Beste elektrische grasmaaier – Top 6 | Goed gekozen

Een elektrische grasmaaier is compact, makkelijk in onderhoud en prettig geprijsd. En elektrische grasmaaiers zijn ook héél erg krachtig. Niet voor niets blijven elektrische grasmaaiers dus populair.

Dit zijn de elektrische grasmaaiers die als beste worden beoordeeld door gebruikers voor een gazon van méér dan 250 m².

(Heb je een kleiner gazon? Bekijk dan de Top 5 Beste kleine elektrische grasmaaiers.)

Dit is de Top 6 – Beste elektrische grasmaaier:

  1. Sterke elektrische grasmaaier Black&Decker LM2000-QS;
  2. Prima elektrische grasmaaier Stiga Combi 48E;
  3. Mét mulchfunctie: Makita ELM 4121;
  4. Een échte STIHL grasmaaier: RME 443;
  5. Elektrische maaimachine Gardena PowerMax 37;
  6. Grote elektrische mulchmaaier Wolf Garten A 400 E;

Laat je het werken in de tuin gewoon graag aan een machine over? Dan zijn deze sterke elektrische maaimachines een aanrader.

We bespreken hieronder elke elektrische grasmaaier en de ervaringen die gebruikers ermee hebben.

1. Kracht en wendbaarheid: Black&Decker LM2000-QS

De LM2000 is een goed gewaardeerde, zeer krachtige en comfortabele elektrische grasmaaier. Hij maait licht en is goed wendbaar. Bijzonder geschikt voor het grotere werk, lekker veel power en lekker veel maaibreedte. In een mum van tijd heb je je grote gazon gedaan.

Beste elektrische grasmaaier Black&Decker LM2000QSGebruikers oordelen dat hij een zeer goede “wegligging”op het gras heeft, omdat hij iets zwaarder is. Hij maait daardoor mooi vlak en regelmatig en kan ook uitstekend lekker kort maaien.

Elektrische grasmaaier mét mulchfunctie

Er zit een royale opvangbak bij, maar deze elektrische grasmaaier kan ook prima mulchen. Door het maaisel klein te versnipperen, hoef je het niet op te ruimen.

De beugel is goed in te klappen, waardoor de machine zich heel compact op laat bergen, bijvoorbeeld voor transport in de auto.

De Black & Decker LM2000 blijkt een uitstekende, degelijke maaimachine. Hij krijgt van gebruikers een 9,3!

Elektrische grasmaaier Black-&-Decker-LM2000-QS

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij bol.com

Model: Black&Decker LM2000-QS
Vermogen: 2.000 watt
Opvangbak 50 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf € 245,-
Maaibreedte: 48 cm
Gazonoppvl: 1.000 m²

2. Elektrische grasmaaier Stiga Combi 48E

Natuurlijk staat de Stiga Combi 48E in deze lijst van beste elektrische grasmaaiers.Elektrische grasmaaier Stiga-Combi-48ES

Zijn krachtige 1.800 watt motor zorgt er voor dat deze elektrische grasmaaier moeiteloos maait en ook gemakkelijk door vrij hoog gras heen gaat.

Wat deze grasmaaier bovenin de lijst brengt is onder meer de uitstekende mulchfunctie. Door het versnipperen, hoef je geen gras te verzamelen en geen zakken te legen. Zeker bij een groter gazon scheelt dat zoveel tijd!

Deze elektrische maaimachine is verder van degelijke materialen gemaakt en heeft een sterk, stalen chassis.

Zelfrijdende variant Stiga 48ES

Tip: Er is ook een variant van deze elektrische Stiga grasmaaier met vierwielaandrijving. Let dan op de type aanduiding ‘ES’. Bij deze zelftrekkende Stiga 48ES hoef je niet te duwen. Alleen wat bijsturen. Een aanrader als je gazon wat glooiingen heeft.

Gebruikers vinden de Stiga grasmaaiers eenvoudig te bedienen. De maaihoogte is met een degelijke hendel centraal te verstellen in 5 stappen van 2,7 tot 8 cm. Het maaibeeld is keurig.

Door zijn hogere gewicht ligt hij erg stabiel en dat maakt het maairesultaat mooi egaal. Hij maait ook de grasrandjes buiten de wielen mee.

En na gebruik? Dan kun je hem mooi compact opbergen.

Het werken wordt met deze elektrische Stiga grasmaaier een lekker ontspannende bezigheid.

zelftrekkende elektrische grasmaaier stiga-combi-48ES

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Coolblue

Stiga Combi 48E en ES
Vermogen: 1.800 watt
Opvangbak 60 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: Vanaf € 389,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.000 m²

3. Mét mulchfunctie: elektrische grasmaaier Makita ELM 4121

Elektrische grasmaaier Makita ELM4121 gebruikDe Makita ELM4121 is een fijne elektrische grasmaaier waar ook veel gebruikers enthousiast over zijn. En hij is ook nog erg aantrekkelijk geprijsd!

Deze elektrische Makita grasmaaier is degelijk gebouwd en heeft een maaidek van robuuste kunststof. Dus de maaier is gemakkelijk schoon te maken, roest niet en is lichter van gewicht en daardoor ook makkelijker te hanteren.

Hij rijdt lekker stabiel over het gras, zodat je een mooi vlak maairesultaat krijgt. De opvangbak is groot en handig en de grasopvang uitstekend.

Maar groot pluspunt van deze maaier: hij kan ook mulchen! Dus je hoeft het maaisel niet op te vangen en op te ruimen. Je kunt de snippers gewoon laten liggen als meststof voor het gazon.

Makita ELM4121 maaihoogteDe maaihoogte van deze mulchmaaier laat zich in 7 stappen verstellen van 2 tot 7,5 cm. En dat gaat heel gemakkelijk met een centrale hendel.

De Makita ELM4212 is goed wendbaar door de grote wielen. En dit is bovendien een van de stilste elektrische grasmaaiers.

Gebruikers vinden de Makita ELM4121 een prachtige kwaliteitsmachine, die een ruime 9 scoort!

Elektrische grasmaaier Makita ELM4121

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Coolblue
of bij Mtools

Model: Makita ELM 4121
Vermogen: 1.600 watt
Opvangbak 50 liter
Prijs: vanaf € 199,-
Maaibreedte: 41 cm
Gazonoppvl: 525 m²

Of de Makita ELM4120 zonder mulchfunctie?

Tip: Je kunt ook kiezen voor de Makita ELM 4120. Wat specificaties betreft is deze elektrische grasmaaier vrijwel identiek. Maar deze heeft géén mulchfunctie en is daardoor nóg wat aantrekkelijker geprijsd.

Je vindt de ELM 4120 bij: Coolblue,
Toolmax,
Mtools
en natuurlijk bij Bol.com

4. Elektrische maaimachine Gardena PowerMax 37

Elektrische grasmaaier Gardena-powermax37Voor de trouwe Gardena fans biedt dit kwaliteitsmerk natuurlijk ook een fijne elektrische grasmaaier.  De Gardena PowerMax heeft een modern, krachtig en dynamisch design en is bedoeld voor gazons tot 425 m².

Gebruikers vinden dit een doordachte elektrische grasmaaier die een 9 scoort. Hij doet moeiteloos wat hij moet doen. Hij maait goed en en ook heel netjes langs de randen.

Bovendien is deze elektrische grasmaaier krachtig genoeg om korte metten te maken met wat hoger onkruid. Hij heeft een motor met groot vermogen, grote doortrekkracht en krachtige overbrenging. Toch is deze elektrische maaier niet te zwaar en makkelijk te handelen en te duwen.

Het ergodynamische design bevalt goed. De duwstang is telescopisch in hoogte te verstellen. De opvangbak is lekker royaal. Handig is het zichtvenster waar je kunt zien wanneer de opvangbak geleegd dient te worden.

Gardena met mulchfunctie

Maar ook heel fijn: deze elektrische grasmaaier kan mulchen! Door het maaisel te versnipperen hoef je het gras niet op te vangen. En hoef je na het maaien geen gras meer op te ruimen en dat bespaart tijd.

Het geluidsniveau is wat aan de hoge kant, maar wordt niet als storend ervaren.

Gardena PowerMax 37 maaihoogteDe maaihoogte is centraal instelbaar in 5 stappen van 2 tot 6 cm. Dat doe je heel simpel met je duim op de vierkante ontgrendelknop. Vervolgens duw je de maaier op de gewenste hoogte. Daarna laat je de knop weer los.

De laagste maaistand blijkt in de praktijk hoger dan 2 cm te zijn. Hou je van een zeer kort geschoren grasmat, dan is deze elektrische grasmaaier mogelijk wat minder geschikt voor je.

Maar verder: dit is een fijne, comfortabele elektrische grasmaaier van een betrouwbaar merk.

Beste elektrische grasmaaier Gardena-powermax37

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij ToolMax
of bij Bol.com
en bij Alternate

Model: Gardena Powermax 37E
Vermogen: 1.600 watt
Opvangbak 45 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf € 179,-
Maaibreedte: 37 cm
Gazonoppvl: 425

Tip: Heb je een groter gazon? Dan heb je meer plezier van de bredere Gardena PowerMax 42!

5. Een échte Stihl grasmaaier RME 443

Stihl grasmaaier RME-443 886661757664Veel mensen zouden niet snel aan een Stihl grasmaaier denken, maar Stihl timmert aan de weg in de particuliere markt. Dus vind je deze prima elektrische grasmaaier RME 443 van Stihl in de Top 6.

Feit is dat dit kwaliteitsmerk veruit favoriet is bij gemeentes en professionals in tuinonderhoud. En dat is niet voor niets. De tuinmachines van Stihl zitten ergonomisch altijd goed in elkaar en zijn goed bestand tegen langdurig gebruik in de buitenlucht.

Dat zie je ook terug in deze elektrische grasmaaier RME 443. Met zijn royale maaibreedte van 41 cm is deze Stihl een erg fijne elektrische grasmaaier voor gazons tot zo’n 600 m².

Stihl grasmaaier RME 443 motorDie kwaliteit zie je ten eerste terug in de stille, sterke en betrouwbare elektromotor die onder de witte kap verstopt zit.

En de kwaliteit zie je ook terug aan de sterke behuizing van deze elektromaaier. Deze is van een zeer degelijke kunststof die goed bestand is tegen schokken en tegen de hitte en de UV-stralen in langdurig fel zonlicht.

Efficiënter maaien met windvleugelmessen

Stihl grasmaaier RME-443 maaimesBovendien kan de RME 443 erg efficiënt maaien en opvangen. Het speciaal gevormde maaimes wekt tijdens het maaien namelijk een krachtige luchtstroom op. Die luchtstroom blaast het gras voor het afsnijden eerst rechtop. Vervolgens wordt het gras na het snijden efficiënt naar de ruime opvangbox geblazen via een uitgekiend geleidingssysteem.

Zo ontsnapt er vrijwel geen grassnipper en wordt de opvangbox altijd optimaal gevuld. Het legen gaat vervolgens erg vlot, want je kunt de box helemaal openklappen. De maaihoogte is secuur in 6 stappen in te stellen van 2,5 tot 7,5 cm.

Het is een plezier om met deze elektrische grasmaaier te maaien, want de stevige wielen lopen licht en hebben een goede tractie en richtingsstabiliteit. De duwstang laat zich precies op jouw hoogte in stellen en is ook makkelijk weg te klappen voor het opbergen.

En erg prettig: deze elektrische Stihl grasmaaier RME 443 is behoorlijk stil.


elektrische Stihl grasmaaier RME 443

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

Model: Stihl RME 443
Vermogen: 1.500 watt
Opvangbak 55 liter
Prijs: vanaf € 295,-
Maaibreedte: 41 cm
Gazonoppvl: 525 m²


6. Elektrische mulchmaaier: Wolf Garten A 400 E

Elektrische grasmaaier WolfGarten-a400e-detail2Deze degelijke elektrische grasmaaier van Wolf Garten wordt door veel tevreden gebruikers een fantastische maaier gevonden.

Hij maait super, óók op wat meer geaccidenteerd terrein en met relatief hoog gras. Daar zorgt de krachtige motor wel voor.

Deze elektrische Wolf Garten grasmaaier is zeer eenvoudig in elkaar te zetten en werkt goed met grasopvang. Maar ook de mulching mode werkt prima.

Elektrische grasmaaier Beste koop WolfGarten a400e-detailJe hebt weinig fysieke kracht nodig om hem te bedienen. Hij is niet zo zwaar, manoeuvreert gemakkelijk door de grote wielen en het geluid is heel aanvaardbaar.

De maaihoogte is makkelijk centraal te verstellen in 6 stappen van 2,5 tot 7,5 cm.

Gebruikers vinden de Wolf Garten A 400e gewoon een goede elektrische grasmaaier voor gazons tot 500 m².

Elektrische grasmaaier WolfGarten-a400e

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij Haxo.nl

Model: Wolf Garten a400e
Vermogen: 1.800 watt
Opvangbak 45 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: ± € 270,-
Maaibreedte: 40 cm
Gazonoppvl: 500

Elektrische grasmaaier voor de kleine tuin?

De beste elektrische grasmaaiers voor het kleine gazon
vindt je in ons artikel Top 5 – Beste kleine Elektrische grasmaaier!
(gazons van 50 – 250 m²)

 

Goede verlengkabel!

Verlengkabel brennenstuhlMag bij een elektrische grasmaaier niet ontbreken: een degelijke verlengkabel.

Deze vinylkabel van goede kwaliteit is 25 meter lang, lekker flexibel, geaard en spatwaterdicht. IP20 gecertificeerd

De kleur valt in het gras goed op!

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij Bol.

Model: Brennenstuhl 25 m
Prijs vanaf € 45,-