Stiga accu grasmaaier – alle modellen

De vorige keren bespraken we de ervaringen met de beste benzine grasmaaier en de beste elektrische grasmaaier van Stiga. Deze keer bespreken we de beste Stiga accu grasmaaier.

De Stiga accumaaier: groot & sterk, of compact & klein

Accu grasmaaier StigaNet als bij de elektrische grasmaaiers verdeelt Stiga de accumaaiers in twee gebruiksklassen. Dat zijn de sterke grote accu grasmaaiers waarmee je een flink gazon kunt maaien. Meestal worden ze aangedreven door één 60 V, een 80 Volt accu, of twee 48 Volt accu’s.

En daarnaast heb je, voor de kleine gazons, de compacte, kleine gazonmaaiers op een accu van 48V.

Van beide typen bespreken we hieronder een aantal goed gewaardeerde modellen.

Stiga accu 80V 4080aeNog één opmerking: het lijkt erop dat Stiga zichzelf vooral gaat toeleggen op de 48 Volt lijnen. De sterkere grasmaaiers worden dan voorzien van twéé 48 Volt accu’s. Verwacht wordt dat de 80 Volt en de 60 Volt modellen in de toekomst waarschijnlijk gaan verdwijnen. Daarom zijn de losse 60 Volt accu’s al moeilijker te verkrijgen. Maar dat maakt de 60 en 80 Volt modellen wél aantrekkelijker geprijsd.

Stiga accu 60V 6040 276014608Tip: Kies je dus voor een 60 Volt of 80 Volt model, dan is het misschien raadzaam om alvast een reserve accu in voorraad te nemen?

Type aanduidingen Stiga

De accumaaiers van Stiga kun je herkennen aan de type aanduiding ‘AE’. Met een ‘M’ ervoor weet je dat de accu grasmaaier één accu heeft. De modellen met een dubbele accu worden met ‘DAE’ beschreven.

Aan de type aanduiding ‘SQ’ zie je dat de Stiga grasmaaier zichzelf vooruit kan trekken. Hij is zelfrijdend, dus hoef je niet te duwen. Alleen een beetje bijsturen.

Beste Stiga accu grasmaaier: de sterke Combi 50 SQ DAE

Voor de grotere gazons tot 700 m² wordt vooral de Stiga Combi 50 SQ DAE erg goed gewaardeerd.

Zijn sterke motor (1500 W!) wordt aangedreven door twee 48 Volt batterijen (in kracht vergelijkbaar met een benzinemaaier). Dat tezamen met de royale maaibreedte van 48cm maakt deze accumaaier prima geschikt voor de grotere tuinen. Volgens de specificaties tot 700 m², maar met een extra set accu’s kun je natuurlijk de dubbele oppervlakte maaien.

Dankzij achterwiel aandrijving rijdt deze accu grasmaaier met ongeveer 5 km/u vanzelf vooruit. En dat is erg prettig als je een groter gazon hebt, of een gazon met hellingen, of je bent wat minder sterk.accu grasmaaier stiga combi-50 sq dae

Je kunt het gras zij- of achterwaarts uitwerpen, of het verzamelen in de royale opvangbak van 70 liter. Deze is voorzien van vulindicator.

Maar deze accu grasmaaier kan ook mulchen en het grasmaaisel versnipperen tot bemesting. Je hoeft het dan niet op te ruimen, het verteert vanzelf! Dat scheelt veel tijd.

De maaihoogte is centraal verstelbaar van 2,5 tot 6,5 cm, dus mooi kort. Ook de duwboom is instelbaar en er zit een handig display op.

Uit méér dan 1 review blijkt: veel gebruikers vinden dit een complete en prettige Stiga accu grasmaaier!

accu grasmaaier zelfrijdend stiga combi-50sqdae


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

Model: Stiga Combi 50 SQ DAE
Li-Ion Accu: 2x 48 V 4.0 Ah
Opvangbak: 70 liter
Mét mulchfunctie
Zelftrekkend
Prijs: vanaf € 799,-
Maaibreedte: 48 cm
Gazonoppvl: 700

Tip: Vind je de maaibreedte van 48 cm te groot? Bekijk dan de Stiga Combi 43 SQ DAE.

Voordeliger is de Combi 48  SQ MAE, maar die werkt op een accu van 60 Volt.

 

Comfortabele kleine accu grasmaaier van Stiga SLM 540 AE

accu grasmaaier stiga slm-540ae detailAls je een gazon tot 450 m² hebt, is de Stiga SLM 540 AE een hele fijne, gebruiksvriendelijke machine.

De gebruikte materialen zien er degelijk en stevig uit. Desondanks is deze accu grasmaaier licht van gewicht. Het vraagt daardoor weinig inspanning om hem vooruit te duwen. Hij is wendbaar en dus makkelijk om bomen, meubilair en speeltoestellen te manoeuvreren.

De motor is stil en krachtig genoeg voor een mooi maairesultaat. De opvangbak kan 40 liter bevatten en dat is een prima inhoud.

Iedereen kan hier gemakkelijk mee aan de slag, want hij is eenvoudig te bedienen. De knoppen voor bediening en maaihoogte verstelling zitten lekker intuïtief en ergonomisch op het apparaat en op de duwhendel. Die duwhendel is trouwens ook snel en eenvoudig te verstellen of in te klappen. Zelfs de draaghendel bovenop zit precies op de goede plaats.

De Stiga SLM 540 AE is een fijne accu grasmaaier waar goed over nagedacht is!

 

accumaaier stiga slm-540ae


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij Toolmax
of bij Welkoop Online

Model: Stiga SLM 540 AE
Li-Ion Accu: 4.0 Ah (48Volt)
Opvangbak: 40 liter
Prijs: vanaf € 349,-
Maaibreedte: 38 cm
Gazonoppvl: 450

accu grasmaaier stiga-twinclip-50-dae-detailNog sterkere Stiga accu grasmaaier?

De Stiga Multiclips zijn een volgende generatie krachtige accu grasmaaiers voor gazons tot 850 m². Strak vormgegeven, betrouwbaar, sterk, alles wat je van een moderne accu grasmaaier wenst!

Dubbele 48 V batterijen van 5 Ah, snelle duo oplader. En natuurlijk uitstekende mulchfunctie!

accumaaier stiga twinclip-50-dae


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

Model: Stiga Multiclip 50 & PRO
Li-Ion Accu: 2x 5.0 Ah (48Volt)
Prijs: vanaf € 699,-

Beste Handgrasmaaier Stiga

Handgrasmaaier kopenOf hou je het liever simpel en maai jij je gras bij voorkeur met een handgrasmaaier?

Lees dan het laatste deel over Stiga grasmaaiers:
De beste handgrasmaaier van Stiga.

Accu grasmaaier Stiga Combi48AE-detail

Beste accu grasmaaier

Behalve de Stiga zijn er nog meer uitstekende accu grasmaaiers. Wil je weten welke accu grasmaaier de allerbeste is? Bekijk dan de Top 4 ‘De beste accu grasmaaier‘.