Beste cirkelmaaier – benzine, accu en elektrisch

Een goede cirkelmaaier uitkiezen is best moeilijk, want het aanbod is groot. Vandaar dat we een voorselectie voor je hebben gemaakt van de beste modellen cirkelmaaier op benzine, accu en elektrisch.

Dit zijn de cirkelmaaiers die in de praktijk het beste bevallen:

Op benzine:
1. Beste cirkelmaaier: Powerplus XG60245
2. Benzinemaaier Makita PLM4631N2
3. Benzinemaaier Einhell GCPM47SHW

Op accu:
4. Beste cirkelmaaier: Makita DLM460PT2
5. Accu cirkelmaaier Stiga SLM 544 AE
6. Kleine accu cirkelmaaier Wolf Garten A3472V

Elektrisch:
7. Beste cirkelmaaier: Bosch AdvancedRotak 690
8. Elektrische cirkelmaaier Gardena PowerMax 42

We beschrijven elke cirkelmaaier verderop in dit artikel. Zo wordt kiezen heel gemakkelijk!

Welke grasmaaier?

Wil je snel grotere oppervlaktes kunnen maaien? Dan heb je een cirkelmaaier nodig. Bij een cirkelmaaier draait één mes razendsnel rond een centrale as, vlak boven de grond. welke cirkelmaaierDit in tegenstelling tot een kooimaaier waar vijf of zes messen in een kooivorm zitten. Zie afbeelding hiernaast van de onderzijde van een cirkelmaaier.

De cirkelmaaier is een heel stuk krachtiger dan de kooimaaier, want hij wordt aangedreven door een motor. Dat kan een traditionele motormaaier op benzine zijn, maar tegenwoordig doen ook de moderne cirkelmaaiers op accu, niet meer onder in prestaties.

Oké, een cirkelmaaier dus. Maar welke? Hieronder vind je een selectie van de beste cirkelmaaiers, gebaseerd op hun specificaties en de vele reviews van gebruikers. 

Beste cirkelmaaier op benzine

1. Beste cirkelmaaier op benzine: Powerplus XG60245

Bovenaan het lijstje met benzine cirkelmaaiers staat deze van Powerplus, de XG60245. Dit blijkt een fijne, degelijke, no-nonsense grasmaaier die óók nog eens aantrekkelijk geprijsd is. Met zijn royale maaibreedte is hij geschikt voor een gazon tot 1.500 m².

De motor van deze cirkelmaaier is krachtig (bijna 3.5 kW) en betrouwbaar. Hij maait netjes en je kunt de maaihoogte met een centrale hendel in 8 standen verstellen.

Nog een groot voordeel van deze cirkelmaaier is dat hij zelftrekkend is, dus je hoeft niet te duwen. En hij kan goed mulchen, dus het gras versnipperen tot meststof voor het gazon. Je hoeft het gras dan niet op te vangen en niet op te ruimen. Dat bespaart veel tijd.

Een uitgebreid review van deze Powerplus cirkelmaaier vind je in het artikel ‘Beste benzinemaaiers‘.

De Powerplus POWXG60245 blijkt een fijne, complete benzine cirkelmaaier tegen een betaalbare prijs!

Zelftrekkende mulchmaaier Powerplus-POWXG60240


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij bol.com
of bij Haxo

Model: Powerplus XG60245
Vermogen: 3.460 watt
Opvangbak 65 liter
Mét mulchfunctie
Zelfrijdend
Prijs: vanaf € 369,-
Maaibreedte: 51 cm
Gazonoppvl: 1.500 m2


2. Cirkel maaier op benzine: Makita PLM4631N2

Deze cirkelmaaier op benzine blijkt een onvoorstelbaar degelijke machine voor deze prijs. Hij trekt zichzelf vooruit, dus je hoeft hem niet te duwen.

Een gazon tot 1.500 m2 kun je met deze cirkelmaaier zeer efficiënt maaien. De onderhoudsvriendelijke Briggs & Stratton motor is namelijk krachtig, het cirkelmes is robuust en scherp, de maaihoogte is goed en centraal in te stellen, en deze cirkelmaaier is natuurlijk voorzien van een goede mulchfunctie. Dus je kunt het gras versnipperen en hoeft het dan niet op te vangen en op te ruimen.

De Makita PLM4631N2 is een krachtpatser met een uitstekende prijs – kwaliteit verhouding.

Zelfrijdend Makita grasmaaier


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Coolblue
of bij bol.com

Model: Makita PLM4631N2
Vermogen: 2.600 watt
Opvangbak 60 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf € 465,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.500 m2

Tip: even goed, maar niet zelfrijdend, en daardoor wel wat goedkoper,
is de Makita PLM4630N2, verkrijgbaar bij bol.com, en bij Toolmax.

3. Cirkelmaaier op benzine Einhell GCPM47SHW

Soms zit je wat krapper bij kas, maar het gras moet wel gemaaid. Dus zetten we hier ook een budget cirkelmaaier op benzine. En dat is de Einhell GCPM47SHW. Dit is een zelfrijdende versie van deze cirkelmaaier.

(Nb. Er zijn ook Einhell duwmaaiers, bijvoorbeeld de Einhell GC-PM 46. Deze is nóg wat goedkoper).

De Einhell GCPM47SHW hieronder is een prima basic cirkelmaaier voor grotere gazonoppervlakken tot 1.000 m². Hij ziet er mooi en robuust uit. De bediening is eenvoudig. De 2.6 pk motor is krachtig.

Deze cirkelmaaier trekt zichzelf vooruit, dus je hoeft niet te duwen. Maar het is een vrij zwaar toestel, dus wat minder wendbaar en dat kan een probleem zijn als je een onregelmatig gevormd gazon en veel hoekjes hebt.

Wel erg fijn: je kunt het gras opvangen in de royale opvangbak, maar hij kan ook prima mulchen!

De Einhell GCPM47SHW is een prima basic cirkelmaaier, met een uitstekend prijs-kwaliteit verhouding!

Cirkelmaaier Einhell GC-PM 47 S HW


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

of bij bol.com

Model: Einhell GCPM47SHW
Vermogen: 1.800 watt
Opvangbak 75 liter
Mét mulchfunctie
Prijs: vanaf € 379,-
Maaibreedte: 47 cm
Gazonoppvl: 1.000 m2

 

Extra li-ion Accu Makita 18VCirkelmaaier op accu

In vergelijking met een benzinemaaier scoort de betere accu cirkelmaaier vrijwel even goed in maaiprestaties.

Maar een accu cirkelmaaier scoort véél beter op het gebied van milieuvriendelijkheid, geluid, geur en uitlaatgassen.

En een accumaaier heeft ook nog eens véél minder onderhoud nodig. Je hoeft geen benzine en olie te controleren of bij te vullen, geen filters schoon te maken of te vervangen en een bougie zit er ook niet in. Je start een cirkelmaaier op accu eenvoudig met één druk op de knop.

4. Beste cirkelmaaier op accu: Makita DLM460PT2

Goed gereedschap is het halve werk. De accu cirkelmaaiers van Makita zijn als een van de weinigen zéér geschikt voor een groter gazon (tot 1.000 m²). Want een vereiste voor een accumaaier voor zo’n groot gazon, zijn namelijk erg goede accu’s. Al jaren hebben de accu’s van Makita een goede naam in de professionele gereedschapsbranche. Deze accu’s gaan lang mee en laden razendsnel weer op. En dat is wat je nodig hebt in je tools.

Deze cirkelmaaier DLM460pt2 van Makita is daarnaast lekker solide uitgevoerd. Zo is hij voorzien van een robuust stalen maaidek. Dat maakt hem wel iets zwaarder, maar zorgt er ook voor dat hij mooi vlak op het gras ligt. Het maairesultaat is dan natuurlijk keurig!

Men vindt hem lekker stil, hij verplaatst zich makkelijk en is erg wendbaar. De mulchfunctie werkt prima: het gras wordt mooi klein versnipperd en verteert zo als meststof voor het gazon.

En belangrijk: er zijn zelden problemen met zijn accu’s!

De Makita DLM460 cirkelmaaier is een prima keuze voor het grotere gazon!


Accu grasmaaier met mulchfunctie Makita-DLM460PT2


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Coolblue

Model: Makita DLM460pt2
Incl. 2 x accu 18 Volt – 5.000 mAh
Laadtijd: 45 min
Opvangbak 60 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf ± € 549,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.000 m2

Gratis makita accuTip: Tot en met juni ’20: gratis accu van Makita! Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is je registreren op de website van Makita. Dan krijg je ook een verlengde garantieperiode.

Goede varianten van deze Makita cirkelmaaier

De genoemde DLM460PT2 wordt geleverd mét 2 accu’s en een duo snellader. Als je zelf al een lader en accu’s van Makita hebt, ben je met alleen de body DLM460Z een stuk goedkoper uit.

Vergelijkbaar is de Makita DLM431PT2, maar die is zónder mulchfunctie uitgevoerd en is daardoor eveneens lager in prijs. Zie eventueel uitgebreider review in ‘Top 4 Beste accu grasmaaier‘.

Je kunt het jezelf ook gemakkelijker maken. Kies dan voor de geavanceerde accu cirkelmaaier Makita DLM532PT4. Die is voorzien van mulchfunctie, maar is bovendien zelftrekkend. Die lijkt qua eigenschappen het meest op een benzinemaaier – niet duwen, alleen wat bijsturen. Zie eventueel uitgebreider review in ‘Beste zelftrekkende accu grasmaaier‘.

 

5. Cirkelmaaier op accu Stiga SLM 544 AE

Voor het kleinere gazon tot 550 m² is de Stiga SLM 544 AE een handige accu cirkelmaaier. Dit is een moderne accu grasmaaier van goede kwaliteit en een betrouwbaar Zweeds merk.

Hij heeft een prettige maaibreedte van 42 cm. Met één 48 Volt accu van 5.00 mAh heeft deze cirkelmaaier genoeg uithoudingsvermogen voor een gazon tot 550 m². Hij maait netjes, de bediening is gemakkelijk en de maaihoogte kun je centraal in 6 stappen verstellen van 2,5 tot 7,5 cm.

De SLM 544 is gemaakt met solide kunststof onderdelen. Dat maakt deze cirkelmaaier lichtgewicht en dus erg makkelijk hanteerbaar. Bovendien is het kunststof moeiteloos schoon te maken en het roest niet.

Deze cirkelmaaier is voorzien van een opvangbak van 40 liter, maar hij kan ook mulchen.

Dus geen geworstel meer met een snoer, geen gesjouw met een opvangbak: met deze lichtgewicht cirkelmaaier kost het maaien veel minder energie!

Zie eventueel uitgebreider review in ‘Beste accu grasmaaier‘.

Met de Stiga SLM 544 cirkelmaaier kun je een kleiner gazon moeiteloos en netjes maaien!

accu grasmaaier stiga

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax
of bij Coolblue.

Stiga SLM 544 AE
Incl 1 accu 48V 5.0 Ah
Prijs: circa € 399,-
Maaibreedte: 42 cm
Gazon: tot 500 m²


6. Kleine accu cirkelmaaier Wolf Garten A3472

Heb je een klein gazon? En geef je liever de voorkeur aan een accu cirkelmaaier van een traditioneel merk? Dan is de Wolf Garten A3472 een aanrader.

Gebruikers zijn erg enthousiast over deze kleine cirkelmaaier. Hij is klein, licht en werkt gemakkelijk. Deze machine maait goed, de accu is goed en heeft voldoende capaciteit om een gazon van circa 300 m² twee keer te maaien (mits het gras niet te stug en te lang is).

De goede mulching-functie scheelt een hoop tijd en gedoe. Doordat het gras meerdere malen langs de messen van deze cirkelmaaier gaan, wordt het zeer fijn versnipperd. Dus je hoeft geen maaisel meer op te ruimen!

accu cirkelmaaier

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

Wolf Garten A3472
Incl 1 accu 72V 2.5 Ah
Prijs: circa € 399,-
Maaibreedte: 34 cm
Gazon: tot 350 m²

Elektrische cirkelmaaier stekkerBeste elektrische grasmaaier

Kun je met een verlengkabel in de buurt van een stopcontact blijven, dan is een elektrische cirkelmaaier de meest voor de hand liggende keuze. Een goede elektrische cirkelmaaier is namelijk erg krachtig, lichter van gewicht én vrijwel altijd véél gunstiger geprijsd dan een accu grasmaaier.

We omschrijven hier twee goede en sterke elektrische cirkelmaaiers voor een gazon tot zo’n 600 m². Deze krijgen van gebruikers een goede beoordeling in kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak.

7. Beste elektrische cirkelmaaier: Bosch AdvancedRotak 690

Deze cirkelmaaier van Bosch is een goed product voor een gazon tot zo’n 550 m². Met zijn royale maaibreedte van 42 cm hoef je minder banen te maaien en ben je dus sneller klaar.

Je kunt zien dat deze cirkelmaaier met degelijke Duitse kwaliteit is gemaakt. Gebruikers vinden hem krachtig en makkelijk in gebruik. Zo is de maaihoogte bijvoorbeeld met een goed bereikbare draaiknop bovenop de machine in te stellen.

De opvangbak is groot genoeg, zeer eenvoudig te legen en weer aan de machine te bevestigen. Ook het reinigen van de machine gaat vlot en makkelijk.

Aandachtspuntje: om de maaier aan de gang te houden moet je de contactknop best stevig ingedrukt houden. Dan is het jammer dat de handgrepen niet van wat zachter materiaal zijn. Ze gaan nu na een tijdje wat ruwer aan voelen. (Tip: dat is eenvoudig te verhelpen met handschoenen.)

cirkelmaaier Bosch opvangbak

Na het maaien zijn zowel de duwboom als de opvangbak eenvoudig in te klappen. Hierdoor blijft een compacte maaier over die in de opslag niet veel ruimte in beslag neemt.

Prettig: Bosch heeft deze cirkelmaaier voorzien van Pro Silence technologie. Daardoor wordt het geluid gedempt en klinkt het een stuk minder scherp.

De AdvancedRotak cirkelmaaiers van Bosch hebben geen ingebouwde mulchfunctie. Maar tijdelijk krijg je bij Toolmax deze AdvancedRotak 690 compleet met het bijpassende Bosch multimulch inzetstuk!

Compleet mét het multimulch inzetstuk is deze elektrische Bosch AdvancedRotak 690 een aanrader!

elektrische cirkelmaaier Bosch AdvancedRotak 690

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

Bosch AdvancedRotak 690
incl: multimulch inzetstuk
Vermogen: 1.800 W
Opvangbak: 50 l
Prijs: circa € 269,-
Maaibreedte: 42 cm
Gazon: tot 550 m²

Tip: Heb je al een verlengsnoer van voldoende lengte?

 

8. Elektrische grasmaaier Gardena Powermax 42

elektrische cirkelmaaier Gardena PowerMax-42 Even groot als de bovenstaande elektrische cirkelmaaier is deze Gardena Powermax 42. Ook 1800 Watt en een maaibreedte van 42 cm. En ook deze moderne elektrische cirkelmaaier bevalt veel gebruikers erg goed.

Dit is een mooie degelijke machine in een kwaliteit die je van Gardena mag verwachten. De bediening is eenvoudig en gemakkelijk, hij start makkelijk, is niet al te zwaar en de grote achterwielen maken hem goed wendbaar. Er is een simpele bevestiging van het snoer waardoor de stekker er niet uit kan vallen.

In tegenstelling tot de bovenstaande cirkelmaaier is deze Gardena Powermax 42 voorzien van een beugelschakelaar. Daardoor kun je de duwboom overal vast houden en kun je tijdens het maaien van handpositie wisselen.

Zoals elke cirkelmaaier is ook de Gardena wel een beetje aan de luide kant, maar gebruikers vinden dat je geen oordoppen nodig hebt.

Deze cirkelmaaier kan bovendien net iets buiten de wielen maaien. Daardoor kun je ook dicht langs bijvoorbeeld een muurtje maaien en blijven er geen randjes gras staan.

De opvangbak met vulindicator is groot genoeg, maar je kunt ook mulchen. Dan heb je die bak dus helemaal niet nodig.

De Gardena PowerMax is een prima cirkelmaaier met handige mulchfunctie!

elektrische grasmaaier Gardena PowerMax-42

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Coolblue

Gardena Powermax 42
Vermogen: 1800 W
Opvangbak: 45 l
Prijs: circa € 255,-
Maaibreedte: 42 cm
Gazon: tot 550 m²

Tip: Heb je al een verlengsnoer van voldoende lengte?