Beste bladzuiger – Top 7 | Mét reviews

Heb je keurig al die herfstbladeren op een hoop geblazen? Maar daarna komt de lastige klus van het opruimen? Niet als je een goede bladzuiger met opvangzak koopt!

Met een goede bladzuiger met opvangzak vang je de bladeren gewoon op. Dus niet meer harken, bukken en vieze handen. Maar hup, even naar je container of de composthoop, opvangzak open en klaar!

Stihl bladzuiger SHE71 opvangzakDoor het versnipperen neemt het blad veel minder ruimte in én het composteert ook nog beter.

We zochten voor je uit wat de betere bladzuigers met opvangzak zijn. We bekeken de technische specificaties, de prestaties en de reviews van gebruikers.

Hieruit volgt deze Top 7 ‘Beste bladzuiger’:

  1. Stilste: Makita UB0801V;
  2. Kwaliteit: Stihl SHE 71;
  3. Beste koop bladzuiger: Stiga 2600;
  4. Degelijk: Bosch Garden Tidy;
  5. Handig: Gardena ErgoJet;
  6. Krachtig: B&D GW3030;
  7. En bladzuiger op accu: Makita DUB363.

Elke bladzuiger bespreken we hieronder. Maar eerst twee nuttige tips:

Versnipperratio van de bladzuiger

De meeste bladzuigers kunnen het opgezogen blad versnipperen. De verhouding tussen het blad en de snippers wordt de versnipperratio genoemd.
Voorbeeld: als een bladzuiger een ratio van 8:1 heeft, wordt 8 liter blad vermalen tot 1 liter snippers. Dan past er dus 8 keer zoveel blad in de opvangzak én je groencontainer raakt minder snel vol!

Let op: meer inhoud betekent dat je óók meer gewicht aan natte bladeren draagt! Bij sommige modellen zit de schouderdraagriem aan het apparaat en bij sommigen aan de opvangzak.

Accu- of elektrische bladzuiger kopen?

Elke bladzuiger in deze Top 7 Beste bladzuiger werkt op elektriciteit, want er is maar één accu bladzuiger goed genoeg.

Makita DUB363z accu bladblazer rotorbladZoals je in het artikel ‘Beste accu bladblazer‘ kunt lezen, leveren de accu gedreven blazers al wel indrukwekkend veel blaasvermogen. Maar met de huidige maximale werktijd van Li-ion accu’s kun je nu nog géén grote tuin van het complete herfstbladerdek ontdoen. Het kost gewoon teveel vermogen om alle blad op te zuigen.

Tenzij… je het budget hebt om gewoon een stel extra accu’s te kopen. Of je voor een merk bladblazer kiest waarbij de accu’s weer razendsnel opgeladen zijn. Dan komt eigenlijk alleen de Makita DUB363 accu bladzuiger in aanmerking (zie review Makita DUB363z).

Vandaar dat we deze top 7 beginnen met een elektrische Makita bladzuiger en afsluiten met een Makita accu bladzuiger.

Elektrische cirkelmaaier stekkerMaar ons advies: heb je een grote tuin met veel blad? En kun je in de buurt van een stopcontact blijven?

Kies dan voor een elektrische bladzuiger met opvangzak. Die zijn meestal krachtiger, véél aantrekkelijker geprijsd en gaan gewoon door tot er geen enkel blaadje meer te zien is!

Beste 7 bladzuigers met opvangzak

1. Lichtgewicht bladzuiger Makita UB0801v

Bovenaan vind je de degelijke elektrische Makita bladzuiger UB0801. Dit is een makkelijk hanteerbare, lichtgewicht bladzuiger met opvangzak. Gebruikers waarderen deze Makita bladzuiger met een 9.2!

De gebruikte materialen van deze bladzuiger zijn van uitstekende kwaliteit. Bladblazer Makita rotorUiteraard is de rotor voor het versnipperwerk van deze Makita bladblazer van robuust metaal.

De goed ontworpen motor en dito blaaspijpen genereren – zeer efficiënt – een krachtige luchtstraal. Veel gebruikers merken op dat deze bladblazer krachtiger blaast en zuigt dan je zou verwachten van een machine van 1.650 Watt.

Ergonomisch bladzuigen

Elektrische bladblazer Makita UB0801V gebruikNatuurlijk heeft het professionele merk Makita een bladzuiger ontworpen om langere tijd te gebruiken zonder overbelasting voor de gebruiker. Het gewicht is bijvoorbeeld heel erg laag (mét zuigbuis maar 3,8 kg) en ook het geluids- en trillingsniveau zijn gering.

Deze elektrische bladzuiger hangt bovendien mooi in balans en is comfortabel te bedienen door de dubbele handgreep met sofgrip. Dus je kunt er ontspannen langere tijd mee werken.

Veel bladeren in de opvangzak

Elektrische bladblazer Makita UB0801VEr zit ook bewust geen hele grote opvangzak onder deze Makita bladblazer/bladzuiger. De zak van 35 liter blijft heel gemakkelijk te hanteren, ook als hij vol is.

In plaats van lang met een zwaar apparaat te sjouwen is het immers gezonder om een keer extra naar de groencontainer te lopen, waar je de zak vervolgens heel eenvoudig kunt legen met de rits aan de onderzijde.

Maar de bladeren worden versnipperd in een ratio van 8:1. Dus je kunt zo’n 280 liter bladeren in de opvangzak kwijt. En dat is desondanks heel veel blad! Fijn dat er een degelijke draagriem meegeleverd wordt zodat je het gewicht over je schouder kunt verdelen.

Let op: doordat er aan de rechterkant van de opvangzak een soort luchtklep zit, vinden sommige gebruikers deze bladzuiger voor linkshandigen wat minder geschikt.

Bladblazer Makita UB0801V-detailEenvoudige bediening

Makita heeft er verder voor gekozen de blaas- en zuigkracht eenvoudig in slechts twee standen te kunnen zetten: hard en zacht. Dat blijken namelijk de standen die de meeste mensen in de praktijk gebruiken. Je kunt deze lichtgewicht bladzuiger immers altijd gemakkelijk wat lager of hoger houden als je toch wat meer, of juist minder kracht wilt.

Het is verder een verademing dat deze Makita in de laagste stand nog steeds erg krachtig blaast, maar dan slechts een aangenaam, wat lager geluid produceert. Een geluid waar vrijwel niemand zich aan zal storen. En voor de meeste opruimklussen is die stand al krachtig genoeg.

Alleen op een groter gazon zal het prettig zijn om de hoge stand te gebruiken, zodat je alle bladeren met kracht voor je uit kunt blazen. Maar dan maakt deze bladblazer natuurlijk ook wat meer lawaai.

De Makita UB0801V is een van de betere bladzuigers. Lichtgewicht, maar wel met een heel krachtige blaasstraal!

Elektrische bladblazer Makita UB0801


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

en bij Coolblue
en bij Toolmax

Makita UB0801v
Vermogen: 1.650 W
Blaassnelheid: 270 km/u
Blaasvolume: 384 m3/u
Prijs: circa € 105,-

Tip: let op dat je de versie UB0801v besteld. Alleen die heeft ook de zuigbuis en opvangzak. De versie UB0801 (zonder “v”) is alleen de bladblazer.

2. Professionele kwaliteit: Stihl bladblazer SHE 71

Stihl Bladzuiger SHE 71 met opvangzak gebruikVoor hetzelfde geld heb je de kracht en de kwaliteit van een echte Stihl.

Stihl is immers hét bladblazer kwaliteitsmerk voor professionals, gemeentes en iedereen die gewoon – zonder gedoe – efficiënt en krachtig wil bladblazen.

De elektrische bladblazer SHE 71 levert indrukwekkende prestaties op het gebied van blaaskracht, blaassnelheid én blaasvolume. De motor van deze elektrische bladblazer van Stihl BGE 71 is bovendien ook echt sterk genoeg voor het opzuigen en versnipperen van blad. En dat maakt deze Stihl SHE 71 een aanrader.

Stihl bladzuiger SHE71 detailMet name particuliere gebruikers (die meestal makkelijker bij een stopcontact in de buurt kunnen blijven) waarderen deze krachtige elektrische bladblazer. Want behalve erg hanteerbaar en sterk, is deze machine ook relatief stil. En dat maakt de buren blij!

Je kunt bovendien erg comfortabel werken met deze machine. De zachte ergonomische handgreep zit net boven het midden van de behuizing, dus de machines is goed in balans. De knoppen zijn goed geplaatst en licht te bedienen. Én hij is absoluut niet zwaar. Slechts 3 kilogram!

Bladzuiger Stihl SH71 48110110819-gebruikVersnipperratio 1 op 10!

Het blad wordt grondig versnipperd in de machine – zodat het nog maar 10% van het volume inneemt – en vervolgens verzameld in de opvangzak van 45 liter. Let wel: zou je hem helemaal vol doen, dan komt er dus 450 liter herfstblad in de opvangzak.

Het dragen wordt gelukkig wel makkelijker dankzij de meegeleverde schouder draagriem. En de opvangzak is lekker robuust, dus die kan dat wel hebben. Dankzij de degelijke rits aan de onderzijde is hij eenvoudig te legen.

Helemaal geen minpunten? Toch wel, de rotor van deze Stihl is van kunststof. Uiteraard heeft Stihl daar een erg sterke, hoogwaardige kunststof soort voor gebruikt. Maar wees toch extra voorzichtig dat je geen grind opzuigt (vervangende Stihl onderdelen zijn trouwens wél overal goed verkrijgbaar).

En deze Stihl bladzuiger heeft maar één stand: aan of uit. Maar dat is ook wel weer lekker eenvoudig, want de meeste mensen blijken een bladblazer toch altijd voluit te zetten. En je kunt de machine ook altijd nog meer of minder dicht op het oppervlak houden om de blaaskracht te variëren.

Stihl bladzuiger set met opvangzak SHE71Complete bladzuiger set

De Stihl SHE 71 wordt geleverd met stevige blaasbuis met plat mondstuk en een royale zuigbuis met extra handvat.

Het ombouwen van bladblazer naar bladzuiger gaat snel en efficiënt, dankzij de goed passende klik- en draaisluitingen.

Een royale opvangzak van 45 liter, een comfortabele draagriem én een beschermbril maken de set af.

De Stihl SHE 71 bladzuiger met opvangzak: degelijke, indrukwekkende power!

Stihl bladzuiger opvangzak SHE71

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Welkoop

Stihl bladblazer SHE 71
Blaaskracht: 9N
Blaasvolume: 670 m3/u
Blaassnelheid: 66 m/s (238 km/u)
Prijs: circa € 155,-

3. Beste koop bladzuiger met opvangzak: Stiga SBL 2600

Elektrische bladblazer stiga-SBL2600 gebruikDe Stiga SBL 2600 heeft een zeer goede prijs – kwaliteit verhouding. Dit is namelijk een aantrekkelijk geprijsde bladzuiger die door gebruikers erg goed wordt gewaardeerd (met een 9,1!).

Deze bladzuiger ligt comfortabel in de hand, is goed wendbaar en heeft voor de meeste mensen voldoende blaas- en zuigcapaciteit.

Net als de Makita hierboven kiest Stiga voor hanteerbaarheid in plaats van voor zo veel mogelijk kracht. Dat maakt deze bladblazer een stuk stiller en ook lichter van gewicht.

Daardoor beoordelen veel gebruikers de Stiga inderdaad als een lekker compact en erg handzaam apparaat.

Deze elektrische bladblazer is degelijk gemaakt en heeft een erg mooi design!

Bovendien wordt hij aangedreven met een koolborstelloze inductiemotor. Ook dat maakt deze Stiga bladblazer stiller dan veel andere apparaten en verlengt de levensduur.

Snel van bladblazer naar bladzuiger

De gebruikers beschrijven dat de Stiga bladblazer eenvoudig en vrij snel – en zonder gereedschap – om te bouwen is naar bladzuiger. De meegeleverde vrij brede zuigbuis kan ook de iets grotere bladeren opzuigen (mits niet al te nat).

De versnipperfunctie doet het prima met een ratio van 10:1. Tijdens het opzuigen maakt deze Stiga bladblazer het bladafval dus tot 90% kleiner.

Daardoor kun je zo’n 450 liter bladeren in de 45 liter zak opvangen. De prettige schouder draagriem komt daarbij dan goed van pas, want zo hoef je het gewicht niet in je handen te dragen.

Bladblazer Stiga SBL 2600 rotorbladDankzij de behoorlijk brede zuigbuis worden spit/kiezel/steentjes in de regel niet meegezogen. Toch blijft het altijd uitkijken met grind en andere harde, of scherpe materialen: de rotor is van (robuust) kunststof, dus wat kwetsbaarder.

De royale 45 liter opvangzak legen is simpel: loskoppelen en open ritsen!

Traploze blaasregeling

Fijn: de blaas- en zuigkracht van deze elektrische bladblazer kun je helemaal netjes traploos regelen met een duimwiel boven op het handvat. Dus kun je voluit blazen op het gazon en je terras. En dan wat voorzichtiger tussen de planten en potten door.

De Stiga SBL 2600: goed gewaardeerde bladzuiger en erg aantrekkelijk geprijsd!


Bladzuiger met opvangzak Stiga-SBL2600
Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij Toolmax
of bij bol.com

Stiga SBL 2600
Vermogen : 2600 W
Blaasvolume : 420 m³/uur
Blaassnelheid : 252 km/u
Prijs: circa € 72,-

4. Degelijke bladblazer: Bosch Universal Garden Tidy

Bladzuiger Bosch universal-garden tidy gebruikBosch is ook zo’n traditioneel merk waar veel mensen tevreden mee zijn. En dat geldt ook weer voor deze prima bladzuiger met opvangzak van Bosch: de Universal Garden Tidy. Deze scoort een 8,5 op het gebied van prestaties en gebruiksgemak.

De Universal Garden Tidy maakt een goede indruk. Het apparaat is gemaakt uit degelijke kunststof dat stevig aanvoelt. De afwerking is netjes, zoals we gewend zijn van Bosch apparaten.

De Bosch levert een uitstekende blaas- en zuigcapaciteit. Maar die blaas- en zuigkracht komen wel met een prijs. Want het geluid van deze Bosch is op de maximale stand – in vergelijking met andere bladblazers – flink aan de hoge kant (ondanks het systeem van ProSilence geluidsreductie). Verder draait de betrouwbare 1800 Watt motor wél mooi rustig en zonder trillingen.

 Bosch universal detailBlaaskracht van 180 naar 290 km/u

Gebruikers vinden het vooral erg aangenaam dat de blaas- en zuigkracht traploos en eenvoudig met een draaiknop zijn aan te passen.

Verder zijn er wat wisselende reviews over de opvangzak. Positief is dat de opvangzak van vocht- en vuilafstotend materiaal is, waardoor stof en zand er niet uitgeblazen worden. Gebruikers waarderen het dat ze schoner blijven bij de bediening.

Review Bladblazer Bosch universal garden tidy

De meegeleverde draagriem ondersteunt echter de machine, maar niet de opvangzak. Dat zorgt ervoor dat deze bladblazer met volle zak moeilijker te hanteren wordt. Vooral als je zelf niet zo sterk, en/of niet zo lang bent. Een enkele gebruiker heeft ook twijfels over de degelijkheid van de opvangzak op de lange duur.

Uitstekende versnipperaar!

Want de opvangzak kan ook echt behoorlijk zwaar worden. De versnipperfunctie van deze bladzuiger is namelijk érg indrukwekkend. Het stevige metalen rotorblad maakt serieus korte metten met het blad. Volgens opgave van de fabrikant kan 12 liter blad naar 1 liter worden versnipperd!

Dus al je de opvangzak helemaal vol zuigt, kan er meer dan 500 liter herfstblad in. Maar als je de opvangzak gewoon wat vaker leegt, dan zal het gewicht geen probleem zijn. En de opvangzak kan erg eenvoudig worden geopend en geleegd door middel van een rits.

Van bladblazer naar bladzuiger

Bosch Universal Tidy reinigen
Het ombouwen naar bladzuiger gaat bij deze Bosch vrij eenvoudig, zonder gereedschap. Het meeste gaat met kliksluitingen. Alleen onderaan het apparaat moet een borging worden vast- en losgedraaid. Meerdere gebruikers vinden het schroefdraad van deze borging wat irritant lang (dus je bent wat langer aan het draaien).

En het zal elke gebruiker van een bladzuiger wel eens overkomen: je hebt per ongeluk te veel natte bladeren tegelijk opgezogen. Dat zorgt voor verstoppingen in de blaaspijp en het rotorhuis.

Geen probleem: het rotorhuis is bij deze Bosch bladzuiger erg goed toegankelijk om eventuele verstoppingen te verwijderen.

Bosch Universal Garden Tidy: beetje luidruchtig, maar uitstekende prestaties qua zuigen en blazen!

Bladzuiger opvangzak Bosch-Universal-Tidy
Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

en bij Toolmax
of bij Coolblue

Bosch Bladzuiger
Vermogen : 1.800 W
Zuigvermogen : 13 m³/min
Blaassnelheid : 290 km/u
Prijs: circa € 89,-

Tip: er geldt tijdelijk een cashback actie van Bosch! Bij aankoop krijg je een promotiecode. Als je die op de website van Bosch invult, krijg je een bedrag op je bankrekening teruggestort.

 

5. Elektrische bladzuiger Gardena ErgoJet 3000

Gardena ErgoJet 3000 bladzuiger-gebruikZoals je van Gardena mag verwachten is de ErgoJet 3000 een krachtige bladzuiger van een uitstekende kwaliteit, gemaakt uit degelijk materiaal en dus met veel enthousiaste gebruikers. Ze waarderen deze Gardena bladblazer met een 8,4. Natuurlijk staat die dan in deze Top 7 ‘Beste bladzuigers met opvangzak’!

Deze Gardena bladzuiger is redelijk licht van gewicht en door de schouderriem makkelijk mee te dragen. Het gewicht is mooi verdeeld en deze bladblazer ligt goed in balans, ook als de opvangzak voller en dus zwaarder wordt (zie gebruikersvideo hieronder).

Degelijke Gardena kwaliteit

De behuizing van de ErgoJet 3000 voelt degelijk en stevig aan en is netjes afgewerkt. De knoppen voor de bediening zijn stevig uitgevoerd.

Gebruikers vinden het handig dat je de blaaskracht traploos kan regelen met enkel je duim!

Gardena ErgoJet 3000 Click-sluiting

De zuig- en blaaskracht zijn daardoor goed te doseren, zodat zaken die moeten blijven liggen dat ook doen.

Wil je omschakelen van blazen naar zuigen, dan moet je wat onderdelen verwisselen. Je hebt geen gereedschap nodig, alles gaat met kliksluitingen.

Veel gebruikers vinden dat de eerste keer even een werkje, maar geven ook aan dat het daarna in de praktijk vrij snel en makkelijk gaat.

Elektrische bladblazer Gardena-ErgoJet3000 rotor

Zeer fijn snipperen

En natuurlijk heeft deze Gardena bladblazer een stevige metalen rotor voor het versnipperen. Die rotor maalt alles zéér goed fijn in een verhouding van maar liefst 16:1.

En dat is dus indrukwekkend hakselwerk van een prima bladzuiger!

Kortom:
gebruikers zijn erg tevreden over de Gardena ErgoJet 3000!


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

en bij Coolblue
en bij Alternate
en bij Haxo

Gardena ErgoJet 3000
Vermogen : 3.000 W
Blaasvolume : 420 m3/u
Blaassnelheid : 310 km/u
Prijs: circa € 95,-

Gardena ErgoJet 3000 bladblazer testDe bladzuiger Gardena ErgoJet 3000 in actie

Dit YouTube fragment laat het gebruik van de Gardena ErgoJet 3000 als bladzuiger (en het legen van de opvangzak) duidelijk zien.

6. Krachtige Black & Decker bladzuiger GW3030

Bladzuiger Black Decker GW3030 Zoek je een krachtige bladblazer, dan kom je waarschijnlijk bij deze Black & Decker GW3030 terecht.

Met een motor van maar liefst 3.000 Watt is dit één van de sterkere blaasapparaten. En die blaaskracht is traploos instelbaar van 230 tot een flinke 428 km/uur.

Maar deze Black & Decker kan met zo’n sterke motor natuurlijk ook uitstekend zuigen. Gebruikers geven aan dat zelfs grote kastanje bladeren zonder problemen worden opgezogen!

Eenvoudige bediening met draaiknop

Bladzuiger Black-Decker GW3030 draaiknopAan- en uitzetten én het regelen van de zuig/blaaskracht doe je met één draaiknop bovenop het apparaat. Gebruikers vinden het erg prettig dat je dus geen schakelaar ingedrukt hoeft te houden. Zo kun je je volledig concentreren op het bladblazen of zuigen.

Omdat de zuigkracht nauwkeurig regelbaar is, kun je er trouwens ook prima bladeren mee uit grind opzuigen, zonder dat je al het grind meezuigt.

Stevig metalen rotorblad

Black-Decker-rotor

De Black & Decker GW3030 is voorzien van een erg degelijke metalen rotor, die zorgt voor verbeterde airflow en mulching capaciteit.

De combinatie van deze rotor met de sterke motor, zorgt ervoor dat je moeiteloos bladeren kunt versnipperen. In de praktijk blijkt dat deze bladzuiger zelfs takjes en het snoeisel van struiken en bomen probleemloos kan verwerken.

Héél veel blad in de opvangzak

Black Decker GW3030 bladblazer test

De Black & Decker GW3030 bladzuiger zelf is met 3,7 kg niet al te zwaar. Bovendien kun je de machine goed vast houden door de twee stevige handgrepen.

Maar deze bladzuiger versnippert het blad in een indrukwekkende ratio van 16:1. Dus in de 50 liter opvangzak kun je érg veel blad kwijt.

Meerdere gebruikers geven aan dat de machine dan erg zwaar wordt om aan één schouder te dragen. Zij raden in ieder geval aan de opvangzak toch wat vaker te legen.

Bladzuiger opvangzak legenOmbouwen naar bladzuiger

De handleiding blijkt wat onduidelijk, maar met beetje logisch nadenken is het ombouwen naar bladzuiger erg simpel en zo voor elkaar. Jammer dat je voor het ombouwen een pin nodig hebt om op een knopje te duwen.

De opvangzak opent gemakkelijk met een rits, maar sommige gebruikers hebben wel hun twijfels over de duurzaamheid van deze opvangzak.

Desondanks noemen de meeste gebruikers deze Black & Decker een zeer goede bladzuiger en waarderen hem met een 8,7 gemiddeld.

De Black & Decker GW3030 blijkt een fijn en krachtig apparaat!


Bladzuiger Black Decker GW3030

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

of bij Coolblue
en bij Toolmax

Black & Decker GW3030
Vermogen : 3.000 W
Blaassnelheid: 428 km/u
Opvangzak : 50 l
Prijs: circa € 95,-

7. Beste Makita bladblazer op accu: DUB363Z

Accu bladzuiger DUB363De betere merken produceren accu bladblazers die al wel erg goed blazen. Maar het opzuigen van blad is nog een ander verhaal. Voor blad zuigen is namelijk veel meer kracht nodig. En dat trekt de accu snel leeg.

Voor de meeste accu bladzuigers geldt dat je een accu werktijd van zo’n 20 tot 30 minuten hebt. In die tijd moet je dan blazen én zuigen. Of tussendoor verplicht zo’n 1,5 uur of meer, wachten tot de accu weer opgeladen is.

(Natuurlijk is dat al wel voldoende om kleine oppervlaktes zoals je terras en oprit weer even netjes maken! Zie ‘Beste accu bladblazer‘)

Makita DUB363 voor het grote werk

Makita DUB363z bladblazer accu 36VMaar wil je een grotere tuin van het blad ontdoen, dan is de accu bladzuiger DUB363Z van Makita als een van de weinige accu bladzuigers daartegen opgewassen.

De benodigde power wordt namelijk geleverd door twee krachtige, in serie geplaatste, 18V accu’s zodat hun kracht gebundeld wordt. En bovendien: die accu’s zijn razendsnel weer opgeladen.

Doorwerken met een stel extra accu’s

Als je de machine niet continu op 100% zet (want dat is ook niet nodig), kun je met de twee accu’s zo’n half uur tot drie kwartier doorwerken. Daarna moeten ze worden opgeladen, maar dat gaat in de duosnellader van Makita erg snel. In slechts 45 minuten zijn ze weer vol.

Met een extra stel accu’s kun je dus – als je het een beetje handig aanpakt – achter elkaar door blijven werken. Telkens één stel accu’s in de accu bladblazer en één stel in de lader.

Zelfs een grote tuin kun je zo geheel van het blad ontdoen. Deze Makita houdt het waarschijnlijk langer vol dan jij 🙂 !

Hoogwaardig kunststof rotorblad

Makita DUB363z accu bladblazerIn tegenstelling tot de eerstgenoemde elektrische Makita bladzuiger in deze Top 7, heeft deze accu bladzuiger DUB363 een kunststof rotor.

Dat is gedaan om het totale gewicht draagbaar en acceptabel te houden. De beide Li-ion accu’s voegen immers aardig wat gewicht toe aan de machine.

Maar natuurlijk is de rotor van dit kwaliteitsmerk wel van een hoogwaardige, zeer sterke kunststof gemaakt. Voor het ragfijn versnipperen van het opgezogen blad zijn bovendien drie extra snijmessen toegevoegd.

Makita bladzuiger Dub363z body

Stille accu bladzuiger

Deze Makita accu bladzuiger is verder prettig ergonomisch te bedienen. De handgrepen zijn dusdanig geplaatst dat de machine mooi in balans ligt. De 50 liter opvangzak draag je op de rug.

De borstelloze motor van deze Makita bladzuiger produceert maar 84,8 dB aan geluid. En dat is behoorlijk stil!

Makita DUB363z accu bladblazer review

Deze Makita bladblazer/bladzuiger DUB363z wordt verder lekker compleet geleverd met meerdere mondstukken, een degelijke opvangzak en een praktische draagriem. Alleen als je zelf nog geen accu’s en snellader hebt, komen die er nog bij.

De Makita DUB636 bladblazer levert kracht én uithoudingsvermogen!


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Mtools

of bij Toolmax
en bij Coolblue

Makita DUB363Z body
Blaassnelh: tot 252 km/u
Blaasvol: tot 804 m³/u
Prijs: circa € 262,-

Een Makita accu (5,0 Ah) kost bij Toolmax zo’n € 65,- en de bijbehorende snellader zo’n €  78,-.

De Makita DUB363z bladzuiger in actie

Makita Bladzuiger in actie YouTube