Top 5 – Accu grasmaaier met mulchfunctie

Accu grasmaaier met mulchfunctieDe tegenwoordig meest verkochte accumaaier, is een accu grasmaaier met mulchfunctie. Omdat die het maaisel fijn versnippert, hoef je niets op te vangen en op te ruimen. Zo bespaar je jezelf bij élke maaibeurt weer veel tijd.

Bij een accumaaier met mulchfunctie heeft het mesblad een speciale vorm met meer krommingen. Die vorm zorgt ervoor dat er een extra wervelende luchtstroom in het maaidek ontstaat. De grasdeeltjes worden erdoor telkens opnieuw langs de messen gevoerd, waardoor ze steeds kleiner worden gehakt: het mulchen.

Omdat de mulchfunctie populair is, onderzochten we de categorie accu grasmaaiers met mulchfunctie. Het resultaat is deze top 5. Dit zijn de beste grasmaaiers, die door gebruikers zeer goed worden beoordeeld en die zij anderen zouden aanraden. We noemen de grootste accumaaiers het eerst. De maaiers voor een kleiner gazon staan onderaan de pagina.

De gemiddelde prijs van mulchmaaiers op accu ligt rond de € 400,-. Maar blijkbaar is het de moeite waard om iets meer te betalen. Want de meeste beste beoordeelde grasmaaiers uit deze top 5 blijken qua prijs boven het gemiddelde te liggen.

1. Betrouwbare accu grasmaaier met mulchfunctie: Black&Decker CLM 5448 PC2-QW

Voor de gazons tot 1.000 m2 is deze accu grasmaaier met mulchfunctie heel erg prettig: de Black & Decker CLM 5448 PC2-QW.

Mulch Accu grasmaaier Black Decker-CLM5448PC2 Black & Decker is een betrouwbaar en degelijk merk en dat zie je ook weer terug in deze grasmaaier. Het materiaal is solide, de motor loopt soepel, het maairesultaat is netjes en ook de mulchfunctie werkt uitstekend.

Een groot pluspunt van de Black & Decker is bovendien dat hij uitstekend langs de kantjes kan maaien. Het maaidek steekt net iets buiten de wielbreedte en dat is erg prettig.

Tevens blijkt het snorrende geluid van de Black & Decker minder irritant dan dat van veel andere grasmaaiers. Ook al produceert hij volgens de opgave van de fabrikant 96 decibel; gebruikers ervaren hem als lekker stil.

Wat gebruikers ook zeer goed waarderen is dat deze grasmaaier makkelijk hanteerbaar en makkelijk vooruit te duwen is. De bediening is eenvoudig en het spreekt allemaal voor zich. De handleiding is eigenlijk niet nodig.

De duwstang kan goed in hoogte versteld worden, wat gemakkelijk is als de maaier door personen van verschillende lichaamslengte wordt gebruikt. En natuurlijk is ook de maaihoogte gewoon goed en centraal in 7 stappen te verstellen.

Accu grasmaaier Black Decker-CLM5448PC2 accuTwéé accu’s voor het mulchen van 600 m2 gazon

Er kunnen twee accu’s in deze maaier geplaatst worden, maar er wordt maar één accu tegelijk gebruikt. Is die leeg (er zit een indicator op), dan kun je eenvoudig omschakelen naar nummer twee.

Gebruikers geven aan dat ze met de twee accu’s circa 600 m2 kunnen maaien. Dat maakt deze mulchmaaier een uitstekende vervanger van een benzine maaier.

Het opladen van de accu’s vinden sommigen wat lang duren. Desondanks vinden de gebruikers dit een goede accumaaier, tegen een goede prijs en van een goede kwaliteit.

Tip: Als je een grotere tuin hebt, overweeg dan gewoon een extra oplader (à € 35,-) aan te schaffen. Je kunt de twee accu’s dan tegelijkertijd opladen en zo kun je sneller weer verder. Zie ‘Losse snelladers of accu’s voor grasmaaiers‘.

De gebruikers zijn zeer tevreden over deze Black&Decker mulchmaaier en zouden hem een ander aanraden.

Accu grasmaaier mulchfunctie Black-Decker CLM5448PC2


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij bol.com

Black&Decker CLM 5448 PC2-QW
Capaciteit: 2.500 mAh/accu
Aantal accu’s: 2 Li-ion x 54 Volt
Laadtijd: 60 min
Opvangbak 50 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf ± € 499,-
Maaibreedte: 48 cm
Gazonoppvl: 600 – 1.000 m2

2. Makita accu grasmaaier met mulchfunctie: DLM460pt2

Met dit model accumaaier van Makita zijn misschien nog niet erg veel gebruikservaringen opgedaan, want deze is pas vorig najaar op de markt gekomen. Toch noemen we hem hier, omdat hij zeer geschikt is voor een groter gazon tot 1.000 m2. En daarvan zijn er nog niet veel te koop.

Een vereiste voor een accu grasmaaier voor het grotere gazon, is namelijk een erg goede kwaliteit accu’s. Het gereedschapsmerk Makita zag al vele jaren geleden de voordelen in van snoerloze tools en is zich daar helemaal op gaan toeleggen. Daarom hebben hebben Makita accu’s en de bijbehorende laders een goede naam. Ook de accu’s bij deze mulchende grasmaaier gaan lang mee en laden weer snel (45 minuten).

Accu grasmaaier met mulchfunctie Makita-DLM460PT2-detailJe mag daarom verwachten dat deze accumaaier en zijn beide accu’s net zo goed presteren als zijn voorganger – de Makita DLM431PT2. Die werd en wordt door zijn gebruikers namelijk nog steeds zéér goed gewaardeerd.

Maar aan die topper ontbrak nog de mulchfunctie en dat heeft deze DLM460 wél!

Deze Makita accu grasmaaier is lekker degelijk uitgevoerd. Zo is hij voorzien van een stalen maaidek. Dat maakt hem wel iets zwaarder (27,6 kg), maar zorgt er ook voor dat hij mooi vlak op het gras ligt. Het maairesultaat is dan natuurlijk keurig!

Bij deze mulchmaaier is aan alles gedacht. Zo is hij niet alleen voorzien van een startbeveiliging, maar ook van overbelastingsbeveiliging, oververhittingsbeveiliging en beveiliging tegen te ver ontladen. Er zit zelfs een energiebesparingsstand op.

Goed gereedschap is het halve werk. Daarom is deze accu grasmaaier een hele goede keuze voor het grotere gazon tot 1.000 m2.

De Makita DLM460 accumaaier is uitstekend gereedschap om jarenlang plezierig te maaien én mulchen!


Accu grasmaaier met mulchfunctie Makita-DLM460PT2


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij ToolMax

Model: Makita DLM460pt2
Capaciteit: 5.000 mAh/accu
Aantal accu’s: 2 Li-ion x 18 Volt
Laadtijd: 45 min
Opvangbak 60 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf ± € 549,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.000 m2

Gratis makita accuTip: Tot en met december ’19: gratis accu van Makita! Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is je registreren op de website van Makita. Dan krijg je ook een verlengde garantieperiode.

3. Accu grasmaaier met mulchfunctie Wolf Garten A3772v

Voor een gazon tot 250 m2 is de Wolf Garten A3772v met zijn 37cm maaibreedte een  comfortabele accumaaier met een goede mulchfunctie.

Deze Wolf Garten accu grasmaaier is makkelijk te bedienen, niet te groot, niet te zwaar en niet te luidruchtig. De maaihoogte van deze Wolf Garten accu grasmaaier is centraal in 6 stappen te verstellen van 2,5 tot 7,5 cm.

Bij het mulchen wordt het gras goed klein versnipperd en weer uitgestrooid als natuurlijke meststof.

Accu grasmaaier Wolf-garten-a-3772vBelangrijk als je mulcht is het gemak van schoonmaken van het maaidek. Gebruikers vinden dit bij de Wolf Garten erg makkelijk gaan door het gegoten kunststof maaidek. En als je kleine kinderen hebt, is deze maaier vanwege zijn sleutelbeveiliging ook een aanrader!

De meegeleverde li-ion accu is ook op andere Wolf Garten gereedschap te gebruiken. Gebruikers geven aan dat je met één volle batterij ongeveer 300 m2 (of zo’n 30 à 50 minuten) gras kunt maaien. Dit is wel afhankelijk van de hoogte van het gras. Hoe hoger en stugger het gras, hoe meer kracht het maaien immers kost.

Behalve de veel verkochte 37 cm variant, is ook een kleinere 34 cm accu grasmaaier en een grotere 40 cm accu grasmaaier van Wolf Garten.

Behalve de veel verkochte 37 cm variant, is er ook een smallere variant Wolf Garten 34 (bekijk bij bol.com) en een bredere Wolf Garten van 40 cm (bekijk bij Coolblue).

Voor de meeste mensen zal de 37 cm variant echter prima voldoen. En tuin tot 300 m2 kun je er uitstekend mee maaien én mulchen!

Accu grasmaaier Wolfgarten a-37-72v

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue

Model: Wolf Garten A3772v 37cm
Aantal accu’s: 1 Li-Ion 72 Volt
Capaciteit: 2.500 mAh,
Laadtijd: 60 à 90 minuten
Opvangbak 40 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf € 394,-
Maaibreedte: 37 cm
Gazonoppvl: 300 m2

4. Accu grasmaaier met mulchfunctie Einhell GE-CM 43 Li M Kit.

Heb je een gazon tot 500 m2, en ben je op zoek naar een goede accu grasmaaier met mulchfunctie, dan is de Einhell GE-CM 43 Li M met Kit mogelijk de juiste keuze voor je. Hij heeft wat meer maaibreedte, maar is toch nog lekker compact.

De opvangbak van deze Einhell is royaal, maar deze grasmaaier wordt geleverd met een mulchingkit. Je kunt het gras dus gewoon versnipperen, zodat je het gras helemaal niet hoeft op te vangen en niet op te ruimen.

Deze accu grasmaaier is lekker krachtig, want er gaan twee accu’s tegelijk in. Samen geven ze dan 36 Volt en dat is krachtig genoeg voor de meeste gazons. Om de accu’s daarna allebei tegelijkertijd op te kunnen laden, worden er óók twee laders bij geleverd.

Prettig hanteerbare accu grasmaaier met mulchfunctie

De Einhell accu grasmaaier is prettig hanteerbaar omdat hij zonder accu’s maar 16 kilo weegt. Dus dan kun je hem ook vrij makkelijk in en uit de berging halen.

Verder heeft deze Einhell accu maaier een comfortabele maaibreedte van 43 cm. Hij maait netjes, want de maaihoogte is makkelijk centraal af te stellen in 6 stappen van 2,5 tot 7,5 cm.

Het geluidsniveau is wat hoog, maar het geluid wordt door de meeste gebruikers niet als storend ervaren. Ze geven de accu grasmaaier van Einhell een goede beoordeling.

Gebruikers vinden de Einhell gewoon een hele goede grasmaaier tegen een hele faire prijs. Voor de wat grotere tuin tot 500 m2 is deze Einhell een aanrader!

Accu grasmaaier Einhell-GE-CM43-Li-Ion


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com
en bij Coolblue

Model: Einhell GE-CM 43 Li M Kit
Capaciteit: 4.000 mAh
Aantal accu’s: 2 Li-ion x 18 Volt
Laadtijd: 90 min
Opvangbak 63 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf ± € 429,-
Maaibreedte: 43 cm
Gazonoppvl: 500 m2

 

5. Accu grasmaaier met mulchfunctie Stiga Combi SLM 3648 AE

Het meest gunstig geprijsd is de Stiga SLM 3648. Voor de kleine tuin tot 150 m2 is dit een goed gewaardeerde accu grasmaaier met mulchfunctie.

De Stiga is lekker compact en niet zwaar. Die haal je makkelijk even in en uit je berging. De duwstang is in hoogte verstelbaar. En ook de maaihoogte kun je centraal in 6 stappen van 2,5 tot 7,5 verstellen.

Voor een kleine tuin is de meegeleverde accu voldoende groot.

En dat maakt deze Stiga gewoon een fijne grasmaaier die doet wat hij moet doen: snoerloos maaien en lekker mulchen!

Accu grasmaaier mulchfunctie Stiga slm3648

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

Aantal accu’s: 1 Li-Ion 48 Volt
Capaciteit: 2.500 mAh
Opvangbak 35 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf € 315,-
Maaibreedte: 34 cm
Gazonoppvl: 200 m2

 

 

Losse Li-Ion Accu Wolf Garten Tip: Zie extra Wolf Garten accu in ‘Losse snelladers of accu’s voor grasmaaiers

 

 

Accu Einhell grasmaaier Tip: Zie extra Einhell accu’s in ‘Losse snelladers of accu’s voor grasmaaiers

 

Of toch liever een professionele accu grasmaaier met mulchfunctie?

Bosch blauw accu grasmaaier GRA48

Bosch blauw accumaaier GRA48Tip: Heb je een flink gazon? En kies je liever meteen voor een degelijke professionele grasmaaier? Maar dan wél een op accu en mét mulchfunctie?

Bekijk dan de blauwe serie mulchende accu grasmaaiers van Bosch bij ToolMax.