Top 5 – Accu grasmaaier met mulchfunctie

De meest verkochte accumaaier, is tegenwoordig een accu grasmaaier met mulchfunctie. Omdat die het maaisel fijn versnippert, hoef je niets op te vangen en op te ruimen. Zo bespaar je jezelf bij élke maaibeurt weer veel tijd.

Wat is mulching functie?

Werking grasmaaier die mulchtBij een accumaaier met mulchfunctie heeft het mesblad een speciale vorm met meer krommingen. Die vorm zorgt ervoor dat er een extra wervelende luchtstroom in het maaidek ontstaat. De grasdeeltjes worden erdoor telkens opnieuw langs de messen gevoerd, waardoor ze steeds kleiner worden gehakt: het mulchen.

Die snippertjes kun je laten liggen. Ze verteren en worden zo weer voedsel voor het gazon.

Omdat de mulching functie populair is, onderzochten we de categorie accu grasmaaiers met mulchfunctie. En selecteerden de 5 beste mulchende grasmaaiers.

Dit is de Top 5 Beste accu grasmaaier mét mulchfunctie.

  1. Mulching accu grasmaaier Makita DLM460pt2
  2. Met mulchfunctie Bosch AdvancedRotak 36-690
  3. Met mulchkit Einhell GE-CM 43 Li M Kit
  4. Stiga mulchmaaier SLM 540 AE
  5. Mulchmaaier Wolf Garten A3772v

Elk van deze 5 wordt door gebruikers zeer goed beoordeeld en zij zouden die anderen aanraden. We beschrijven de ervaringen met de grootste accumaaiers het eerst. De maaiers voor een kleiner gazon staan onderaan de pagina.

De gemiddelde prijs van mulchmaaiers – met accu’s en lader – ligt rond de € 400,-. Maar blijkbaar is het de moeite waard om iets meer te betalen, want de best beoordeelde grasmaaiers blijken qua prijs iets boven het gemiddelde te liggen.

1. Makita accu grasmaaier met mulchfunctie: DLM460pt2

De Makita accu grasmaaier DLM460pt2 is als een van de weinigen zéér geschikt voor een groter gazon tot 1.000 m2.

Een vereiste voor een accu grasmaaier voor het grotere gazon, is namelijk een erg goede kwaliteit accu’s. Het gereedschapsmerk Makita zag al vele jaren geleden de voordelen in van snoerloze tools en is zich daar helemaal op gaan toeleggen. Daarom hebben hebben Makita accu’s en de bijbehorende laders een goede naam. Ook de accu’s bij deze mulchende grasmaaier gaan lang mee en laden weer snel (45 minuten).

Accu grasmaaier met mulchfunctie Makita-DLM460PT2-detailDeze accumaaier en zijn beide accu’s presteren net zo goed als zijn voorganger – de Makita DLM431PT2. Die werd en wordt door zijn gebruikers namelijk nog steeds zéér goed gewaardeerd. Zie ‘Top 4 – Beste accu grasmaaiers‘.

Maar aan die topper ontbrak nog de mulchfunctie en dat heeft deze DLM460 wél!

Degelijk stalen maaidek

Deze Makita accu grasmaaier is lekker degelijk uitgevoerd. Zo is hij voorzien van een stalen maaidek. Dat maakt hem wel iets zwaarder (27,6 kg), maar zorgt er ook voor dat hij mooi vlak op het gras ligt. Het maairesultaat is dan natuurlijk keurig!

Bij deze mulchmaaier is aan alles gedacht. Zo is hij niet alleen voorzien van een startbeveiliging, maar ook van overbelastingsbeveiliging, oververhittingsbeveiliging en beveiliging tegen te ver ontladen. Er zit zelfs een energiebesparingsstand op.

Goed gereedschap is het halve werk. Daarom is deze Makita accu grasmaaier een goede keuze voor het grotere gazon tot 1.000 m2.

Met de Makita DLM460 accumaaier kun je jarenlang plezierig maaien, én mulchen.


Accu grasmaaier met mulchfunctie Makita-DLM460PT2


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

of bij Mtools
en bij Coolblue
of bij Bol.com

Model: Makita DLM460pt2
Capaciteit: 5.000 mAh/accu
Aantal accu’s: 2 Li-ion x 18 Volt
Snelle laadtijd: 45 min
Opvangbak 60 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf ± € 599,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.000 m2

Makita aanbiedingTip: Voorjaarsactie ’22: spaar voor gratis artikelen van Makita! Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is je registreren op de website van Makita. Dan krijg je ook een verlengde garantieperiode.

Tip: Deze accu grasmaaier is er ook in een nóg bredere variant: de Makita DLM532.

Maar let op: De kleinere accumaaiers van Makita de DLM380PT2 (met maaibreedte 38cm) en de Makita DLM431PT2 (met maaibreedte 43 cm) hebben géén mulchfunctie.

Makita DLM432CT2 accu grasmaaierKunststof Makita mulchmaaier DLM432CT2

De ook erg populaire Makita DLM432CT2 heeft eveneens de mulchfunctie, maar hij is iets smaller en heeft bovendien geen stalen, maar een kunststof maaidek.

Daardoor heeft de CT2 mogelijk iets minder levensduur, maar hij is wel goedkoper en lichter van gewicht. Voor gazons tot 600 m².

De Makita DLM432CT2 vind je
o.m. bij Toolmax, Coolblue en Mtools,
maar is op het moment
het goedkoopst bij Bol.com.
Prijs vanaf € 409,95.


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

 

2. Accumaaier Bosch AdvancedRotak 36-690 Li-Ion

Bosch-Advanced-Rotak-750 36VIn het artikel ‘De beste accu grasmaaier‘ bespreken we hem uitgebreid, maar een andere aanrader voor een groter gazon tot circa 500 m², is de Bosch Advanced Rotak 36-690 accu grasmaaier.

Deze Bosch is er eentje van de nieuwste generatie accu grasmaaiers. Er zitten allerlei verbeteringen in ten opzichte van de vorige edities. Vandaar de naam Advanced.

Gebruiksgemak

accumaaier Bosch AdvancedRotak 690Gebruikers beoordelen deze accu grasmaaier op het gebied van o.m. maaiprestatie, degelijkheid en gebruiksgemak met een 9.3. Ze vinden dat hij goed in elkaar zit en dat er goed over nagedacht is.

De gebruikers zijn bijvoorbeeld erg enthousiast over het gemak waarmee je de telescopische duwboom en de maaihoogte van deze accu grasmaaier kunt instellen.

Het maairesultaat is mooi egaal. Er blijven geen randjes gras staan, want de machine maait ook net buiten de wielen.

Accu mulchmaaier

En prettig: de moderne Bosch Advanced Rotak wordt natuurlijk compleet mét een multi mulch inzetstuk geleverd. Omdat je door het mulchen geen gras hoeft te verzamelen, ben je veel sneller klaar met maaien en heb je in de zomer géén overvolle groencontainer meer.

Makkelijker sturen door prettige handvatten

Deze accu grasmaaier heeft een wat lagere neus dan de vorige series. Daardoor kun je gemakkelijker onder struiken of tuinmeubilair maaien, maar het maakt hem iets minder wendbaar dan de oudere modellen. Maar dat is alleen iets om rekening mee te houden als je een erg onregelmatig gevormd gazon hebt. Voor de meeste gazons is hij – zonder zware inspanningen – gewoon wendbaar genoeg.

Handig: Door de vorm van het maaiblad kun je in de herfst ook blad verzamelen met deze accu grasmaaier (de Leaf Collect functie).

Accu grasmaaier met uithoudingsvermogen

De meegeleverde sterke 4 Ah accu en de royale maaibreedte van 42 cm maakt dat dit een uitstekende accu grasmaaier voor een wat groter gazon tot 500 m².

Nb zelfs wat hoger gras kan deze Bosch Advancedrotak maaier goed aan, maar dat kost dan meer accu vermogen. Mogelijk moet je in dat geval tussendoor een keer opladen (in zo’n 2 uur is de accu weer helemaal vol).

Accu Bosch 4AhTip: door een tweede Bosch 36 Volt accu aan te schaffen, kun je heel eenvoudig – zonder pauzeren – een nog grotere oppervlakte maaien!

 

Over deze accu grasmaaier van Bosch is goed nagedacht.
Fijne, innovatieve accumaaier mét mulchfunctie.

accumaaier Bosch AdvancedRotak-690


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Bol.com
of bij Coolblue

Bosch AdvancedRotak 690
Accu: 36 Volt, 4.000 mAh
Opvangbak: 50 liter
Apart mulch inzetstuk
Prijs: vanaf € 522,-
Maaibreedte: 42 cm
Gazonoppvl: tot 500 m²

Tip: let op de cashback actie! Je krijgt dit jaar € 40,- terug van Bosch.

Bosch Advanced Rotak 36 - 750 gebruikGroter gazon? Kies dan voor de Bosch Advanced Rotak 890!

Tip: Is je gazon groter dan 500 m²? Dan is de Bosch Advanced Rotak 890 een betere keuze.

Bosch AdvancedRotak 890-accuDie heeft namelijk méér maaibreedte en de accu heeft méér vermogen (6.000 mAh i.p.v. 4.000 mAh) en gaat dus langer mee.

Je vindt de Bosch Advanced Rotak 890 onder meer bij Toolmax en bij Bol.com.

3. Accu grasmaaier met mulchfunctie Einhell GE-CM 43 Li M Kit.

Heb je een gazon tot 500 m2, en ben je op zoek naar een goede accu grasmaaier met mulchfunctie, dan is de Einhell GE-CM 43 Li M met Kit mogelijk de juiste keuze voor je. Hij heeft wat meer maaibreedte, maar is toch nog lekker compact.

Accu grasmaaier Einhell-GECM-43-KitDe opvangbak van deze Einhell is royaal, maar deze grasmaaier wordt geleverd met een mulchingkit. Je kunt het gras dus gewoon versnipperen, zodat je het gras helemaal niet hoeft op te vangen, de bak niet nodig hebt en het maaisel niet hoeft op te ruimen.

Deze accu grasmaaier is lekker krachtig, want er gaan twee accu’s tegelijk in. Samen geven ze dan 36 Volt en dat is krachtig genoeg voor de meeste gazons.

Einhell Accu's en ladersOm de accu’s daarna allebei tegelijkertijd op te kunnen laden, worden er óók twee laders bij geleverd.

Prettig hanteerbare accu grasmaaier met mulchfunctie

De Einhell accu grasmaaier is prettig hanteerbaar omdat hij zonder accu’s maar 16 kilo weegt. Dus dan kun je hem ook vrij makkelijk in en uit de berging halen.

Verder heeft deze Einhell accu maaier een comfortabele maaibreedte van 43 cm. Hij maait netjes, want de maaihoogte is makkelijk centraal af te stellen in 6 stappen van 2,5 tot 7,5 cm.

Het geluidsniveau is wat hoog, maar het geluid wordt door de meeste gebruikers niet als storend ervaren. Ze geven de accu grasmaaier van Einhell een goede beoordeling.

Gebruikers vinden de Einhell gewoon een hele goede grasmaaier tegen een hele faire prijs. Voor de wat grotere tuin tot 500 m2 is deze Einhell een aanrader!

Accu grasmaaier Einhell-GE-CM43-Li-Ion


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com

en bij Coolblue
of bij Alternate

Model: Einhell GE-CM 43 Li M Kit
Capaciteit: 4.000 mAh
Aantal accu’s: 2 Li-ion x 18 Volt
Laadtijd: 90 min
Opvangbak 63 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf ± € 429,-
Maaibreedte: 43 cm
Gazonoppvl: 500 m2

4. Accu grasmaaier met mulchfunctie Stiga SLM 540 AE

De mulchende accu grasmaaier SLM 540 AE van Stiga is al langere tijd een zeer goed gewaardeerde accumaaier. Dit merk maakt sowieso over de hele produktrange uitstekende grasmaaiers.

Accu grasmaaier Stiga SLM536AEDit mulchende model is bovendien lekker aantrekkelijk geprijsd en prima geschikt voor een gazon tot 450 m2.

Het ontwerp van deze Stiga is helemaal van deze tijd. En wat erg fijn is: deze Stiga is mooi compact en niet zwaar. Die haal je makkelijk even in en uit je berging.

De duwstang is in hoogte verstelbaar. En ook de maaihoogte kun je centraal in 6 stappen van 2,5 tot 7,5 verstellen. De dubbele bedieningshendel is gemaakt van zacht materiaal, dus heeft een comfortabele en veilige grip.

Voor een kleinere tuin is de meegeleverde 48V accu voldoende groot. En de mulchfunctie met de meegeleverde mulchplug is natuurlijk ideaal. Laat de snippers maar lekker liggen als voedsel voor het gazon!

En dat maakt deze Stiga gewoon een fijne grasmaaier die doet wat hij moet doen: snoerloos maaien en lekker mulchen!

Accu grasmaaier mulchfunctie Stiga-540

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Welkoop
of bij Coolblue
en bij Bol.com

Aantal accu’s: 1 Li-Ion 48 Volt
Capaciteit: 2.500 mAh
Opvangbak 40 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf € 375,-
Maaibreedte: 38 cm
Gazonoppvl: tot 450 m2


5. Accu grasmaaier met mulchfunctie Wolf Garten A3772v

Voor een gazon tot 300 m2 is de Wolf Garten A3772v met zijn 37cm maaibreedte een comfortabele accumaaier met een goede mulchfunctie.

Accu grasmaaier Wolf Garten A3772V-detailDeze Wolf Garten accu grasmaaier is makkelijk te bedienen, niet te groot, niet te zwaar en niet te luidruchtig. De maaihoogte van deze Wolf Garten accu grasmaaier is centraal in 6 stappen te verstellen van 2,5 tot 7,5 cm.

Bij het mulchen wordt het gras goed klein versnipperd en weer uitgestrooid als natuurlijke meststof.

Makkelijk schoon te maken

Belangrijk als je mulcht is het gemak van schoonmaken van het maaidek. Gebruikers vinden dit bij de Wolf Garten erg makkelijk gaan door het gegoten kunststof maaidek. En als je kleine kinderen hebt, is deze maaier vanwege zijn sleutelbeveiliging ook een aanrader!

Accu grasmaaier Wolf-garten-a-3772vDe meegeleverde li-ion accu is ook op andere Wolf Garten gereedschap te gebruiken. Gebruikers geven aan dat je met één volle batterij ongeveer 300 m2 (of zo’n 30 à 50 minuten) gras kunt maaien. Het opladen duurt een uurtje. Tip: maak het jezelf gemakkelijk en overweeg de aanschaf van een extra accu!

De gebruiksduur van een batterij is natuurlijk wel afhankelijk van de hoogte van het gras. Hoe hoger en stugger het gras, hoe meer kracht het maaien immers kost.

Met een bredere maaier hoef je minder banen te doen en ben je sneller klaar. Een smallere maaier is echter gemakkelijker wendbaar als je veel onregelmatige vormen hebt.

De Wolf Garten A3772v voldoet prima in een tuin tot 300 m2. Je kunt je er uitstekend mee maaien én mulchen!

Accu grasmaaier Wolfgarten a-37-72v

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Haxo

of bij Coolblue

Model: Wolf Garten A3772v 37cm
Aantal accu’s: 1 Li-Ion 72 Volt
Capaciteit: 2.500 mAh,
Laadtijd: 60 à 90 minuten
Opvangbak 40 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf € 394,-
Maaibreedte: 37 cm
Gazonoppvl: 300 m2

Tip: Behalve de veel verkochte 37 cm variant, zijn er ook smallere varianten Wolf Garten, zoals de compacte 34 (bekijk Wolf Garten 34 bij Haxo ) en een bredere Wolf Garten van 40 cm (bekijk Wolf Garten 40 bij Haxo).

Extra accu’s?

Losse Li-Ion Accu Wolf Garten
Tip: Zie extra Wolf Garten accu in ‘Losse snelladers of accu’s voor grasmaaiers

Accu Einhell grasmaaier Tip: Zie extra Einhell accu’s in ‘Losse snelladers of accu’s voor grasmaaiers

Er is niets mis met stroom!

Ook elektrische grasmaaiers worden nog steeds veel verkocht. Een elektrische grasmaaier is meestal erg krachtig, lichter van gewicht en véél goedkoper. En je hoeft natuurlijk nóóit batterijen op te laden.

Bekijk bijvoorbeeld de Top 6 – beste elektrische grasmaaier maar.