Beste elektrische bladblazer – de Top 4

Wil je een goede elektrische bladblazer kopen? Dan heb je vast al ontdekt: het aanbod bladblazers is enorm! Waar moet je op letten? Welke elektrische bladblazer zou voor jou het beste zijn?

bladblazen elektrischWe zijn het aanbod elektrische bladblazers met elkaar gaan vergelijken. Niet alleen de technische specificaties, maar ook de ervaringen van gebruikers die hem in de praktijk hebben getest. Want niet elke bladblazer blijkt zo goed als de webshops of fabrikanten beweren.

Uit onze bevindingen ontstond de onderstaande ‘Top 4 Beste elektrische bladblazer’. In deze lijst staan alleen bladblazers die het tuinafval ook kunnen opzuigen en versnipperen. Want dit type bladblazer is tegenwoordig het meest populair.

Top 4 Beste koop elektrische bladblazer

De bladblazers in deze Top 4 vinden wij de beste koop. Gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden met deze bladblazers en zouden hem aan een ander aanraden.

Bekijk alle bevindingen met:

  1. Bladblazer Makita UB0801V;
  2. Review Bladblazer Gardena ErgoJet 3000;
  3. Review bladblazer Stiga 2600
  4. Bladblazer Black & Decker GW3050;

In vervolgdeel 2 bespreken we de ervaringen met de bladblazers die de Top 4 nét niet haalden:

  1. de Powerplus POWXQG 5030;
  2. of bekijk Bosch ALS 25;
  3. Bekijk Wolf Garten bladblazer LBV 2600

Bladblazer prijs
Een elektrische bladblazer kost gemiddeld € 77,-, waarbij de prijs kan variëren tussen € 22,50 en circa € 195,-.

De ‘beste elektrische bladblazer’ is niet perfect

Helaas blijkt dé perfecte bladblazer niet te bestaan. Vrijwel alle modellen elektrische bladblazers krijgen minpunten van de gebruikers.

Black Decker bladblazer rotorMeest gehoorde klacht: de bladblazer raakt verstopt bij het opzuigen van blad. Daar kan die bladblazer niet erg veel aan doen. Nat blad laat zich nu eenmaal moeilijk versnipperen. Het wordt een smurrie en natte bladresten plakken aan de binnenkant van de pijp en het rotorhuis met verstoppingen als gevolg. Het opzuigen en versnipperen van blad werkt het beste als dat blad droog is.

Maar in ons land is herfstblad vrijwel altijd vochtig door regen en mist. Moet je dan afzien van bladzuigen? Nee dat hoeft niet, maar let op het volgende:
– Werk zo veel mogelijk op drogere dagen!
– Zuig telkens kleine beetjes blad op, dan ben je het snelste klaar;
– Vermijdt het opzuigen van vochtige aarde of nat zand, want dat vergroot het probleem;
– Heb je veel en/of grotere bladeren in je tuin? Kies een bladblazer/bladzuiger met een flink vermogen en een grote pijpdiameter.

opwaaiend herfstbladVan bladblazer naar bladzuiger

Een ander belangrijk punt van kritiek is dat het ombouwen van bladblazer naar bladzuiger omslachtig gaat. Om maar één keer te hoeven ombouwen is het handiger als je eerst alle bladeren op een of meerdere bergen blaast, voor je begint met opzuigen.

Maar die methode werkt niet fijn op dagen met veel wind, of als je op een winderige locatie woont!

En ook iets om rekening mee te houden: bij veel modellen hangt de opvangzak onder aan de bladblazer. Naarmate de zak zich vult wordt deze zwaarder, zeker bij vochtig blad.

Wieltjes bladblazerZulke modellen zijn beter te hanteren als er goede wielen aan de buis zitten. Je hoeft het gewicht dan niet volledig te tillen. Maar die wielen zijn vooral praktisch op bestrating. Niet als je over aarde, grind en gras wilt blazen/zuigen!

Meer tips?

Wil je echt de beste koop bladblazer voor jou persoonlijk? Dan raden we je aan ons volledige artikel te lezen met de tips en valkuilen bij de aanschaf van een bladblazer.

Zie Welke bladblazer kopen?

Verder maken alle bladblazers geluid en blijft blad blazen stoffig werk. Draag dus oude kleding, gehoorbescherming en een veiligheidsbril!

1. Stille lichtgewicht bladblazer Makita UB0801v

Makita mikt met zijn elektrische bladblazer UB0801 op de gebruiker die een makkelijk hanteerbare, dus lichtgewicht bladblazer zoekt van uitstekende kwaliteit, duurzaamheid en een laag geluidsvolume.

Deze elektrische bladblazer is populair voor zowel particuliere opruimklussen in de tuin, maar ook bij de professionele gebruiker. Je kunt met deze compact bladblazer immers ook bijvoorbeeld de vloer in werkplaatsen etc. even schoonblazen.

Duurzame elektrische bladblazer

Als innoverend gereedschapsmerk focust Makita met zijn produkten natuurlijk ook op duurzaamheid. De gebruikte materialen zijn ten eerste van uitstekende kwaliteit.

Bladblazer Makita rotorUiteraard is de rotor voor het versnipperwerk van deze Makita bladblazer van robuust metaal. En vrijwel alle onderdelen zijn los na te bestellen, zodat de machine indien ooit nodig in de toekomst, te repareren is.

Maar Makita kiest er ook voor om de bladblazer niet een enorm (en dus milieu belastend) wattage te geven. Het vermogen van 1650 Watt in combinatie met een goed ontworpen motor en dito blaaspijpen genereren desondanks – en veel efficiënter – een zeer krachtige luchtstraal. Veel gebruikers merken op dat deze bladblazer krachtiger blaast en zuigt dan je zou verwachten van een machine van 1650 Watt.

Ergonomisch en zeer comfortabel bladblazen

Elektrische bladblazer Makita UB0801V gebruik
Omdat Makita de professionele gebruiker in het achterhoofd houdt, is de bladblazer dusdanig ontworpen dat hij – ook bij het blad zuigen – langere tijd te gebruiken is zonder overbelasting voor de gebruiker. Het gewicht is bijvoorbeeld heel erg laag (mét zuigbuis maar 3,8 kg).

En daarom zit er ook geen hele grote opvangzak onder deze Makita bladblazer/bladzuiger. De zak van 35 liter blijft heel gemakkelijk te hanteren, ook als hij vol is. In plaats van lang met een zwaar apparaat te sjouwen is het immers gezonder om een paar keer extra naar de groencontainer te lopen, waar je de zak vervolgens heel eenvoudig kunt legen met de rits.

Elektrische bladblazer Makita UB0801VOm de handen en armen minimaal te belasten is deze elektrische bladblazer mooi in balans en comfortabel te bedienen door de dubbele handgreep met sofgrip.

Wat het verder ook erg aangenaam maakt om met deze machine te werken, is dat het trillings- en geluidsniveau erg laag is. Gebruikers waarderen deze Makita bladblazer met een 9.2!

Makita heeft er verder voor gekozen de blaaskracht eenvoudig in slechts twee standen te kunnen zetten: hard en zacht.

De blaaskracht en blaasvolume zijn dan dusdanig dat deze voor de meeste klussen precies goed is. Je kunt deze lichtgewicht bladblazer immers altijd gemakkelijk wat lager of hoger houden als je toch wat meer of minder kracht wilt.

En ook lekker praktisch: omdat de Makita UB0801 zo compact is, kun je hem na het werk lekker klein opbergen.

De Makita UB0801 is een van de betere bladblazers. Een fijne machine om langer mee te werken. Lichtgewicht, maar wel met een heel krachtige blaasstraal!

Elektrische bladblazer Makita UB0801


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

en bij Coolblue
en bij Toolmax

Makita UB0801v
Vermogen: 1650 W
Blaassnelheid: 270 km/u
Blaasvolume: 384 m3/u
Prijs: circa € 105,-

2. Elektrische bladblazer Gardena ErgoJet 3000

Elektrische bladblazer Gardena-ErgoJet3000 gebruikZoals je van Gardena mag verwachten is de ErgoJet 3000 een krachtige bladblazer van een uitstekende kwaliteit, degelijk materiaal en enthousiaste gebruikers. Natuurlijk staat die in de ‘Top 4 Beste bladblazers’!

De ErgoJet is netjes afgewerkt en de knoppen voor de bediening zijn stevig uitgevoerd. En natuurlijk heeft deze bladblazer een stevige metalen rotor voor het versnipperen.

Wil je omschakelen van blazen naar zuigen, dan moet je wat onderdelen verwisselen. Veel gebruikers vinden dat even een werkje, maar geven ook aan dat dat in de praktijk vrij snel en makkelijk gaat. Je hebt geen gereedschap nodig, alles gaat met snelkoppelingen.

Elektrische bladblazer Gardena-ErgoJet3000 rotorHet apparaat is redelijk licht van gewicht en door de schouderriem makkelijk mee te dragen, ook als de opvangzak voller en dus zwaarder wordt. Het gewicht is mooi verdeeld en deze bladblazer ligt goed in balans.

De ergonomische handgrepen én de schouderriem maken hem makkelijk te hanteren, waardoor je comfortabel kunt werken.

Handig dat je de blaaskracht traploos kan regelen met enkel je duim! De zuig- en blaaskracht zijn daardoor goed te doseren, zodat zaken die moeten blijven liggen dat ook doen.

Conclusie: gebruikers vinden de Gardena ErgoJet 3000 bladblazer een erg fijne tuinhulp. De meesten zijn zeer tevreden met hun keuze!

Elektrische bladblazer Gardena ErgoJet 3000


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

of bij Coolblue
en bij Haxo
of bij Alternate

Gardena ErgoJet 3000
Vermogen : 3000 W
Blaasvolume : 420 m3/u
Blaassnelheid : 310 km/u
Prijs: circa € 119,-


3. Elektrische bladblazer Stiga SBL 2600

Elektrische bladblazer stiga-SBL2600 gebruikIn deze Top 4 staat ook een elektrische bladblazer van Stiga: de SBL 2600. Een aantrekkelijk geprijsde bladblazer die eveneens door gebruikers erg goed wordt gewaardeerd. Hij ligt comfortabel in de hand, is goed wendbaar en heeft voor de meeste mensen voldoende capaciteit.

Net als de Makita hierboven kiest Stiga voor hanteerbaarheid in plaats van voor zo veel mogelijk kracht. Dat maakt deze bladblazer een stuk stiller en ook lichter van gewicht. Daardoor beoordelen veel gebruikers de Stiga inderdaad als een lekker compact en erg handzaam apparaat!

Deze elektrische bladblazer is degelijk gemaakt en heeft een erg mooi design! Bovendien wordt hij aangedreven met een koolborstelloze inductiemotor. Ook dat maakt deze Stiga bladblazer veel stiller dan veel andere apparaten en verlengt de levensduur.

Eenvoudig van bladblazer naar Stiga bladzuiger

Elektrische bladzuiger stiga-SBL2600De gebruikers geven aan dat de Stiga bladblazer eenvoudig en vrij snel – en zonder gereedschap – om te bouwen is naar bladzuiger. De meegeleverde vrij brede zuigbuis kan ook de iets grotere bladeren opzuigen (mits niet te nat).

De versnipperfunctie doet het prima. Tijdens het opzuigen maakt deze Stiga bladblazer het bladafval tot 90% kleiner. Dus kun je bijna 500 liter bladeren in de 45 liter zak opvangen. De prettige schouder draagriem komt daarbij dan goed van pas, want het gewicht hoef je zo niet in je handen te dragen.

Dankzij de behoorlijk brede zuigbuis worden spit/kiezel/steentjes in de regel niet meegezogen. Toch blijft het altijd uitkijken met grind en andere harde, of scherpe materialen: de rotor is van (robuust) kunststof, dus wat kwetsbaarder.

Elektrische bladzuiger stiga-SBL2600-traploosFijn: de blaas- en zuigkracht van deze elektrische bladblazer kun je netjes traploos regelen! En de zak legen is simpel: loskoppelen en openritsen!

De elektrische bladblazer Stiga SBL 2600 is volgens veel gebruikers een goede aanschaf. Ze zeggen er zeer tevreden mee te zijn!

Bladblazer Stiga sbl-2600

Stiga bladblazer SBL 2600
Vermogen : 2600 W
Blaasvolume : 420 m3/uur
Blaassnelheid : 252 km/u
Prijs: circa € 89,-

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij Toolmax
of bij bol.com


4. Krachtige Black & Decker bladblazer GW3050

Black-Decker-rotor

Wil je een ‘Beste bladblazer’ met meer kracht, dan kom je bij deze Black & Decker GW3050 terecht. Ondanks enkele flink kritische verbeterpunten die gebruikers noemden. Zoals dat het rotorhuis van de Black&Decker wat minder makkelijk te reinigen is. Maar hij is wél degelijk gemaakt en versnippert nauwkeurig met de stevige metalen rotor.

Gebruikers vinden vaak het omschakelen van blazen naar zuigen (met behulp van een schroevendraaier) nogal omslachtig.

Black Decker bladblazer elektrisch-BEBLV300-gebruikMaar heel veel gebruikers oordelen óók dat ze desondanks deze Black & Decker wél een hele fijne, krachtige bladblazer vinden voor een grotere tuin. En ze zijn ook erg tevreden over zijn prestaties als bladzuiger. Deze elektrische bladblazer laat een grote zuigkracht zien en versnippert heel fijn.

Als je veel blad in je tuin hebt, zul je de grote opvangzak van deze Black & Decker waarderen! Je draagt die op je rug en kan 50 liter bevatten = bijna 1 kruiwagen vol.

Het voordeel van zo’n grote opvangzak: je hoeft minder gewicht in je handen te houden, zodat de bladblazer makkelijk te manoeuvreren blijft. Bovendien kun je langer door werken, want je hoeft de zak minder vaak te legen.

versnipperratio bladblazerElk voordeel heeft een nadeel

Nadeel van zo’n grote opvangzak: tussen struiken door kan de grote zak in de weg zitten. En houdt hier rekening mee: de versnipperratio is 16:1. Dat is prachtig. Maar in de 50 liter zak gaat dus meer dan 600 liter blad. Zeker vochtig blad is zwaar. Waarschijnlijk zul je de zak tussendoor tóch een aantal keer legen. Maar dat gaat wel erg gemakkelijk, want de zak heeft een sluitsysteem zonder rits!

Black Decker bladblazer BEBLV300 detailVerder is deze Black & Decker een degelijke elektrische bladblazer met een robuuste metalen rotor. De handgrepen zijn goed geplaatst, zodat ze de machine een goede balans geven. De blaassnelheid is traploos en secuur in te stellen. Met het smalle mondstuk kun je gerichter blazen.

Om te wisselen tussen blazen en zuigen moeten verschillende opzetstukken verwisseld worden. Dat blijkt niet altijd even makkelijk te gaan, omdat ze stevig vastgeklikt zitten. Maar dat maakt deze elektrische bladblazer wel zeer solide.

Black Decker bladblazer tuinruimsysteemSpeciaal aan deze Black & Decker bladblazer GW3050 is bovendien dat hij wordt geleverd inclusief krabharkje en tuinruimsysteem. Met dat systeem kan je de bladzuiger direct aan je afvalcontainer koppelen.

Let wel op: Als je het koord en gesp niet strak genoeg aantrekt, kan de zak losschieten omdat dit zo’n krachtige bladblazer is!

De Black & Decker GW3050 heeft veel uitermate tevreden gebruikers. Ondanks dat de machine enkele ingewikkelder handelingen heeft, vinden ze dit een fijne en erg krachtige elektrische bladblazer!

Black Decker bladblazer elektrisch-GW5030

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Coolblue
en bij bol.com

Black & Decker GW3050
Vermogen : 3000 W
Blaassnelheid: 418 km/u
Capaciteit opvangzak : 50 l
Prijs: circa € 135,-

Meer beste elektrische bladblazers?

Bekijk dan in het volgende artikel de bladblazers die de ‘Top 4 Beste elektrische bladblazers’ nét niet haalden. Daarin bespreken we de ervaringen met:

  1. de Powerplus POWXQG 5030;
  2. of bekijk Bosch ALS 25;
  3. Bekijk de Wolf Garten bladblazer LBV 2600

Zie Beste elektrische bladblazer – vervolg

Overweeg je een goedkope bladblazer? Bekijk de ervaringen met de Eurom bladblazer!

Niet vergeten: goede gehoorbescherming!

Bladblazers maken altijd meer geluid dan goed voor je is. Gebruik dus goede gehoorbescherming, bijvoorbeeld de zeer goed gewaardeerde 3M Oorkappen in diverse kleuren:

3M gehoorbescherming bladblazer

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij bol.com