Top 5 – Accu grasmaaier met mulchfunctie

De meest verkochte accumaaier, is tegenwoordig een accu grasmaaier met mulchfunctie. Omdat die het maaisel fijn versnippert, hoef je niets op te vangen en op te ruimen. Zo bespaar je jezelf bij élke maaibeurt weer veel tijd.

Wat is mulching functie?

Accu grasmaaier met mulchfunctieBij een accumaaier met mulchfunctie heeft het mesblad een speciale vorm met meer krommingen. Die vorm zorgt ervoor dat er een extra wervelende luchtstroom in het maaidek ontstaat. De grasdeeltjes worden erdoor telkens opnieuw langs de messen gevoerd, waardoor ze steeds kleiner worden gehakt: het mulchen.

Die snippertjes kun je laten liggen. Ze verteren en worden zo weer voedsel voor het gazon.

Omdat de mulching functie populair is, onderzochten we de categorie accu grasmaaiers met mulchfunctie. En selecteerden de 5 beste mulchende grasmaaiers.

Dit is de Top 5 Beste accu grasmaaier mét mulchfunctie.

  1. Mulching accu grasmaaier Makita DLM460pt2
  2. Met mulchfunctie Black & Decker CLM 5448 PC2-QW
  3. Met mulchkit Einhell GE-CM 43 Li M Kit
  4. Stiga mulchmaaier SLM 540 AE
  5. Mulchmaaier Wolf Garten A3772v

Elk van deze 5 wordt door gebruikers zeer goed beoordeeld en zij zouden die anderen aanraden. We beschrijven de ervaringen met de grootste accumaaiers het eerst. De maaiers voor een kleiner gazon staan onderaan de pagina.

De gemiddelde prijs van mulchmaaiers op accu ligt rond de € 400,-. Maar blijkbaar is het de moeite waard om iets meer te betalen, want de meeste beste beoordeelde grasmaaiers blijken qua prijs iets boven het gemiddelde te liggen.

 1. Makita accu grasmaaier met mulchfunctie: DLM460pt2

De Makita accu grasmaaier DLM460pt2 is als een van de weinigen zéér geschikt voor een groter gazon tot 1.000 m2.

Een vereiste voor een accu grasmaaier voor het grotere gazon, is namelijk een erg goede kwaliteit accu’s. Het gereedschapsmerk Makita zag al vele jaren geleden de voordelen in van snoerloze tools en is zich daar helemaal op gaan toeleggen. Daarom hebben hebben Makita accu’s en de bijbehorende laders een goede naam. Ook de accu’s bij deze mulchende grasmaaier gaan lang mee en laden weer snel (45 minuten).

Accu grasmaaier met mulchfunctie Makita-DLM460PT2-detailDeze accumaaier en zijn beide accu’s presteren net zo goed als zijn voorganger – de Makita DLM431PT2. Die werd en wordt door zijn gebruikers namelijk nog steeds zéér goed gewaardeerd. Zie ‘Top 4 – Beste accu grasmaaiers‘.

Maar aan die topper ontbrak nog de mulchfunctie en dat heeft deze DLM460 wél!

Deze Makita accu grasmaaier is lekker degelijk uitgevoerd. Zo is hij voorzien van een stalen maaidek. Dat maakt hem wel iets zwaarder (27,6 kg), maar zorgt er ook voor dat hij mooi vlak op het gras ligt. Het maairesultaat is dan natuurlijk keurig!

Bij deze mulchmaaier is aan alles gedacht. Zo is hij niet alleen voorzien van een startbeveiliging, maar ook van overbelastingsbeveiliging, oververhittingsbeveiliging en beveiliging tegen te ver ontladen. Er zit zelfs een energiebesparingsstand op.

Goed gereedschap is het halve werk. Daarom is deze Makita accu grasmaaier een hele goede keuze voor het grotere gazon tot 1.000 m2.

De Makita DLM460 accumaaier is uitstekend gereedschap om jarenlang plezierig te maaien én mulchen!


Accu grasmaaier met mulchfunctie Makita-DLM460PT2


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij ToolMax

en bij Coolblue

Model: Makita DLM460pt2
Capaciteit: 5.000 mAh/accu
Aantal accu’s: 2 Li-ion x 18 Volt
Laadtijd: 45 min
Opvangbak 60 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf ± € 549,-
Maaibreedte: 46 cm
Gazonoppvl: 1.000 m2

Gratis makita accuTip: Zomeractie ’20: gratis accu van Makita! Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is je registreren op de website van Makita. Dan krijg je ook een verlengde garantieperiode.

Let op: De kleinere accumaaiers van Makita de DLM380PT2 (met maaibreedte 38cm) en de Makita DLM431PT2 (met maaibreedte 43 cm) hebben géén mulchfunctie.

 

2. Betrouwbare accu mulchmaaier: Black&Decker CLM 5448 PC2-QW

Voor de gazons tot 1.000 m2 is deze degelijke accu grasmaaier met mulchfunctie heel erg prettig: de Black & Decker CLM 5448 PC2-QW.

Mulch Accu grasmaaier Black Decker-CLM5448PC2 Black & Decker is een betrouwbaar merk en dat zie je ook weer terug in deze grasmaaier. Het materiaal is solide, de motor loopt soepel, het maairesultaat is netjes en ook de mulchfunctie werkt uitstekend.

Ook de kantjes gemaaid

Een groot pluspunt van de Black & Decker is bovendien dat hij uitstekend langs de kantjes kan maaien. Het maaidek steekt net iets buiten de wielbreedte en dat is erg prettig.

Tevens blijkt het snorrende geluid van de Black & Decker minder irritant dan dat van veel andere grasmaaiers. Ook al produceert hij volgens de opgave van de fabrikant 96 decibel; gebruikers ervaren hem als lekker stil.

Makkelijk hanteerbaarWat gebruikers ook zeer goed waarderen is dat deze grasmaaier makkelijk hanteerbaar en makkelijk vooruit te duwen is. De bediening is eenvoudig en het spreekt allemaal voor zich. De handleiding is eigenlijk niet nodig.

De duwstang kan goed in hoogte versteld worden, wat gemakkelijk is als de maaier door personen van verschillende lichaamslengte wordt gebruikt. En natuurlijk is ook de maaihoogte gewoon goed en centraal in 7 stappen te verstellen.

Accu grasmaaier Black Decker-CLM5448PC2 accuTwéé accu’s voor het mulchen van 600 m2 gazon

Er kunnen twee accu’s in deze maaier geplaatst worden, maar er wordt maar één accu tegelijk gebruikt. Is die leeg (er zit een indicator op), dan kun je eenvoudig omschakelen naar nummer twee.

Gebruikers geven aan dat ze met de twee accu’s circa 600 m2 kunnen maaien. Dat maakt deze mulchmaaier een uitstekende vervanger van een benzine maaier.

Het opladen van de accu’s vinden sommigen wat lang duren. Desondanks vinden de gebruikers dit een goede accumaaier, tegen een goede prijs en van een goede kwaliteit.

Tip: Als je een grotere tuin hebt, overweeg dan gewoon een extra oplader (à € 35,-) aan te schaffen. Je kunt de twee accu’s dan tegelijkertijd opladen en zo kun je sneller weer verder. Zie ‘Losse snelladers of accu’s voor grasmaaiers‘.

De gebruikers zijn zeer tevreden over deze Black&Decker mulchmaaier en zouden hem een ander aanraden.

Accu Mulchmaaier Black-Decker-CLM5448PC2-2020


Meer informatie en actuele prijs:
Nu bij Coolblue

en bij bol.com
of bij Blokker Online

Black&Decker CLM 5448 PC2-QW
Capaciteit: 2.500 mAh/accu
Aantal accu’s: 2 Li-ion x 54 Volt
Laadtijd: 60 min
Opvangbak 50 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf ± € 499,-
Maaibreedte: 48 cm
Gazonoppvl: 600 – 1.000 m2


 3. Accu grasmaaier met mulchfunctie Einhell GE-CM 43 Li M Kit.

Heb je een gazon tot 500 m2, en ben je op zoek naar een goede accu grasmaaier met mulchfunctie, dan is de Einhell GE-CM 43 Li M met Kit mogelijk de juiste keuze voor je. Hij heeft wat meer maaibreedte, maar is toch nog lekker compact.

Accu grasmaaier Einhell-GECM-43-KitDe opvangbak van deze Einhell is royaal, maar deze grasmaaier wordt geleverd met een mulchingkit. Je kunt het gras dus gewoon versnipperen, zodat je het gras helemaal niet hoeft op te vangen, de bak niet nodig hebt en het maaisel niet hoeft op te ruimen.

Deze accu grasmaaier is lekker krachtig, want er gaan twee accu’s tegelijk in. Samen geven ze dan 36 Volt en dat is krachtig genoeg voor de meeste gazons.

Einhell Accu's en ladersOm de accu’s daarna allebei tegelijkertijd op te kunnen laden, worden er óók twee laders bij geleverd.

Prettig hanteerbare accu grasmaaier met mulchfunctie

De Einhell accu grasmaaier is prettig hanteerbaar omdat hij zonder accu’s maar 16 kilo weegt. Dus dan kun je hem ook vrij makkelijk in en uit de berging halen.

Verder heeft deze Einhell accu maaier een comfortabele maaibreedte van 43 cm. Hij maait netjes, want de maaihoogte is makkelijk centraal af te stellen in 6 stappen van 2,5 tot 7,5 cm.

Het geluidsniveau is wat hoog, maar het geluid wordt door de meeste gebruikers niet als storend ervaren. Ze geven de accu grasmaaier van Einhell een goede beoordeling.

Gebruikers vinden de Einhell gewoon een hele goede grasmaaier tegen een hele faire prijs. Voor de wat grotere tuin tot 500 m2 is deze Einhell een aanrader!

Accu grasmaaier Einhell-GE-CM43-Li-Ion


Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij bol.com
en bij Haxo

Model: Einhell GE-CM 43 Li M Kit
Capaciteit: 4.000 mAh
Aantal accu’s: 2 Li-ion x 18 Volt
Laadtijd: 90 min
Opvangbak 63 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf ± € 429,-
Maaibreedte: 43 cm
Gazonoppvl: 500 m2

4. Accu grasmaaier met mulchfunctie Stiga SLM 540 AE

De mulchende accu grasmaaier SLM 540 AE van Stiga is al langere tijd een zeer goed gewaardeerde accumaaier. Dit merk maakt sowieso over de hele produktrange uitstekende grasmaaiers.

Accu grasmaaier Stiga SLM536AEDit mulchende model is bovendien lekker aantrekkelijk geprijsd en prima geschikt voor een gazon tot 450 m2.

Het ontwerp van deze Stiga is helemaal van deze tijd. En wat erg fijn is: deze Stiga is mooi compact en niet zwaar. Die haal je makkelijk even in en uit je berging.

De duwstang is in hoogte verstelbaar. En ook de maaihoogte kun je centraal in 6 stappen van 2,5 tot 7,5 verstellen. De dubbele bedieningshendel is gemaakt van zacht materiaal, dus heeft een comfortabele en veilige grip.

Voor een kleinere tuin is de meegeleverde 48V accu voldoende groot. En de mulchfunctie met de meegeleverde mulchplug is natuurlijk ideaal. Laat de snippers maar lekker liggen als voedsel voor het gazon!

En dat maakt deze Stiga gewoon een fijne grasmaaier die doet wat hij moet doen: snoerloos maaien en lekker mulchen!

Accu grasmaaier mulchfunctie Stiga-540

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Coolblue
en bij Toolmax

Aantal accu’s: 1 Li-Ion 48 Volt
Capaciteit: 2.500 mAh
Opvangbak 40 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf € 349,-
Maaibreedte: 38 cm
Gazonoppvl: tot 450 m2


5. Accu grasmaaier met mulchfunctie Wolf Garten A3772v

Voor een gazon tot 300 m2 is de Wolf Garten A3772v met zijn 37cm maaibreedte een comfortabele accumaaier met een goede mulchfunctie.

Accu grasmaaier Wolf Garten A3772V-detailDeze Wolf Garten accu grasmaaier is makkelijk te bedienen, niet te groot, niet te zwaar en niet te luidruchtig. De maaihoogte van deze Wolf Garten accu grasmaaier is centraal in 6 stappen te verstellen van 2,5 tot 7,5 cm.

Bij het mulchen wordt het gras goed klein versnipperd en weer uitgestrooid als natuurlijke meststof.

Makkelijk schoon te maken

Belangrijk als je mulcht is het gemak van schoonmaken van het maaidek. Gebruikers vinden dit bij de Wolf Garten erg makkelijk gaan door het gegoten kunststof maaidek. En als je kleine kinderen hebt, is deze maaier vanwege zijn sleutelbeveiliging ook een aanrader!

Accu grasmaaier Wolf-garten-a-3772vDe meegeleverde li-ion accu is ook op andere Wolf Garten gereedschap te gebruiken. Gebruikers geven aan dat je met één volle batterij ongeveer 300 m2 (of zo’n 30 à 50 minuten) gras kunt maaien. Het opladen duurt een uurtje. Tip: maak het jezelf gemakkelijk en overweeg de aanschaf van een extra accu!

De gebruiksduur van een batterij is natuurlijk wel afhankelijk van de hoogte van het gras. Hoe hoger en stugger het gras, hoe meer kracht het maaien immers kost.

Met een bredere maaier hoef je minder banen te doen en ben je sneller klaar. Een smallere maaier is echter gemakkelijker wendbaar als je veel onregelmatige vormen hebt.

De Wolf Garten A3772v voldoet prima in een tuin tot 300 m2. Je kunt je er uitstekend mee maaien én mulchen!

Accu grasmaaier Wolfgarten a-37-72v

Meer informatie en actuele prijs:

Nu bij Haxo

en bij Toolmax
of bij Coolblue

Model: Wolf Garten A3772v 37cm
Aantal accu’s: 1 Li-Ion 72 Volt
Capaciteit: 2.500 mAh,
Laadtijd: 60 à 90 minuten
Opvangbak 40 liter
Mét mulchfunctie
Prijs vanaf € 394,-
Maaibreedte: 37 cm
Gazonoppvl: 300 m2

Tip: Behalve de veel verkochte 37 cm variant, zijn er ook smallere varianten Wolf Garten, zoals de compacte 34 (bekijk Wolf Garten 34 bij Haxo ) en een bredere Wolf Garten van 40 cm (bekijk Wolf Garten 40 bij Haxo).

Extra accu’s?

Losse Li-Ion Accu Wolf Garten
Tip: Zie extra Wolf Garten accu in ‘Losse snelladers of accu’s voor grasmaaiers

Accu Einhell grasmaaier Tip: Zie extra Einhell accu’s in ‘Losse snelladers of accu’s voor grasmaaiers

Of toch liever een professionele accu grasmaaier met mulchfunctie?

Bosch blauw accu grasmaaier GRA48

Bosch blauw accumaaier GRA48Tip: Heb je een flink gazon? En kies je liever meteen voor een degelijke professionele grasmaaier? Maar dan wél een op accu en mét mulchfunctie?

Bekijk dan de topkwaliteit accu machines in de blauwe serie mulchende accu grasmaaiers van Bosch bij ToolMax.