Belangrijk: betere accu’s in je grasmaaier

Bepalend voor het uithoudingsvermogen van je snoerloze grasmaaier is meestal de accu. En vaak zijn eventuele irritaties die gebruikers hebben, dan ook het gevolg van accu’s die te snel leeg zijn, of te langzaam opladen.

Accu voor grasmaaier Black-Decker-CLM5448PC2Tip: wees niet te snel tevreden met de accu’s die je bij je nieuwe grasmaaier krijgt. Het is een bekend gegeven dat er tussen een partij accu’s altijd enkele exemplaren zitten die niet goed laden, of té snel hun lading kwijt raken. (Bij niet te lang/stug gras gaan de meeste accu’s 45 à 60 minuten mee.)

Twijfel je of je accu’s wel goed zijn, neem dan gerust contact op met de leverancier van je grasmaaier. Waarschijnlijk kunnen ze zonder problemen omgeruild!

Tip 2: Let op. Bij tweedehands snoerloze grasmaaiers zijn de accu’s vaak niet zo goed meer!

Langer maaiplezier met sterkere accu’s in je grasmaaier

Weinig mensen weten dat je veel meer kunt genieten van je accu grasmaaier door de aanschaf van andere accu’s en/of -lader. De accu en de lader die bij je maaier meegeleverd worden zijn namelijk niet altijd het meest efficiënt.

Veel grasmaaiermerken gebruiken accu’s die óók in ander gereedschap passen. Vaak zijn er daarom geschikte batterijen te vinden, die bijvoorbeeld een stuk langer meegaan (maar wat duurder zijn en daarom niet standaard meegeleverd worden).

Het is soms even puzzelen welke accu je het beste kunt gebruiken in je snoerloze grasmaaier.

Om betere accu’s te vinden, kijk je eerst even in de gebruiksaanwijzing. Als het goed is staan daar de typen accu’s vermeld die in je grasmaaier passen. Met een type aanduiding is het veel gemakkelijker zoeken op internet.

Staan er geen typenummer in de handleiding dan google je op merk plus het voltage.

Ongetwijfeld zullen er goedkope imitatie batterijen te vinden zijn, maar het is aan te raden om merk eigen accu’s te gebruiken.

Grasmaaier accu met meer uithoudingsvermogen

De vorm van de accu en het voltage zijn de enige vereisten voor je grasmaaier. Het vermogen van accu’s varieert en bedraagt bij grasmaaiers meestal 2.0 Ah, 4.0 Ah en 5.0 Ah.

Accu voor Powerplus grasmaaierHet vermogen bepaalt het uithoudingsvermogen van je accu. Een accu met méér laadvermogen – bijvoorbeeld 4.0 Ah in plaats van 2.0 Ah – gaat dubbel zo lang mee.

Maar: het opladen ervan kost ook meer tijd! En let ook op de vorm van de accu. Soms zijn de zwaardere accu’s dikker van vorm en mogelijk passen ze dan niet meer in je maaimachine.

Zie de zwaardere accu’s in Losse snellader en accu’s voor accu grasmaaiers.

Grasmaaier accu sneller opladen

Het is goed mogelijk dat je je accu’s veel sneller kunt opladen met een ander type lader dan meegeleverd is. Als je de laadtijd kunt terugbrengen van bijvoorbeeld bijna 3 uur naar 60 minuten is dat een heel verschil als je de andere helft van je tuin nog wilt maaien!

Een snellader van 5.000 mAh laadt je accu twee keer zo snel op als een lader van 2.500 mAh.

Zie de snelladers in Losse snellader en accu’s voor accu grasmaaiers.

Extra lader aanschaffen

Bij sommige grasmaaiers worden wel twee accu’s, maar slechts één lader meegeleverd, bijvoorbeeld bij Black&Decker. Maak het jezelf dan makkelijk, want een extra lader voor de Black&Decker kost maar € 35,-.

Dan heb je de volgende maaibeurt gewoon weer allebei de accu’s vol tot je beschikking!

Zie de extra laders in Losse snellader en accu’s voor accu grasmaaiers.

Let op: accu lader maakt geluid

Veel laders en vooral snelladers zijn voorzien van een ventilator om de warmte af te voeren die door het laden ontstaat. Dat maakt meestal flink wat geluid en daardoor zul je het waarschijnlijk niet prettig vinden om de lader in woonruimtes meer te zetten.

Diversiteit aan accu’s en laders voor grasmaaiers

Ter illustratie hieronder een schema van de enorme variëteit aan accu’s en laders die bijvoorbeeld allemaal met de DeWalt accumaaier DCMW564p2-qw te gebruiken zijn!

DeWalt accu's voor grasmaaier

Accu grasmaaier DeWalt DCMW564P2 voor grote gazons

De accu’s en laders in het schema hierboven zijn allemaal te gebruiken met de DeWalt DCMW564P2. Dit is een krachtige accu grasmaaier voor de grotere gazons (tot 1.000m2). Het is een zeer degelijke maaimachine met een stalen dek van een oersterk kwaliteitsmerk. De maaihoogte is centraal in 5 stappen te verstellen van 2,5 tot 8,6 cm.

Accu grasmaaier DeWalt-DCMW564P2-QW2


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

Capaciteit: 5.000 mAh
Aantal accu’s: 2 Li-ion x 18 Volt 5.0 Ah
(allebei tegelijk in gebruik!)
Laadtijd: 75 min
Opvangbak 55 liter
Mét mulchfunctie
Prijs ± € 850,-
Maaibreedte: 48 cm
Gazonoppvl: 1.000 m2