Beste elektrische bladblazer – Top 4

Wil je een goede elektrische bladblazer kopen? Dan heb je vast al ontdekt: het aanbod bladblazers is enorm! Waar moet je op letten? Welke elektrische bladblazer zou voor jou het beste zijn?

bladblazen elektrischWe zijn het aanbod elektrische bladblazers eens met elkaar gaan vergelijken. Niet alleen de technische specificaties, maar ook de ervaringen van gebruikers die hem in de praktijk hebben getest. Want niet elke bladblazer blijkt zo goed als de webshops of fabrikanten beweren.

Uit onze bevindingen ontstond de onderstaande ‘Top 4 Beste elektrische bladblazer’. In deze lijst staan alleen bladblazers die het tuinafval ook kunnen opzuigen en versnipperen. Want dit type bladblazer is tegenwoordig het meest populair.

De ‘beste elektrische bladblazer’ is niet perfect 😞

Helaas blijkt dé perfecte bladblazer niet te bestaan. Vrijwel alle modellen elektrische bladblazers krijgen minpunten van de gebruikers.

Black Decker bladblazer rotorMeest gehoorde klacht: de bladblazer raakt verstopt bij het opzuigen van blad. Daar kan die bladblazer niet erg veel aan doen. Nat blad laat zich nu eenmaal moeilijk versnipperen. Het wordt een smurrie en natte bladresten plakken aan de binnenkant van de pijp en het rotorhuis met verstoppingen als gevolg. Het opzuigen en versnipperen van blad werkt het beste als dat blad droog is.

Maar in ons land is herfstblad vrijwel altijd vochtig door regen en mist. Moet je dan afzien van bladzuigen? Nee dat hoeft niet, maar let op het volgende:
– Werk zo veel mogelijk op drogere dagen!
– Zuig telkens kleine beetjes blad op, dan ben je het snelste klaar;
– Vermijdt het opzuigen van vochtige aarde of nat zand, want dat vergroot het probleem;
– Heb je veel en/of grotere bladeren in je tuin? Kies een bladblazer/bladzuiger met een flink vermogen en een grote pijpdiameter.

opwaaiend herfstbladVan bladblazer naar bladzuiger

Een ander belangrijk punt van kritiek is dat het ombouwen van bladblazer naar bladzuiger omslachtig gaat. Om maar één keer te hoeven ombouwen is het handiger als je eerst alle bladeren op een of meerdere bergen blaast, voor je begint met opzuigen.

Maar die methode werkt niet fijn op dagen met veel wind, of als je op een winderige locatie woont!

En ook iets om rekening mee te houden: bij veel modellen hangt de opvangzak onder aan de bladblazer. Naarmate de zak zich vult wordt deze zwaarder, zeker bij vochtig blad.

Wieltjes bladblazerZulke modellen zijn beter te hanteren als er goede wielen aan de buis zitten. Je hoeft het gewicht dan niet volledig te tillen. Maar die wielen zijn vooral praktisch op bestrating. Niet als je over aarde, grind en gras wilt blazen/zuigen!

Meer tips?

Wil je echt de beste koop bladblazer voor jou persoonlijk? Dan raden we je aan ons volledige artikel te lezen met de tips en valkuilen bij de aanschaf van een bladblazer.

Zie Welke bladblazer kopen?

Verder maken alle bladblazers herrie en blijft blad blazen stoffig werk. Draag dus oude kleding, gehoorbescherming en een veiligheidsbril!

Top 4 Beste koop elektrische bladblazer

De bladblazers in deze Top 4 vinden wij de beste koop (míts je rekening houdt met het hiervoor genoemde). Gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden met deze bladblazers en zouden hem aan een ander aanraden.

Bekijk alle bevindingen met:

  1. de Black & Decker bladblazer BEBLV300;
  2. De Gardena bladblazer ErgoJet 3000;
  3. of bekijk de Makita bladblazer UB0801;
  4. en de Bosch bladblazer ALS 30

In vervolgdeel 2 bespreken we de ervaringen met de bladblazers die de Top 4 nét niet haalden:

  1. de Powerplus POWXQG 5030;
  2. of bekijk Elektrische bladblazer Stiga SBL 2600;
  3. Bekijk Wolf Garten bladblazer LBV 2600

Bladblazer prijs
Een elektrische bladblazer kost gemiddeld € 60,-, waarbij de prijs kan variëren tussen € 22,50 en circa € 140,-.

1. Krachtige Black & Decker bladblazer BEBLV300

Bovenaan deze ‘Top 4 Beste elektrische bladblazer’ is de Black&Decker BEBLV300 terecht gekomen. Ondanks enkele flink kritische verbeterpunten die gebruikers noemden. Zoals dat het rotorhuis van de Black&Decker minder makkelijk te reinigen is. En omdat gebruikers het omschakelen van blazen naar zuigen (met behulp van een schroevendraaier) erg omslachtig vinden.

Black Decker bladblazer elektrisch-BEBLV300-gebruik Maar heel veel gebruikers oordelen ook dat ze desondanks deze Black & Decker wél een hele fijne, krachtige bladblazer vinden voor een grotere tuin. En ze zijn ook erg tevreden over zijn prestaties als bladzuiger. Deze elektrische bladblazer laat een grote zuigkracht zien en versnippert heel fijn.

Als je veel blad in je tuin hebt, zul je de grote opvangzak van deze Black & Decker waarderen! Je draagt die op je rug en kan 72 liter bevatten = 1 kruiwagen vol.

Het voordeel van zo’n grote opvangzak: je hoeft minder gewicht in je handen te houden, zodat de bladblazer makkelijk te manoeuvreren blijft. Bovendien kun je langer door werken, want je hoeft de zak minder vaak te legen.

versnipperratio bladblazerElk voordeel heeft een nadeel

Nadeel van zo’n grote opvangzak: tussen struiken door kan de grote zak in de weg zitten. En houdt hier rekening mee: de versnipperratio is 16:1. Dat is prachtig. Maar in de 72 liter zak gaat dus meer dan 1.000 liter blad. Zeker vochtig blad is zwaar. Waarschijnlijk zul je de zak tussendoor tóch een aantal keer legen. Maar dat gaat wel erg gemakkelijk, want de zak heeft een sluitsysteem zonder rits!

Black Decker bladblazer BEBLV300 detailVerder is deze Black & Decker een degelijke elektrische bladblazer met een robuuste metalen rotor. De handgrepen zijn goed geplaatst, zodat ze de machine een goede balans geven. De blaassnelheid is traploos en secuur in te stellen. Met het smalle mondstuk kun je gerichter blazen.

Om te wisselen tussen blazen en zuigen moeten verschillende opzetstukken verwisseld worden. Dat blijkt niet altijd even makkelijk te gaan, omdat ze stevig vastgeklikt zitten. Maar dat maakt deze elektrische bladblazer wel zeer solide.

De Black & Decker BEBLV300-QS heeft veel uitermate tevreden gebruikers. Ondanks dat de machine enkele ingewikkelder handelingen heeft, vinden ze dit een fijne elektrische bladblazer!

Black Decker bladblazer elektrisch BEBLV300

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

Black & Decker BEBLV300-QS
Vermogen : 3000 W
Blaassnelheid: 404 km/u
Capaciteit opvangzak : 72 l
Prijs: circa € 105,-

Andere goede Black & Decker bladblazer

Met name voor het bladzuigen heeft een machine veel power nodig. De andere Black & Decker machines met 2600 Watt of minder hebben daardoor meer moeite met het opzuigen van vochtig blad, ze blazen ook minder hard en versnipperen minder fijn.

Black-Decker-rotorDaarentegen is de GW3050 van Black & Decker met zijn 3000 Watt ook een uitstekende bladblazer die veel gebruikers prima bevalt. Deze bladblazer blaast zelfs iets harder. Hij is degelijk gemaakt en versnippert nauwkeurig met de stevige metalen rotor.

Speciaal aan deze Black & Decker bladblazer GW3050 is dat hij wordt geleverd inclusief krabharkje en tuinruimsysteem. Met dat systeem kan je de bladzuiger direct aan je afvalcontainer koppelen.

Black Decker bladblazer tuinruimsysteem Let wel op: Als je het koord en gesp niet strak genoeg aantrekt, kan de zak losschieten omdat dit zo’n krachtige bladblazer is!

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax
en bij Coolblue

2. Elektrische Gardena bladblazer ErgoJet 3000

Elektrische bladblazer Gardena-ErgoJet3000 gebruikZoals je van Gardena mag verwachten is de ErgoJet 3000 een krachtige bladblazer van een uitstekende kwaliteit, degelijk materiaal en enthousiaste gebruikers. Natuurlijk staat die in de ‘Top 4 Beste bladblazers’!

De ErgoJet is netjes afgewerkt en de knoppen voor de bediening zijn stevig uitgevoerd. En natuurlijk heeft deze bladblazer een stevige metalen rotor voor het versnipperen.

Wil je omschakelen van blazen naar zuigen, dan moet je wat onderdelen verwisselen. Veel gebruikers vinden dat even een werkje, maar geven ook aan dat dat in de praktijk vrij snel en makkelijk gaat. Je hebt geen gereedschap nodig, alles gaat met snelkoppelingen.

Elektrische bladblazer Gardena-ErgoJet3000 rotorHet apparaat is redelijk licht van gewicht en door de schouderriem makkelijk mee te dragen, ook als de opvangzak voller en dus zwaarder wordt. Het gewicht is mooi verdeeld en deze bladblazer ligt goed in balans.

De ergonomische handgrepen én de schouderriem maken hem makkelijk te hanteren, waardoor je comfortabel kunt werken.

Handig dat je de blaaskracht traploos kan regelen met enkel je duim! De zuig- en blaaskracht zijn daardoor goed te doseren, zodat zaken die moeten blijven liggen dat ook doen.

Conclusie: gebruikers vinden de Gardena ErgoJet 3000 bladblazer een erg fijne tuinhulp. De meesten zijn zeer tevreden met hun keuze!

Elektrische bladblazer Gardena ErgoJet 3000


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij Toolmax
of bij bol.com

Gardena ErgoJet 3000
Vermogen : 3000 W
Blaasvolume : 420 m3/u
Blaassnelheid : 310 km/u
Prijs: circa € 85,-

3. Stille lichtgewicht Makita bladblazer UB0801v

Makita mikt met zijn elektrische bladblazer UB0801 op de gebruiker die een lichtgewicht bladblazer zoekt van uitstekende kwaliteit, duurzaamheid en een laag geluidsvolume.

Deze elektrische bladblazer is niet alleen populair voor particuliere opruimklussen in de tuin, maar ook bij de professionele gebruiker. Je kunt met deze compact bladblazer immers ook bijvoorbeeld de vloer in werkplaatsen etc. even schoonblazen.

Duurzame elektrische bladblazer

Als innoverend gereedschapsmerk focust Makita met zijn produkten natuurlijk ook op duurzaamheid. De gebruikte materialen zijn ten eerste van uitstekende kwaliteit.

Bladblazer Makita rotorUiteraard is de rotor voor het versnipperwerk van deze Makita bladblazer van robuust metaal. En vrijwel alle onderdelen zijn los na te bestellen, zodat de machine indien ooit nodig in de toekomst, te repareren is.

Maar Makita kiest er ook voor om de bladblazer niet een enorm (en dus milieu belastend) wattage te geven. Het vermogen van 1650 Watt in combinatie met een goed ontworpen motor en dito blaaspijpen genereren desondanks – en veel efficiënter – een zeer krachtige luchtstraal. Veel gebruikers merken op dat deze bladblazer krachtiger blaast en zuigt dan je zou verwachten van een machine van 1650 Watt.

Ergonomisch en zeer comfortabel bladblazen

Elektrische bladblazer Makita UB0801V gebruik

Omdat Makita de professionele gebruiker in het achterhoofd houdt, is de bladblazer dusdanig ontworpen dat hij langere tijd te gebruiken is zonder overbelasting voor de gebruiker. Het gewicht is bijvoorbeeld heel erg laag (mét zuigbuis maar 3,8 kg).

En daarom zit er ook geen hele grote opvangzak onder deze Makita bladblazer. De zak van 35 liter blijft heel gemakkelijk te hanteren, ook als hij vol is. In plaats van lang met een zwaar apparaat te sjouwen is het immers gezonder om een paar keer extra naar de groencontainer te lopen, waar je de zak vervolgens heel eenvoudig kunt legen met de rits.

Elektrische bladblazer Makita UB0801VOm de handen en armen minimaal te belasten is deze elektrische bladblazer mooi in balans en comfortabel te bedienen door de dubbele handgreep met sofgrip.

Wat het verder ook erg aangenaam maakt om met deze machine te werken, is dat het trillings- en geluidsniveau erg laag is. Gebruikers waarderen deze Makita bladblazer met een 9.2!

Makita heeft er verder voor gekozen de blaaskracht eenvoudig in slechts twee standen te kunnen zetten: hard en zacht.

De blaaskracht en blaasvolume zijn dan dusdanig dat deze voor de meeste klussen precies goed is. Je kunt deze lichtgewicht bladblazer immers altijd gemakkelijk wat lager of hoger houden als je toch wat meer of minder kracht wilt.

En ook lekker praktisch: omdat de Makita UB0801 zo compact is, kun je hem na het werk lekker klein opbergen.

De Makita UB0801 is een van de betere bladblazers. Een fijne machine om langer mee te werken. Lichtgewicht, maar wel met een heel krachtige blaasstraal!

Elektrische bladblazer Makita UB0801


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax
en bij Coolblue
of bij Gereedschapcentrum

Makita UB0801v
Vermogen: 1650 W
Blaassnelheid: 270 km/u
Blaasvolume: 384 m3/u
Prijs: circa € 119,-

4. Bosch bladblazer ALS 30

Gebruikers die deze elektrische bladblazer in de praktijk hebben getest, noemen de Bosch ALS 30 een prima, gebruiksvriendelijke bladzuiger, al vinden sommigen hem qua prijs wat aan de hoge kant.

Bladblazer aanbieding BoschAls bladblazer is de Bosch ALS 30 lekker compact. De meeste mensen vinden dat hij lekker in de hand ligt en oordelen dat hij ruim voldoende blaaskracht heeft. De schouderband helpt ook. Deze voelt comfortabel en zorgt ervoor dat het gewichtspunt precies goed ligt. De verstelbare tweede greep zorgt voor nog makkelijker sturen.

Maar als zuiger met de opvangzak vindt men deze bladblazer wel wat zwaarder om te hanteren, aangezien het gewicht dan onder de machine en aan je schouder komt te hangen. De opvangzak is wel lekker stevig en van vochtafwerend textiel.

Het opzuigen van blad en het versnipperen gaat mooi vlot. Maar men merkt op dat je altijd moet oppassen niet teveel bladeren ineens op te zuigen. Dat kan deze elektrische bladblazer minder goed aan en raakt dan verstopt. Maar dat geldt voor heel veel bladblazers.

Elektrische Bladblazer Bosch ALS-30 detailAlle knoppen zitten prima binnen handbereik, maar de blaaskrachtregeling kent maar twee standen: hard en zacht. En sommige mensen vinden de aan/uit schakelaar wat zwaarder vanaf de handgreep met 1 hand te bedienen.

Let op: volgens de specificaties hoort deze bladblazer een stevige metalen rotor te hebben, maar enkele gebruikers waarschuwen dat er apparaten in omloop zijn met een kunststof rotor.

Bladblazer Bosch ALS 30

bladblazer aanbieding bosch takkenschaar


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij Gereedschapcentrum

Bosch bladblazer ALS 30
Vermogen: 3000W
Blaassnelheid: 300 km/u
Blaasvolume: 800 m3/u
Prijs: circa € 110,-

Leuke elektrische bladblazer aanbieding

aanbieding bladblazer boschBosch ALS 25 verschilt alleen van de ALS 30 in een iets lager vermogen, maar hij is óók aantrekkelijker geprijsd.

Bovendien krijg je er nu een verzamelbak voor je tuinafval,  een paar stevige tuinhandschoenen én een takkenschaar bij!

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

.

Meer beste elektrische bladblazers?

Bekijk dan in het volgende artikel de bladblazers die de ‘Top 4 Beste elektrische bladblazers’ nét niet haalden. Daarin bespreken we de ervaringen met:

  1. de Powerplus POWXQG 5030;
  2. of bekijk de elektrische bladblazer Stiga SBL 2600;
  3. Bekijk de Wolf Garten bladblazer LBV 2600

Zie Beste elektrische bladblazer – vervolg

Overweeg je een goedkope bladblazer? Bekijk de ervaringen met de Eurom bladblazer!

Niet vergeten: goede gehoorbescherming!

Bladblazers maken altijd meer geluid dan goed voor je is. Gebruik dus goede gehoorbescherming, bijvoorbeeld de zeer goed gewaardeerde Alpine Muffy Oorkappen in drie kleuren:

Alpine Muffy gehoorbescherming

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue