Beste elektrische bladblazer – Top 5 | Goed gekozen

Wil je een goede elektrische bladblazer kopen? Dan heb je vast al ontdekt: het aanbod bladblazers is enorm! Waar moet je op letten? Welke elektrische bladblazer zou voor jou het beste zijn?

bladblazen elektrischWe hebben het aanbod elektrische bladblazers met elkaar vergeleken. Niet alleen de technische specificaties, maar ook de ervaringen van gebruikers die hem in de praktijk hebben getest. Want niet elke bladblazer blijkt zo goed als de webshops of fabrikanten beweren.

Uit onze bevindingen ontstond de onderstaande ‘Top 7 Beste elektrische bladblazer’.

Je vind hierin trouwens alleen bladblazers die het tuinafval ook kunnen opzuigen en versnipperen. Want dit type bladblazer is tegenwoordig het meest populair.

Wat is de beste elektrische bladblazer?

In de praktijk bevallen deze elektrische bladblazers het beste:

 1. Bosch Garden Tidy: best gewaardeerd;
 2. Black & Decker GW3030: krachtige bladblazer;
 3. Gardena ErgoJet 3000: zie review;
 4. Wolf Garten LBV 2600E: degelijk;
 5. Stiga 2600: handzame bladblazer.

Gebruikers zijn hier over het algemeen erg tevreden mee. En ze zouden hem aan een ander aanraden. We bespreken elke elektrische bladblazer hieronder. Maar eerst een paar handige tips.

De ‘beste elektrische bladblazer’ is niet perfect

Helaas blijkt dé perfecte bladblazer niet te bestaan. Vrijwel alle modellen elektrische bladblazers hebben ook kritische gebruikers.

Black Decker bladblazer rotorMeest gehoorde klacht: de bladblazer raakt verstopt bij het opzuigen van blad. Maar vaak proberen mensen gewoon te veel en te vochtig blad ineens op te zuigen.

Dat kun je voorkomen door de handige tips te bekijken onder aan deze pagina. Daar vind je hoe je zo efficiënt mogelijk met een elektrische bladblazer / bladzuiger werkt, en hoe je verstoppingen voorkomt.

Wat kost een goede bladblazer?

De prijzen van elektrische bladblazers variëren tussen € 22,50 en circa € 195,-, maar een goede elektrische bladblazer heb je voor gemiddeld zo’n € 85,-.

1. Beste bladblazer: Bosch Universal Garden Tidy

Bladzuiger Bosch universal-garden tidy gebruikHet best gewaardeerd en dus bovenaan de Top 5 staat deze prima elektrische bladblazer van Bosch: de Universal Garden Tidy.

Gebruikers vinden dit gewoon een fijne elektrische bladblazer, die een ruime 9 scoort op het gebied van gebruiksgemak en prestaties.

Degelijke Bosch bladblazer

De Bosch Garden Tidy bladblazer is gemaakt van degelijke kunststof en de afwerking is netjes. Deze compacte bladblazer is bovendien onverwacht krachtig.

3M gehoorbescherming oorkappenWel jammer dat het geluid van deze Bosch op de maximale zuigstand flink aan de hoge kant is. Maar op de blaasstand vinden gebruikers het geluid niet storend en ook niet te hard.

Tip: Goede gehoorbescherming is dus bij het bladzuigen aan te raden, maar dat geldt voor vrijwel alle bladblazers.

 Bosch universal detailMakkelijke bediening

De Bosch Garden Tidy bladblazer laat zich erg gemakkelijk bedienen. De betrouwbare 1800 Watt motor draait rustig en zonder trillingen.

Handig: de blaas- en zuigkracht zijn traploos met een draaiknop zijn aan te passen (van 180 naar 290 km/u). Dat is prettig als je bijvoorbeeld bladeren van je grindpad wilt verwijderen, zonder het grind te verplaatsen.

Review Bladblazer Bosch universal garden tidyHet ombouwen naar bladzuiger gaat bij deze Bosch vrij eenvoudig met kliksluitingen. Alleen onderaan het apparaat moet een borging worden vast- en losgedraaid.

Uitstekende versnipperaar

De versnipperfunctie van deze bladzuiger is érg indrukwekkend. Het stevige metalen rotorblad maakt serieus korte metten met alle bladeren. Dat kán ervoor zorgen dat deze bladblazer met een volle zak wat zwaarder wordt.

Maar gelukkig is de opvangzak erg eenvoudig te legen door het openen van een rits.

Bosch Universal Tidy reinigenRotorhuis goed toegankelijk

En heb je per ongeluk te veel natte bladeren tegelijk opgezogen, dan is het rotorhuis bij deze Bosch bladblazer érg goed toegankelijk. Eventuele verstoppingen zijn makkelijk te verwijderen.

Bosch Universal Garden Tidy: bladblazer met uitstekende prestaties.

Bladzuiger opvangzak Bosch-Universal-Tidy
Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

en bij Toolmax
of bij Coolblue

Bosch Bladblazer
Vermogen: 1.800 W
Zuigvermogen: 13 m³/min
Blaassnelheid: 290 km/u
Prijs: circa € 110,-

Tip: er geldt tijdelijk een cashback actie van Bosch! Bij aankoop krijg je een promotiecode. Als je die op de website van Bosch invult, krijg je een bedrag op je bankrekening teruggestort.

2. Krachtige Black & Decker bladzuiger GW3030

Bladzuiger Black Decker GW3030 Met een motor van maar liefst 3.000 Watt is de Black & Decker GW3030 één van de sterkere elektrische bladblazers.

En met zo’n sterke motor is deze Black & Decker GW3030 natuurlijk ook uitstekend in staat om herfstbladeren op te zuigen en te versnipperen.

Eenvoudige bediening met draaiknop

Bladzuiger Black-Decker GW3030 draaiknopAan- en uitzetten én het regelen van de zuig/blaaskracht doe je met één draaiknop bovenop het apparaat.

De blaaskracht is traploos instelbaar van 230 tot een flinke 428 km/uur. Voldoende krachtig om je gazon bladvrij te blazen, maar ook voorzichtig genoeg om bladeren op je grindpad op te zuigen.

Stevig metalen rotorbladBlack-Decker-rotor

De Black & Decker GW3030 is degelijk gebouwd met onder meer een solide metalen rotor. De combinatie van sterke motor met deze metalen rotor, zorgt ervoor dat je moeiteloos bladeren kunt versnipperen. In de praktijk blijkt dat deze bladzuiger zelfs takjes en het snoeisel van struiken en bomen probleemloos kan verwerken.

Bladzuiger opvangzak legenOmbouwen naar bladzuiger

De handleiding blijkt wat onduidelijk, maar dankzij de kliksluitingen is het ombouwen naar bladzuiger erg simpel en zo voor elkaar. Wel jammer dat er dan toch nog een pin nodig blijkt om ergens één knopje in te duwen.

Héél veel blad in de opvangzak

Black Decker GW3030 bladblazer testDe Black & Decker GW3030 bladblazer zelf is met 3,7 kg niet al te zwaar. Bovendien kun je de machine goed vast houden door de twee stevige handgrepen.

Maar deze bladzuiger versnippert het blad zeer fijn, waardoor je in de 50 liter opvangzak érg veel blad kwijt kunt.

Meerdere gebruikers geven aan dat de opvangzak en de machine dan erg zwaar worden om aan één schouder te dragen. Zij raden in ieder geval aan de opvangzak toch maar wat vaker te legen. Dat heb je er verder een prima bladblazer aan!

Gebruikers vinden de Black & Decker GW3030 bladblazer een fijn en krachtig apparaat.


Bladzuiger Black Decker GW3030

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

of bij Coolblue
en bij Toolmax

Black & Decker GW3030
Vermogen: 3.000 W
Blaassnelheid: 428 km/u
Prijs: circa € 95,-

3. Elektrische bladblazer Gardena ErgoJet 3000

Elektrische bladblazer Gardena-ErgoJet3000 gebruikZoals je van Gardena mag verwachten is de ErgoJet 3000 een krachtige bladblazer van een uitstekende kwaliteit, degelijk materiaal en enthousiaste gebruikers. Natuurlijk staat die in de ‘Top 5 Beste elektrische bladblazers’!

De ErgoJet is netjes afgewerkt en de knoppen voor de bediening zijn stevig uitgevoerd. En natuurlijk heeft deze bladblazer een stevige metalen rotor voor het versnipperen.

Gardena bladblazer omschakelen

Wil je omschakelen van blazen naar zuigen, dan moet je wat onderdelen verwisselen. Veel gebruikers vinden dat even een werkje, maar geven ook aan dat dat in de praktijk vrij snel en makkelijk gaat. Je hebt geen gereedschap nodig, alles gaat met snelkoppelingen.

Elektrische bladblazer Gardena-ErgoJet3000 rotorHet apparaat is redelijk licht van gewicht en door de schouderriem makkelijk mee te dragen, ook als de opvangzak voller en dus zwaarder wordt. Het gewicht is mooi verdeeld en deze bladblazer ligt goed in balans.

De ergonomische handgrepen én de schouderriem maken hem makkelijk te hanteren, waardoor je comfortabel kunt werken.

Handig dat je de blaaskracht traploos kan regelen met enkel je duim! De zuig- en blaaskracht zijn daardoor goed te doseren, zodat zaken die moeten blijven liggen dat ook doen.

Conclusie: gebruikers vinden de Gardena ErgoJet 3000 bladblazer een erg fijne tuinhulp.

Elektrische bladblazer Gardena ErgoJet 3000


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij Haxo
of bij Bol.com
of bij Alternate

Gardena ErgoJet 3000
Vermogen: 3000 W
Blaasvolume: 420 m³/u
Blaassnelheid: 310 km/u
Prijs: circa € 129,-

4. Degelijk: Wolf Garten LBV 2600E

Elektrische bladblazer Wolf-Garten-LBV2600E gebruikDe Wolf Garten bladblazer is een fijne elektrische bladblazer voor de kleinere tuin. Hij blaast en zuigt namelijk krachtig en heeft een grote capaciteit. En dat waarderen de vele gebruikers (met een 8,7).

De Wolf Garten LBV 2600E is bovendien zeer aantrekkelijk geprijsd.

Gebruiksvriendelijke bladblazer

De Wolf Garten LBV 2600E ziet er misschien uit als een groot apparaat: in de praktijk blijkt hij lekker licht van gewicht en prettig hanteerbaar.

Elektrische bladblazer Wolf-Garten-LBV2600E detailTen eerste draagt een goede schouder draagband bij aan het gebruiksgemak.

Bovendien zitten er degelijke wieltjes aan de buis. Daar kun je het gewicht van de bladblazer op laten rusten.

Om nat, vast zittend blad los te “pulken” kun je zelfs een meegeleverd schraapharkje aan die buis bevestigen.

Eenvoudige bediening

Beste Elektrische bladblazer-Wolf-Garten-LBV2600E hendelDe bediening van deze elektrische bladblazer is eenvoudig. Met een duidelijke knop waarmee je hem omzet van blazen naar zuigen bijvoorbeeld.

De Wolf Garten laat zich verder goed in elkaar zetten zonder een ingewikkelde handleiding.

Aandachtspunt: de opening van de zuigbuis is niet super groot, dus hij is vooral geschikt voor het opzuigen van kleinere blaadjes. Meerdere gebruikers vinden hem wat aan de lawaaiige kant, dus gehoorbescherming is dan aan te raden.

Ook is de opvangzak niet super royaal. Maar dat heeft wel als voordeel dat de machine niet te zwaar wordt.

Deze Wolf Garten blijkt echter een prima elektrische bladblazer voor de kleinere tuin. Hij heeft een nette prijs en wordt door gebruikers gemiddeld met een 8,7 gewaardeerd. Ze zijn blij met hun aankoop.

De Wolf Garten is een degelijke bladblazer om je tuin mee op te ruimen.

Beste elektrische bladzuiger Wolf Garten LBV2600E

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij Bol.com
en bij Tuinland
of bij Toppy

Wolf Garten LBV2600E
Blaasvolume: 16 m³/min
Blaassnelheid: 270 km/u
Gewicht: 3,5 kg
Prijs: circa € 65,-


5. Elektrische bladblazer Stiga SBL 2600

Elektrische bladblazer stiga-SBL2600 gebruikIn de Top 5 staat ook deze aantrekkelijk geprijsde elektrische bladblazer van Stiga: de SBL 2600.

Deze Stiga bladblazer wordt eveneens door gebruikers erg goed gewaardeerd. Ze vinden dat hij comfortabel in de hand ligt, goed wendbaar is en licht van gewicht. Dat maakt dit een erg handzaam apparaat.

Deze elektrische bladblazer wordt bovendien aangedreven door een koolborstelloze inductiemotor. Dat maakt deze Stiga bladblazer veel stiller dan veel andere apparaten en verlengt de levensduur.

Eenvoudig van bladblazer naar bladzuiger

Elektrische bladzuiger stiga-SBL2600De gebruikers geven aan dat deze elektrische Stiga bladblazer eenvoudig en zonder gereedschap, is om te bouwen naar bladzuiger.

En, mits niet te nat, kan de meegeleverde brede zuigbuis ook de iets grotere bladeren opzuigen.

De versnipperfunctie doet het verder prima. Je kunt bijna 500 liter bladeren in de 45 liter zak opvangen. De prettige schouder draagriem komt daarbij dan goed van pas. En de zak legen is simpel: loskoppelen en openritsen!

Aandachtspuntje: voorzichtig met grind en andere harde, of scherpe materialen: de rotor is van kunststof. Dat is dan wel erg robuust kunststof, maar toch wat kwetsbaarder dan metaal.

Elektrische bladzuiger stiga-SBL2600-traploosFijn: de blaas- en zuigkracht van deze elektrische bladblazer kun je traploos met je duim regelen!

De elektrische bladblazer Stiga SBL 2600 is volgens veel gebruikers een goede aanschaf.

Bladblazer Stiga sbl-2600

Stiga bladblazer SBL 2600
Vermogen: 2600 W
Blaasvolume: 420 m³/uur
Blaassnelheid: 252 km/u
Prijs: circa € 89,-

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij bol.com
of bij Toolmax

 

Meer beste elektrische bladblazers?

Bekijk dan in het volgende artikel de bladblazers die de ‘Top 5 Beste elektrische bladblazers’ nét niet haalden. Daarin bespreken we de ervaringen met:

 1. Stihl SHE 71 verrassend goed;
 2. Ryobi RBV3000CSV: erg krachtig;
 3. Powerplus POWXQG 5030 bladblazer: details

Zie Beste elektrische bladblazer – vervolg

Overweeg je een goedkope bladblazer? Bekijk de ervaringen met de Eurom bladblazer.

Waar op letten bij het kopen van een bladblazer?

Als je een elektrische bladblazer wilt kopen, let dan in ieder geval op:

 • Blaassnelheid;
 • Blaasvolume;
 • Het gemak van ombouwen van bladblazer naar bladzuiger;
 • Het volume van de opvangzak en het gemak waarmee die te legen is;
 • Het gewicht van de bladblazer.

Hieronder leggen we nog wat meer uit.

opwaaiend herfstbladVan bladblazer naar bladzuiger

Iets om in ieder geval op te letten: bij de mindere merken is een ander belangrijk punt van kritiek dat het ombouwen van bladblazer naar bladzuiger omslachtig gaat. De betere merken hebben daar inmiddels handiger systemen met kliksluitingen voor bedacht.

Tip: om maar één keer te hoeven ombouwen, is het handiger als je eerst alle bladeren op een of meerdere bergen blaast, voor je begint met opzuigen. Maar die methode werkt weer niet fijn op dagen met veel wind, of als je op een winderige locatie woont. De bladeren waaien dan weer van de hoop af.

Gewicht van de opvangzak

En ook iets om rekening mee te houden: bij veel modellen hangt de opvangzak onder aan de bladblazer. Naarmate de zak zich vult wordt deze zwaarder, zeker bij vochtig blad.

Tip: Heb je veel blad in je tuin, kies dan een bladblazer waarbij de draagriem de opvangzak ondersteunt.

Wieltjes bladblazerZulke modellen zijn beter te hanteren als er goede wielen aan de buis zitten. Je hoeft het gewicht dan niet volledig te tillen.

Maar: die wielen zijn alleen praktisch op bestrating. Niet als je over aarde, grind en gras wilt blazen/zuigen. Dan moet je de bladblazer toch weer tillen.

Verstopping bladzuiger voorkomen

Veel gehoorde klacht bij het gebruik van een bladzuiger is dat de pijp en/of het rotorhuis verstopt raakt.

Vaak treedt dat op als je te veel en te vochtig blad ineens op probeert te zuigen. Nat blad laat zich moeilijk versnipperen. Het plakt aan de binnenkant van de pijp en het rotorhuis met verstoppingen als gevolg.

Nu is het herfstblad in ons land vrijwel altijd vochtig door regen en mist. Moet je dan afzien van bladzuigen? Nee, dat hoeft niet, maar let op het volgende:

 • Werk zo veel mogelijk op drogere dagen;
 • Zuig telkens kleine beetjes blad op, dan ben je het snelste klaar;
 • Vermijdt het opzuigen van vochtige aarde of nat zand, want dan vergroot je de kans op verstopping;
 • Heb je veel en/of grotere bladeren in je tuin? Kies een bladblazer/bladzuiger met een flink vermogen en een grote pijpdiameter.

Meer tips?

Wil je echt de beste koop bladblazer voor jou persoonlijk? Dan raden we je aan ons volledige artikel te lezen met de tips en valkuilen bij de aanschaf van een bladblazer.

Zie Welke bladblazer kopen?

Bescherming is nodig!

Veel bladblazers maken meer geluid dan goed voor je is. Volgens de Nationale Hoorstichting kan je gehoor al in minder dan 5 minuten beschadigen bij 103 decibel.

Vandaar het advies: gebruik goede gehoorbescherming. Bijvoorbeeld de zeer goed gewaardeerde 3M Oorkappen in diverse kleuren:

3M gehoorbescherming bladblazer

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij bol.com

Verder blijft bladblazen altijd nogal groezelig werk, waarbij veel water, zand, steentjes en zo meer rondvliegt. Draag dus oude kleding en een veiligheidsbril!