De beste elektrische grasmaaier van Stiga | Reviews

De vorige keer hebben we uitgezocht wat de beste grasmaaier van Stiga op benzine is. Deze keer zochten we de beste elektrische grasmaaier van Stiga. Wil je groot & sterk? Of een compact & kleine elektrische grasmaaier? Want Stiga heeft allebei!

Stiga grasmaaier-maaimesToen we uitzochten wat de beste elektrische grasmaaier was, stond er natuurlijk ook een van Stiga in de Top 3.

Stiga maakt namelijk een aantal prima elektrische grasmaaiers, die onder te verdelen zijn in twee duidelijk gedefinieerde gebruiksklassen. Dat zijn de sterke grote elektrische grasmaaiers waarmee je in een mum van tijd een flink gazon gemaaid hebt. En daarnaast vind je bij Stiga leuke compacte elektrische grasmaaiers voor de kleine gazons.

Beste elektrische grasmaaier van Stiga Combi 48 E

De beste elektrische grasmaaier van het merk Stiga voor grotere gazons tot 1.000 – 1.500 m² en daarom ook het meest populair, is zonder twijfel de Combi 48E.

Deze is populair vanwege ten eerste zijn krachtige en slijtvaste inductiemotor van 1.800 watt. Die power is te vergelijken met die van een benzine maaier, maar dan zónder de geur en het onderhoud van een benzinemaaier.

De vier wielen worden aangedreven, dus je hoeft niet te duwen. Deze aangedreven wielen zijn volledig gelagerd, waardoor deze elektrische grasmaaier van Stiga zonder veel moeite over je gazon rijdt.

Heb je vaak vergeten onkruidhoeken? Of maai je niet zo regelmatig? Of heb je hellingen in je gazon? Dan heb je de power van deze zelfrijdende Stiga nodig!

(< maar bij deze hoeveelheid onkruid heb je waarschijnlijk eerder een bosmaaier van Stiga nodig!)

Deze elektrische grasmaaier is voorzien van een opvangbak, maar de naam Combi geeft het al aan: deze Stiga kan ook mulchen. Omdat het grasmaaisel tot kleine snippers wordt verwerkt, verteert het vanzelf. Dat scheelt elke week  tijd die je anders kwijt zou zijn aan het verzamelen en afvoeren van het afgemaaide gras.

De maaibreedte van de Combi 48E  is met 46 cm royaal genoeg en bovendien ligt deze elektrische grasmaaier van Stiga met zijn grote wielen lekker stabiel op het gras. Daardoor maait hij netjes. De maaihoogte is gemakkelijk centraal te verstellen, wat je gazonkwaliteit ook ten goede zal komen.

De Stiga Combi 48 E is een fijne, stille en veelzijdige grasmaaier voor een groot gazon!

Elektrische grasmaaier Stiga-48ES

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax
en bij Bol.com

Model: Stiga Combi 48 E
Vermogen: 1.800 watt
Prijs: vanaf € 259,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.000 – 1.500 m²

Compacte kleine elektrische grasmaaiers

Elektrische Grasmaaier StigaNaast de bovengenoemde grote elektrische grasmaaiers, vindt je bij Stiga ook een aantal compacte, kleine elektrische grasmaaiers voor de kleine tuin.

grasmaaier voor kleine tuin StigaEen van de kleinste elektrische grasmaaiers van Stiga is de Collector 34E. Deze heeft een maaibreedte van 32 cm en weegt maar 7,5 kilo. Dus dit is echt een maaier die je gemakkelijk even snel uit de berging haalt! En voor die prijs (maar ± € 75,-) hoef je dat ook niet te laten.

Deze Stiga maait goed, heeft een opvangbak van 25 liter en laat zich gemakkelijk voortduwen. De motor is met 1.000 watt krachtig genoeg voor de meeste gazonnetjes. De maaihoogte is in drie standen te verstellen tussen 2,5 en 6,5 cm. Dat doe je bij beide wielassen.

Erg makkelijk hanteerbare kleine elektrische grasmaaier. Voor de kleine tuin of op de camping!

Kleine elektrische grasmaaier Stiga-35E

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com
en bij Toolmax
of bij Coolblue

Model: Stiga Collector 34 E
Vermogen: 1.000 watt
Opvangbak: 25 liter
Prijs: vanaf € 75,-
Maaibreedte: 32 cm
Gazonoppvl: 50

Naast de Collector 35E heb je ook nog de Stiga Collector 39E. Deze is iets groter (37cm maaibreedte), iets sterker (1.400 watt) en iets zwaarder (16,4 kg) . Maar dit is nog steeds een compacte en vrij kleine elektrische grasmaaier voor gazons. Deze kost zo’n € 100,-.

Dit is de beste kleine grasmaaier van Stiga: Combi 36E

De beide bovengenoemde Collector modellen kunnen het gras alleen opvangen, maar niet mulchen. Dat kan de Stiga Combi 36E wél. Daarom beoordelen veel mensen deze als de beste kleine elektrische grasmaaier van Stiga.

Qua maaibreedte zit die tussen de beide bovenstaande modellen in (34 cm), maar hij heeft wél een sterke motor van 1.400 watt en de maaihoogte is gemakkelijk en centraal in 6 standen te verstellen. De grasopvangbak is voldoende groot (35 liter).

Van de kleine elektrische grasmaaiers heeft de Combi 36E naar onze mening de beste prijs-kwaliteit verhouding. Hij is iets duurder (± € 110,-), maar je krijgt er ook meer voor. Het werken met en instellen van deze grasmaaier gaat gewoon net even prettiger.

Door het mulchen hoef je geen maaisel op te ruimen. Met deze grasmaaier ben je dus sneller klaar!

Beste kleine elektrische grasmaaier Stiga-36E


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax
en bij bol.com

Model: Stiga Combi 36 E
Vermogen: 1.400 watt
Opvangbak: 35 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf € 110,-
Maaibreedte: 34 cm
Gazonoppvl: 200

Beste tuin verlengkabel

Dit wordt vaak vergeten, maar de kwaliteit van de verlengsnoer die je gebruikt, is zeker ook van invloed op het plezier dat je aan het maaien met de elektrische grasmaaier van Stiga beleeft.

Niets is immers zo irritant als een stroomkabel die telkens stug opkronkelt. En dus ook achter je struiken blijft haken (en daar schade veroorzaakt).

Deze stroomkabel van Brennenstuhl is wat dikker zodat hij vlak goed blijft liggen. Toch is dit snoer wel heel soepel en rolt daardoor super fijn op.

De kleur is ook lekker fel zodat je het goed ziet liggen tussen het gras. Je betaalt misschien wat meer, maar je krijgt ook écht meer kwaliteit en gebruiksgemak!

Verlengkabel 20m Brennenstuhl

Lengte: 25 meter
Gewicht: 2,5 kg
geïsoleerde gevlochten kern

Prijs ± € 45,-

Kabel bij Bol

 

Welke de beste snoerloze gazonmaaier van Stiga is, wordt beschreven in het volgende Deel 3: De beste Stiga accu grasmaaier