Elektrische grasmaaier – De Beste koop

Een elektrische grasmaaier is compact, makkelijk in onderhoud, en milieuvriendelijk. En elektrische maaiers zijn tegenwoordig ook héél erg krachtig.

Dit zijn de elektrische grasmaaiers die als beste worden beoordeeld door gebruikers. We hebben hem opgedeeld in:

De 6 beste elektrische grasmaaiers – grote gazons
(groter dan 250 m²)

1. Zelfrijdende elektrische grasmaaier Powerplus POWXQG7515

In de top van het lijstje van beste elektrische grasmaaiers noemen we deze zelftrekkende elektrische grasmaaier van PowerPlus. Als je het werken in de tuin gewoon graag aan een machine overlaat, is deze zelftrekker een aanrader. Helemaal als je gazon wat glooiingen heeft.

Elektrische grasmaaier Powerplus-POWXQG7515-detailDe PowerPlus scoort bij gebruikers een 8,5. Hij oogt en voelt degelijk aan. Zijn sterke 1.800 watt motor zorgt ervoor dat deze elektrische grasmaaier ook moeiteloos door vrij hoog gras heen gaat. Hij is eenvoudig te bedienen.

Deze elektrische grasmaaier is centraal in maaihoogte te verstellen in 7 stappen van 3 tot 7,5 cm. Het maaibeeld is goed. Door zijn hogere gewicht ligt hij erg stabiel en dat maakt het maairesultaat mooi egaal. Hij maait ook de grasrandjes buiten de wielen mee.

De meeste gebruikers vinden het grasmaaien met deze automatisch rijdende elektrische grasmaaier van PowerPlus een ontspannende bezigheid. Een aanrader voor het grotere gazon, dus!

elektrische grasmaaier Beste KoopPowerplus-POWXQG7515 (2)

Model: Powerplus POWXQG7515
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.000 m2

Vermogen: 1.800 watt
Opvangbak 60 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: Vanaf € 299,-

Aanbod bij Coolblue

en bij Bol.com

2. Kracht en wendbaarheid: de Black&Decker LM2000-QS

Zeer krachtige en comfortabele elektrische grasmaaier die licht maait en goed wendbaar is. Bijzonder geschikt voor het grotere werk, lekker veel power en lekker veel maaibreedte. In een mum van tijd heb je je grote gazon gedaan.

Beste elektrische grasmaaier Black&Decker LM2000QSGebruikers oordelen dat hij een zeer goede “wegligging”op het gras heeft, omdat hij iets zwaarder is. Hij maait daardoor mooi vlak en regelmatig en kan ook uitstekend lekker kort maaien.

Er zit een royale opvangbak bij, maar hij kan ook prima mulchen.

De beugel is goed in te klappen, waardoor de machine zich heel compact op laat bergen, bijvoorbeeld voor transport in de auto.

Conclusie: dit blijkt een uitstekende degelijke machine van een goed merk voor jarenlang probleemloos maaien!

Elektrische grasmaaier Black-&-Decker-LM2000-QS

Model: Black&Decker LM2000-QS

Maaibreedte: 48 cm
Gazonoppvl: 1.000  m2

Vermogen: 2.000 watt
Opvangbak 50 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: ± € 245,-

Aanbod bij Bol.com

3. Beste elektrische grasmaaier Makita ELM4110

Stoere sterke grasmaaier van degelijk materiaal. Mooi model, rijdt vlot en stabiel en is goed wendbaar door de grote wielen. Dit is een van de stilste grotere grasmaaiers.

Door zijn duurzame stalen maaidek is deze elektrische grasmaaier wat zwaarder dan de maaiers van kunststof, maar hij rijdt daardoor erg stabiel over het gras, zodat je een veel vlakker maairesultaat krijgt. Bovendien staat deze grasmachine stevig, óók met een volle opvangbak. De opvangbak is groot en handig en de grasopvang uitstekend.

Maaihoogte is centraal in te stellen. Aandachtspunt: je hebt 5 verschillende hoogtes om in te stellen maar deze zijn wat aan de hoge kant. Maai jij je gras altijd flink kort, dan is deze maaimachine mogelijk wat minder geschikt voor jou.

Het mes is goed toegankelijk om af en toe te scherpen. Gebruikers vinden het een prachtige kwaliteitsmachine, die een ruime 9 scoort!

Beste Elektrische grasmaaier Makita ELM4110

Maaibreedte: 41 cm
Gazonoppvl: 500

Vermogen: 1.600 watt
Geluidsniveau: 91,4 dB
Gewicht: 25 kg

Inclusief opvangbak 50 liter
Prijs: vanaf € 249,-

Aanbod bij G-Schappelijk

en bij Coolblue

4. Beste elektrische grasmaaier Wolf Garten A 400 E

Elektrische grasmaaier WolfGarten-a400e-detail2Deze elektrische grasmaaier wordt door veel tevreden gebruikers een fantastische maaier gevonden.

Hij maait super, óók op wat meer geaccidenteerd terrein en met relatief hoog gras. Daar zorgt de krachtige motor wel voor.

Deze grasmaaier is zeer eenvoudig in elkaar te zetten en werkt goed met grasopvang. Maar ook de mulching mode werkt uitstekend.

Je hebt weinig fysieke kracht nodig om hem te bedienen. Hij is niet zo zwaar, manoeuvreert gemakkelijk door de grote wielen en het geluid is heel aanvaardbaar.

Elektrische grasmaaier Beste koop WolfGarten a400e-detail

De maaihoogte is makkelijk centraal te verstellen in 6 stappen van 2,5 tot 7,5 cm.

Gebruikers oordelen dat dit een goede elektrische grasmaaier is voor gazons tot 500 m2, tegen een zeer betaalbare prijs!

Elektrische grasmaaier WolfGarten-a400e

Maaibreedte: 40 cm
Gazonoppvl: 500 m2

Vermogen: 1.800 watt
Geluidsniveau: 96 dB
Gewicht: 18 kg

Inclusief opvangbak 45 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: ± € 220,-

Aanbod bij Coolblue

5. Elektrische grasmaaier Einhell GE-EM 1843 HW M

Met zijn krachtige inductiemotor en hoog koppel maakt deze elektromaaier van Einhell snel en effectief korte metten met hoog gras en weerbarstig onkruid. Ook door zijn werkbreedte van 43 cm is hij uitermate geschikt voor gebruik op middel grote en grote gazons tot 800 m2.

Deze elektrische grasmaaier uit de rode Expert serie van Einhell is zelfs geschikt voor professioneel gebruik.

De opvangbak is royaal (63cm) , maar deze elektrische grasmaaier is ook voorzien van een mulchfunctie, dus dan hoef je niets op te vangen en op te ruimen.

De duwboom is inklapbaar en in hoogte verstelbaar. Voorzien van een handig draagvat bovenop de machine voor easy transport.

elektrische grasmaaier beste koop einhell-ge-em-1843-detail

Ook de robuuste centrale maaihoogte verstelling in 6 stappen van 2,5 tot 7,5 cm bevalt goed.

Een prima en krachtige elektrische grasmaaier met bovendien een gelikt ontwerp!

elektrische grasmaaier beste koop einhell-ge-em-1843

Maaibreedte: 43 cm
Gazonoppvl: 800

Vermogen: 1.800 watt
Geluidsniveau: 96 dB
Inclusief opvangbak 63 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: ± € 210,-

Aanbod bij Haxo

6. Elektrische grasmaaier Gardena PowerMax 37

De Gardena Powermax heeft een modern, krachtig en dynamisch design. Gebruikers vinden dit een doordachte elektrische grasmaaier die een 9 scoort. Hij doet wat hij moet doen. Hij maait goed en en ook heel goed langs de randen.

Bovendien is deze elektrische grasmaaier krachtig genoeg om korte metten te maken met wat hoger onkruid. Hij heeft een motor met groot vermogen, grote doortrekkracht en krachtige overbrenging. Toch is deze elektrische maaier niet te zwaar en makkelijk te handelen en te duwen.

Het ergodynamische design bevalt goed. De duwstang is telescopisch in hoogte te verstellen. De opvangbak is lekker royaal. Handig is het zichtvenster waar je kunt zien wanneer de opvangbak geleegd dient te worden.

Maar ook heel fijn: deze elektrische grasmaaier kan mulchen! Door het maaisel te versnipperen hoef je het gras niet op te vangen. En hoef je na het maaien geen gras meer op te ruimen en dat bespaart tijd.

Het geluidsniveau is wat aan de hoge kant, maar wordt niet als storend ervaren.

De maaihoogte is centraal instelbaar in 5 stappen van 2 tot 6 cm. De laagste maaistand blijkt in de praktijk hoger dan 2 cm te zijn. Hou je van een zeer kort geschoren grasmat, dan is deze elektrische grasmaaier mogelijk wat minder geschikt voor je.

Maar verder: dit is een uitstekende, comfortabele elektrische grasmaaier. Een goede keuze voor een gazon van circa 250 m2!

Beste elektrische grasmaaier Gardena-powermax37

Model: Gardena Powermax 37E

Maaibreedte: 37 cm
Gazonoppvl: 250 m2

Vermogen: 1.600 watt
Geluidsniveau: 96 dB
Gewicht: 13,7 kg
Inclusief opvangbak 45 liter
Inclusief mulchfunctie
Prijs: Vanaf € 179,-

Aanbod bij ToolMax

en bij Coolblue

Zie ook:  “Top 5 – Beste kleine Elektrische grasmaaier” (gazons van 50 – 250 m²)