De beste Accu bladblazer – Top 7

Kiezen voor een accu bladblazer? Aanrader! De betere accu bladblazers zijn ongeëvenaard voor wat betreft snoerloze vrijheid en gemak. En krachtig blazen kan de beste accu bladblazer echt wel.

snoerloze bladblazer

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van  een accu bladblazer. Die pak je namelijk veel eerder om even snel het bladafval van je tuinpaden, oprit en van het terras te verwijderen.

En vergeet je garage en schuur niet! Want ook daar komt een bladblazer uitstekend van pas om stof, zand, blaadjes etc tussen alle fietsen, speelgoed en andere spullen weg te blazen!

De beste accu bladblazer heeft ook een prima accu gebruiksduur. Zeker als je de blazer niet continu op maximum zet, want dat is echt niet voortdurend nodig. En dat kan soms de helft aan gebruiksduur schelen!

We bespreken hieronder elke bladblazer uit de ‘Top 7 Beste Bladblazers op accu’:

  1. Makita Bladblazer DUB362
  2. Stiga Bladblazer SBV 48AE
  3. Wolf Garten bladblazer 72V 24B
  4. Black & Decker bladblazer GWC3600L20
  5. Gardena bladblazer AccuJet 18Li
  6. Bosch bladblazer ALB 36 LI
  7. Black en Decker bladblazer GWC54PC

Bladblazer / bladzuiger ?

Bladzuiger blad versnipperenSteeds meer bladblazers worden ook als bladzuiger aangeboden. Daar zijn twee methoden voor:
– Je kunt de bladblazer ombouwen: door de blaaspijp te verwijderen en een opvangzak en aparte zuigpijp aan de andere kant van de motor te bevestigen, maak je van het apparaat een bladzuiger.
–  De bladblazer is al voorzien van twee pijpen. Je hoeft dan alleen een hendel om te zetten. Binnen in het apparaat wordt een klep omgezet en de motor gaat zuigen i.p.v. blazen.

Er is voor allebei wat te zeggen. Het eerste type heeft meestal meer kracht bij zowel het blazen als het zuigen. Bij het tweede type is het veel gemakkelijker om te wisselen tussen blazen en zuigen.

Tip: Zie verdere uitleg in het artikel Bladblazer kopen? Advies!‘. Met de aandachtspunten ontdek je snel welke bladblazer voor jouw tuin het meest geschikt is!

Bespaar geld. Koop alleen de body!

Tip: Heb je al Li-Ion accu’s en een oplader? De meeste bladblazers zijn ook als losse body te koop! Dat scheelt heel veel geld, want vooral de accu’s zijn prijzig!

Zie eventueel het overzicht ‘Losse accu’s en laders‘.

In de onderstaande Top 7 staan zowel bladblazers zonder, als bladblazers mét accu’s/ lader vermeld.

1. Accu bladblazer Makita DUB362

Bovenaan deze Top 7 accu bladblazers prijkt een Makita, namelijk de Makita DUB362.

Bladblazer accu Makita-DUB362-detailOp het gebied van accugereedschap heeft Makita namelijk al jarenlang de beste naam. Het gereedschap zelf is van een professionele kwaliteit. Bovendien hebben de accu’s van Makita veel capaciteit, gaan lang mee en zijn bovendien ook razendsnel weer op te laden. Na een half uurtje kun je weer verder!

Gebruikers vinden deze DUB362 accu bladblazer van Makita  krachtig, licht van gewicht en geluidsarm. De maximale blaassnelheid stel je gemakkelijk in met de vario schakelaar. Vervolgens kun je door de knop in de handgreep meer of minder in te drukken, spelen met de hoeveelheid lucht. Wil je grotere oppervlakten blazen, dan vergrendel je de knop om de blazer continu te laten blazen.

Accu Bladblazer Makita DUB362 gebruikDoordacht ontwerp

De bladblazer is mooi in balans en houdt prettig vast dankzij de ergonomische softgrip handgreep. De blaaspijp is in drie stappen langer of korter te maken. Makita heeft er bovendien aan gedacht om deze bladblazer zeer goed stof- en spatwaterbestendig te maken. Want als je krachtig blaast, kan ook stof en vocht opwaaien.

En praktisch: natuurlijk zit er op de bladblazer een indicator die de accuspanning in de batterijen toont, zodat je kunt zien hoe lang je nog kunt blazen. Maar zo’n indicator zit tegenwoordig ook op de accu’s van Makita zelf!

De Makita DUB362 is een praktische en fijne bladblazer waarmee je krachtig en met plezier zult blazen!

Bladblazer accu Makita DUB362

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax
en bij Gereedschapcentrum
incl. mondstukken bij Coolblue

Body – Makita DUB362
Blaassnelheid: 194 km/u
Blaasvolume: 13,4 m³/min
Accu: 2 Li-ion x 18 Volt
Gewicht met accu: 3,5kg
Prijs: circa € 95,-

Zie eventueel ‘Losse Makita accu’s en laders

Tips bij Makita accu bladblazer

Gratis makita accuTip: Tot en met december ’19: gratis accu van Makita! Dan hoef je bij een body dus nog maar één accu aan te schaffen.
Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is je registreren op de website van Makita. Dan krijg je ook een verlengde garantieperiode.

Let op: soms wordt de losse body zonder en soms met extra blaasmondstukken aangeboden, waarbij vooral de platte voor nat blad handig is. Maar zo’n mondstuk kost los maar circa € 10,- (zie Makita mondstuk bij Toolmax).

Kleinere tuin? Kleine Makita accu bladblazer!
Er is ook een goede versie van de Makita accu bladblazer op accu DUB183Z met maar één batterij, de DUB183. Die is bijna de helft lichter van gewicht (1,7kg).

Met halve stroomvoorziening blaast deze natuurlijk wat minder hard (156 km/u) en ook met veel minder volume (2,6 m3/min).

Maar het is wel een kleine, erg prettige bladblazer om even het terras, de garage, of je werkplaats schoon te blazen, of gebruik hem bijvoorbeeld op de camping.
Accu Bladblazer Makita DUB183zAlleen de body Makita DUB183Z: circa € 60,- bij Gereedschapcentrum

Makita DUB183 set mét accu: circa € 120,- bij Coolblue

 2. Stiga Bladblazer SBV 48 AE 48V Accu body

Accu bladblazer Stiga SBV-48AEHij wordt nog niet overal verkocht, maar als je blaaskracht zoekt, is de Stiga SBV 48AE bladblazer zeker ook een aanrader!

Deze lichtgewicht accu bladblazer heeft bijna de power van een benzinebladblazer. Hij blaast met 299 km/u en kan dan ook bijna 10 m³ lucht per minuut verwerken. Daarmee kun je héél veel blad tegelijk verplaatsen.

De inductiemotor van deze Stiga heeft geen koolborstels. Daardoor gaat deze bladblazer efficienter met de energie uit de accu om, is stiller en trilt minder. Het lichte gewicht van de SBV 48 AE is bovendien perfect uitgebalanceerd. Dat maakt deze bladblazer makkelijk te manoeuvreren en lekker wendbaar. Het regelen van de gewenste blaaskracht gaat eenvoudig op het handvat.

Zuigen en versnipperen

Bladblazer accu Stiga-SBV-48AE bladzuigerDeze Stiga bladblazer wordt bovendien met een praktische zuigkit geleverd. Daarmee kan het krachtige versnippermes in de machine korte metten maken met alle bladeren en ander materiaal. Dat verzamelt zich dan in een grote opvangzak van 40 liter. Het omschakelen tussen blazen en zuigen gaat simpel, snel en zonder gereedschap.

Deze Stiga SBV 48AE bladblazer body wordt standaard geleverd met blaas- en zuigmond en een 40l opvangzak. Als accu wordt het gebruik van een 5 Ah accu aangeraden. Een acculading gaat 20 tot 45 minuten mee, afhankelijk van de ingestelde blaaskracht.

Met deze efficiënte Stiga bladblazer kun je héél veel blad tegelijk uit je gazons, border, paden en terras blazen!


Accu Bladblazer Stiga SBV-48AE


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com
en bij Toolmax

Body – Stiga SBV 48 AE
Blaassnelheid: 299 km/u
Blaasvolume: 9,6 m³/min
Accu: 48 Volt
Gewicht zonder accu: 2,4 kg
Prijs: circa € 119,-

Acculader circa € 60,- bij Gereedschapcentrum  en bij Coolblue
Accu 2,5 Ah circa € 125,- bij Gereedschapcentrum
of Accu 4.0 Ah circa € 200,- bij Toolmax
Accu 5.0 Ah circa € 200,- bij Gereedschapcentrum

 3. Wolf Garten Bladblazer Accu 72V Li-ion Power 24 B

Nog een accu bladblazer die krachtig kan blazen is de Wolf Garten 72V Power 24 B. Met de maar liefst 11,5 m³ lucht die per minuut uit deze axiaal-blazer komt, krijg je die bladeren wel uit je tuin.

Bladblazer Wolf-Garten 72V Power 24B gebruikDeze Wolf Garten bladblazer wordt geleverd met twee blaaspijpen. De ronde voor het gewoon wegblazen van veel droog blad. En een met een breed mondstuk en bladkrabber voor het loskrabben en wegblazen van nat bladeren.

Gebruikers vinden de blaaskracht krachtig en goed in te stellen. Daarbij zorgt de ergonomisch vormgegeven buislengte voor een fijne werkhoogte en dat vindt men comfortabel werken.

Op maximale blaaskracht is de accu wel vrij snel leeg. Als je wat gelijkmatiger doseert, gaat de batterij langer mee. En je zult zelf ervaren dat de volledige blaaskracht echt niet continu nodig is.

Gebruikers oordelen dat deze bladblazer prettig in de hand ligt. En hij is met zijn 78 dB behoorlijk stil!

Prettig in de hand én stil: deze Wolf Garten bladblazer 72V is echt een aanrader!


Accu bladblazer Wolf-Garten 72V Power 24B


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
€ 30,- cashback bij Welkoop
en alleen body bij bol

Wolf Garten 72V 24B
inclusief accu
Blaassnelheid: 240 km/u
Blaasvolume: 11,5 m³/min
Met Accu: 72V 2,5 Ah
Gewicht met accu: 4,4 kg
Prijs: circa € 249,-


 4. Black & Decker bladblazer GWC3600L20

Accu Bladzuiger black decker GWC3600Een van de beter gewaardeerde accu bladblazers voor de kleine tot middelgrote tuin is de GWC3600L20 van Black & Decker. Prima en handzame accu bladblazer voor het het opruimen van oprit, terras, garage, borders, paden en andere harde oppervlakken.

Deze Black & Decker bladblazer wordt geleverd met twee buizen. De ene is een gebogen pijp met een plat uiteinde. Die is voor het blazen, waarbij het ontwerp ervoor zorgt dat je gemakkelijk onder wat zwaardere en natte bladeren kunt blazen. Ze waaien dan op, zodat je ze beter kunt verplaatsen.

Bladzuiger en versnipperen

Bladblazer accu black decker bladzuigerAls je alle bladeren bij elkaar hebt geblazen, bevestig je vervolgens de andere, de ronde buis aan de zijkant van de motor. Zo kun je het blad opzuigen en wordt het direct versnipperd, zodat het minder plek vraagt in de opvangzak en in je groencontainer. Ook kun je het dan beter composteren en hergebruiken.

Gebruikers geven aan dat het even wennen is hoe je hem als zuiger het beste gebruikt, zonder dat de buis te snel verstopt raakt. Vermijd in ieder geval te groot en te nat blad en stekelige takjes. Ook wordt aangeraden de buis niet ín de bladhoop te steken. Geef de machine even de tijd om zijn versnipperwerk te doen door telkens kleinere beetjes blad op te zuigen. Dan ben je het snelste klaar!

Gebruiksvriendelijke bladblazer

Bladblazer accu black-decker-GWC3600 knopGebruikers vinden deze Black & Decker bladblazer erg handig te manoeuvreren omdat hij echt licht van gewicht is (maar 3,4 kg). Ze waarderen het gebruiksgemak met bijna een 8,5. Het toerental is regelbaar zodat je gemakkelijk de luchtsnelheid kunt aanpassen.

De accu gaat op de maximale stand circa 20-30 minuten mee. Zet je hem wat minder hard, dan kun je er zo’n 3 kwartier mee blazen.

Voor het opruimen van blad en ander tuinafval is de accu bladblazer GWC3600L20 van Black&Decker een prima keuze!


Bladblazer accu black decker GWC3600

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij bol.com

Black&Decker GWC3600L20
inclusief accu
Blaassnelheid: 218 km/u
Zuigvolume: 3.4 m³/min
Accu: 1 Li-ion x 36Volt 2.0 Ah
Gewicht met accu: 3,5 kg
Prijs: circa € 179,-

 

Black & Decker bladblazer met meer blaaskracht nodig?
Voor grote tuinen tot circa 800m2 is de bovengenoemde bladblazer wat minder geschikt. Onderaan deze pagina beschrijven we echter nog de GWC54PC met PowerCommand van Black & Decker.

Die is sterker en is met zijn grotere accu en meer kracht een betere keuze voor de zwaardere klussen. Hij zuigt en versnippert echter niet (maar voor de grotere tuin is daarvoor nog geen enkele accu bladzuiger echt geschikt. Er zijn wél uitstekende elektrische en benzine bladblazers met sterke zuigfunctie).

 5. De handigste: Gardena bladblazer AccuJet 18Li

De AccuJet van Gardena is een handige, comfortabele bladblazer van een betrouwbaar merk. Deze Gardena bladblazer is geschikt voor een tuin van circa 300 m2 en niet te groot, niet te nat of zwaar blad.

Bladblazer gardena accujet 18li gebruikGebruikers geven aan dat hij vooral erg gemakkelijk is om klein afval en bladeren rondom huis, tuin en garage snel weg te blazen.

Op één accu lading kun je de bladblazer ongeveer 20-30 minuten te gebruiken. De meeste gebruikers vinden dat voldoende, maar hij is dus minder geschikt voor de echt grote klussen.

Deze accu bladblazer van Gardena ziet er mooi uit en de ergonomische handgreep met softgrip voelt prettig aan. Door het compacte formaat is deze bladblazer ook zeer makkelijk op te bergen in kelder, garage of schuur.

Deze lichtgewicht Gardena bladblazer is voor iedereen te hanteren: groot of klein, jong of oud!


Accu Bladblazer gardena accujet 18li


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com
en bij Toolmax

Gardena AccuJet 18Li
Incl. accu: Li-lon 18V – 2,6 Ah
Blaassnelheid: 190 km/u
Gewicht incl. accu: 1,8 kg
Prijs: circa € 109,-

Of Gardena AccuJet – body zonder accu’s: bij Toolmax

 6. De stilste: Bosch bladblazer ALB 36 LI

De Bosch bladblazer ALB 36 is handzaam, licht en heeft een krachtige blaasfunctie voor een tuin tot 300 m2 (met niet al te groot of zwaar blad). Gebruikers noemen hem effectief, want hij kan flink blazen, maar vooral: hij is lekker stil.

Bosch Alb 36 accu Bladblazer gebruikDie flinke blaassnelheid van deze Bosch bladblazer is zeer goed te variëren, wat erg prettig is. Op volle kracht blazen is immers meestal niet nodig bij normaal droog blad. Lichtere bladeren laten zich op halve kracht vlot wegblazen. En als je alleen even extra aanzet voor wat zwaarder blad, spaar je de batterij. De accu gaat dan ongeveer een half uur tot drie kwartier mee. Die accu is redelijk vlot weer opgeladen, maar heb je meer te blazen, overweeg dan een tweede accu erbij aan te schaffen, want dat is veel prettiger.

De Alb 36 bladblazer is mooi in balans en prettig om mee te werken. Gebruikers vinden het vooral ook heerlijk dat deze Bosch bladblazer met zijn 78 dB vrijwel geruisloos is. Er zijn maar weinig bladblazers die stiller zijn dan deze.

Kortom: de Bosch ALB is een fijne, compacte bladblazer met krachtige blaasfunctie voor de kleine tuin.

 

Stille Bladblazer Bosch Alb 36V


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij bol.com
en bij gereedschapcentrum

Bosch Alb 36
Incl. Accu: 36 V 2.0 Ah
Blaassnelheid: 250 km/u
Gewicht incl. accu: 2,4 kg
Prijs: circa € 245,-

Of: kleintje Bosch voor snel even tussendoor?

Aanrader voor de snelle klusjes: de nog kleinere bladblazer Bosch Alb 18 LI met 1 x 2,5 Ah accu!

Gebruikers oordelen dat dit een leuk compact ding is waarmee je ruim 15 minuten kunt blazen. Zéér licht van gewicht: slechts 1,8 kg, dus ook te hanteren voor kinderen. Niet geschikt voor het zwaardere werk, maar droog blad, aarde en ander licht afval kun je er prima mee wegblazen. Zie de video hieronder.

Geen gedoe met snoeren, dus je pakt ‘m snel. In plaats van een half uur bezemen, gewoon een paar minuutjes blazen. Met de Bosch bladblazer Alb 18 heb je zó je terras, de oprit, en je voordeur weer netjes!

Snoerloze Bladblazer Bosch Alb 18 gebruik

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Gereedschap-C
en bij bol.com

Bosch Alb 18
Incl. Accu: 18 V 2.5 Ah
Blaassnelheid: 210 km/u
Gewicht incl. accu: 1,8 kg
Prijs: circa € 129,-

Video kleine Bosch Alb 18 bladblazer: handige aanrader!

Video Bosch Alb 18

 7. Voor de grotere tuin: Black en Decker bladblazer GWC54PC met PowerCommand

Accu Bladblazer Black Decker GWC54PC detailWe noemden eerder al de prima Black&Decker bladblazer GWC3600L20. Maar die is vooral voor tuinen tot 300 m2.

Black & Decker heeft echter ook een sterkere accu bladblazer die veel beter zal bevallen in tuinen tot circa 800 m2. Dat is de Black & Decker bladblazer GWC54PC met Dualvolt, dus 54 Volt.

Dankzij die power heeft de GWC54PC heeft een flink blaasvolume en een blaassnelheid van 195 km/u.

Bladblazer Black Decker GWC54PC gebruik

PowerCommand

Je kunt hem bovendien nog een extra boost geven met de PowerCommand knop. Zo krijg je ook zwaarder blad- en snoeiafval van zijn plaats.

De turbo PowerCommand knop wordt door gebruikers ook echt gewaardeerd. Hij geeft net dat extra zetje voor de bladeren die toch nog willen blijven plakken.

Dankzij de 54V batterij kun je zo’n 30 minuten flink aan het werk. Je kunt er zonder problemen een tuin van 800m2 bladvrij mee maken. Deze Black & Decker bladblazer blaast zelfs natte bladeren weg. Men vindt de bladblazer wel iets aan de zware kant, maar dat komt natuurlijk door de grotere accu die al die Power levert.

Gebruikers oordelen dat de Black & Decker GWC54PC een fijne, sterke accu bladblazer is voor die grote herfst schoonmaak!

 

Accu Bladblazer Black Decker GWC54PC


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij bol.com
en bij Gereedschapcentrum

Black&Decker GWC54PC
incl. accu en lader
Blaassnelheid: 195 km/u
Accu: Li-Ion 54 V – 1,5 Ah.
Gewicht: 4,4 kg
Prijs: circa € 229,-

 

Tip: We raden je aan Bladblazer kopen? Advies!te lezen. Veel mensen kiezen namelijk de verkeerde bladblazer! Met de aandachtspunten kom je er snel achter wat voor jou de meest geschikte bladblazer is!