Beste elektrische bladblazer – vervolg

Om antwoord te geven op de vraag “Wat is de beste elektrische bladblazer?” vergeleken we het aanbod elektrische bladblazers met elkaar. Niet alleen de technische specificaties, maar ook de gebruikerservaringen met een bladblazer van de diverse merken.

elektrisch blad blazenUit onze bevindingen ontstond de ‘Top 4 Beste elektrische bladblazer’ die we in het vorige artikel bespraken:

 1. Bladblazer Makita UB0801V;
 2. Bladblazer Black & Decker BEBLV300;
 3. Review bladblazer Stiga 2600
 4. Review Bladblazer Gardena ErgoJet 3000;

In dit artikel bespreken we hieronder de ervaringen met de elektrische bladblazers die de Top 4 nét niet haalden. Dit zijn :

 1. de Powerplus POWXQG 5030 bladblazer;
 2. of bekijk Bosch ALS 25;
 3. of bekijk de Wolf Garten bladblazer LBV 2600

Ook deze laatsten zijn alle drie prima bladblazers, míts je er op de juiste manier mee werkt.

Bladblazer versnipperen ratio

In de lijst zijn alleen elektrische bladblazers opgenomen die het tuinafval ook kunnen opzuigen en heel klein versnipperen, want dit type bladblazer is tegenwoordig het meest populair.

En voor alle zeven elektrische bladblazers geldt: gebruikers die deze bladblazers in de praktijk testen, zijn er over het algemeen erg tevreden mee en zouden hem aan een ander aanraden.

5. Bladblazer Powerplus POWXQG 5030

De POWXQG 5030 komt uit de professionele produktlijn van Powerplus (te herkennen aan de groene kleur). Dit zijn vrij solide apparaten die volgens de fabrikant geschikt zijn voor intensief gebruik. We hebben deze bladblazer in de ‘Top 7 Beste elektrische bladblazers’ gezet, omdat hij van allerlei uitstekende details is voorzien.

Beste bladzuiger Powerplus-POWXQG-5030 detailDe motor van de POWXQG 5030 is natuurlijk lekker krachtig, zodat hij uitstekend blaast en goed zuigt. Bijkomend voordeel is dat verstoppingen dan minder snel optreden. Let wel: als je te grote hoeveelheden nat blad tegelijk probeert op te zuigen, zal ook deze Powerplus bladzuiger heus wel verstopt raken. Echter, bij deze machine kun je verstoppingen heel snel verhelpen!

De rotor is namelijk erg goed toegankelijk. Je kunt een klepje aan de zijkant open maken. Zit er een verstopping, dan kun je die eenvoudigweg verwijderen. Goed bedacht!

Elektrische bladblazer Powerplus-POWXQG-5030-detailWat gebruikers ook waarderen is dat deze elektrische bladblazer heel gemakkelijk om te schakelen is van blazen naar zuigen. Géén ingewikkelde verbouwing van allerlei onderdelen. Je zet eenvoudig de rode hendel aan de zijkant om.

Je kunt de blaaskracht traploos en dus helemaal naar wens instellen door middel van een draaiwieltje. Zo blaas je secuur de bladeren tussen je grind uit.

Verder vinden mensen het prettig dat je de bladblazer op ieders lichaamslengte en -houding in kunt stellen door de telescoopbuis te verschuiven en door de handgreep bovenop te verstellen.

Die tweede handgreep maakt het manoeuvreren trouwens ook gemakkelijker. En het intrekbare harkje, dat voor op het pijpuiteinde zit, blijkt onverwacht handig bij het loskrabben van vastzittend blad.

Niet voor grind

Natuurlijk zijn er ook kritische punten bij deze bladblazer. Deze bladblazer is voorzien van een kunststof rotor, dus kijk uit voor het opzuigen van grind, glas of andere scherpe of harde objecten die de rotor kunnen beschadigen.

En dan het gewicht. De versnipperratio is 15:1, en dat is uitstekend. In de 45-liter-zak kan dus circa 675 liter blad. Dat is natuurlijk prachtig, maar dat volume heeft best wat gewicht, zeker vochtig blad!

Beste bladzuiger Powerplus-POWXQG-5030-wielenGelukkig zorgen twee robuuste wielen aan de pijp ervoor dat je niet al dat gewicht hoeft te tillen en ze brengen de pijp precies op de optimale afstand tot de grond.

Maar wielen werken vooral goed op bestrating. Boven alle oppervlakken met grind, aarde en gras zul je de bladblazer omhoog moeten houden.

Hoewel de machine wel aardig wat decibellen produceert (net als de meeste andere elektrische bladblazers met hetzelfde vermogen), zeggen gebruikers het geluidsniveau niet als hinderlijk te ervaren.

Als je met een paar puntjes rekening houdt, heb je aan deze Powerplus POWXQG 5030 een prima bladblazer!

Elektrische bladblazer Powerplus-POWXQG 5030


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com
en bij Coolblue

Powerplus POWXQG5030
Vermogen: 3000W
Blaasvolume: 960 m3/u
Blaassnelheid: 300 km/u
Prijs: circa € 59,90

Alternatieven voor deze elektrische bladblazer

Powerplus Bladblazer POWXQG-4037-gebruikWat minder robuust en duurzaam, maar wel goedkoper en lichter van gewicht: de bladblazers 4038 of 4037 uit de gele produktlijn van Powerplus.

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com
en bij Coolblue

Let op: vermijdt de grijze productlijn van Powerplus. Die is wel goedkoop, maar slechts geschikt voor incidenteel gebruik en dus minder degelijk en duurzaam. Veel huismerken bij Doe-het-zelfwinkels zijn de grijze apparaten afkomstig van Powerplus, maar dan zonder merkvermelding.

4. Leuke elektrische Bladblazer Bosch ALS 25

Bladblazer aanbieding BoschGebruikers die deze elektrische bladblazer in de praktijk hebben getest, noemen de Bosch ALS 25 een prima, gebruiksvriendelijke bladzuiger.

Als bladblazer is de Bosch ALS 25 lekker compact. De meeste mensen vinden dat hij lekker in de hand ligt en oordelen dat hij ruim voldoende blaaskracht heeft.

De schouderband helpt ook. Deze voelt comfortabel en zorgt ervoor dat het gewichtspunt precies goed ligt. De verstelbare tweede greep zorgt voor nog makkelijker sturen.

Maar als zuiger met de opvangzak vindt men deze bladblazer wel wat zwaarder om te hanteren, aangezien het gewicht dan onder de machine en aan je schouder komt te hangen. De opvangzak is wel lekker stevig en van vochtafwerend textiel.

Rustig en regelmatig blad opzuigen

Elektrische Bladblazer Bosch ALS-30 detailHet opzuigen van blad en het versnipperen gaat mooi vlot. Wel merkt men op dat je altijd moet oppassen niet veel teveel bladeren ineens op te zuigen. Dat kan deze elektrische bladblazer minder goed aan en raakt dan verstopt. Maar dat geldt wel voor de meeste bladblazers.

Alle knoppen zitten prima binnen handbereik. Lekker eenvoudig: de blaaskrachtregeling kent twee standen: hard en zacht.

Tip: Deze Bosch bladblazer is al aantrekkelijk geprijsd, maar je krijgt nu ook een verzamelbak voor je tuinafval, een paar stevige tuinhandschoenen én een takkenschaar erbij!

aanbieding bladblazer bosch

bladblazer aanbieding bosch takkenschaar


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

Bosch bladblazer ALS 25
Vermogen: 2500W
Blaassnelheid: 300 km/u
Blaasvolume: 800 m3/u
Prijs: circa € 99,-

7. Elektrische Wolf Garten bladblazer LBV 2600

Elektrische bladblazer Wolf-Garten-LBV2600E gebruikMensen zijn blij verrast met de kwaliteit van deze elektrische bladblazer van Wolf Garten. Hij best krachtig, makkelijk te bedienen en niet te zwaar.

Blazen doet hij prima, dankzij de krachtige elektromotor. Naar wens kan de blaaskracht in twee standen geschakeld worden: hard en zacht.

Eenvoudig van bladblazer naar bladzuiger

Beste Elektrische bladblazer-Wolf-Garten-LBV2600E hendelHet omschakelen van blazen naar zuigen is zeer eenvoudig. Omdat allebei de buizen al op het apparaat zitten, hoef je alleen de hendel om te zetten!

De zuigkracht is niet enorm, maar op zich werkt het prima, mits de bladeren droog zijn en niet te groot. Verder is de versnipperratio maar 10:1, dus de opvangzak zit vrij snel vol. Dat maakt hem minder geschikt voor een grotere tuin.

Het rotorblad is van kunststof, dus kijk uit met het per ongeluk opzuigen van harde en scherpe materialen zoals glas en grind.

Wel makkelijk: de aan- uitschakelaar zit in het handvat en met de extra handgreep kun je de machine makkelijk sturen.

Elektrische bladblazer Wolf-Garten-LBV2600E detailDe buis is voorzien van een goede kwaliteit wieltjes die meehelpen het gewicht te ondersteunen. Ben je echter langer dan circa 1m90, dan kun je door de vorm van de pijp, niet goed bij de grond met de steunwieltjes. Het krabbertje aan de pijp is handig, want het helpt bij het losmaken van vastzittend vuil.

Gebruikers vinden het geluidsniveau erg meevallen tijdens het gebruik. Ze oordelen dat dit een fijne elektrische bladblazer is voor de wat kleinere tuin. Een tuin van 150 m2 heb je in circa een half uur schoon.

De Wolf Garten elektrische bladblazer is een fijn apparaat voor de wat kleinere tuin!

Beste elektrische bladzuiger Wolf Garten LBV2600E
Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
of bij Toolmax
en bij bol.com

Wolf Garten LBV2600
Vermogen: 2600W
Blaasvolume: 960 m3/u
Blaassnelheid: 270 km/u
Prijs: circa € 65,-

.

Meer beste elektrische bladblazers?

Heb je de ‘Top 4 Beste elektrische bladblazers‘ al bekeken? Daarin bespreken we de ervaringen met:

 1. Bladblazer Makita UB0801V;
 2. Bladblazer Black & Decker BEBLV300;
 3. Review bladblazer Stiga 2600
 4. Review Bladblazer Gardena ErgoJet 3000;

Of toch liever de ?

Niet vergeten: goede gehoorbescherming!

Bladblazers maken altijd meer geluid dan goed voor je is. Gebruik dus goede gehoorbescherming!

Alpine Muffy gehoorbescherming

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij bol.com