Beste bladzuiger – Top 7 | Goed gekozen

Heb je keurig al die herfstbladeren op een hoop geblazen? Maar daarna komt de lastige klus van het opruimen? Niet als je een goede bladzuiger met opvangzak koopt!

Met een goede bladzuiger met opvangzak vang je de bladeren gewoon op. Dus niet meer harken, bukken en vieze handen. Maar hup, even naar je container of de composthoop, opvangzak open en klaar!

Stihl bladzuiger SHE71 opvangzakDoor het versnipperen neemt het blad veel minder ruimte in én het composteert ook nog beter.

We zochten voor je uit wat de betere bladzuigers met opvangzak zijn. We bekeken de technische specificaties, de prestaties en de reviews van gebruikers. Hieruit volgt de onderstaande Top 7 ‘Beste bladblazer / bladzuiger’:

Wat is de beste bladblazer / bladzuiger?

  1. Bosch Garden Tidy: best gewaardeerd;
  2. Black&Decker GW3030: krachtig;
  3. Gardena ErgoJet: zie review;
  4. Wolf Garten LBV 2600E: degelijk;
  5. Stiga 2600: prettig;
  6. Stihl SHE 71: kwaliteit;
  7. Makita DUB363: beste bladzuiger op accu.

Elke bladzuiger bespreken we hieronder. Maar eerst twee nuttige tips:

Accu- of elektrische bladzuiger kopen?

Vrijwel elke bladzuiger in deze Top 7 Beste bladzuiger werkt op elektriciteit, want er is maar één accu bladzuiger goed genoeg (zie de Makita DUB363z onderaan deze pagina).

Makita DUB363z accu bladblazer rotorbladAccu gedreven bladblazers leveren al wel indrukwekkend veel blaasvermogen. Maar het opzuigen van veel blad is toch een ander verhaal. Met de huidige maximale werktijd van Li-ion accu’s kun je nu nog géén grote tuin van het complete herfstbladerdek ontdoen door dat op te zuigen. Dat kost gewoon teveel vermogen.

Tenzij… je het budget hebt om gewoon een stel extra accu’s te kopen. Of je voor een merk bladblazer kiest waarbij de accu’s weer razendsnel opgeladen zijn. Dan komt eigenlijk alleen de Makita DUB363 accu bladzuiger in aanmerking (zie review Makita DUB363z).

Dus ons advies: heb je een grote tuin met veel blad? En kun je in de buurt van een stopcontact blijven?

Elektrische cirkelmaaier stekkerKies dan voor een elektrische bladzuiger met opvangzak. Die zijn meestal krachtiger, véél aantrekkelijker geprijsd en gaan gewoon door tot er geen enkel blaadje meer te zien is!

Wil je toch liever de vrijheid van een accu bladblazer? Bekijk dan het artikel met de ‘Beste accu bladblazers‘. Daar vind je ook tips om langer met je accu’s door te kunnen werken.

Versnipperratio van de bladzuiger

De meeste bladzuigers kunnen het opgezogen blad versnipperen. De verhouding tussen het blad en de snippers wordt de versnipperratio genoemd.
Voorbeeld: als een bladzuiger een ratio van 8:1 heeft, wordt 8 liter blad vermalen tot 1 liter snippers.

Dan past er dus 8 keer zoveel blad in de opvangzak én je groencontainer raakt minder snel vol!

Let op: meer inhoud betekent ook dat je dan méér gewicht aan natte bladeren mee draagt!

Beste 7 bladzuigers met opvangzak

1. Best gewaardeerd: Bosch Universal Garden Tidy

Bladzuiger Bosch universal-garden tidy gebruikBovenaan de Top 7 staat deze prima bladzuiger met opvangzak van Bosch: de Universal Garden Tidy.

Gebruikers zijn gewoon erg enthousiast over deze handige elektrische bladzuiger. Ze vinden het een fijn apparaat en zeker een aanwinst. Hij scoort dan ook een ruime 9 op het gebied van prestaties en gebruiksgemak.

Degelijke Bosch bladzuiger

De Universal Garden Tidy maakt een goede indruk. Het apparaat is gemaakt uit degelijke kunststof dat stevig aanvoelt. De afwerking is netjes, zoals we gewend zijn van Bosch apparaten.

Deze compacte bladblazer is bovendien onverwacht krachtig. Alle bladeren, ook de nattere die half vastgeplakt zitten op de grond, blaast hij daardoor makkelijk weg.

3M gehoorbescherming oorkappenWel jammer dat het geluid van deze Bosch op de maximale stand – in vergelijking met andere bladblazers – flink aan de hoge kant is (ondanks het systeem van ProSilence geluidsreductie).

Tip: Goede gehoorbescherming is dus aan te raden, maar dat geldt voor vrijwel alle bladblazers.

De betrouwbare 1800 Watt motor draait wél mooi rustig en zonder trillingen. Er zijn trouwens ook Bosch Garden Tidy varianten te vinden met 2300 en zelfs 3000 Watt. Dat betekent dat de motor nog krachtiger is, wat handig is in een tuin met flink veel en groter blad.

 Bosch universal detailBlaaskracht naar 290 km/u

Deze Bosch bladzuiger laat zich erg gemakkelijk bedienen. Gebruikers vinden het vooral aangenaam dat de blaas- en zuigkracht eenvoudig met een draaiknop zijn aan te passen (traploos van 180 naar 290 km/u). Dat is bijvoorbeeld handig als je blad tussen je grind wilt verwijderen, zonder het grind te verplaatsen.

Ombouwen naar bladzuiger

En heb je zo de bladeren op een hoop geblazen, dan kun je beginnen met bladzuigen.

Het ombouwen naar bladzuiger gaat bij deze Bosch dan vrij eenvoudig, zonder gereedschap. Het meeste gaat met kliksluitingen. Alleen onderaan het apparaat moet een borging worden vast- en losgedraaid.

Uitstekende versnipperaar

Review Bladblazer Bosch universal garden tidyDe versnipperfunctie van deze bladzuiger is bovendien érg indrukwekkend. Het stevige metalen rotorblad maakt serieus korte metten met het blad. Volgens opgave van de fabrikant kan 12 liter blad naar 1 liter worden versnipperd!

Let wel: dat kán ervoor zorgen dat deze bladblazer met een volle zak bladeren wat moeilijker te hanteren wordt. De meegeleverde draagriem ondersteunt namelijk de machine, maar niet de opvangzak.

Tip: Als je de opvangzak gewoon wat vaker leegt, zal het gewicht geen enkel probleem zijn. En dat legen van de opvangzak gaat érg eenvoudig door middel van een rits.

Bosch Universal Tidy reinigenRotorhuis goed toegankelijk

En het zal elke gebruiker van een bladzuiger wel eens overkomen: je hebt per ongeluk te veel natte bladeren tegelijk opgezogen. Dat kan voor verstoppingen in de blaaspijp en het rotorhuis zorgen.

Geen probleem: het rotorhuis blijkt bij deze Bosch bladzuiger érg goed toegankelijk om eventuele verstoppingen te verwijderen.

Bosch Universal Garden Tidy: beetje luidruchtig, maar uitstekende prestaties.

Bladzuiger opvangzak Bosch-Universal-Tidy
Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

en bij Toolmax
of bij Coolblue

Bosch Bladzuiger
Vermogen : 1.800 W
Zuigvermogen : 13 m³/min
Blaassnelheid : 290 km/u
Prijs: circa € 110,-

Tip: er geldt tijdelijk een cashback actie van Bosch! Bij aankoop krijg je een promotiecode. Als je die op de website van Bosch invult, krijg je een bedrag op je bankrekening teruggestort.

2. Krachtige Black & Decker bladzuiger GW3030

Bladzuiger Black Decker GW3030 Zoek je een krachtige bladzuiger met opvangzak, dan kom je waarschijnlijk bij deze Black & Decker GW3030 terecht.

Met een motor van maar liefst 3.000 Watt is dit één van de sterkere blaasapparaten. En die blaaskracht is traploos instelbaar van 230 tot een flinke 428 km/uur.

Maar deze Black & Decker kan met zo’n sterke motor natuurlijk ook uitstekend zuigen. Gebruikers geven aan dat zelfs grote kastanje bladeren zonder problemen worden opgezogen!

Eenvoudige bediening met draaiknop

Bladzuiger Black-Decker GW3030 draaiknopAan- en uitzetten én het regelen van de zuig/blaaskracht doe je met één draaiknop bovenop het apparaat. Gebruikers vinden het erg prettig dat je dus geen schakelaar ingedrukt hoeft te houden. Zo kun je je volledig concentreren op het bladblazen of zuigen.

Omdat de zuigkracht nauwkeurig regelbaar is, kun je er trouwens ook prima bladeren mee uit grind opzuigen, zonder dat je al het grind meezuigt.

Stevig metalen rotorblad

Black-Decker-rotor

De Black & Decker GW3030 is voorzien van een erg degelijke metalen rotor, die zorgt voor verbeterde airflow en mulching capaciteit.

De combinatie van deze rotor met de sterke motor, zorgt ervoor dat je moeiteloos bladeren kunt versnipperen. In de praktijk blijkt dat deze bladzuiger zelfs takjes en het snoeisel van struiken en bomen probleemloos kan verwerken.

Héél veel blad in de opvangzak

Black Decker GW3030 bladblazer test

De Black & Decker GW3030 bladzuiger zelf is met 3,7 kg niet al te zwaar. Bovendien kun je de machine goed vast houden door de twee stevige handgrepen.

Maar deze bladzuiger versnippert het blad in een indrukwekkende ratio van 16:1. Dus in de 50 liter opvangzak kun je érg veel blad kwijt.

Meerdere gebruikers geven aan dat de machine dan erg zwaar wordt om aan één schouder te dragen. Zij raden in ieder geval aan de opvangzak toch wat vaker te legen.

Bladzuiger opvangzak legenOmbouwen naar bladzuiger

De handleiding blijkt wat onduidelijk, maar met beetje logisch nadenken is het ombouwen naar bladzuiger erg simpel en zo voor elkaar. Jammer dat je voor het ombouwen een pin nodig hebt om op een knopje te duwen.

De opvangzak opent gemakkelijk met een rits, maar sommige gebruikers hebben wel hun twijfels over de duurzaamheid van deze opvangzak.

Desondanks noemen de meeste gebruikers deze Black & Decker een zeer goede bladzuiger en waarderen hem met een 8,7 gemiddeld.

De Black & Decker GW3030 bladzuiger blijkt een fijn en krachtig apparaat.


Bladzuiger Black Decker GW3030

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

of bij Coolblue
en bij Toolmax

Black & Decker GW3030
Vermogen : 3.000 W
Blaassnelheid: 428 km/u
Opvangzak : 50 l
Prijs: circa € 95,-

3. Elektrische bladzuiger Gardena ErgoJet 3000

Gardena ErgoJet 3000 bladzuiger-gebruikZoals je van Gardena mag verwachten is de ErgoJet 3000 een krachtige bladzuiger van een uitstekende kwaliteit, gemaakt uit degelijk materiaal en dus met veel enthousiaste gebruikers. Ze waarderen deze Gardena bladblazer met een 8,4. Natuurlijk staat die dan in deze Top 7 ‘Beste bladzuigers met opvangzak’!

Deze Gardena bladzuiger is redelijk licht van gewicht en door de schouderriem makkelijk mee te dragen. Het gewicht is mooi verdeeld en deze bladblazer ligt goed in balans, ook als de opvangzak voller en dus zwaarder wordt (zie gebruikersvideo hieronder).

Degelijke Gardena kwaliteit

De behuizing van de ErgoJet 3000 voelt degelijk en stevig aan en is netjes afgewerkt. De knoppen voor de bediening zijn stevig uitgevoerd.

Gebruikers vinden het handig dat je de blaaskracht traploos kan regelen met enkel je duim!

Gardena ErgoJet 3000 Click-sluiting

De zuig- en blaaskracht zijn daardoor goed te doseren, zodat zaken die moeten blijven liggen dat ook doen.

Wil je omschakelen van blazen naar zuigen, dan moet je wat onderdelen verwisselen. Je hebt geen gereedschap nodig, alles gaat met kliksluitingen.

Veel gebruikers vinden dat de eerste keer een wat ingewikkelder werkje, maar geven ook aan dat het daarna in de praktijk vrij snel en makkelijk gaat.

Zeer fijn snipperen

Elektrische bladblazer Gardena-ErgoJet3000 rotorEn natuurlijk heeft deze Gardena bladblazer een stevige metalen rotor voor het versnipperen. Die rotor maalt alles zéér goed fijn in een verhouding van maar liefst 16:1.

En dat is dus indrukwekkend hakselwerk van een prima bladzuiger!

De meeste gebruikers zijn erg tevreden over hun Gardena ErgoJet 3000.


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

en bij Coolblue
en bij Alternate
en bij Toppy
en bij Tuinland
en bij Haxo

Gardena ErgoJet 3000
Vermogen : 3.000 W
Blaasvolume : 7 m³/min
Blaassnelheid : 310 km/u
Prijs: circa € 105,-

Gardena ErgoJet 3000 bladblazer testDe bladzuiger Gardena ErgoJet 3000 in actie

Dit YouTube fragment laat het gebruik van de Gardena ErgoJet 3000 als bladzuiger (en het legen van de opvangzak) duidelijk zien.

4. Degelijk: Wolf Garten LBV 2600E

Elektrische bladblazer Wolf-Garten-LBV2600E gebruikDe Wolf Garten bladblazer is zo’n lekker oerdegelijk “werkpaard”, zonder overtollige fratsen. Eentje die gewoon stoer en onopvallend prima prestaties levert. En dat waarderen de vele gebruikers (met een 8,7). Hij blaast en zuigt krachtig en heeft een grote capaciteit.

Wat wél direct aan deze Wolf Garten LBV 2600E opvalt, is de zéér aantrekkelijke prijs. Daardoor is dit apparaat de bladzuiger met de beste prijs-kwaliteitverhouding uit deze Top 7.

Gebruiksvriendelijke bladzuiger

Hoewel de Wolf Garten er als een groot apparaat uitziet, blijkt hij in de praktijk een prettig hanteerbare bladzuiger en lekker licht van gewicht. Ook de draagband draagt bij aan het gebruiksgemak.

Elektrische bladblazer Wolf-Garten-LBV2600E detailBovendien zitten er fijne wieltjes aan de buis, waarop je de bladzuiger kunt laten rusten. Om nat, vast zittend blad los te “pulken” kun je trouwens een meegeleverd schraapharkje aan die buis bevestigen.

Eenvoudige bediening

Beste Elektrische bladblazer-Wolf-Garten-LBV2600E hendelDeze Wolf Garten bladblazer laat zich verder goed in elkaar zetten zonder een ingewikkelde handleiding. Ook de bediening is eenvoudig.

De opening van de zuigbuis is niet super groot, dus hij is vooral geschikt voor het opzuigen van kleinere blaadjes. Ook is de opvangzak niet super royaal, maar daardoor wordt hij ook niet te zwaar om te tillen.

Verder vinden gebruikers hem wel wat aan de lawaaiige kant, dus gehoorbescherming is aan te raden.

De Wolf Garten blijkt een prima bladzuiger om lekker je terrasje mee op te ruimen.

Beste elektrische bladzuiger Wolf Garten LBV2600E

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij Bol.com
en bij Tuinland
of bij Toppy

Wolf Garten LBV2600E
Blaassnelheid: 270 km/u
Gewicht: 3,5 kg
Prijs: circa € 65,-

3. Prettige bladzuiger met opvangzak: Stiga SBL 2600

Elektrische bladblazer stiga-SBL2600 gebruikDe Stiga SBL 2600 bladzuiger heeft een zeer goede prijs – kwaliteit verhouding. Hij is namelijk erg aantrekkelijk geprijsd en wordt ook door gebruikers erg goed gewaardeerd (met een 9,1).

Deze bladzuiger ligt comfortabel in de hand, is goed wendbaar en heeft voor de meeste mensen voldoende blaas- en zuigcapaciteit.

Stiga kiest namelijk voor hanteerbaarheid in plaats van voor zo veel mogelijk kracht. Dat maakt deze bladblazer een stuk stiller en ook lichter van gewicht.

Daardoor beoordelen veel gebruikers de Stiga inderdaad als een lekker compact en erg handzaam apparaat.

Deze elektrische bladblazer is degelijk gemaakt en heeft een erg mooi design!

Bovendien wordt hij aangedreven met een koolborstelloze inductiemotor. Ook dat maakt deze Stiga bladblazer stiller dan veel andere apparaten en verlengt de levensduur.

Snel van bladblazer naar bladzuiger

De gebruikers beschrijven dat de Stiga bladblazer eenvoudig en vrij snel – en zonder gereedschap – om te bouwen is naar bladzuiger. De meegeleverde vrij brede zuigbuis kan ook de iets grotere bladeren opzuigen (mits niet al te nat).

De versnipperfunctie doet het prima met een ratio van 10:1. Tijdens het opzuigen maakt deze Stiga bladblazer het bladafval dus tot 90% kleiner.

Daardoor kun je zo’n 450 liter bladeren in de 45 liter zak opvangen. De prettige schouder draagriem komt daarbij dan goed van pas, want zo hoef je het gewicht niet in je handen te dragen.

Bladblazer Stiga SBL 2600 rotorbladDankzij de behoorlijk brede zuigbuis worden split/kiezel/steentjes in de regel niet meegezogen. Toch blijft het altijd uitkijken met grind en andere harde, of scherpe materialen: de rotor is van (robuust) kunststof, dus wat kwetsbaarder.

De royale 45 liter opvangzak legen is simpel: loskoppelen en open ritsen!

Traploze blaasregeling

Fijn: de blaas- en zuigkracht van deze elektrische bladblazer kun je helemaal netjes traploos regelen met een duimwiel boven op het handvat. Dus kun je voluit blazen op het gazon en je terras. En dan wat voorzichtiger tussen de planten en potten door.

De Stiga SBL 2600: goed gewaardeerde bladzuiger en erg aantrekkelijk geprijsd!


Bladzuiger met opvangzak Stiga-SBL2600
Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

en bij Toolmax
of bij bol.com

Stiga SBL 2600
Vermogen : 2600 W
Blaasvolume : 420 m³/uur
Blaassnelheid : 252 km/u
Prijs: circa € 72,-

6. Professionele kwaliteit: Stihl bladblazer SHE 71

Stihl Bladzuiger SHE 71 met opvangzak gebruikVoor een ietsje meer geld heb je de kracht en de kwaliteit van een echte Stihl.

Nog erg veel mensen denken dat zo’n sterke Stihl bladblazer alleen voor professionals is. Maar dit merk maakt tegenwoordig ook hele fijne machines voor de particuliere gebruiker.

Zoals bijvoorbeeld deze elektrische bladblazer SHE 71 van Stihl. Die levert én blaaskracht, én blaassnelheid én blaasvolume.

De motor van deze elektrische bladblazer van Stihl BGE 71 is bovendien ook echt sterk genoeg voor het opzuigen en versnipperen van blad. En dat maakt deze Stihl SHE 71 een aanrader.

Stihl bladzuiger SHE71 detailStille bladzuiger met opvangzak

Er is nog een reden dat deze krachtige elektrische bladblazer veel gebruikers goed bevalt. Want behalve sterk en hanteerbaar, is deze machine ook relatief stil. En dat maakt de buren blij!

Je kunt bovendien zeer comfortabel werken met deze machine. De zachte ergonomische handgreep zit net boven het midden van de behuizing, dus de machines is goed in balans. De knoppen zijn goed geplaatst en licht te bedienen. Én hij is absoluut niet zwaar. Slechts 3 kilogram!

Bladzuiger Stihl SH71 48110110819-gebruikVersnipperratio 1 op 10!

Het blad wordt grondig versnipperd in de machine – zodat het nog maar 10% van het volume inneemt – en vervolgens verzameld in de opvangzak van 45 liter.

De opvangzak is makkelijk te dragen dankzij de meegeleverde schouder draagriem. En dankzij de degelijke rits aan de onderzijde is hij eenvoudig te legen.

Helemaal geen minpunten? Toch wel, de rotor van deze Stihl is van kunststof (wat bijdraagt aan zijn lichte gewicht). Uiteraard heeft Stihl daar een erg sterke, hoogwaardige kunststof voor gebruikt. Maar wees toch extra voorzichtig dat je geen grind opzuigt (vervangende Stihl onderdelen zijn trouwens wél overal goed verkrijgbaar).

En deze Stihl bladzuiger heeft maar één stand: aan of uit. Maar dat is ook wel weer lekker eenvoudig, want de meeste mensen blijken een bladblazer toch altijd voluit te zetten. En je kunt de machine ook altijd nog meer, of minder dicht op het oppervlak houden om de blaaskracht te variëren.

Stihl bladzuiger set met opvangzak SHE71Complete bladzuiger set

De Stihl SHE 71 wordt compleet geleverd met stevige blaasbuis met plat mondstuk en een royale zuigbuis met extra handvat.

Het ombouwen van bladblazer naar bladzuiger gaat snel en efficiënt, dankzij de goed passende klik- en draaisluitingen.

Een royale opvangzak van 45 liter, een comfortabele draagriem én een beschermbril maken deze set helemaal af.

De Stihl SHE 71 bladzuiger met opvangzak: stille kracht.

Stihl bladzuiger opvangzak SHE71

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Welkoop

Stihl bladblazer SHE 71
Blaaskracht: 9N
Blaasvolume: 11,1 m³/u
Blaassnelheid: 238 km/u
Prijs: circa € 155,-

7. Beste Makita bladblazer op accu: DUB363Z

Accu bladzuiger DUB363De betere merken produceren accu bladblazers die al wel erg goed blazen. Maar het opzuigen van blad is nog een ander verhaal. Voor blad zuigen is namelijk veel meer kracht nodig. En dat trekt de accu snel leeg.

Voor de meeste merken accu bladzuigers geldt dat je maar een accu werktijd van zo’n 20 tot 30 minuten hebt. In die tijd moet je dan blazen én zuigen. En daarna wachten tot de accu weer opgeladen is.

Makita DUB363z bladblazer accu 36VWil je een grotere tuin van het blad ontdoen, dan is vrijwel alleen de accu bladzuiger DUB363Z van Makita als een van de weinige accu bladzuigers daartegen opgewassen.

Makita DUB363 voor de grote tuin

Bij de Makita DUB363 wordt de benodigde power namelijk geleverd door twee krachtige, in serie geplaatste, 18V accu’s zodat hun kracht gebundeld wordt. En bovendien: die accu’s zijn razendsnel weer opgeladen.

Als je de machine niet continu op 100% zet (want dat is ook niet nodig), kun je met de twee accu’s zo’n half uur tot drie kwartier doorwerken. Daarna moeten ze worden opgeladen, maar dat gaat in de duosnellader van Makita erg snel. In slechts 45 minuten zijn ze weer vol.

Slim doorwerken met een stel extra accu’s

Als je het handig aanpakt, schaf je een extra stel accu’s aan. Daarmee kun je namelijk achter elkaar door blijven werken. Telkens één stel accu’s in de bladblazer en één stel in de snellader.

Zelfs een grote tuin kun je zo geheel van het blad ontdoen.

Hoogwaardige kwaliteit

Makita DUB363z accu bladblazerDeze accu bladzuiger DUB363 van Makita is degelijk gebouwd en heeft voldoende blaas- en zuigkracht.

Hij is voorzien van een solide kunststof rotor om het totale gewicht draagbaar en acceptabel te houden. De beide Li-ion accu’s voegen immers aardig wat gewicht toe aan de machine.

Voor het ragfijn versnipperen van het opgezogen blad zijn bovendien drie extra snijmessen aan de rotor toegevoegd.

Makita bladzuiger Dub363z body

Stille accu bladzuiger

Deze Makita accu bladzuiger is verder prettig ergonomisch te bedienen. De handgrepen zijn dusdanig geplaatst dat de machine mooi in balans ligt. De 50 liter opvangzak draag je op de rug.

De borstelloze motor van deze Makita bladzuiger produceert maar 84,8 dB aan geluid. En dat is behoorlijk stil voor een bladzuiger!

Makita DUB363z accu bladblazer review

Deze Makita bladblazer/bladzuiger DUB363z body wordt verder lekker compleet geleverd met meerdere mondstukken, een degelijke opvangzak en een praktische draagriem. Nb. Er zitten dus alleen nog géén accu’s en snellader bij.

Zowel de bijbehorende duo snellader als een Makita accu (5,0 Ah) kosten bij Toolmax zo’n € 85,- per stuk.

De Makita DUB636 bladblazer levert vrijheid, kracht én uithoudingsvermogen!


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Mtools

of bij Toolmax
en bij Coolblue

Makita DUB363Z body
Blaassnelh: tot 252 km/u
Blaasvol: tot 804 m³/u
Prijs: circa € 262,-

De Makita DUB363z bladzuiger in actie

Makita Bladzuiger in actie YouTube