordachte elektrische grasmaaier die een 9 scoort. Hij doet wat hij moet doen. Hij maait goed en en ook heel goed langs de randen.

Bovendien is deze elektrische grasmaaier krachtig genoeg om korte metten te maken met wat hoger onkruid. Hij heeft een motor met groot vermogen, grote doortrekkracht en krachtige overbrenging. Toch is deze elektrische maaier niet te zwaar en makkelijk te handelen en te duwen.

Het ergodynamische design bevalt goed. De duwstang is telescopisch in hoogte te verstellen. De opvangbak is lekker royaal. Handig is het zichtvenster waar je kunt zien wanneer de opvangbak geleegd dient te worden.

Maar ook heel fijn: deze elektrische grasmaaier kan mulchen! Door het maaisel te versnipperen hoef je het gras niet op te vangen. En hoef je na het maaien geen gras meer op te ruimen en dat bespaart tijd.

Het geluidsniveau is wat aan de hoge kant, maar wordt niet als storend ervaren.

De maaihoogte is centraal instelbaar in 5 stappen van 2 tot 6 cm. De laagste maaistand blijkt in de praktijk hoger dan 2 cm te zijn. Hou je van een zeer kort geschoren grasmat, dan is deze elektrische grasmaaier mogelijk wat minder geschikt voor je.

Maar verder: dit is een fijne, comfortabele elektrische grasmaaier van een betrouwbaar merk!

Beste elektrische grasmaaier Gardena-powermax37

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

Model: Gardena Powermax 37E
Vermogen: 1.600 watt
Opvangbak 45 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf € 179,-
Maaibreedte: 37 cm
Gazonoppvl: 250


4. Elektrische mulchmaaier: Wolf Garten A 400 E

Elektrische grasmaaier WolfGarten-a400e-detail2Deze elektrische grasmaaier wordt door veel tevreden gebruikers een fantastische maaier gevonden.

Hij maait super, óók op wat meer geaccidenteerd terrein en met relatief hoog gras. Daar zorgt de krachtige motor wel voor.

Deze grasmaaier is zeer eenvoudig in elkaar te zetten en werkt goed met grasopvang. Maar ook de mulching mode werkt uitstekend.

Elektrische grasmaaier Beste koop WolfGarten a400e-detailJe hebt weinig fysieke kracht nodig om hem te bedienen. Hij is niet zo zwaar, manoeuvreert gemakkelijk door de grote wielen en het geluid is heel aanvaardbaar.

De maaihoogte is makkelijk centraal te verstellen in 6 stappen van 2,5 tot 7,5 cm.

Gebruikers oordelen dat de Wolf Garten A 400e een goede elektrische grasmaaier is voor gazons tot 500 m2, tegen een zeer betaalbare prijs!

Elektrische grasmaaier WolfGarten-a400e

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij Haxo.nl

Model: Wolf Garten a400e
Vermogen: 1.800 watt
Opvangbak 45 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: ± € 270,-
Maaibreedte: 40 cm
Gazonoppvl: 500


4. Elektrische grasmaaier Einhell GE-EM 1843 HWM

Met zijn krachtige inductiemotor (1.800 watt) en hoog koppel maakt deze elektromaaier van Einhell snel en effectief korte metten met hoog gras en weerbarstig onkruid. Ook door zijn werkbreedte van 43 cm is hij uitermate geschikt voor gebruik op middel grote en grote gazons tot 800 m2.

De opvangbak is royaal (63 liter) , maar deze elektrische grasmaaier is ook voorzien van een mulchfunctie, dus dan hoef je niets op te vangen en op te ruimen.

Hij blijkt prettig voor te duwen en te manoeuvreren dankzij de grote achterwielen. De duwboom is inklapbaar en in hoogte verstelbaar. Voorzien van een handig draagvat bovenop de machine voor easy transport.

Elektrische grasmaaier einhell

Ook de robuuste centrale maaihoogte verstelling in 6 stappen van 2,5 tot 7,5 cm bevalt goed.

Deze elektrische grasmaaier uit de rode Expert serie van Einhell is zelfs geschikt voor professioneel gebruik.

De Einhell GE-EM 1843 HWM is een prima en krachtige elektrische grasmaaier, met bovendien een gelikt ontwerp!

elektrische grasmaaier beste koop einhell-ge-em-1843

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com
en bij Haxo

Model: Einhell GE EM 1843
Vermogen: 1.800 watt
Opvangbak: 63 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf € 210,-
Maaibreedte: 43 cm
Gazonoppvl: 800

6. Kracht en wendbaarheid: de Black&Decker LM2000-QS

Zeer krachtige en comfortabele elektrische grasmaaier die licht maait en goed wendbaar is. Bijzonder geschikt voor het grotere werk, lekker veel power en lekker veel maaibreedte. In een mum van tijd heb je je grote gazon gedaan.

Beste elektrische grasmaaier Black&Decker LM2000QSGebruikers oordelen dat hij een zeer goede “wegligging”op het gras heeft, omdat hij iets zwaarder is. Hij maait daardoor mooi vlak en regelmatig en kan ook uitstekend lekker kort maaien.

Er zit een royale opvangbak bij, maar deze elektrische grasmaaier kan ook prima mulchen. Door het maaisel klein te versnipperen, hoef je het niet op te ruimen.

De beugel is goed in te klappen, waardoor de machine zich heel compact op laat bergen, bijvoorbeeld voor transport in de auto.

Conclusie: deze Black & Decker blijkt een uitstekende, degelijke machine van een goed merk voor jarenlang probleemloos maaien!

Elektrische grasmaaier Black-&-Decker-LM2000-QS

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij bol.com

Model: Black&Decker LM2000-QS
Vermogen: 2.000 watt
Opvangbak 50 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf € 245,-
Maaibreedte: 48 cm
Gazonoppvl: 1.000 m²

Elektrische grasmaaier voor de kleine tuin?

De beste elektrische grasmaaiers voor het kleine gazon
vindt je in ons artikel Top 5 – Beste kleine Elektrische grasmaaier!
(gazons van 50 – 250 m²)

 

Goede verlengkabel!

Verlengkabel brennenstuhlMag bij een elektrische grasmaaier niet ontbreken: een degelijke verlengkabel.

Deze vinylkabel van goede kwaliteit is 25 meter lang, lekker flexibel, geaard en spatwaterdicht. IP20 gecertificeerd

De kleur valt in het gras goed op!

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

Model: Brennenstuhl 25 m
Prijs vanaf € 35,-